Синдромът"Мама Божка"

• 13 765
  • 256
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
А и аз нямам такива познати. Crossing Arms
Моя син като му кажа да не забравиш да хапнеш или нещо от сорта и веднага-"Доооооооообре мамо Божке", Laughing малко ми е кофти че намира прилика между мен и особата ама кво да се прави.Иначе мисля,че повечето майки сме по-критични към децата си.Оставям го да се справя сам с проблемите, уроците и всичко.Постоянно му показвам колко е суров живота,от детската знае,че няма дядо мраз и други,които ще му дават всичко на готово.Любимо мое правило е -"За да получиш,трябва да дадеш" или "Няма безплатен обяд",смятям,че ако съм повече негов приятел отколкото майка-орлица ще съм му в по-голяма полза за в бъдеще.

# 16
Joy Сега нали знаеш, че във форума такива майки няма  Naughty

Точно "Нашите деца" е много показателен, цитирам по памет:"Учите ли го да отвръща на ударите?"" Как да реагирам когато изолират детето ми""Имам проблем с класната, учителка, директорка и т.н"
Какъв е проблемът с въпросните теми? newsm78
Това все пак е форум за майки и в него се обсъждат въпроси, които вълнуват майките. Никой не ни е учил да бъдем добри родители. Докато се учим имаме нужда понякога и да пообсъждаме, да чуем чуждо мнение.

# 17
Само аз ли не познавам подобен тип майки?
Дори  ми  се струва, че днес майките са много по-критични към децата си и много повече търсят отговори, в сравнение с техните майки и баби.
Ами иди на една детска площадка....поне половината майки са майки-орлици!    Peace
Сакън ,да не направиш забележка на чадото й...или още по-лошо ,да й кажеш ,че е невъзпитано!
Ако има как ,и тебе ще набие!    Mr. Green

# 18
Какво се обсъжда? Обикновено се преразказва някоя сценка от площадката или озверена родителка припищява как са потъпкали правата на детето й. Сещате се нататък какво следва.
Проблемът не е с темите, Жаве, странно ми е че питаш Simple Smile

# 19
  • София
 Не дай си боже ако "мама Божка" е баба на детето положението става взривоопасно.
  Laughing

# 20
ами за да си добър родител, първо трябва да си добър човек.
А как да стане това, ако си мислиш, че трябва вечно ти да си отгоре? и почваш да учиш децата на това?
аз не съм възпитавал че животът е суров и дядо коледа не съществува. но не съм и поощрявал на тати гаменчето да се мисли за уникален и неповторим.
имало е проблеми с разни учителки, но никога не съм се разправяя заради него с тях или да го защитавам сляпо. веднъж даже ми беше сърдит, понеже на другите деца родителите винаги ги защитавали, дори когато не били прави. Аз защо не съм правел така Simple Smile
 Имахме дълъг разговор, и , слава богу, детето сякаш ме разбра още тогава Simple Smile е, не всичко, но оттам насетне сме имали 'уточняващи' разговори само.

# 21
Какво се обсъжда? Обикновено се преразказва някоя сценка от площадката или озверена родителка припищява как са потъпкали правата на детето й. Сещате се нататък какво следва.
Проблемът не е с темите, Жаве, странно ми е че питаш Simple Smile
Ами не разбрах, затова и попитах. Аз още сменям памперси и храня с пюре и не съм посещавала въпросните теми. Но може и да ми се наложи.
Аз не посещавам често и отчетните и темите за бебета. Но понякога се налага.

# 22
Аз забелязвам, че сред сбирщината от баби/дядовци и майки- първата група се държи доста по- адекватно. И в училище, и по улиците.

# 23
О аз познавам. Ужасни са. Може би се изживяват като личностти само и единствено чрез децата си. Но са много досадни за околните. Като че ли само те имат деца.

# 24
Ами може и да греша, но според мен този феномен доби голяма популярност благодарение на тоновете популярна философия тип "колко уникален съм аз, аз, аз и моята плът" и нейното чисто буквално интерпретиране.
така се появиха 'уникааааалните' хора и техните наследници, за които 'скромността е липса на други качества'  ooooh!.... и колелото се завъртя....

Peace
Аз си мисля,че този тип майки са от по-старото поколение.

А аз мисля, че огромна част от старото поколение майки бяха по-склонни да изслушат, да отсъдят трезво и доста често заставаха на страната на "закона", независимо, че ставаше дума за техните собствени наследници.
В старите поколения индивидуализмът масово беше пренебрегван и беше по-необичайно да излизаш от "нормите". За разлика от сега, когато да си различен е даже мода, но както много други неща - доста криворазбрана...

# 25
Не дай си боже ако "мама Божка" е баба на детето положението става взривоопасно.
  Laughing

А-а-а бабите са една отделна тема Laughing, но тях някак по ги приемам, отчитам възрастовите изменения и безпределната любов към внучето. Joy

# 26
  • Варна
Аз синдрома го съзирам в темите за търсене мнения за подходящо училище, ДГ или учител. И после като настане един юруш.

# 27
  • Варна
Joy Сега нали знаеш, че във форума такива майки няма  Naughty

Точно "Нашите деца" е много показателен, цитирам по памет:"Учите ли го да отвръща на ударите?"" Как да реагирам когато изолират детето ми""Имам проблем с класната, учителка, директорка и т.н"
Култови теми. Според мен трябва да са заковани Simple Smile
Особено много бисери има в " Как да реагирам когато изолират детето ми".

# 28
Не знам защо се закачихте за тези теми, родителя е длъжен да реагира,да защити детето си ,когато е нужно.
"Мама Божка"ще вдигне скандал и "ще раздава правосъдие" без да си прави труда да пуска теми,да се допитва и да се терзае кое поведение е правилно и кое не.

# 29
  • Варна
Елена Ди, къде в описаната ми "любима" тема, детенцето е имало нужда от защита? Ах, да, забравих -> горкичкото не е било желана компания...

Общи условия

Активация на акаунт