Великденски пости -2011!

• 68 634
  • 660
  •   1
Отговори
# 300
Ако са на английски все някой ще ти ги преведе,но мисля че не е само синтетика.Аз не бих ги пила Peace

# 301
Имам си несметно количество соево мляко, несметно количество okara, рецепта за оползотворяването на okara-та, http://blog.fatfreevegan.com/2006/07/okara-crab-cakes.html, обаче и несметно количество съдове и уреди за миене Laughing

Искам да попитам Дядо Хаджия, дали е пробвал да замразява соевото мляко, защото на мен това количество ще ми стигне за целите пости и се чудя дали ще мога да го съхраня или да се пробвам да го правя на тофу.

Освен това искам да отправя дружеска забележка на Дяхо Хаджия, за това, че дава на внучката соево мляко. Преди няколко дни интуитивно нещо ме притесни в неговия пост, че внучката му много го обичала и днес ровнах, и на пъво четене ми излезе това в чичко Гугъл - http://www.yosif.net/bg/med/index15.htm. Дядо Хаджия, сигурна съм, че няма да се обидиш Hug

Относно растителните кашкавали, аз писах и в темата за коледните пости, единствения сигурен, че е без казеин продукт за мен е ето този продукт
http://www.viotros.gr/default.asp?pid=9&la=2&ct=4&itm=38, има го в Кауфланд.

# 302
  • Все на втория етаж
evhen, mersi za kашкавала. Аз понеже много обичам и затова и разпитвам. Без месо мога и година да изкарам, но с млякото ми е трудно. Обожавам яйца, мляко и кашкавал, при все че разполагам и с домашни такива. Но точно тук е ключът, да се откажа от тях, заради поста. Не бих казала, че ми текат лигите, като гледам домашните да ги ядат, само аз постя у дома, но не бих отказала да опитам и нещо заместващо.

stefa, права си, не е постен. Купих си, но недогледах, видях какаово масло, но до него пише пак масло, и предполагам, че става дума за краве масло, макар да не е уточнено. Та отива в склада за след постите. Simple Smile

# 303
  • София
Имам си несметно количество соево мляко, несметно количество okara, рецепта за оползотворяването на okara-та, http://blog.fatfreevegan.com/2006/07/okara-crab-cakes.html, обаче и несметно количество съдове и уреди за миене Laughing

Искам да попитам Дядо Хаджия, дали е пробвал да замразява соевото мляко, защото на мен това количество ще ми стигне за целите пости и се чудя дали ще мога да го съхраня или да се пробвам да го правя на тофу.

Освен това искам да отправя дружеска забележка на Дяхо Хаджия, за това, че дава на внучката соево мляко. Преди няколко дни интуитивно нещо ме притесни в неговия пост, че внучката му много го обичала и днес ровнах, и на пъво четене ми излезе това в чичко Гугъл - http://www.yosif.net/bg/med/index15.htm. Дядо Хаджия, сигурна съм, че няма да се обидиш Hug

Относно растителните кашкавали, аз писах и в темата за коледните пости, единствения сигурен, че е без казеин продукт за мен е ето този продукт
http://www.viotros.gr/default.asp?pid=9&la=2&ct=4&itm=38, има го в Кауфланд.

Значи аз соево мляко правя в много малки количества и не ми се е налагало да мисля да го съхранявам или замразявам та нямам представа какво ще стане.

По отношение на останалите препоръки права сте и затова винаги съм бил на принципа НЕ Е ВАЖНО КАКВО, А КОЛКО ? Аз соеви продукти правя един два пъти през пости та от две три чаши годишно плодово соево мляко на внучката не знам дали ще и забележи и стомаха даже.

# 304
  • Popovo
     Здравейте на всички.
    Аз лично избягвам да консумирам каквито и да е постни кашкавали, майонези и други правени от соя. И преди съм писала ,че съм твърдо против соята като продукт за готвене. Затова и вече избягвам да си купувам колбаси и наденици от магазина. Само като прочета колко и какви съставки има и направо настръхвам. Винаги съм била привърженик на натуралните продукти и когато имам възможност ги предпочитам пред заместителите им. За съжаление вече в много малко места например се произвежда чисто натурално масло, например. И ми е много интересно като чета на етикетите какви овкусители и подобрители, и някой друго Е има даден продукт и накрая има надпис "Без консерванти". Просто го оставям този продукт.
    От мен тази вечер има две предложения - Варени гевреци  и Гъбена супичка.
   Бразилче благодаря ти за отговорите.
   Желая приятна вечер на всички.

# 305
  • София,
zhabche много благодаря за рецептата за гъбената супа, тъкмо имам половин килограм в хладилника и още утре ще я пробвам Peace, дано се хареса Praynig.

# 306
Здравейте,
тай като и аз постя...но много спортувам... и до сега след тренировка пиех по един протеин...та въпросът ми сега мога ли да пия...той дали не всъшност някаква синтетика...Лошото е че от етикетите нищо не разбирам...не са преведени на български...
Гледала съм, че продават соев протеин. Никога не съм приемала изолиран протеин от растителен или животински произход. Сега покрай постите съм спряла фитнеса, ама нещо не ми харесва... Определено усещам липсата на протеини, но не искам да наблягам на соята. Четох една статия за естрогените в соята и колко са вредни за жени в детеродна възраст. Може би ще се върна в залата, но ще го давам по-леко.

# 307
  • I want it all and I want it now.
     Здравейте на всички.
    Аз лично избягвам да консумирам каквито и да е постни кашкавали, майонези и други правени от соя. И преди съм писала ,че съм твърдо против соята като продукт за готвене. Затова и вече избягвам да си купувам колбаси и наденици от магазина. Само като прочета колко и какви съставки има и направо настръхвам. Винаги съм била привърженик на натуралните продукти и когато имам възможност ги предпочитам пред заместителите им. За съжаление вече в много малко места например се произвежда чисто натурално масло, например. И ми е много интересно като чета на етикетите какви овкусители и подобрители, и някой друго Е има даден продукт и накрая има надпис "Без консерванти". Просто го оставям този продукт.

И аз съм на същото мнение за соята. С месо нямам проблеми да не ям.Единствено ми пречи при сладките неща ,който ги правя ,че не мога да ги ям. Снощи мъжа ми извади демонстративно бисквитената торта и почна да яде. Laughing Е след 2мин, вече не ми правеше впечатление.

# 308
Не съм писала скоро. Пропуснах да честитя на дядо хаджия празника. дядо хаджия, да си жив и здрав!  bouquet

Цитат
Снощи мъжа ми извади демонстративно бисквитената торта и почна да яде. Laughing Е след 2мин, вече не ми правеше впечатление.
Направи си бисквитена торта и ти.  Laughing И я изяж демонстративно.  Wink

Хрумват ми на прима виста няколко идейки:
вместо бисквити ползваш постни сладки(едни такива слепени, тип "мини-меденки") или пълнозърнести сухари (тези ги има в Била, от тяхната марка Clever. Оригиналните са Finn Crisp или нещо такова, но са по- скъпи). Ако ползваш сухари, можеш да ги потопиш в сок по избор, за да поомекнат малко(но може и да не се наложи, защото са тънки), при меденките няма да има нужда. После забъркваш едно кремче(може пшенично нишесте с кокосово мляко и нещо за подсладител  Wink ).  Ако искаш по- здравословна алтернатива, направи крем от смачкан банан, смлени фурми примерно.  Можеш да украсиш богато със стафиди и/или пресни плодове.

Това си го измислих току-що и не е изпробвано, но някой смелчага може да го пробва и да сподели резултата.
Аз не мога да пробвам, защото от 10 дни съм само на сурова храна, вчера бях само на вода, а днес без храна и без вода. Утре ще пийна малко сокче и така.

# 309
  • I want it all and I want it now.
  bouquet Мерси за рецептите.Госпожа Емилия . Браво. Аз честно да си призная ,няма да мога да го издържа вашият хранителен режим.

# 310

Много се надявам никой да не си е купил и да не си купи това!!! Вижте съставките! ooooh!

bouquet Мерси за рецептите.Госпожа Емилия . Браво. Аз честно да си призная ,няма да мога да го издържа вашият хранителен режим.

