Домашно насилие - Тема №2

• 283 194
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 1 365
стана тя каквато стана....
прибра се по пиян от всякога, носейки огромна уредба, с мисълта за поредния нощен тормоз. понеже му казах да спре, избухна и ми налетя ужасно, крещеше, псуваше и заплашваше, отново мен и баща ми, който се опитал да ме спаси. принудих се да викна брат му за да го спре, скандала стана още по голям. псуваше и заплашваше на улицата пред всички комшии, щял да ме приключи, да ме унищожи, била съм к...а, боклук, нищожество, брат му бил тук сега, но после нямало да го има. тръгна си, но се върна още по бесен, добре че брат му беше още тук. взе си парите и уредбата и замина. от тогава не е спрял да звъни и да пише, заплахите са ужасни.
добре, тръгна си, чудесно. ами като се върне? ужасно ме е срам от цялата ситуация. някой ден ще имам ли малко спокойствие вече не знам. страх ме е че ако викна полиция, след като го пуснат ще направи нещо брутално. никога не съм си представяла че е толкова зъл. аз ли съм сляпа и тъпа или той добре се е прикривал?

# 1 366
Не викна ли полиция да протоколира случилото се?

# 1 367
брат му е полицай, не викнахме полиция, той "разчисти" както сам се изрази. и да ги викна, ще го пуснат по братски му

# 1 368
Ти трябваше да звънеш на 112- сигнала минава през централата. От там го пренасочват.  Peace
Или да те души да звъннеш на 112 да ти изпратят линейка, че едва дишаш...

# 1 369
Също така какво като дойде? Не го пускай ! Това си е твоят дом и който искаш, него ще пускаш. Селянин !!! Викни някой при теб, за да не си сама. И не се оставяй на страха.

# 1 370
  • София
При първа възможност смени ключалката. Не се поддавай на заплахите му,говори и с адвокат как може да извадиш ограничителна заповед.

# 1 371
За ограничителна заповед трябват доказателства. Затова би трябвало да звъни на 112 при всеки удобен случай. И адвокат, и управител на сдружение за борна с домашното насилие ще я посъветва същотото.
 Peace

# 1 372
шоуто със заплахите продължи, беше си скрил номера и звъня на служебния ми номер, защото знае че ще вдигна. обиди, псувни, всичко както си му е реда. затворих му и звъннах на 112. помолих за съвет, разказах за случващото се. от среща жената много любезно ми обясни, че първо трябва да се успокоя, ако направи грешката да доближи дома ми или мен някъде по улиците, без да говоря с него веднага да набера 112, от там ще ми изпратят партулка, която да го прибере. обясни ми че е най добре днес да си изключа телефоните, утре сутрин да отида до районното и да си пусна една жалба. аз й казах че нямам физически наранявания, как ще докажа каквото и да било. тя ми заяви че факта че ме обижда, псува, заплашва мен и членове на семейството ми е достатъчно за да му спретнат предупреждение, ако продължи си имало последващи техни мерки за да го спрат. каза ми да се разхода и до прокуратурата, където също да пусна жалба за психически тормоз. така след всичко това, ако той продължи, ще имат основание да го приберат. притеснява ме факта че когато му казах да се спре или ще стигнем до полицията, неговия отговор беше "през к--а си ми п---о смотана, може 20 години да те лежа ама ще си платиш че ме унижи". не спирам да се питам кой от нас двамата е по унижен - аз че не искам да търпя пиянства и скандали или той че е изгонен? възможно ли е наистина да не осъзнава какви ги върши? и какво е това перверзно задоволство което изпитва от тормоза над един човек?

# 1 373
Спокойно, не се поддавай на страха, в никакъв случай. И мен щяха да ме намерят разложена под едни скали, както и щели да ме залеят с киселина хора, които "и майка си ще продадат за 2 лева"' както и щял ми вземе детето, а мен щели да ме намерят след време в някоя канавка. Да продължавам ли ?
Много правилно си постъпила, гордея се с теб, много е важно да не го оставяш повече да те тъпче !!!
Както ти е обяснила жената, така направи и бъди смела. Всичко ще бъде наред, само действай. И се радвай, че се случва сега, а не след като имаш деца и т.н. А някой ден като намериш човек, който те обожава, ще се убедиш за пореден път, че в момента постъпваш правилно.
И моля те, моля те наистина - не вярвай на никакви клетви и обещания за промяна от него. Никога ! Сега си се задействала, продължавай така и по никакви причини не се събирай отново с него.
Много те прегръщам  Hug

# 1 374
аааа клетви и обещания за промяна няма да има въобще. неговите методи са съвсем други. да те смачка с нападки, че ти си виновна за всичко, да продължи да ти вменява вина докато сама не повярваш че вината е в теб.
днес на обяд му събрах дрехи, документи, такива неща. дойде с брат си отново, натовари всичко, взе си и златния компютър и тръгна без проблеми. след около час дойде смс, че не е трябвало да избухва така, но е бил предизвикан, защото никой нямал право да се бърка в неговия живот, а баща ми се набъркал, така че ако търся виновен да се обърна към баща си. прошка не търсел, но ми желаел всичко най-...
сега вече 5 часа по късно, когато, обзалагам се вече е пиян, пише ли пише как ако той видиш ли знаел че аз не се чувствам добре, че той ме тормози, ако видиш ли аз съм му била казала, той щял да си тръгне кротко без циркове. сега заради мен бил длъжен на брат си. само ако знаел той.....горкичкия......не че не съм му казвала кротко и спокойно хиляди пъти че ме тормози, че ме наранява, не че не съм го молила пред сълзи да спре да ми извива ръцете и т.н. горкичкият той, само ако знаел че ме тормози....в последния смс ме пита толкова ли го мразя че искам да видя гнева и злобата му...
утре ще му приготвя мебелите и уредите от майка му да си ги вземе и повече няма да се занимавам с него. чудно ми е колко дни ще продължи това със смс. кога дефакто осъзнават че всичко е приключило и трябва да се спрат?седмица, месец...

# 1 375
Браво !!! Всичко да си вземе и моят съвет е да не му отговаряш на sms-ите. То всичко е ясно, от обяснения смисъл няма. Нека си пише, ти не отговаряй. Но бъди нащрек и АКО посмее пак да те заплашва, досажда, тормози, независимо дали психически или физически, вече знаеш - 112.
Когато аз бях тормозена, законът за домашно насилие не беше в сила. Прие се на следващата година - 2006. Въпреки всичко, макар и доста трудно, успях да избягам и след това дори и такова дребно нещо като пиенето на кафе с една цигара на тишина и спокойствие вкъщи, ми се виждаше като Рай.
Да си много щастлива ! Моля те, пиши пак, че да знаем какво става.

# 1 376
шоуто със заплахите продължи, беше си скрил номера и звъня на служебния ми номер, защото знае че ще вдигна. обиди, псувни, всичко както си му е реда. затворих му и звъннах на 112. помолих за съвет, разказах за случващото се. от среща жената много любезно ми обясни, че първо трябва да се успокоя, ако направи грешката да доближи дома ми или мен някъде по улиците, без да говоря с него веднага да набера 112, от там ще ми изпратят партулка, която да го прибере. обясни ми че е най добре днес да си изключа телефоните, утре сутрин да отида до районното и да си пусна една жалба. аз й казах че нямам физически наранявания, как ще докажа каквото и да било. тя ми заяви че факта че ме обижда, псува, заплашва мен и членове на семейството ми е достатъчно за да му спретнат предупреждение, ако продължи си имало последващи техни мерки за да го спрат. каза ми да се разхода и до прокуратурата, където също да пусна жалба за психически тормоз. така след всичко това, ако той продължи, ще имат основание да го приберат. притеснява ме факта че когато му казах да се спре или ще стигнем до полицията, неговия отговор беше "през к--а си ми п---о смотана, може 20 години да те лежа ама ще си платиш че ме унижи". не спирам да се питам кой от нас двамата е по унижен - аз че не искам да търпя пиянства и скандали или той че е изгонен? възможно ли е наистина да не осъзнава какви ги върши? и какво е това перверзно задоволство което изпитва от тормоза над един човек?

Унижена ще си, ако продължаваш да търпиш тия унижения, които той ти причинява. А той каквито и простотии да говори, покажи му че не се страхуваш вече от него. Той сам се унижава като се държи така с теб. Изпълни всичките указания, които са ти казали от 112. Не пропускай да викаш полиция всеки път когато те доближи, без да се разправяш с него. Не спирай да пускаш жалби навсякъде и при всеки повод. Насилието ти не е само психически тормоз, то е и физическо. Защо бе, хора, си мислите че скубане, влачене по земята и душене нищо не е.

# 1 377
сега вече 5 часа по късно, когато, обзалагам се вече е пиян, пише ли пише как ако той видиш ли знаел че аз не се чувствам добре, че той ме тормози, ако видиш ли аз съм му била казала, той щял да си тръгне кротко без циркове. сега заради мен бил длъжен на брат си. само ако знаел той.....горкичкия......не че не съм му казвала кротко и спокойно хиляди пъти че ме тормози, че ме наранява, не че не съм го молила пред сълзи да спре да ми извива ръцете и т.н. горкичкият той, само ако знаел че ме тормози....в последния смс ме пита толкова ли го мразя че искам да видя гнева и злобата му...

Ти си виновна, че не си му казала, че той те насилва  Shocked Защото той не знае, че те влачи за косата, души те, нарича те с всякакви обидни епитети.  Shocked Много нагъл това пиянде. Като се отървеш от него, вдигай банкет.

Колко ще продължи това се смс-ите не се знае. Не му отговаряй никога на неговите смс или позвънявания. Спри всякаква комуникация за да се светне че това категорично е края. Понякога тормозът продължава и след това чрез заплахи и смс-и чак докато си намери друга жертва. Но и това да е случая при теб, бъди упорита. Колкото повече сила показваш, толкова по-бързо ще се откаже.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 19:28 от Сирена

# 1 378
Браво,тумор се оперира наведnъж и изцяло,уважавам те за това че си изхвърлила боклука най после,иди на фризьор,направи си нова прическа,купи си нова рокля и остави миналото зад теб.

# 1 379
Здравейте момичета,
извинявам се, че нахлувам така в темата.

Искам да питам дали знаете как се връчва заповед за незабавна защита?

Общи условия

Активация на акаунт