Имаме проблем с класната /3 клас/

• 5 237
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
Ох, направо щеше да ми се взриви главата, докато четох първия пост! Не мога да разбера как така учители в начално училище /а и където и да е/ си позволяват да лепят етикети и да издават присъда, без да проведат следствие! За мен това е немислимо и чудовищно. Та дори най-върлите престъпници имат право на защита. Как си въобразява тая учителка, че ще има авторитет пред децата, ако не ги изслуша и не разбере в детайли кой, какво и защо е направил?
Вкъщи имам две деца. Постоянно се карат за нещо. Това означава ли, че този, който е по-бърз и по-хитър и първи се е добрал с оплакване до мен е винаги невинен, а другият - винаги виновен? Понякога провокациите са много по-зловещи отколкото ответното действие. Не казвам, че е хубаво, че детето ги е ступало госпожиците, но в този случай и двете страни трябва да търпят наказание.
Наскоро станах свидетел на подобна случка - едно набедено за черна овца момче от класа на дъщеря ми беше подхванато от две госпожици и буквално принудено да ги удари. След като първата си получава крушето в ченето, аз се намесих, смъмряйки девойките. Веднага започнаха да се оправдават, че той ги бил дразнел и че ги ударил. Но аз не съм идиот, видях какво става, видях как го дърпат /и двете бяха с по една глава по-високи от момчето/, видях как му съблякоха якето и му скъсаха пуловера, как ги молеше да го пуснат доста време преди да ги удари.
Извинявам се за грубия израз, но вашата класна е кофти човек. Спасявайте си детето овреме.

# 31
  • София
Малко се отплесвам от темата за класната, но след това, което баибиби разказа,  се сетих точно за същия случай с 2 съученички и моят син (същият случай като на авторката имам предвид).  Две девойчета има, дето са всичко друго, но не и кротки 4-токласнички - то не са гримове в час, не са снимки с усти "кокошо дупе" във фейса, абе, ще кажеш, че са на по 16. Та заградили ми те диването, отмъкнали му шапката и взели да си я подават и да го обиждат. Пък то мойто едно честолюбиво ... Не е ударил, но почнал да им отговаря и да обижда и той, тогава едната го ударила, той се защитил и като влязла класната госпожицата миловидно и жалостиво се оплакала от Големия Лош Иво, който я ударил.
При нас обаче класната си е проучила и разпитала какво е станало и беше реагирала адекватно.
Мисълта ми е, че съм съгласна на 100% с баибиби - не може да се раздават квалификации и обвинения без да се провери каква е истината.

# 32
"Разследване" и "права" по нашите школа? Все едно да ми говорите за хуманизъм и Кадафи...
Винаги съм била за камери по класните стаи и коридори и за възможност да се преглеждат записите при конфликт. Знам защо. Примери като горните- с лопати да ги рине човек. За жалост.
И аз съм бивала свидетел, в квартала, на едно дебелко маце, дето не си поплюва, настройва децата едно срещу друго, обижда /лично съм го чувала/, обаче когато й отвърне някой /е да я търпи заради пола- няма такова правило, мисля/ тутакси търчи да се жалва. Ако не съм я чувала и виждала лично що ги прави и нямам желание да разнищя ситуацията, току- виж съм се вързала.
Детето може да се смаже, буквално без никакви проблеми, стига да реши който и да било учител. То няма права. А в училищата нямат интерес от работещи камери.

# 33
"Разследване" и "права" по нашите школа? Все едно да ми говорите за хуманизъм и Кадафи...
Винаги съм била за камери по класните стаи и коридори и за възможност да се преглеждат записите при конфликт. Знам защо. Примери като горните- с лопати да ги рине човек. За жалост.
И аз съм бивала свидетел, в квартала, на едно дебелко маце, дето не си поплюва, настройва децата едно срещу друго, обижда /лично съм го чувала/, обаче когато й отвърне някой /е да я търпи заради пола- няма такова правило, мисля/ тутакси търчи да се жалва. Ако не съм я чувала и виждала лично що ги прави и нямам желание да разнищя ситуацията, току- виж съм се вързала.
Детето може да се смаже, буквално без никакви проблеми, стига да реши който и да било учител. То няма права. А в училищата нямат интерес от работещи камери.

