Имаме проблем с класната /3 клас/

• 5 233
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
Вярвай ми, отношението на женския педагогически персонал към родителите от мъжки пол е доста по-различно, отколкото към майките Peace
Мислиш ли? Наши познати изказаха същото мнение. Явно наистина има значение да се яви "главата на семейството", демек - нещата са сериозни! Wink Благодаря за съвета!

# 16
Дали детето ни да отвърне на "удара" и как да го направи...?
Разговорите вкъщи по този въпрос трябва да започнат в една по-ранна детска възраст.

Една тема с повече мнения:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566806.0

# 17
Тя тук работата е станала. Момчето е реагирало вече някак, "по мъжки", защо и как- те си знаят. Тук не е разисквано.
 Авторката се вълнува от друго.
Притеснява се от едно по- установено негативно отношение на класната, а не само от отношението й по повод точно тази случка май.

# 18
Самата авторка споменава, че именно след тази случка чашата е преляла. Затова акцентирам върху нея.
Иначе другите дами са дали добри съвети за действие с класната.

# 19
   Смятам, че имаш проблем не с класната, а със сина.

# 20
  • София

Много ми е интересно защо.

# 21
Laughing Да, вече го порицах, че се бие. Особено пък момичета! Ама това е, свършен факт! То много мисъл и разсъждения в 9-годишна глава няма!

Ясно е какво мисли майката по другия въпрос вече.

Сега по този.
А ако въпросната учителка редовно унизява детето, не го защитава в ситуации, в които то е явно нападнато или засегнато от други, не го изслушва, не се интересува от мотивите му, подронва авторитета му, наказва явно и тенденциозно основно него, неотчитайки съвината при конфликт и т.н.- детето в ІІІ клас какви възможности за реакция има? То няма устойчивият рефлекс на възрастен човек. Ще търпи, примерно, ама колко и какво ще търпи?
Затова и при тази ситуация, ако е такава, за самото дете е полезно смяна на мястото, където учи. Т.к. съм скептична, че ще настъпи смяна в отношението към по- добро. Не че не следва първо това да се пробва.

# 22

Да, проблем с детето има, но той е от по-друго естество. Не това е въпроса тук. Синът ми определено не е кротко и мирно дете-отличник, от онези, дето учителите най ги обичат. Само че, моето мнение е, че с образцови деца за пример може да работи всеки. Добрият педагог си личи по това, че работата му дава резултат и при онези, които имат проблеми. И що за учител е този, който от позицията си на възрастен и авторитетен си позволява квалификации като "лъжец", "измамник" и ред други към дете на 9 години?! ОК, бил се е, постъпил е лошо, но това ли е начина?!
За протокола, имам по-голям син, който точно се вмества в категорията "отличник и пример за подражание". Да, работата с него е лека и приятна, той си учи практически сам.

# 23
  • sofia
Нали? И аз това казвам на някои, дето уж това са учили, ма пусто, като не ме разбират...  Grinning Мъжете не търчат да "изказват", а за жалост за доста от учителите те по презумпция са виновни. Момиченцата са винаги послушните и жертвите. Манталитет, какво да ги правим някои уж възрастни.
А дори и да опитат да "изкажат", госпожата не им обръща внимание...поне моя син това много го дразни.
"Благодарение" на баща му, дребния е решил, че всички от женски пол са манипулаторки.

# 24
Нали? И аз това казвам на някои, дето уж това са учили, ма пусто, като не ме разбират...  Grinning Мъжете не търчат да "изказват", а за жалост за доста от учителите те по презумпция са виновни. Момиченцата са винаги послушните и жертвите. Манталитет, какво да ги правим някои уж възрастни.
А дори и да опитат да "изкажат", госпожата не им обръща внимание...поне моя син това много го дразни.
....

Точно, Веси. Като върл противник на боя съм казвала и аз да информира учителите, но той ми обяснява същото, каквото и ти.
И момчетата спират да контактуват с тези учители, защото и да кажат нещо- все тая.

А темата е за друг проблем.
Това с "лъжеца" си е гадно от всякъде.

# 25
Публикували сте, докато съм писала. Simple Smile

А ако въпросната учителка редовно унизява детето, не го защитава в ситуации, в които то е явно нападнато или засегнато от други, не го изслушва, не се интересува от мотивите му, подронва авторитета му, наказва явно и тенденциозно основно него, неотчитайки съвината при конфликт и т.н.- детето в ІІІ клас какви възможности за реакция има? То няма устойчивият рефлекс на възрастен човек. Ще търпи, примерно, ама колко и какво ще търпи?
Точно поради всичко, което така добре си написала, синът ми има настоящите проблеми. Не е това темата, тъй че няма да се впускам в обяснения, но определено детето страда в училище. Успехът му също, макар че това е последната ми грижа в момента. Чувства се отритнат от класа, Подиграват му се за щяло и нещяло, а той го приема навътре. Нали знаете, и по наше време го имаше /сигурно винаги ще го има/ - деца, които биват набеждавани за всичко и са обект на присмех и подигравки от целия клас. За съжаление това нашия случай.
Доколко класната е допринесла не мога да знам. Децата на тази възраст не могат да формулират точно и ясно какво се случва. Но смятам, че държанието й определено не помага. Последната случка беше фрапираща - за това и споделих във форума.
Judy, баща му настоява за смяна на училището /или поне на класа/. Аз се колебая още.

# 26

Да, проблем с детето има, но той е от по-друго естество. Не това е въпроса тук. Синът ми определено не е кротко и мирно дете-отличник, от онези, дето учителите най ги обичат. Само че, моето мнение е, че с образцови деца за пример може да работи всеки. Добрият педагог си личи по това, че работата му дава резултат и при онези, които имат проблеми. И що за учител е този, който от позицията си на възрастен и авторитетен си позволява квалификации като "лъжец", "измамник" и ред други към дете на 9 години?! ОК, бил се е, постъпил е лошо, но това ли е начина?!
За протокола, имам по-голям син, който точно се вмества в категорията "отличник и пример за подражание". Да, работата с него е лека и приятна, той си учи практически сам.

Е, в такъв случай може пък и на класната да и е писнало и затова винаги да приема детето ти за виновно по подразбиране. Вкарваш ни в капана на непълната информация Thinking
 Както и да е - казах ти да си водиш дневник. Ами води си го за всичко (не само когато синът ти е набеждаван, а и когато той е инициатор на белите) и си направи баланса. Да не се окаже, че ако го преместиш ще се зарадва целият клас. Аз лично смятам, че педагогическите усилия на учителките не бива да се съсредоточават само върху буйните деца. Ако някое дете изисква прекалено много усилия и внимание то вече "краде" от вниманието към околните. Пък и работа на учителката е главно да учи децата, не да усмирява проблемните.  
Каквото и да е, не мисля да се намесвам повече със съвети, защото явно не знаем всички фактори. Може наистина да е най-добре да се преместите - тогава ще си проличи класът, класната или синът ти са виновните.

# 27
Публикували сте, докато съм писала. Simple Smile

Точно поради всичко, което така добре си написала, синът ми има настоящите проблеми. Не е това темата, тъй че няма да се впускам в обяснения, но определено детето страда в училище. Успехът му също, макар че това е последната ми грижа в момента. Чувства се отритнат от класа, Подиграват му се за щяло и нещяло, а той го приема навътре. Нали знаете, и по наше време го имаше /сигурно винаги ще го има/ - деца, които биват набеждавани за всичко и са обект на присмех и подигравки от целия клас. За съжаление това нашия случай.
Доколко класната е допринесла не мога да знам. Децата на тази възраст не могат да формулират точно и ясно какво се случва. Но смятам, че държанието й определено не помага. Последната случка беше фрапираща - за това и споделих във форума.
Judy, баща му настоява за смяна на училището /или поне на класа/. Аз се колебая още.

Зависи от зора.
Понякога е неизбежно.
Как е при вас и аз не мога да знам.

# 28
  • София
kotkovo преди да информираш помощник-директорките или самата директорка предупреди класната Ви,че следва оплакване на по-висока инстанция.
Мисля,че двете трябва да си поговорите независимо дали ще направиш оплакване по-нагоре.
Добра идея е да си записваш отделните случаи,но колко пъти още ще чакаш да унизяват детето ти.
Ако е от по-палавите деца,явно девойките са намерили удобен случай да му "отмъстят" за някое старо прегрешение.Това разбира се е в кръга на хипотезите и не най-същественото в случая.
Плашеща е тази предубеденост на госпожата към сина ти и лично аз не бих оставила така нещата...

# 29
Да, проблем с детето има, но той е от по-друго естество. Синът ми определено не е кротко и мирно дете-отличник, от онези, дето учителите най ги обичат.
Това вече няма никакво значение.
Ако детето е "проблемно", добрият педагог трябва да е намерил правилният път към него и да разрешава проблемите без да унизява детето.
Във вашия случай това явно не се получава. Вероятно предстои смяна не само на класа, а и на училището.

Общи условия

Активация на акаунт