Моля.  Hug Това дори не са рецепти, само нахвърлих това, което ми дойде в главата на момента. Някой ден ще пробвам и аз. Когато стигна дотам.  Laughing
За режима: просто реших да комбинирам поста с пролетно "разтоварване", така да се каже. След като мога да издържа поста, защо да не мога да вдигна летвата още малко. Опитвам се да се самодисциплинирам всеки път по още малко и още малко. Въпрос  на нагласа е. Ние всъщност не си знаем силата. Ако я осъзнаем истински, ехеее.  Защото не може да вярваме, че Бог живее в нас и да не си вярваме колко сме силни.  Heart Eyes Но да става постепенно.  bouquet

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 15:18 от Госпожа Емилия

# 311
  • Все на втория етаж
Госпожа Емилия, zaradi маслото ли или има и друго? Blush "частично хидрогенирано масло, изолирани соеви белтъчини, царевичен сироп и други."

А иначе аз днес точно така направих. Кокосово мляко с ягодово нишесте и бискитки Руен , та ето ти тортичка. Отгоре поръсих с канела, а след това си облизах пръстите Simple Smile

# 312
  • в семейството
Добър вечер!
Да ви доразкажа за мойте перипетии относно менюто дето спретнах. След като опита сос "Тахини", сместа за кюфтенца от червена леща, мъжът ми заяви, че най-добре ще бъде да сервираме на гостите първо тортата. Щели да се заситят с нея и можело да ми се размине излагацията с тия манджи  hahaha . 1/2 час преди да дойдат гостите, започвам да пържа фалафелите. Слагам в по-малък съд мазнината и чакам да се загрее. Между временно си връткам топчетата. Загрява се мазнината и пускам кюфтенцата. То взе да се пени-нищо не виждам какво става, ама си викам че като се поизпържат пяната ще намалее. Мина време и решавам да ги вадя. Взимам вилицата, бъркам в тиганчето - нищо няма. Завъртам вилицата насам-натам - нищо. Всичка станало на трохи. Ужас  ooooh! . Бързо го инструктирам моя - отваряй рецептата в нет-а и чети. Прецених, че нещо съм изпуснала   newsm78 . Какво се оказва - не съм сложила и грам брашно. Айде слагай брашно (а нали се сещате, че времето върви и наближава да пристигат гостите). Пак правя топчета, а междувременно мъжът ми прецежда мазнината (ми то голямо количество! ). Загрява се, слагам кюфтенцата - 7бр. Четири станаха перфектни, а три се пукнаха, ама аз успях да ги извадя преди да се разпаднат  Wink . Слагам следваща партида - пак 7бр. Разпукват се и ааааха пак да се разпаднат. Изпотих се! На вратата вече се звъни  #Crazy .
Както и да е посрещам гостите с работно облекло и се извинявам, ама им казвам че готвя изненада  Laughing . Накрая му хванах цаката: силна мазнина и малко бройки. Аз като сложа повече, температурата пада и те едва ли не почват да "киснат в мазнината". А иначе котлона ми е керамичен и си мисля, че трябва да е силен  newsm78 . Не остана време да им въртя кюфтетата от червена леща. Като седнахме на масата ги предупредих да наблегнат на салатките, че другите неща може и да не им харесат  Laughing . Харесаха всичко (особенно фалафелите   bowuu ) без сос-а Тахини. Ама май и там трябваше да сложа още лимон . Следващия път!
А бе и аз съм една жаба, дето видяла коня че му подковават краката... Joy

# 313
  • София
Ааааа с тия фалафели и аз голями приключения имах. Ама от тогава пък си ги правя на малки шницелчета и айде във фурната. Ни ми се цепяаат ни ми се разпадат ни нищо.

Иначе в актифрая нямам проблеми с тях ама то това е друга тема. Тези които ги виждате в албума ми във фейса например са правени в актифрай. Овалвам ги в една гъста каша от царевично (или нахутено)  брашно  (зависи какво имам) и подправки пускам машината без бъркалки, горещия въздух ги стяга и после слагам бъркалката да си ги върти колкото си иска.

# 314
fotka, разсмя ме, голям екшън е бил. Laughing

Иренка
, едното е маргарин, другите две ГМО.

Общи условия

Активация на акаунт