Синдромът"Мама Божка"

• 13 802
  • 256
  •   1
Отговори
# 165
  • София
То и на 5 е късно, затова ми е любопитно какво представлява мама Божка, когато детето е на 1- 2- 3.

Dona Момчетата лигльовци натурално ли са? Че са по- крехки е почти неоспоримо, но лигавщината ми се струва не идва от природата.

# 166
Темата става все по проектантска ( ако ми позволиш, Бояна:).

# 167

Dona Момчетата лигльовци натурално ли са? Че са по- крехки е почти неоспоримо, но лигавщината ми се струва не идва от природата.
Да, аз под лигльовци това разбирам, че са крехки и раними като момини сълзи (а не че се тръшкат в магазина, да речем).

# 168
А, ми, момичетата "лигли" тогава, тях кой ги възпитава.... Simple Smile
Според мен в съвременното ни общество върви маскулинизация като антипод на предходната феминизация...

# 169
Тъй по пол разделени ми е изключително повърхностно и невярно.
На момичетата лиготиите просто повече се търпят, понеже се считат за някак по- естествени.
Да сътвориш лигльо / лигла все еднакви по вид и количество усилия изисква. За да се постигне горното съвършенство се почва от възможно най- крехка възраст.

То и на 5 е късно, затова ми е любопитно какво представлява мама Божка, когато детето е на 1- 2- 3.

[...

Авторката ще ни каже. Аз имам лични идеи само. Тя ни е дала някакъв пародиен резултат от едно не твърде уважавано от мен предаване.

# 170
Татковците.

# 171
  • София
Темата става все по проектантска ( ако ми позволиш, Бояна:).

Проектанти от всички страни съединявайте се! Wink Боса съм по отношение на практиката и даже нямам ресурс да проектирам за момента. Давайте матРиял, както се казва.

Да, аз под лигльовци това разбирам, че са крехки и раними като момини сълзи (а не че се тръшкат в магазина, да речем).
Мерси! Аз под лигльо/ лигла разбирам дете чуващо Не само на шега.

# 172
Да сътвориш лигльо / лигла все еднакви по вид и количество усилия изисква. За да се постигне горното съвършенство се почва от възможно най- крехка възраст.
Ето с това съм напълно съгласна.

# 173
Татковците.

Имам наоколо някоя и друга лигла. Да ти кажа майките са помогнали повече, на "моите" лигли поне. Е, то и без бащина намеса такива добри резултати по- трудно ще се получат, но тати по- често е бивал само финансиращ фактор и страничен наблюдател.   Laughing

# 174
В училищна възраст при момчетата възникват повече конфликти.
Вероятно пък са резултат от всеобщо приетото мнение, че те са "силният" пол и съответното възпитание - без ласки, без право да плачат на 5 г.,  защото видиш ли са "мъже".
Когато на 5 им е било забранено да са малки деца, а е трябвало да са "мъже", на 10 (вече по-далеч от мама и татко) могат да се отпуснат и да си изживеят петгодишната възраст.
По-често в тази възраст са продукт на съвместните усилия на мама Божка и на татко Ганьо.

# 175
Татковците.

Е, сега пак за шлифера на д-р Фройд можем да се хванем.... Mr. Green
Не съм съгласна. Полът не е определящ.

# 176
Имам наоколо някоя и друга лигла. Да ти кажа майките са помогнали повече, на "моите" лигли поне. Е, то и без бащина намеса такива добри резултати по- трудно ще се получат, но тати по- често е бивал само финансиращ фактор и страничен наблюдател.   Laughing
В нашето семейство тати е лигавещия фактор. Щом е за малкото "кроки" всичко е позволено и няма наказания. И така вече 6 и половина години...

# 177
Мама Божка ли се нарича майката, която купува пълно материално обезпечение на куклата на малката си кукла в това число спалня, кухня, кола, гардероб, ски оборудване и т.н. за сумата около 4-5 хиляди лева /лично видяно/? Или си има друго име? Нещо терминологията ми се изплъзва. Коя е тази Божка и откъде е дошла?

# 178
гледай Пълна лудница, Жаве Simple Smile

макар че първообраза не е точно от там, ама там е в целия си блясък.

# 179
Гледай ти,няма ме един ден в темата,защото си имам и друга работа,освен изказването във виртуалността и как някой хора ме разпнали на кръста Shocked Rolling Eyes Laughing
Дейв пич,аз го казах,че съм мама Ви Божка така да се каже леко метафорично. Crazy
Ти и други персони сте ме изкарали чудовището Божа,което ходи да гали детето си по главата,когато е ударило или "пребило" друго дете.  Joy
Разбира се,че това не е реално и само луд човек може да си помисли такива работи,както казах точно истинските"Божки" това никога няма да си го признаят.
Самочувствието което му създавам на детето ми и гордостта е,че то е обичано,разбирано и ще му бъде помогнато,когато има нужда от това и е в правото си.Трябва да знае от малко,че то е личност,свободно и никой не може да му причинява болка,обиди,когато не е предизвикан,просто за кефа си.Такива от последните споменати деца много срещам.
Децата на мама "Тошка" правят точно това,понеже им е дадена пълната свобода и няма кой да ги направлява и да стои като орлица над тях, да им казва кое е добро и зло.
Моето дете със сигурност ще израстне добра и позитивна личност,която да цени хората,които заслужават това,но много ме съмнява децата на тези,които прекалено дрънкат по форуми и се смятат за незаменими оратори,че техните ще са такива.
Напускам темата,научих достатъчно от нея и все пак Бояна мисля най правилно се е изказала,адмирации  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт