Мартенички бели и червени закичени на ЯНУАРЧЕТА засмени (3)

• 30 502
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Сандански
samorasliche може да не е точно на 40 ден.Вчера питах свещенника,защото на нас ни беше 39-я ден.
За предпазването щях да пиша - първото и третото ми дете са след прекъснат акт Mr. GreenИначе ние все още не сме решили как ще се пазим - най-вероятно с презерватив.

# 241
  • sofia
Привет! Лия вчера стана на 40дни! Ходихме на църква, нямахме записан час, изчакахме попа 10мин, взе ни 15 лв и за 5 мин прочете молитвата! Каза, че кръщенето е хубаво да е възможно най-скоро.
Купон имаше вкъщи, поговорихме си, разчупиха питката над нас с бебка-неомъжени момичета с живи родители , та така!
Лия през нощта не беше спокойна, но е разбираемо, сега спинка милата.
Тя вече тотално не иска да суче, аз се изцеждам и дохранвам!

Имам въпрос към ЛЛЛ : какво трябва да правя, за да не ми намалее кърмата, тъй като само цедя, Лия не мога да я накарам да суче?! Преди изцеждах по 70мл, а сега по 40мл

# 242
Ние все още гладим всички и стерилизирам , ама до кога ли. Сега да се оплача малката два дни  имаше 2-3 пъпчици на дипето - вътре а от тази сутрин са  доста. Не знам от какво. По-късно сме на ваксина и ще питам, но се притеснявам. Тя за капак не иска да спи и само мърка и плаче - дали е от обрива ?

# 243
  • ул. "Мечтание"
Камелия, честита ви годишнина!  Hug Много семейно щастие и дълги години да споделяте живота си един с друг!  bouquet

И Божидар и Искрен като се родиха много мязаха на баща си. Божидар в момента не знам на кого мяза, май на баща си основно, с тая огромна глава.  Joy Искрен започва да ми заприличва на баща ми сякаш, но има очите и устата на мъжа ми.  Thinking Много се надам Искрен да е със зелени очи (като мен) и с тъмната коса на баща си. Божидар е с очите на баща си - кафеви, само дето са много по-тъмни от тези на баща му и със светла коса като на брат ми.

Днес ходихме на ДК - 4900 гр, 58,5 см или от раждането е качил един килограм (1200 гр от най-ниското му тегло) и е пораснал със 6,5 см.

Не гладя. Гладя само за фасон, а такива дрехи са рядкост в гардероба ни.

Калифорния, 10 минути е добре, що-годе се насуква. Може да пробваш докато е заспал да му предлагаш по-начесто.  Peace Ако не става - не става. Значи толкова си му е добре. Предполагам че ползвате биберон-залъгалка да си задоволява сукателния рефлекс. Ако не повръща значи не би трябвало да му е много.

Разбрах те, Ноеми!  Peace (или поне така си мисля)
Определено има разлика. Освен, че ми е далеч по-спокойно в момента, отколкото с Божидар и отношението ми е някак по-различно. Не че го обичам повече или по-малко второто дете. Просто е по-различно някак. Много интересно!  Sunglasses

Мария, честито ти християнче!  Hug

# 244
  • София, Лагера
Да, Нощни, и на мен ми е така. Трудно е да го обясня. С Тервел не се притеснявам от нищо. Не че с Пресиян съм се изпопритеснявала  Laughing, ама с второто хептен лежерно. И аз, не че го обичам повече, но съм доста по-всеотдайна. Преди гледах детето някак по-строго. Имахме и режим. Сега няма такова нещо. Тервел е център на света (когато го няма баткото). Само ми е в ръцете като кенгуру, не защото иначе плаче, а защото умирам да го гушкам. Постоянно му говоря, съобразявам се с него. Кърмя на поискване. Не се отделям от него, навсякъде го мъкна с мен. С Пресиян си позволявах да излизам за по час-два сама, оставях го сам в стаята, Тервел - не.
Странно, нещо ми се губи дар слонво да го обобщя  Thinking
Момичета с второ, помагайте!
А да помагат и тези с третото, че някой ден и това ни чака!  Wink
... а после после и Нощни да сподели как е с четвъртото  hahaha Hug

# 245
  • В две тъмни очички
Ей...никой не ми отговори за шоколада! Та си повтарям въпроса и чакам мнения  hahaha
Нали шоколада е "вреден" по време на кърмене заради какаото - тогава как стои въпроса с белия шоколад???

# 246
Да, Нощни, и на мен ми е така. Трудно е да го обясня. С Тервел не се притеснявам от нищо. Не че с Пресиян съм се изпопритеснявала  Laughing, ама с второто хептен лежерно. И аз, не че го обичам повече, но съм доста по-всеотдайна. Преди гледах детето някак по-строго. Имахме и режим. Сега няма такова нещо. Тервел е център на света (когато го няма баткото). Само ми е в ръцете като кенгуру, не защото иначе плаче, а защото умирам да го гушкам. Постоянно му говоря, съобразявам се с него. Кърмя на поискване. Не се отделям от него, навсякъде го мъкна с мен. С Пресиян си позволявах да излизам за по час-два сама, оставях го сам в стаята, Тервел - не.
Странно, нещо ми се губи дар слонво да го обобщя  Thinking
Момичета с второ, помагайте!
А да помагат и тези с третото, че някой ден и това ни чака!  Wink
... а после после и Нощни да сподели как е с четвъртото  hahaha Hug

Напълно подкрепям.  newsm10
Бубе все е шоколад, черен, бял сив, жълт....

Аз заместих шоколада с сусамов тахан с мед. мммммм глям кеф Simple Smile

# 247
Извинете момичета ,че така без да съм чела темата,но имам въпрос !
При нас обривчето дето ту отминава леко ту пак се възобновява се оказа бебешки себореен дерматит .Предимно по личицето е уффффф докторката каза така, ОБАЧЕ май не беше много читава защото ми изписа лекарство което е спряно от производство от година и половина  .Макар че аз не бях и склонна да я мажа с него че беше кортикостероид .Та сега търся друг кожен лекар добър за Варна .Препоръчаха ми Д-Р Томов.
Ако някоя ВАРНЕНКА знае добър кожен или е чувала за Томов ,моля да пише.
А някой сблъсквал ли се е с себорейния дерматит ,че чета противоречиви неща.Уж д-та каза ,че не нищо съществено ,било най-обикновен бебешки себореен дерматит ,каквото и да означава това
Аз вече писах че мойта бебка е така и доки ми каза да мажа с А-Дерма екзомега-млякото и понеже сме изцяло на кърма да спра да ям всичко млечно,местно,яйца,риба,цитруси,мъхести плодове...Една седмица след тези мерки малката се изчисти почти напълно и бузките и вече са меки и нежни,а не като шкурка.
Shocked е какво ядеш бе жена

# 248
При нас обривчето дето ту отминава леко ту пак се възобновява се оказа бебешки себореен дерматит .Предимно по личицето е уффффф докторката каза така, ОБАЧЕ май не беше много читава защото ми изписа лекарство което е спряно от производство от година и половина  .Макар че аз не бях и склонна да я мажа с него че беше кортикостероид .Та сега търся друг кожен лекар добър за Варна .Препоръчаха ми Д-Р Томов.
А някой сблъсквал ли се е с себорейния дерматит ,че чета противоречиви неща.Уж д-та каза ,че не нищо съществено ,било най-обикновен бебешки себореен дерматит ,каквото и да означава това
Аз вече писах че мойта бебка е така и доки ми каза да мажа с А-Дерма екзомега-млякото и понеже сме изцяло на кърма да спра да ям всичко млечно,местно,яйца,риба,цитруси,мъхести плодове...Една седмица след тези мерки малката се изчисти почти напълно и бузките и вече са меки и нежни,а не като шкурка.

Можеш да взелеш в темата за АБКМ, да питаш там какво ядат, и не дай си боже да ти се падне дете с дерматит (списъка с позволени храни е почти същия като този за деца с абкм)... Stop Аз съм на същатадиета - картофи и ориз ям главно, още не съм умряла...

