Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 83-та тема

• 160 516
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • Пазарджик/Лондон
 labrex, сложих я в МВ, точно както си пише в рецептата. Вкусна стана, пробвай я  Wink.Направих някои промени, за да е по- сладка Wink.

# 481
  • София
megansg,  еликсир, Пепи, благодаря ви и при вас е много вкусно!
Пепика, благодаря и на теб много хубави печива!  Ето рецептата за октопода
Октопод на скара

ПРОДУКТИ:
1 октопод
1гл. лук
1 морков
1 гл.целина
зърна черен пипер
1-2 дафинови листа
1 гл чесън
1 каф.ч. винен оцет
1каф.ч.червено вино
2 коркови тапи
2-3 стръка пресен риган
1 кафена чаша зехтин
1 лимон
Почистете октопода,махнете човка,тя се намира в средата на тялото,проверете дали главата и качулката са почистени
Сложете октопода в марината с вода, лук,морков,целина,черен пипер,даф. лист ,чесън,винен оцет,вино и тапите (в корка има ензим,който прави месото по-крехко)
Оставя се да къкри. Един средно голям октопод се сварявя за 30-40 мин.
Оцедете октопода и го нарежете-пипалата и тялото
Мариновайте го за скара със счукан чесън и риган на ситно за 30 мин в хладилник
Пече се на силно загрятя скара,при слагането се полива с зехтин и след малко с лимонов сок

В гърция ядох октопод на скара и много ми хареса. Сега взех малки /бейби/ октоподчета. Станаха леко жилавки, въпреки че ги варих в тенджера под налягане. В рибарския магазин бяха така добри да ми изчистят октоподчетата.
tutulina, а ние какво да кажем за теб - когато се появиш само вкусотии показваш! А за кучето в подписа бих ти го откраднала с кеф, обожавам ги!
Аууу и лабрекс изтипосала вкусотийки!
mari_eta, много симпатични кексчета!

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 16:46 от verabel

# 482
Здравейте момичета!!!
Поизгубих се малко и гледам темата препълнена с вкусотии...
Честито на всички рожденици и именници които пропуснах   bouquet
Честит ОСМИ МАРТ също със огромно закъснение
  newsm51 newsm51 newsm51
БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ОБИЧАНИ!!!
По-късно ще разглеждам всичко, сега само набързо да ви покажа със закъснение менюто ми за осми март:
Пъстърва на тиган с осмомартенска картофена салатка:

Осмомратенска пастичка:

И от вчера Пица от кайма и първата ми Вита торта:

Приятна вечер!!!

# 483
Привет момичета  Hug

Пак страхотно вкусно е било тук през почивните дни Simple Smile   chef

tutulina – козуначеното ти руло изглежда фантастично!! Как го спретна  Crazy така готино???
краси.мира – адски добре ми изглежда пилето Шермула, а това чудо Терин от пилешки дробчета с Марсала ми събра очите  #Crazy
Umbra  - да ти похваля и тук агънцето!!!
Аделина - bigdance2  ЧРД на патерици - фантастична торта!!
nadeto_sp – влюбена съм в твоите Топчета от сирена Heart Eyes
lu4a – Честит рожден ден!!!!  Tada Да си жива и здрава и мноооого обичана и щастлива!!! Страхотна торта!!  Mr. Green И бързо си свивам от твоите шоколадови банани… а и трюфелите и еклерите ти са много изкусителни
Роца – мускетарското ти хлебче Laughing ще се пробва задължително – къде мога да му намеря рецептата???
*MILADY* - много елегантно кремче!! Точно се радвах на едно кремче с тиква на Еликсирчето  Grinning
mari_eta – да пооблизвам и тук пред козунака ти с макова плънка  Crazy  имаш ли го в блога – да ходя дфа си копирам рецептата  Peace
beniii – да ти е живо и здраво момчето и много да ви радва!!!
пеп-4o – от вкусни по-вкусни неща си показала  Simple Smile!! И от печеното свинско, и от заешките филенца – няма да се откажа, и от Сьомгата ще свия за детенце Wink, но определено искам и аз от "Топеницата" – има ли и някъде вече рецептата, моля??
иланг-иланг – много апетитно индийското пиленце!!
kostilq  - БОЖЕСТВЕНИ са лебедите ти – истински шедьовър  Heart Eyes , че и от еклерово тесто - браво!!!
nolita – много ми хареса Зелената салата с портокал и грейпфрут
megansg – не че бих се отказала от домашното ти хлебче,  Mr. Green но бързо си свивам поне половин тава от кашкавалените ти бутерки  Whistling
estelliana – да ти е жив и здрав именика – много е готина питата!!!
Пепика – очите ми събра  #Crazy салатката ти!!!
Venetta – да ти е жива и здрава мама!!! Божествена е тортата  Peace!!!
Benita – това чудо твоето  Crazy ми взе ума!!!
delicate – много свежо кексче Simple Smile
raja_nikol – чудесна почерпка Simple Smile да е жив и здрав рожденика или рожденичката ви!!!
TheNMaster – много вкусна изглежда наистина тортичката
plamsy –менюто ти е божественооооо, както и всичко останало, което показваш  Wink чудно вкусно е у вас!!
ilrai78 – ммм – божествен е лимоновият ти кекс!!
Apr – пиуето със зеуе ти е мноооого апетитно !!!
verabel – балконът ви е бил мноооого вкусен тия дни  Mr. Green
Mitonela – наистина изглежда божествен тиквеникът ти!!!
еликсирче – бързо си дръпвам и от разядките ти  Crazy и от пухкавото ти омлетче!!
labrex4е – адски изкусителна е тортата ти!!
Денерис – страхотно изглеждат баунитата  Blush да не му се досвидят на човек???
лулу!Божествено  Heart Eyes само това мога да кажа!!!
Аелис – адски подканващо изглежда тортата ти!!
vanillla  - страхотно изглежда нещото, чието название ми връзва езика на фльонга  Heart Eyes…  и аз съм се заглеждала N пъти в предизвикателствата на Daring Kitchen-ърите  Blush, но все не съм се нагърбвала да се захвана!! Страхотно изпълнение   chef!!! А кремчето е чудно!

А аз най-после да си покажа кайсиевия опит за Козуначено руло с кайсии и бадеми...    Ама нещо май съм попрекала  Mr. Green с плънката... Но то на лакомията очите са големи... То не бяха конфитюри, сушени кайсии, стафиди, бадеми - та не знам дали не се сби малко от що е плънка... Или пък много топъл го подхванахме, ама като сърце майко не трае   Blush

и отвътре:

Желая весела и ползотворна седмица на всички!!!   bouquet

# 484
  • Пловдив
Здравейте  момичета  Hug
Много красиви и апетитни неща сте  сътворили  ВСИЧКИHug За това няма да ви изброявам по имено за да не пропусна някого  Hug
Лабрекс благодаря за доверието за хляба   bouquet Станал ти е много хубав и пухкав Hug Hug
За да не спамя ето нещичко и от мен от тези дни което съм снимала.
lu4a – Честит рожден ден!!!!   newsm67

ДОМАТЕНА СУПА  НА БУ   bouquet    с малки изменения

БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ДЖОЛАН по рецепта на TheNMaster  bouquet   bouquet
 само където добавих джолан ,че сме в пости  Mr. Green Joy hahaha

ПЕКАНИ ЧУШКИ С ОРИЗ И КАЙМА

Angellove теб не мога да те подмина напъха ми под носа тези красоти и сега какво  Mr. Green Crazy Crazy
Страхотна си мила  smile3501 smile3501 smile3501  всичките ти неща са просто като от приказките. Hug  bouquet

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 17:23 от ЗИЧЕ

# 485
  • Варна
Луча ЧРД с пожелание за здраве и късмет newsm51
Ангелове супер ти е козуначеното руло
Веси всичко е приказно красиво
Мари ета много красиви кексчета
Аелис чудна ти е тортичката
Лабрех пак много вкусни неща
Пепи вземам си от пърленката
Пепика страхотни питки
Зиче,Денерис,Лулу,Верабел,Тутулина,Ванилия,г-жа Стихийно,Митонела,Надето,Еликсир
много апетитни и разнообразни неща сте приготвили
За днес салатка,омлет и кюфтенца и кебапчета

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 18:23 от megansg

# 486
verabel, убийствено барбекю!
Лабрекс, Денерис, лулу, Аелис, lu4a, mari_eta, Angellove, Веси, божествени сладкиши, жалко че са ми забранени...
И от омлета на еликсир искам, ама и той ми е забранен...
От мен една салатка, пълнозърнести брускетки с песто Дженовезе и фъдж (с някакво био-какао, което червенее... Crazy)

# 487
Здравейте момичета.Отдавна не съм писала но затова пък не пропускам да се радвам на вкусотиите ви.Много е вкусно при всички,поздравления.Ноооо много ме впечатли козуначеното руло на Ангелове и задължително ще се прави.
От мен само едно пиле със грах и разни мръвчици на скара.

# 488
И аз напоследък съм на тема козунак. Чудно руло е приготвила Angellove!

От мен руло Стефани с гъбен сос:

# 489
vesi nn   Angellove  много красиви неща сте показали
lu4a  nbirthday желая ти много любов и щастие и не на последно място здраве
verabel срахотно е това барбекю на балкона,горките съседи как ли се облизват hahaha
Аелис много изкушаваща торта( искам да те питам на колко парчета може да се нареже)
vaniella  papas rellenas изглежда много вкусно

# 490
  • DE
Вчера у нас бяхме на тема "Руло"
Месно руло
Рулца с кори за лазаня  
Картофени рулца със спанак и сирене, шунка и лененено семе

# 491
Аз отдавна не съм се включвала с нищо, малкия ми е болен втора седмица и не ми е до готвене никак. Ама днес съпруга ми ми се беше в нас, та заедно нещо все пак направихме.

Аз като гледам всички вие какви вкусотийни шедьоври сте сътворили....... ooooh!, направо ме изумявате.
 Възхищавам ви се , момичета!

# 492
# 493
Angellove, Надето,  Наели, Пепика, забравих кой още питаше  newsm78 ето рецептата за Топеница-та с пармезан

Веси-н, много хубави салатки   bouquet
Angellove, плънката си е плънка, колкото повече, толкова повече  Wink

# 494
Страхотни менюта, момичета! Направо не знам къде да гледам!   #Crazy bouquet

Marieta, ей тъй го сервира баща ми рулото Стефани. Твоето изглежда превъзходно!  bouquet
Луча, честит рожден ден!  Да си жива и здрава и много щастлива!   bouquet
vesi_nn, страхотна си! Толкова красиво украсяваш храната! Витата торта също е станала прекрасна!  bouquet

Аз с едни еклери...пак  Rolling Eyes:

Общи условия

Активация на акаунт