С какво почиствате лицето си

• 57 764
  • 386
  •   1
Отговори
# 135
Сутрин и вечер : почистване със Synchroline cleanser
                             крем Synchroline  Aknicare creme

Предразположена съм към акне и тази козметика ме кара да се чувствам добре,а когато има излезли пъпки или зачервявания слагам Dalaktin T  на засегнатото място и всичко е добре Wink

# 136
Някой да е ползвал този ексфолиращ гел на Bioderma - http://kozmetika.bg/show/BIODERMA/56277_Sebium-%D0%93%D0%B5%D0%B … 1%80%D0%B0%D1%89/ 

Кожата ми е комбинирана, леко чувствителна, не е кой знае колко мазна, и се чудя дали ще ми се отрази добре за почистване  newsm78 Дали раздразва?

# 137
Някой да е ползвал този ексфолиращ гел на Bioderma - http://kozmetika.bg/show/BIODERMA/56277_Sebium-%D0%93%D0%B5%D0%B … 1%80%D0%B0%D1%89/ 

Кожата ми е комбинирана, леко чувствителна, не е кой знае колко мазна, и се чудя дали ще ми се отрази добре за почистване  newsm78 Дали раздразва?

Аз съм го ползвала преди доста време и не ми хареса. Частичките му не са едри, но са сравнително концентрирани. На мен ми дразнеше капилярите на бузите, но, предполагам за една "нормална" комбинирана кожа Mr. Green е О.К. продукт Peace

# 138
kiora и на мен от доста продукти ми се раздразват капилярите от двете страни на носа, така че, ако можеш сподели добър почистващ продукт, който не ти раздразва, но да почиства поне частично черните точки  Simple Smile

# 139
# 140

Отскоро - с пяната от бебешката серия на Alverde (марката на DM). Открих го съвсем случайно, когато ми беше свършил почистващия лосион и ползвах душ-гела на дъщеря ми (в случая е пяна де). Оказа се, че почиства идеално грим и не изсушава кожата.

# 141
точно това използвам и аз- доволна съм. Не изсушава кожата, мирише приятно, не съдържа алкохол. Почиствам лицето си сутрин с този гел и вечер преди лягане, понякога и на обяд. Не използвам лосиони, мляко или каквото и да било за грим- измивам директно с гела. След гела използвам розова вода вместо тоник. Завършвам с крем за мазна кожа на Талодерма Simple Smile

# 142
В момента използвам ето този измиващ гел с термална вода и съм супер доволна. Много е мек, изобщо не ми опъва кожата - сигурно защото няма никакви сулфати в него.

# 143
Да се отчета и аз Crazy
Свалям грима от очите с мицеларната вода на Биодерма.
Всичко останало измивам директно с гел или пяна. В момента ползвам пяната на Алверде, но не съм особено доволна, някак не си чувствам лицето добре изчистено от грима, а и сякаш ми изсушава кожата. В търсене съм на хубав гел, вече си набелязах няколко неща от темата.
Сутрин отново мия с гела/пяната и минавам Т-зоната със зеления тоник на Ейвън.
Веднъж на два-три дни измивам с ексфолианта 3-в-1 на Гарние, ползвам вече не знам коя поредна опаковка и го намирам абсолютно незаменим.

# 144
Почистващ лосион Nivea. Редувам го с мицеларната вода с рози на Nuxe. А грима почиствам с двуфазния дегримьор на Bourjois Wink

# 145
Дфуфазния дегримьор на Лореал, Биодерма себиум ( зелената капачка ), ексфолианта на Клийн енд Клиър, един тоник на местна фирма, Гарние с гумената четка, гел на Авене и салицилов спирт. Не еднивременно, разбира се, но ги редувам.

# 146
Дфуфазния дегримьор на Лореал, Биодерма себиум ( зелената капачка ), ексфолианта на Клийн енд Клиър, един тоник на местна фирма, Гарние с гумената четка, гел на Авене и салицилов спирт. Не еднивременно, разбира се, но ги редувам.
Салициловия спирт как го ползваш? Simple Smile Аз пробвах преди време, четох, че от него по-бързо завяхвали пъпки, но си изгорих кожата и от тогава не съм пробвала пак.
А дфуфазния дегримьор на Лореал само грима от очите ли чистиш с него или цялото лице? Blush

# 147
Чета тук за различни продукти за почистване на лицето и сигурно ще се посмеете,но да споделя ,че лично аз вечер почиствам своето със сапун.За мен това е най-чистия начин.После нанасям лек крем и кожата ми изглежда прекрасно.Пробвала съм почистващ тоник на Гарниер преди време ,но не ми се стори добра  идея това мазане и разтягане на кожата от почистващите тампони.Моля Ви ,ако има нещо ,което да е противопоказно в това да се мие лицето със сапун,да ми споделите.
В допълнение,не се гримирам силно ,освен спирала и червило.  bouquet

# 148
  • Street of Dreams
Чета тук за различни продукти за почистване на лицето и сигурно ще се посмеете,но да споделя ,че лично аз вечер почиствам своето със сапун.За мен това е най-чистия начин.После нанасям лек крем и кожата ми изглежда прекрасно.Пробвала съм почистващ тоник на Гарниер преди време ,но не ми се стори добра  идея това мазане и разтягане на кожата от почистващите тампони.Моля Ви ,ако има нещо ,което да е противопоказно в това да се мие лицето със сапун,да ми споделите.
В допълнение,не се гримирам силно ,освен спирала и червило.  bouquet
Има, има. Сапуни не ползвам от години - нито за лице, нито за тяло. Сапунът съдържа много агресивни съставки, като сода, които от една страна разграждат мръсотията и убиват микробите, но от друга разказват играта на защитния слой на кожата. Примерно след второто нанасяне той или просто се отмива, или във формата на "кир". Ти си мислиш че е мръсотия, но това е кожата ти. Отдолу остава най-нежната, най-уязвимата ти кожа, която е много лесна за замърсяване и инфектиране. Самата кожа се опитва да се възобнови всеки път след тази агресия и това я съсипва по малко. Да не говорим, че няма нищо полезно в сапуните.
Също така съм абсолютно против тониците и всякакви спиртни, щипещи течности. Да, те дезинфектират, но това е лице, което после не остава в стерилна среда. Смъкването на себума и защитня слой кожа никак не са добра идеа, пък после с колкото и крем да мажеш.
Според мен - използвай гел за почистване - някой нежен, гъст, хидратиращ. Те също свалят грима, без да ти щипят на очи и кожа. Peace

# 149
... разказват играта на защитния слой на кожата. Примерно след второто нанасяне той или просто се отмива, или във формата на "кир".

Че сапуните могат да бъдат по-агресивни за кожата на лицето, така е (въпреки че има меки, подходящи, специализирани сапуни, които по никакъв начин не се различават от други измивни гелове за лице, а може и да са по-добри от тях).
Но това, което си написала, че след второто нанасяне кожата падала, "отмивала се", е пълна глупост, моля за извинение за крайното изказване, но все пак трябва да мислим това, което пишем.

Общи условия

Активация на акаунт