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 15:30 от Бебешондел

# 249
Имам въпрос към ЛЛЛ : какво трябва да правя, за да не ми намалее кърмата, тъй като само цедя, Лия не мога да я накарам да суче?! Преди изцеждах по 70мл, а сега по 40мл

Не съм ЛЛЛ ама да си кажа, понеже аз изцяло изцеждам и храня от шише, като видя че ми намалява кърмата, почвам да цедя по-често, да се наливам с течности и да пия чай за кърмачки в големи количества. Досега ми се е случвало само веднъж да ми намалее кърмата драстично, иначе в различните часове на деня е различно, през нощта е най-много.

# 250
  • ул. "Мечтание"
Мдам, определено бях по-строга с Божидар. И също някак по-дистанцирана. Не че не го гушкахме много, не че не спеше при нас, не че не му говорех, не го разнасях и какво ли още не, но определено спазвах някаква странна дистанция от детето си. Все едно ще ме ухапе, ако се сближа с него повече.  ooooh! Joy
Добре че ми дойде акъла в глават на време!  Mr. Green Sunglasses За това като кажа, да си гушкате децата повече и да не ги стоявате все едно са в казармата да не се сърдите.  Hug

А и сега с Искрен ме е хванала бебешката лига.  ooooh! hahaha Днеска се усетих като бяхме на ДК. Като почнах да му говоря и да се лиготя "Ау ама колко си пораснал! Браво на детето!"...и бла-бла! Голям смях!  hahaha На лекарката и на нея явно ѝ стана смешно размениха си едни погледи с мед сестрата.  Laughing  newsm50

# 251
  • София, Лагера
Бубе, не ти отговарям, защото шоколад на корем си ям  Wink. Но ако изходим от това, че какаото може да вреди, то бял шоколад можеш да си хапваш  Confused... според мен, ама аз не съм експерт  Mr. Green

... За това като кажа, да си гушкате децата повече и да не ги стоявате все едно са в казармата да не се сърдите.  Hug
...
Присъединявам се!  Peace Peace Peace
(но не съм сигурна, че ако някой ми го беше казал преди години, аз щях да го послушам  Crazy)
Чакам да се включат Антоанета, tonche, mariyap и евентуално МииМаа да кажат за третото  Flutter

# 252
saxophone страхотна си.Колажа е невероятен.Снощи ми се затваряха очите от умора ама както си седя права и заспивах,но като видях колажа.... е няма такъв кеф  Laughing Мойто мъжле дето все е един такъв сериозен и той си умря от кеф като си видя щерката там  Grinning   Бързо да се оправя хремата на бебчо  Hug

Калифорния ,и мойта девойка на моменти лапа като за световно.От доста време вече си иска по 150 мл. и то даже не устисква да минат 3 часа.Гладнички са просто.А и искат да настигнат връстниците си на тегло -нали се родихме мънички  Wink Как сте вие с килцата?

# 253
Според мен всичко е от изградените "норми", че задължително трябва да спи отделно, да не се носи че да се разглези, да не се дава на поискване за да не се прехрани, че трябва да яде под час  Crazy
И аз като Ноеми ако някой ми беше казал нямаше да послушам, за това все казвам за Явор, че е опитното зайче  Mr. Green

# 254
  • София
При нас обривчето дето ту отминава леко ту пак се възобновява се оказа бебешки себореен дерматит .Предимно по личицето е уффффф докторката каза така, ОБАЧЕ май не беше много читава защото ми изписа лекарство което е спряно от производство от година и половина  .Макар че аз не бях и склонна да я мажа с него че беше кортикостероид .Та сега търся друг кожен лекар добър за Варна .Препоръчаха ми Д-Р Томов.

Можеш да взелеш в темата за АБКМ, да питаш там какво ядат, и не дай си боже да ти се падне дете с дерматит (списъка с позволени храни е почти същия като този за деца с абкм)... Stop Аз съм на същатадиета - картофи и ориз ям главно, още не съм умряла...
УФ,много е сложно това с яденето,но не можех да не го направя,като погледнех пъпчасалото личице на малката и бързо ми идваше мотивацията.Освен това доки ми каза да не ям и марулки,домати,краставици и всякакви нетипични за сезона зеленчуци защото бебка ака много рядко,явно от тях.Така ще бъде докато се кърмим и дано е по-дълго защото иначе с АМ ще стане по-зле ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт