Домашно насилие - Тема №2

• 283 666
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 165
Не мога да си замина,защото той живее в къщи.Ще почакам малко още ...не ме винете,искам да дам шанс на детето си да има баща.Благодаря за нещата,които сте написали,давате ми сила Hug

# 166
Щом така си решила-твоя воля!Явно първо трябва да се пребориш със самата себе си.А това ще е най-трудната борба,но не е невъзможна.Помисли хубаво -за детето ти което ще живее в тази среда!Вредата не само върху твоя живот,а и върху неговия.Понякога е по-добре в семейство с един родител,отколкото в непрестани побой,викове,караници и унижения!Бъди силна,не губи реалната преценка на ситуацията и помисли върху това-такъв баща ли заслужава детето ти?  bouquet

# 167
  • София
Бягай, както ти пишат и другите майки.
Моята сестра беше в подобна ситуация-избяга (нашите помогнаха). Гледа си детенцето и всичко е ОК.
Недей да търпиш-днес удря теб, а утре- може и детето. Това са болни хора. По-добре сега се махни, не чакай да се роди детето. А от личен опит знам, че след раждането на детето е още по-трудно...

# 168
  • Бургас
Живееш с изрод! Бягай! После ще става по-зле!

# 169
iv_marinova, дано да се промени.  Peace
Обещай пред себе си и пред нас , че от момента, в който реши да споделиш в темата никога повече с думи и действия няма да позволиш да се държи лошо  с теб и да те обижда, бъди категорична и когато е спокоен седнете на един разговор и му обясни това.
Ако се жертваш заради "не ме винете,искам да дам шанс на детето си да има баща", жертвата ти наистина е безмислена, ако го правиш, защото искаш той да положи усилие да се промени и да се държи с подобаващото уважение към жената, от която чака дете и живее в дома и тогава опитай и дано има положителен резултат. Peace
ПС. Децата с агресивните бащи нямат нормално детство, а по-лошото е, че им се отразява и на семейните отношения, когато те пораснат и решат да създадат семейство. Никое дете няма да ти благодари, че си му "осигурила" баща, за сметка на това да е свидител на редовни сцени на унижения и бой.

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 06:43 от basis

# 170
Децата страдат много когато растат в среда с агресия и унижения.
Един пример с едно детенце от класа на синът ми . То бие майката и всички деца, никой в училище не може да се справи с него. И най-лошото мисля че е това, че детето получава нервни кризи и влиза в болница. На това дете има баща и живее с баща си. Е това нормално ли е? Не е нормално защото в името на децата, за това те да имат баща ние ги съсипваме.

# 171
Бягай,много те моля бягай колкото се може по-бързо!Как може да търпите подобно отношение,унижения и да си мислите,че това ще се промени или,че този човек изведнъж ще се обърне на 180 градуса и ще стане любящ????Той сега в този деликатен момент си позволява да те удря,а след това какво....?Толкова ли сте наивни или незнам какви,за мен сте и безотговорни защото навсякъде се пише,че малкото същество усеща всичко още от утробата на майката и тези нерви и стрес се отразяват на развитието му.След като искаш детенцето си и искаш да имаш едно нормално и здраво дете,какво правиш с този мъж?Той ли ще ги осигури???Надявай се.Какво им има на родителите ти?Не вярвам да не се интересуват от внучето си и да не те подкрепят,пак по-добре при тях,да има кой да ти помага и да работиш от колкото цял живот тормоз и зависимост от този мъж!А относно ударите по главата,те са най-опасни,не ги омаловажавай и се измъкни.Пази си детето!

Ти била ли си в подобна връзка?
Не не съм била и си мисля,че никога няма да позволя такова нещо.В къщи на времето е имало разправии,по-скоро викове и като дете това ми се е запечатало в съзнанието и смея да твърдя и ми се е отразило,за това знам колко е важно  това за децата,да не са свидетели на такова нещо.М ного родители омаловажават това като си мислчт,че децата са малки,но имаенно там им е грешката,защото една малка душичка ги преживява тези неща много по-навътре дори за възрастните да не са кой знае какво.Аз съм си мислела,че майка от караниците ще и се случи нещо страшно,че ще я загубя и тем подобни.И като гледам мненията по-надолу всички сме на едно становище,но тази майка май си е свикнала на униженията и ударите и иска детето и да има баща,ама какъв и на цената на какво????И много ме е яд,майки,които са готови да пренебрегнат децата си само защото да не са сами!!!Ултра тъпо.

# 172
Благодаря на всички!

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 00:42 от iv_marinova

# 173
  • Бургас
Влизам последно в тази тема,че взех да вдигам кръвно.
Подкрепям изцяло Мирелката78!Аз съм с 20 год.брак и знам с кое се прави компромис и с кое не.
Ти би ли ритнала бременно куче или коте?
Този "мъж"бие собствената си бременна жена,която носи неговото дете!Съответно с какво си имаме работа?С един изрод!Извинете ме за речника,обикновено не пиша така!
Мило дете,след раждането той ще ти извива ръцете чрез детето.Имаш работа със садист.Не си мисли,че нещо в него ще се пречупи,той винаги ще има нужда от теб като негова жертва.
Бягай докато е време!
Също доколкот разбирам от поста ти,той ти вменява вина за нещо от миналото.Още един до болка познат прийом.Не му се вързвай,че ще изкара,че за 11 септември и Кулите ти си виновна.
Изпъди го,намери начин!От теб зависи как ще тръгне живота ти и този на детето.
Яд ме е,че като гледам си взела решение.Дано аз да греша!Полудявам като чета за насилие над жени и деца.

