С какво почиствате лицето си

• 57 791
  • 386
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Също така съм абсолютно против тониците и всякакви спиртни, щипещи течности. Да, те дезинфектират, но това е лице, което после не остава в стерилна среда. Смъкването на себума и защитня слой кожа никак не са добра идеа, пък после с колкото и крем да мажеш.
Според мен - използвай гел за почистване - някой нежен, гъст, хидратиращ. Те също свалят грима, без да ти щипят на очи и кожа. Peace
,
Не съм убедена, че тониците играят роля на дезинфектанти-целта е да възстановят баланса след измиване, да неутрализират ефекта от твърдата вода и да подготвят кожата за следващата стъпка. Днешните тоници са много по-различни от тези отпреди 30-40 години. Дори и тониците за акнеична кожа не са спиртни- няма тоник със спирт в него, от алкохол до алкохол има голяма разлика. За мен те са незаменима част от почистващия ритуал Peace

# 151
... разказват играта на защитния слой на кожата. Примерно след второто нанасяне той или просто се отмива, или във формата на "кир".

Че сапуните могат да бъдат по-агресивни за кожата на лицето, така е (въпреки че има меки, подходящи, специализирани сапуни, които по никакъв начин не се различават от други измивни гелове за лице, а може и да са по-добри от тях).
Но това, което си написала, че след второто нанасяне кожата падала, "отмивала се", е пълна глупост, моля за извинение за крайното изказване, но все пак трябва да мислим това, което пишем.
Трябва да се съглася с Аглая, това са бабешки митове за сапуна.  Whistling

# 152
Аглая Епанчина благодаря за мнението,искам да те помоля да споделиш,ако са ти известни такива специални сапуни,защото аз ползвам Нивеа и други такива по-обикновени. Peace

# 153
Аз си почиствам грима със garnier gel mousse delicato,много съм доволна от него,с една капка гел на влажна кожа се превръща в пяна,която почиства и премахва всички следи от грим и замърсявания и ти озарява лицето,много съм доволна  Simple Smile
Скрит текст:

Иначе за почистване за лице ползвам и комплекта на Лореал ето този:   http://www.marvi.bg/loreal-triple-active-komplekt-za-normalna-i- … za-lice-2339.html
И от него съм много доволна  Simple Smile
Имам и на Garnier Pure Active комплект,но за него не мога да кажа отзиви,защото съм го ползвала два пъти.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 12:15 от sorriso:)

# 154
Аглая Епанчина благодаря за мнението,искам да те помоля да споделиш,ако са ти известни такива специални сапуни,защото аз ползвам Нивеа и други такива по-обикновени. Peace

Години наред си миех лицето със сапуни на Dove - много са меки, същевременно отмиват грим, нищо ми няма на кожата от многогодишната им употреба, нямам бръчки. В тази връзка, попадала съм на много по-агресивни измивни гелове, предназначени специално за лице - за мазна кожа, пресушавали са ми много повече от обикновените сапуни на Dove.

Ако имаш финансова възможност, опитай Clinique, те имат сапуни специални за лице:

Огледай се и за продукти на Биодерма, Юсерин и пр.

Признавам, че аз самата вече не ползвам сапуни, или ползвам такива във формата на гел на марки от типа на Клиник. Отказала съм се от Dove не защото ми е причинил нещо на кожата, а просто защото сега мога да си позволя нещо по-скъпо. Със сигурност по-високият клас козметика се отразява на кожата по-добре. Но идеята ми беше, че използването на мек, щадящ сапун не е фатално. Особено ако после си сложиш тоник, крем и пр.

# 155

Clinique имат, както и някои от марките медицинска козметика в аптеките.  Peace

# 156
  • Бургас
Бих искала да помоля да ме насочите към тоник, подходящ за нормална към смесена кожа, с омазняване в Т-зоната през лятото и пори.  Simple Smile

# 157
  • Street of Dreams
Но това, което си написала, че след второто нанасяне кожата падала, "отмивала се", е пълна глупост, моля за извинение за крайното изказване, но все пак трябва да мислим това, което пишем.

Приемам, че всеки си маха грима с каквото намери за добре и му действа добре. Мога да приема, че днешните сапуни се различават много от първоначалната представа за сапун. И определено мисля това, което пиша. Или да пиша каквото мислиш ти? А да ми искаш извинение за това, че съм си направила труда да напиша мнението си, е направо смешно. Казвам смешно, за да не влизам в неприятния ти тон.

