Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са видовете домашно насилие?
Къде могат да получат помощ жертвите на домашно насилие в България?
Защо обикновено жените са възприемани като жертви на домашно насилие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са видовете домашно насилие?
Видовете домашно насилие включват емоционално, физическо, сексуално и икономическо насилие. Емоционалното малтретиране включва заплахи, унижения и ругатни. Физическото малтретиране включва бутане, удряне, изгаряния и други форми на насилие. Сексуалното малтретиране включва принуждаване към сексуални действия. Икономическото малтретиране включва ограничаване на финансовите ресурси и контрол върху парите.
-
Къде могат да получат помощ жертвите на домашно насилие в България?
Жертвите на домашно насилие в България могат да получат помощ от различни организации и центрове като Сдружение 'ПСИМБОЛ' във Варна, Център 'Надя' в София, Фондация 'Джендър проект за България', както и други социални и психологически центрове в различни градове като Бургас, Силистра, Велико Търново , Плевен и други.
-
Защо обикновено жените са възприемани като жертви на домашно насилие?
-
Защо има нова тема за домашно насилие?
-
Какви са процедурите за обжалване на решение за налагане на мерки за защита от домашно насилие?
Никой близък и приятел, дори непознат не би ти отказал помощ.
иде ми да вия не да рева!!!!Не си измислям никакви истории!Нещастната,жалка и болезнена истина е това!Мерси ,че не намери сили да си подадеш ръката и да ми кажеш добра дума!А сега на къде?!Бог знае!
Бъди силна!Не го оставяй да решава вместо теб!все пак става въпрос за твоя живот и на детенцето ти!Не е ли опасно вече за аборт?
Не знам до каква степен е ограничена свободата ти в момента,но ако не можеш да излезеш и да се свържеш с Агенцията за дом насилие има и денонощни тел за помощ на жертви на дом насилие?имаш ли телефон?Ако не пиши тук на лични ако искаш аз ще звънна на твой близки,който да дойдат и да те извадят от този ад.а иначе изход винаги има само да повярваш!Ако подадеш Молба за незабавна защита по закона за домашното насилие и поискаш привременни мерки за защита,до 24 часа ще получиш решение,с което да го изкараш от жилището и ако се върне веднага звъниш на полицията.но има някой формалности,за който ще ти помогнат от варненската агенция за защита.на мен ми изготвиха те молбата,подадоха я,само трябва да си издадеш медицинско задължително,то може да е дори и от джипито.не е задължително да е от съдебен лекар,щом ще е По Закона за Домашното Насилие.успех мила,не бъди повече жертва!