Великденски пости -2011!

• 68 638
  • 660
  •   1
Отговори
# 285
Хайде и аз пак с вас  Simple Smile. Дано да изкараме поста и да посрещнем най-светлия празник пречистени и обновени и телом, и духом!

# 286
Направих си експедицията до Женски пазар аз Laughing
Вече и аз си имам машинка за фалафели, намерих я даже на промоция - два пакета смес за фалафели Durra, тази която brazilka препоръча + машинката за 5 лева. Взех промо пакета от първия арабски магазин, като тръгнеш по левия тротоар на ул.Симеон, от пазара по посока ул. М.Луиза. Доста неща си накупих, имах желание и за още, но сметките от китайския супер и арабските магазини на NONмесо като надхвърлиха 50 лева и мъжът ми взе да ме гледа накриво Laughing, нищо, че и той ще яде.

# 287
  • Все на втория етаж
Аз да попитам растителна сметана Халта от кой супермаркет мога да купя? Нали тя ставаше за пости?

Семирамида , а дали е удобно да сложиш снимка на растителния кашкавал, който си купила и да кажеш от къде си го взела?

Ето този е постен шоколад , в нашият квартален магазин е промоция по 1, 20:

Аз питах за този дали някой знае, постен ли е:

# 288
  • София,
Иренка много благодаря за шоколадите  Peace - още утре ще купя. Аз обаче няма да мога да помогна УВИ със снимка на кашкавала  Confused повн  ще се опитам да обясня. Единият път го купих от фантастико - пише си на него - пакетирано от FF за верига фантастико, пише си растителен продукт на него, аз даже понеже първо не го открих -  питах едно от момчетата, което зареждаше щандовете, то ми го показа  - по принцип си стои до другите нормалните кашкавали, но трява хубаво да гледаш и да четеш етикетите, ще го откриеш.  Peace Следващият го взех от Билла, пак е на малки парченца от около 100 - 200 гр. и пак е пакетирано в прозрачни наелончета, пише по същия начин растителен продукт. Аз хубаво Ви го препоръчвам, но честно казано незнам как е на вкус, аз по принцип кашкавал не обичам никакъв, взимама го заради мъжът ми,  Peace. Предишни години взимахме един много хубав - нарязан на филийки, но беше вносен, сега не го открихме в Билла newsm78. А тези в интерес на истината май не са толкова хубави Crossing Arms.

# 289
  • Все на втория етаж
А чела ли си съдържанието му? Имаш ли възможност да  го прочетеш? Защото това писахме предната страница. Аз също купих растителен кашкавал, но в него има казеин и не става за пост. За това питах и за казеина.

А за този, втория, който съм показала, не съм сигурна дали е постен и затова питам някой друг дали знае.

# 290
  • София,
О няма проблем - ето преписвам етикета - на този от Билла, :
КОНТИ - Вносител - Ипекс Груп: състав - растителни мазнини, КАЗЕИН / Confused това не го бях видяла, уж внимателно четох - значи все пак има #Cussing out/ нишесте, немод. соев протеин, сол, емулгатори Е 452, Е 339, ест. оцветител - произход Гърция Peace.
На този от Фантастико: съдържание растителни мазнини, нишесте, казеин, емулгатори Е450 и Е 331, стабилицзатори Е 1420, аромати, Б - каротин, сорбинов ацит!
А може би съм имала в предвид че няма лецитин, всъщност коя от двете съставки не трябва да включва лецитин или казеин newsm78

# 291
Kaзеин е млечен белтък,не от растителен произход.
Спред мен кашкавал изцяло растителен няма Peace

# 292
  • София,
Kaзеин е млечен белтък,не от растителен произход.
Peace Благодаря, значи тук бъркаме, ясно, ще го ядем след постите  Peace, ама те пък да го обяснят да им се невиди, аз откъде да знам какво означават всичките тези съставки Tired

# 293
То и аз не го знаех преди да заследя редовно темите за постите и обясненията на бразилка Hug

# 294
  • Beyond the Frontiers
Баща ми прави един чуден десерт - не претендирам за авторство: печени ябълки, пълнени с киви, банан, орехи, ром и мед....

# 295
  • София,
То и аз не го знаех преди да заследя редовно темите за постите и обясненията на бразилка Hug
Точно така еправа си, аз миналата година намерих темата за съжаление доста късно, в края на поста, та тази година си направих треда по ранко да я открия, а и аз за първи път ще го спазвам поста, та ще я следя и по усърдно, иначе мъжа ми вече няколко години успешно го спазва, и винаги ми е било много трудно да му готвя, караше основно на картофи, ориз и боб. Но сега благодарение на вас ще имаме голямо разнообразие. Peace
Аз исках и друго да питам- приемате ли някакви допълнителни витамини по време на поста и възможно ли е изобщо да се приемат, питам защото имам здраводсловни проблеми, които налагат по принцип допълнително приемане на калции, независимо от храната, която приемам?

# 296
  • Все на втория етаж
Predpolovih, 4e go ima kazeina i zatowa te popitah за съдържанието. И аз от темата се открехнмах на много неща. Постя от години, но за казеина, лецитина и още доста неща се информирах от тук. Много ми е полезна темата, благодаря ви.  Hug

# 297
  • София
brazilka , ти си истинска вълшебница!Много ми допаднаха рецептите .Първо ще се пробвам с патладжана с тахан.
Днес си сготвих кисело зеле с ориз и зеленчукова супа(картофи,гъби,моркови).
Иренка ,мисля че Линт не е постен  Cry
Една идея за тези, който не са пробвали-соево прясно мляко.За последно го купувах от Кауфланд(щанда за диетични продукти)-беше много сполучливо!

# 298
Аз намерих на едно място соево сухо мляко(в малкия град е ужасnо трудно да намериш нещо по различно от традиционното)- става ли да се направи крем нишесте примерно?Ако някой е ползвал да сподели,моля Praynig

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 18:58 от Дес

# 299
Здравейте,
тай като и аз постя...но много спортувам... и до сега след тренировка пиех по един протеин...та въпросът ми сега мога ли да пия...той дали не всъшност някаква синтетика...Лошото е че от етикетите нищо не разбирам...не са преведени на български...

Общи условия

Активация на акаунт