Абсолютно вярно  Wink
Аз ще бъда съвсем кратка. Премести си детето.
Опитът ми и от моите ученически години и от тези на дъщеря ми ми е показал, че с такъв тип учители не се излиза на глава и те винаги намират съвсем тънки начини да тормозят и унижават детето.
Учителката ми до трети клас беше жена, която всеки би казал, че е много мила и грижовна, но 30 години по-късно още нося последиците от нейните "грижи". В тази възраст децата много лесно се пречупват и могат да им се нанесат травми, за които години наред да не си дават сметка. Аз си дадох за някои от тях съвсем наскоро.

# 34
  • София
kotkovo, защо се страхуваш, от отношението на класната към сина ти след евентуален ваш разговор. Негативното отношение вече е факт. По-скоро има вероятност "педагожката " да се стресне от това, че си й потърсила сметка. Може би съм крайна, но ще й покажа, че не одобрявам и не позволявам детето ми да бъде наричано "лъжец". Ако след вашия разговор няма резултат искай среща с нея при директора.
Ако се пребориш с класната, но класът все още не го приема, може би е по-добре да иде в друга паралелка. Едно е да воюваш с учителката, но съвсем друго е да те отхвърлят съучениците.

# 35
Конфликти с децата няма чак толкова страшни, не и такива, които един свестен учител да не може да овладее. И не, синът ми не е побойника на класа, когото водят ката ден при директорката (такива си ги имаме тамън двама), по-скоро е този, когото се забавляват да дразнят, "защото много лесно се дразни". Така че аз не обсъждам евентуални проблеми между децата - то това е като кълбо прежда - няма разплитане. Кой първи почнал, ама той ме подразни, ама тя направи еди какво си... Край няма!
Но виждам, че всички ме съветвате да не премълчавам и да не чакам да се размине от само себе си. Така че смятам да проводя мъжа ми за разговор "по мъжки" с госпожата.

# 36
Съветът ми е циничен, но в такова време живеем.
Пробвай с подаръчна дипломация. При по-елементарния модел учители, а явно случаят е точно такъв, върши чудеса. И ползвай таткото- много обичат татковци.

# 37
  • Там, където ме обичат
Стига бе, ползвай таткото... Thinking

# 38
Имах подобни проблеми с голямият син и до сега съжалявам,
че не го преместих.
Спести си терзанията и се опитай да помогнеш на детето.
Бори се !

# 39
  • Там, където ме обичат
И аз това си мисля, що не го преместиш детето, ами трябва да мислиш сложни дипломатически маневри  newsm78

# 40
Бих пробвала с разговор с класната отначало,няма какво да губиш. Ако го е нарочила и продължи с негативното отношение -местя детето си в друго училище.

# 41
В детската градина една госпожа беше нарочила дъщеря ми за "лигла" и за каквото и да се оплачеше Ния, получаваше порицание, че пак се лигави, че е бебе и ще я премести в по-малката група...Говорих, говорих, накрая я преместих. Според мен ако учителката веднъж нарочи дете, много трудно ще си промени отношението.

# 42
  • Там, където ме обичат
По-лесно е да се премести детето в друга паралелка, отколкото училище, стресът е по-малък.

# 43
  • София
kotkovo, има ли някакъв резултат? Говорихте ли с класната?

# 44
Ние сме в абсолютно същата ситуация за съжаление и то от самото начало на първи клас.Какво ли не опитах,дори по-лошо става след всеки разговор.Какви ли не жестове правех за тази жена!И въпреки ,че с оценките дъщеря ми няма проблем и е най-добрата ученичка в класа за всичко все тя е виновна.Присъствала съм на случки в които госпожата дори не е била свидетел,пристига от някъде и започва да я обвинява без дори да я изслуша и без естествено да знае,че съм присъствала на случката.Просто нямам думи..затова твърдо съм решила да я преместя догодина

Общи условия

Активация на акаунт