# 158
  • София
За супуните нямам мнение,ако кожата се чувства добре,защо пък не?
 Моята например веднъж я измих инцидентно със сапун и на другата сутрин започнах да се беля,много неприятно,но аз си знам че ми е чувствителна кожата и от най-малкото нещо,което не й е както трябва отреагира или се зачервява,или ми излизат пъпки,или се беля.
 Относно тониците,аз винаги ползвам,сутрин и вечер като си измия лицето минавам с тоник,който разбира се е съобразен с нуждите на кожата,ако има някакви остатъци от грим или мръсотия,които не са се измили да се премахнат на 100 % .
Сутрин минавам с:
http://www.feelunique.com/p/Clarins-Daily-Energizer-Wake-Up-Booster-125ml
Вечер:
http://www.feelunique.com/p/Clarins-Toning-Lotion-Dry-Normal-200ml

# 159
Дфуфазния дегримьор на Лореал, Биодерма себиум ( зелената капачка ), ексфолианта на Клийн енд Клиър, един тоник на местна фирма, Гарние с гумената четка, гел на Авене и салицилов спирт. Не еднивременно, разбира се, но ги редувам.
Салициловия спирт как го ползваш? Simple Smile Аз пробвах преди време, четох, че от него по-бързо завяхвали пъпки, но си изгорих кожата и от тогава не съм пробвала пак.
А дфуфазния дегримьор на Лореал само грима от очите ли чистиш с него или цялото лице? Blush
Салицилов спирт ползвам от поне 10 години за лицето. Ползвам 2% в момента, преди съм стигала и до 5 %, когато кожата ми беше много мазна в пубертетските години. Като тоник си го ползвам, на едно тампонче и минавам цялото лице и шията. Ако се замърси много тампончето, минавам втори път. Правила съм тест да мина лицето след като е измито вече с друг продукт. Ами пак излиза мръсотия. Ползвам го 2 пъти в седмицата, гледам да не прекалявам. След него нанасям някакъв лек овлажняващ крем. Аз като махам черни точки, след това пак със спит минавам за дезинфекция един вид.
Двуфазния на Лореал се води за очи и устни, но го ползвам за цялото лице. Има обаче един недостатък за мен, а именно, че преди да се напои всеки следващ тампон, трябва да се затвори и разклати, за да се смесят двете съставки, понеже много бързо се разделят. За мен това е недостатък.

# 160
  • София
Дфуфазния дегримьор на Лореал, Биодерма себиум ( зелената капачка ), ексфолианта на Клийн енд Клиър, един тоник на местна фирма, Гарние с гумената четка, гел на Авене и салицилов спирт. Не еднивременно, разбира се, но ги редувам.
Салициловия спирт как го ползваш? Simple Smile Аз пробвах преди време, четох, че от него по-бързо завяхвали пъпки, но си изгорих кожата и от тогава не съм пробвала пак.
А дфуфазния дегримьор на Лореал само грима от очите ли чистиш с него или цялото лице? Blush
Салицилов спирт ползвам от поне 10 години за лицето. Ползвам 2% в момента, преди съм стигала и до 5 %, когато кожата ми беше много мазна в пубертетските години. Като тоник си го ползвам, на едно тампонче и минавам цялото лице и шията. Ако се замърси много тампончето, минавам втори път. Правила съм тест да мина лицето след като е измито вече с друг продукт. Ами пак излиза мръсотия. Ползвам го 2 пъти в седмицата, гледам да не прекалявам. След него нанасям някакъв лек овлажняващ крем. Аз като махам черни точки, след това пак със спит минавам за дезинфекция един вид.

Категорично не бих препоръчала лице да се маже цялото със салицилов спирт,особено лятото си е смърт за лицето,буквално се гори по този начин горният слой на кожата.

# 161
Категорично не бих препоръчала лице да се маже цялото със салицилов спирт,особено лятото си е смърт за лицето,буквално се гори по този начин горният слой на кожата.
AQUA ми зададе въпрос и аз отговорих, не съм натискала никой да се маже със спирт. Всеки си има глава на раменете и си решава сам. И всеки си познава кожата на лицето. Аз с моята нямам проблеми като ползвам спирт. Зима, лято, ползвам си го профилактично и съм доволна. Освен това ми свива порите. Излизат ми пъпки от жегата и прахоляка по лицето, по деколтето, по раменете, само спирта ме спасява, никакви козметики- скъпи, или евтини.

# 162

Двуфазния на Лореал се води за очи и устни, но го ползвам за цялото лице. Има обаче един недостатък за мен, а именно, че преди да се напои всеки следващ тампон, трябва да се затвори и разклати, за да се смесят двете съставки, понеже много бързо се разделят. За мен това е недостатък.

Разбирам, много ти благодаря Simple Smile  bouquet
Сега се чудя дали да не се престраша със салициловия спирт, но само на определено място /като ми излезе пъпка/ с клечка за уши. На цялото лице ме е страх. Сигурно ще пробвам Simple Smile
А двуфазния лосион е много добър за почистване на грим, преди и аз го ползвах, но последните пъти нещо ми бяха излязли пъпки и се усъмних дали не е от него, защото нали е мазен. От тогава не съм го купувала.

# 163
Ако кожата ти е чувствителна, недей да рискуваш с цяло лице и си купи нисък %. Като ти излезе пъпка, третирай само нея. Не знам с колко % си изгорила лицето си преди, но не рискувай, ако имаш съмнения.

# 164
Ами всъщност не помня с колко процента съм се изгорила тогава Blush
Помня, че държах клечката за уши върху мястото, уж по-добре да подейства и явно това ми е било грешката. Сега пак ще пробвам с нисък %, както ме съветваш, благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт