Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 83-та тема

• 160 519
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Поздравления за всички!!!!!

От няколко дена -пилешка супа,пиле с кафяв ориз,пилешки филенца,ребърца,патладжан и аспержи.

# 496
  • пак на Рив Гош
Milady, Mari_eta, Пеп4о, Меганс, Angellove, благодаря ви!  Hug Ще се опитам да напиша рецептата към края на седмицата, или в началото на другата (понеже в момента се връщам в 8 вечерта и се организирам по-трудно)  Peace.
Много вкусни неща видях на последните страници - Сахерът на Венета, какаовите кексчета на Mari_eta, страхотното меню на Пеп-4о, салатката с катък на Еликсир, рулата Стефани на Илрай и Мариета, вкусотиите на Нордина, питките на Пепика, еклерите на Kostilq и Ягодка, козунака на Angellove, и страхотното брауни на Денерис и прекрасния бриош на Лулу!

Аз се отчитам с:
- спагети с доматен сос и печена рикота с подправки (рецепта на Джейми Оливър)

- понички с рикота (baci di ricotta) - рецепта на Найджела Лоусън

- бирияни със скариди и райта (че ми се похапваше индийско)

- бисквитки "Червено кадифе" с шоколадов чипс и ядки макадамия - Камбанката да има какво да носи за следобедна закуска в училище

Приятна седмица, момичета!

# 497
От вчера при нас:
- закуска - принцеси с яйце, сирене и колбас

- лазаня с каймяно-доматен сос и сос бешамел

- сладкишче

Чудесни кулинарни предложения имат всички.   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 09:04 от plamsy

# 498
  • София
Леле какви вкусотии!
kostilq , много са нежни и красиви еклеровите лебеди
Mitonela , вкусно меню
megansg, умирам за такива бутерки
Пепика, леле каква салата - красота
Venetta , чудесно меню, а тортичката изглежда много апетитно. Да е жива и здрава майка ти.
еликсир , много ми харесаха краставиците и сандвичите
Benita , ехаааа, какъв тутманик
пеп-4o , с това невероятно меню направо онемях и огладнях
plamsy , и у вас е било доста вкусно
ilrai78, чудесен кекс
labrex , и тортичката и хлебчета са доста изкушаващи
vanillla , стилно и красиво
lu4a , прекрасна торта, да си жива и здрава
vesi_nn , колко красиво е поднесена храната
Pety , ех че вкусно
от мене едни чушки със сирене

и пикантни пилешки дробчета

# 499
# 500
  • При децата ми
Момичета, невероятни сте! Hug Аз само разглеждам и преглъщам, готвя рядко, че все не ми стиге времето, но имам огромно желание да се науча да готвя вкусно! Освен това все ще снимам това, което сготвя и то или вече е преполовено или пък снимката не ми харесва. Blush
В тази връзка Plamsy, може ли рецептата за лазанята?
Роца, все се чудя какво е рикота? Rolling Eyes Embarassed Твоите ястия ми изглеждат много вкусни, но много непознати и странни. Simple Smile

# 501
Plamsy, може ли рецептата за лазанята?

Hrispa76 заповядай:

1 кутия готови кори за лазаня (моята тавичка събра само половината кутия)
за плънката: 500 гр кайма, 5-6 с.л. доматено пюре, 1 морков, 1-2 глави лук, 2–3 скилидки чесън (може и пресен), 2-3 с.л. зехтин
Кашкавал (пармезан) за поръсване върху плънката между редовете.
сос бешамел:
500 мл прясно мляко, 2-3 с.л. масло, 2-3 с. л. брашно, индийско орехче (по желание) - аз не слагам, черен пипер на вкус

Лука, чесъна и моркова (настърган) се нарязават наситно и се задушават 1-2 минути в сгорещения зехтин. Слага се каймата да се позапържи и да стане на трохи. Прибавя се 1-2 черпака бульон - зеленчуков. Към тази смес се прибавят доматеното пюре, разредено с малко вода. Така ври докато се сгъсти.
За соса бешамел: брашното се запържва в разтопено масло. Налива се студено прясно мляко и се подправя счерен пипер и индийско орехче. Ври 4-5 минути, докато се сгъсти.
На дъното на дълбока правоъгълна тава се слага малко зехтин и бешамелов сос и малко от соса с каймата. Поставя се ред кори, разпределя се малко от плънката с каймата и пак малко бешамелов сос. Поставят се втори ред кори, бешамелов сос и плънка. Нареждат се така 3-4 реда - на 4 реда май ми става най-добре. Най-отгоре се залива със сос бешамел и се поръсва обилно с кашкавал.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути (до готовност).
Като се извади се поръсва с нарязан магданоз или босилек.
Малко дълго ми се получи обяснението, но не е сложно ... много вкусна става.

# 502
  • от точка К до точка С и обратно
Здравейте! Много вкусни и разнообразни менюта видях и си харесах на последните няколко странички. На някои от вас бих дала с чиста съвест титлата Лорд оф дъ шефс.  bouquet
При нас
Спаначена супичка

Пиле със сметана

Мъфини с боровинки и нар

Някой беше попитал за маринованите гъби. Правих ги по рецептата на пеп-40 - много се харесаха вкъщи!  bouquetза пеп-40!

# 503
  • Варна
Всичко вкусно и апетитно newsm51
За днес салатка,рибена супичка,пържена кая,картофени кюфтета и баничка

# 504
vesi_nn, от вчера се каня да те поздравя за тортичката, много нежна
Angellove, това руло ще мъчи поне до Великден, да знаеш  Mr. Green
и супичката на marabu и Гуинет ми хвана очето, а хем съм обядвала вече  newsm78
Роца, пастата е много апетитна   chef
Hrispa76, рикотата е вид сирене, вече го има почти във всички читави хранителни магазини на достъпна цена, а иначе щом имаш желание ще се научиш да готвиш, остава проблема със снимането и на мен ми е трудно да опазя храната от домашните  Mr. Green

Аз днес за закуска приготвих ей тез сиренки, преди година от тук съм ги открила, но не съм записала кой е автор на рецептата, та който си я познае да свирка.  bowuu

Желая ви хубав ден и още по-хубава вечер!

# 505
Сори за спама в тая тъй майсторска тема, ама всеки ден ли имате по толкова манджи  Shocked, аз направо се комплексирах. В къщи само вечеряме 4-мата и винаги има салата + 1 ядене, кога успявате с всичко това? Кога го изяждате? А кога ви остава и време да снимате и качвате?
Аз ще се задоволя с таен шпионаж и крадене на идеи    Embarassed
Поклон пред вас!!!!

# 506
Някой беше попитал за маринованите гъби. Правих ги по рецептата на пеп-40 - много се харесаха вкъщи!  bouquetза пеп-40!

аз бешех  Joy Joy ама си падам по мариновани гъби и не бих подминала никоя рецепта за такива  Hug Страхотна супичка, влюбих се от пръв поглед в нея   Peace

Ваня, страхотни сиренки   bouquet
Меганс, при теб както винаги има първо, второ, трето, че и четвърто  Hug
Роце, отивам да видя дали тези прекрасни бисквитки си имат рецепта   bouquet

# 507
Гуинет, много вкусно е у вас!
Меганся, кога успя да приготвиш всичко това?!  bouquet
Ванила, много ми харесаха сиренките Grinning

У дома за вечеря - доматена супа:

# 508
Гуинет, менюто е особено изкушаващо. Но аз съм влюбена в чиниите с бели точки! Дали би искала да споделиш от къде е това бижу?  Praynig
Роца, ммм....една хапка и си на гости у Роца...в мечтите си  Grinning

Ваниловите сиренки  Wink  са неприлично вкусни на вид. Мога ли да се надявам, че не са били такива реално, че да не ме е яд, че у нас няма  Whistling
Hrispa76, рикота е извара, която е по- мека, така да кажа, от нашенската и не е солена, а по- скоро неутрална. Не е особен деликатес, има го във всеки магазин вече, но ако си внимателна от към съдържание, вземи предвид, че аз не съм открила такава, която да няма "допълнения" в състава си, и нямам предвид приятни допълнения...Може пък някой да сподели друго наблюдение... Thinking

Аз съм в скоростна отсечка и нямам време за снимки, но все пак ето нещо малко отново
Капучино кейк
Пилешки бонфилета с фалшива панировка Манго Ласи

# 509
Пети, Роца, Мадла, Меган, Гуинет, Милейди, убийствени менюта!!! Поздравления!
Аз скромно-скромно с един божествен пълнозърнест хляб (специално за мен), гарниран с мезенца (за мъжа):

Общи условия

Активация на акаунт