Отговори
# 75
Здравейте! Моят термин е на 01.09.2011г втора бременност с нетърпение чакаме нашето слънчице както всички родители  Simple Smile

# 76
Нова мама съм на 27г

# 77
здравейте
момичета страхотни сте Hug  най-искренно ви благодаря за страхотните пожелания и поздрави.рождения ден мина наистина прекрасно,беше много забавно(и уморително),но пък краско много се забавлява и получи страшно много подаръци.накрая даже беше доста превъзбуден и вечерта неможахме да спим като хората,а сутринта се събуди с рев и то в 7 Confused
като кача снимки ще показвам Grinning

за коремчето,на мен ми се струва че го виждате вечер издут и над пъпа понеже матката започва да нараства и да избутва всичко от пътя си,което значи че червата и стомаха отиват нагоре(поне аз имам една книга която гледам,седмица по седмица и на една картинка е показано всеки месец как нараства матката и другите органи къде се настаняват)та като се напапкате вечер Simple Smile и затова може би ви е по-издутичко.
за усещането незнам какво да ви кажа,само може да се гадае,може и да са чревцата.само знам както наскоро една мама беше написала,няма да забравя как месеци след като родих краско и ми липсваше това да усещам движенията му. Flutter

добре дошли на новите мамчета  bouquet
сега отивам да полегна че днес бяхме и на прошки на свекърите и съм мноого изморена...

p.p.забравих да кажа за нацепването на устните.при мен се появи при първата бременност и док ми обясни че е от недостиг на желязо.тогава доста месеци почти докрая пих малтофер.но разбира се не е задалжително да е от това,само споделям Wink

# 78
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЕНИЯ благодаря ти,че си се сетила за мен.Това за липса на желязо и на мен ми мина през главата,но тази седмица смятам да се записвам на ЖК.Надявам се,като пусне доки изследванията да се види дали е от това.Макар,че сега определено наблягам на плодовете и зеленчуците.Такова разнообразно меню до сега не съм прилагала,а то виж какво ми се случва за отплата.Ама нищо ще го преживея дано се изясни ситуацията.

# 79
Здравейте момичета! И аз съм нова мама. На 22 години съм и чакаме нашето бебче на 5.09.

# 80
Добре дошли на новите мами Hug

При нас нищо ново, чакам утре прегледа, да видим какво се прави в тези седмици, като няма УЗ Wink

# 81
  • София
Здравейте и от мен,

мислех си бъдещи и настоящи мамита, че повечето сте доста млади момичета, не знам кое е по-добро,......аз съм привърженик на раждане след 30 независимо, че то носи и своите рискове. Самата аз съм типичен пример, на 34 съм и ще родя на 35 живот и здраве, но ето на......вече имам притеснения от ранния БХС. Резултатите още не са ми готови, защото миналата седмица в Майчин дом се беше развалил апарата. Още не бързам с притеснения, но нали знаете....мисля го, няма как! При измерена нухална гънка 3,2 няма как биохимията да е ОК!
Взех и второ мнение от Марковс център и там доктор Павлова доста ме успокои....
Иначе и на мен започна да ми расте коремеца, вчера си купих две рокли, които могат да се разширяват в корема и стават за в офиса.
Тъъъкмо изчезна повръщането и се появи нова екстра-КИСЕЛИНИТЕ, появяват ми се крайно нелогично, даже на гладно....но за сега се оправям с ябълка.
И отново искам да кажа, всяка бременност е изключително индивидуална и ако мен например ме оправят ябълките, то вас не е задължително те да ви действат така....искам да кажа, да слушате вътрешния си глас, лекаря си, да четете медицински книги, а форума да е просто място за забавление.

До скоро.........

# 82
  • Варна
Евита, не бързай да се притесняваш предварително. Нухална гънка 3.2 не означава непременно лоша биохимия. Изчакай резултата от БХС, виж и дали има други индикации при феталната морфология за аномалии и тогава. А и все пак най-сигурното си остава амниоцентезата ако се стигне дотам. Дотогава спокойно и кураж! Hug

# 83
Мамчета да ви питам някакви специални книги четете ли?Аз си харесах една,но не запомних автора.Някаква жена беше.Мисля да си я взема.

# 84
Evita_Peronski ,  не си  сама ...и аз на 34 г  .... но  втора бременност !
Няма да  правя ранния  БХС -  още не съм отишла да  видят  как  е нухалната  гънка , но  ще е тези  дни  ...  newsm78
При нашата възраст 34 -  няма как  биохимията  да е добре - все пак  това е само изчисление на риска  нали така ?  Я се стягай .... ше вървим на  амниоцентеза ! Без  излишни притеснения !  Hug
И на мен това ми предстои  сега да гледат  на ехографа  bowuu Ако  се види  нещо  съмнително   -  направо  на амнио  отивам , че тази  хорионбиопсия нещо .... там  дават  и по-голям  риск  за плода ! Теб какво  те съветват !?

# 85
  • София
Evita_Peronski ,  не си  сама ...и аз на 34 г  .... но  втора бременност !
Няма да  правя ранния  БХС -  още не съм отишла да  видят  как  е нухалната  гънка , но  ще е тези  дни  ...  newsm78
При нашата възраст 34 -  няма как  биохимията  да е добре - все пак  това е само изчисление на риска  нали така ?  Я се стягай .... ше вървим на  амниоцентеза ! Без  излишни притеснения !  Hug
И на мен това ми предстои  сега да гледат  на ехографа  bowuu Ако  се види  нещо  съмнително   -  направо  на амнио  отивам , че тази  хорионбиопсия нещо .... там  дават  и по-голям  риск  за плода ! Теб какво  те съветват !?

Здрасти stels-bels ,

моята гинеколожка още не бърза с мнение, но доста ме мисли и тя. Моето вътрешно Аз ми казва, че ще родя едно абсолютно здраво и хубаво момиченце, аааа забравих да ви кажа, че в Марковс център се работи с такава апаратура, че миналата седмица в сряда ми казаха и пол-а:-) Докторката там ми каза следното: за синдром на Даун, който е един от факторите, заради които се прави този ранен скриининг е абсолютно отхвърлен за нея, поради факта, че обикновено децата с такава анамнеза са  с неразвита носна кост, а моето бебе си има едно прекрасно големичко носленце. Втората причина за ранния скрийнинг е изследване на сърдечна аномалия, но тя каза, че преди амниоцентеза ще има Фетална ехокардиография при няколко специалиста в трета градска, където са светилата кардиолози. И чаааааак тогава евентуално и то с мнооого уговорки може да ме посъветва за амниоцентеза, обясни ми че това изследване е както добро (поради факта, че ви дава много важната информация за плода), така и ужасно стресиращо, както за вас, така и за детето. Тя не ми го препоръча и каза, че назначава такова в много, ма в много крайни случаи. Каза ми за случаи в нейната практика  за деца родени със синдром на Даун с нухална гънка под 2 мм.....така, че мили мами всичко е някъде там.
Аз вярвам в това, че всичко ще е ОК....и съм страшно убедена в това и няма нищо, което да ме разколебае, да мисля го....но съм сигурна в щасливия финал.

Целувки на всички ви!

# 86
Ей момичета недейте така.И аз съм на 34г.И аз съм чела че амниоцентезата е кофти стрес.Аз съм положително настроена и се надявам всичко да е ОК.

# 87
здравейте мили мамчета,не съм се включвала бая време,възможно ли е толкова рано да се вълнува бебчо,че чак да го усещам или е някакво си мое внуш newsm78 newsm78 newsm78ение

# 88
здравей евита незнам дали това ще те успокои,но се надявам поне до някъде да помогне Wink
моята кума преди 2 години когато беше бременнна с второто си дете-отиде на т.н. БХС(след направено и ФМ)и доктора взе че и каза че не му харесват резултатите изобщо....изпрати я в софия при известна докторка(няма да споменавам име,защото предполагам че си има пациентки от вас и са доволни от нея),та въпросната докторка я прегледа точно за 5 мин,взе и 80лв и и каза да маха бебето Shocked #Crazy  просто нямало да стане,,щяло да е еди си какво и т.н. да не ви занимавам с подробности.кумата ми се върна доста разтроена и отиде при следящата  и докторка бременност и тя и каза че това са пълни глупосдти и че тя ще роди най-здравото момиченце на света,както и стана.роди се детето и сега си е живо и здраво палаво момиченце на 2 годинки вече.

та спокойно майчета,само се радвайте и наслаждавайте на тумбачетата
целувки от мен Hug

# 89
Evita, аз също живот и здраве ще родя на 34 за първи път. Винаги съм знаела, че няма да съм млада майка, още като бях тийнейджърка, просто исках хубаво да се наживея и тогава да поемам такава отговорност. Така че това с възрастта си е въпрос на избор и съм сигурна, че ти си доволна от своя избор сега да имаш дете. Колкото за изследванията, преди не съм обръщала внимание, но откакто аз забременях чух вече три истории за изключително лоши резултати от изследванията, същевременно силно чувство на майките, че децата са им съвсем наред и на финала родени здрави, прекрасни бебета. Така че, вярвай на усещанията си. Още повече, че в Марков са те успокоили, значи имаш и лекар на твоя страна, не са само голите усещания.

Общи условия

Активация на акаунт