# 174
Бягай,много те моля бягай колкото се може по-бързо!Как може да търпите подобно отношение,унижения и да си мислите,че това ще се промени или,че този човек изведнъж ще се обърне на 180 градуса и ще стане любящ????Той сега в този деликатен момент си позволява да те удря,а след това какво....?Толкова ли сте наивни или незнам какви,за мен сте и безотговорни защото навсякъде се пише,че малкото същество усеща всичко още от утробата на майката и тези нерви и стрес се отразяват на развитието му.След като искаш детенцето си и искаш да имаш едно нормално и здраво дете,какво правиш с този мъж?Той ли ще ги осигури???Надявай се.Какво им има на родителите ти?Не вярвам да не се интересуват от внучето си и да не те подкрепят,пак по-добре при тях,да има кой да ти помага и да работиш от колкото цял живот тормоз и зависимост от този мъж!А относно ударите по главата,те са най-опасни,не ги омаловажавай и се измъкни.Пази си детето!

Не не съм била и си мисля,че никога няма да позволя такова нещо.В къщи на времето е имало разправии,по-скоро викове и като дете това ми се е запечатало в съзнанието и смея да твърдя и ми се е отразило,за това знам колко е важно  това за децата,да не са свидетели на такова нещо.М ного родители омаловажават това като си мислчт,че децата са малки,но имаенно там им е грешката,защото една малка душичка ги преживява тези неща много по-навътре дори за възрастните да не са кой знае какво.Аз съм си мислела,че майка от караниците ще и се случи нещо страшно,че ще я загубя и тем подобни.И като гледам мненията по-надолу всички сме на едно становище,но тази майка май си е свикнала на униженията и ударите и иска детето и да има баща,ама какъв и на цената на какво????И много ме е яд,майки,които са готови да пренебрегнат децата си само защото да не са сами!!!Ултра тъпо.

Първо, никога не казвай никога, защото никой не е застрахован. Второ няма как да разбереш защо  iv_marinova постъпва по този начин, защото човек трябва да е обичал подобен идиот, за да може да я разбере. Не че хората, които и казват да бяга не са прави. Напротив, това е единственото правилно решение и нещата няма да се оправят и това го казвам от личен опит и да, детето е най-потърпевшо, а няма абсолючтно никаква вина. Проблемът е, че явно тя не е готова да си тръгне, затова намира и извинения да остане и се чувства виновна затова. В този тип връзки насилваната страна в много случаи не може да си тръгне, защото е емоционално звисима от насилника,  колкото и идиотско да звучи. И повярвай ми, тия гадове си имат начин да те направят емоцинално зависим.

# 175
Много точно казано!Днес ми се постави ултиматум ..или да си изхвърля кучето или той си тръгва?!Представете си!:(Просто е лудост всичко това!

# 176
  • Бургас
Все същата позната история!Краят ще разбереш сама по трудния начин.Яд ме е ,че това се случва обикновено на свестни жени.

# 177

Първо, никога не казвай никога, защото никой не е застрахован. Второ няма как да разбереш защо  iv_marinova постъпва по този начин, защото човек трябва да е обичал подобен идиот, за да може да я разбере. Не че хората, които и казват да бяга не са прави. Напротив, това е единственото правилно решение и нещата няма да се оправят и това го казвам от личен опит и да, детето е най-потърпевшо, а няма абсолючтно никаква вина. Проблемът е, че явно тя не е готова да си тръгне, затова намира и извинения да остане и се чувства виновна затова. В този тип връзки насилваната страна в много случаи не може да си тръгне, защото е емоционално звисима от насилника,  колкото и идиотско да звучи. И повярвай ми, тия гадове си имат начин да те направят емоцинално зависим.
Dany YO,а ти била ли си в подобна ситуация?не съм съгласна,че трябва да си патят други,невинни душици заради някакъв идиот!да сега и кучето си изхвърли,акоискаш и му лази на колене щом толкова го обичаш!извинявам се ама вече си мисля,че някой просто си запълва времето и си измисля истории,за да поддържа темата.Или споделяш тук,за да ти помогнат и слушаш съветите или като си знаеш своята не товари и другите с твоите проблеми....!Търпи си насилника и само не ми напомняй за детето,горкото и кучето,защото обожавам и животните.

# 178
...искаш ли да ти кажа в каква ситуация съм в момента...вече стигна до там и да ми разбива устата....така с разбита уста..взел е всички телефони и ключове за вратата ...да не мога да избягам...не мога да спра да рева,за което също ядох бой....утре утре той ще ме хване за ръчичка и ще ме заведе някъде да ми направят аборт...виж в кой месец съм...къде да потърся помощ?!къде?!няма я ... вече и аз се замислям трябва ли да се ражда това дете ...какво да правя!?колкото ме боли тялото,душата хиляди пъти повече Cry иде ми да вия не да рева!!!!Не си измислям никакви истории!Нещастната,жалка и болезнена истина е това!Мерси ,че не намери сили да си подадеш ръката и да ми кажеш добра дума!А сега на къде?!Бог знае!

# 179
iv_marinova , първата ти работа е да отидеш в болницата за медицинско.
2-та да се отървеш от него завинаги на каквато и да е цена. Признай пред себе си, че не си достатъчно силна, за да се предпазиш от агресията му, просто не си за такъв тип мъж, защото винаги ще бъдеш насилвана.
Повярвяай в себе си, че можеш да се пребориш   Heart Eyes Никой близък и приятел, дори непознат не би ти отказал помощ.   

Общи условия

Активация на акаунт