КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 90 322
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Австрия
Nudel 33, можеш да опиташ също и във формата на Kipferl, не че не са ти омръзнали сигурно, но у нас децата много ги харесват, особено ако отгоре са с Hagelzucker. А ето тук като зайче.
Идеите са наистина чудесни. Могат да се използват и за различни поводи, не само за Великден. Благодаря.   bouquet

# 511
  • Bulgaria-Italia
Вени ,съжалявам,че си била в болница.Дано вече всичко е наред и да посрещнеш празниците в прекрасно здраве  Hug
А за козунака,и миналата година съм казвала,че е чудесен и лесен за изпълнение   bouquet 

# 512
  • забравих си мисълта...
Kasier  Hug   bouquet

# 513
Хайде и кифличките направих,вече са ми любими.
Благодаря на авторката за рецептата!

# 514
  • Австрия
esen,

нямам думи.   chef Много хубаво си ги измайсторила!  Hug Направо да ми подскочат от монитора в устата.  Wink 

Аз също ги правих и останах много доволна.

# 515
  • София
Оххх.. къде влезнах в тази тема...  #Crazy Страхотни неща!
Да попитам някой знае ли дали все още ги има тези формички в лидл? Вчера бях там и изобщо не съм знаела за да потърся. Close

# 516
  • Бургас
Venetta ,бързо оздравяване.  Hug

Мисля да направя козунак по твоята рецепта,но имам един елементарен въпрос.  Embarassed Чета че някои момичета месят с машината за хляб,други с миксер ( приставка за тесто). Според вас дали ще се получи добре,ако го омеся с кухненски робот? Мисля си,че не справям добре с месенето и може би заради това не ми се получават конци в козунака,та се чудя дали да не пробвам с помощ.  Rolling Eyes

# 517
Хайде и кифличките направих,вече са ми любими.
Благодаря на авторката за рецептата!

esen - БОЖЕСТВЕНИ  smile3501 

# 518
  • София
Само аз ли не открих рецептата за козунака на Венета  Rolling Eyes, прочетох 1 страница, прегледах 15-тина страници назад, прочетох последните й публикации, но нъццц, затова вече питам направо, дано някой ми я каже  Hug
За сплитането прочетох, но ако е в кръгла тава и без дупка как ги слагате? Мога ли плитката да я завия като охювче? За първи път ще правя козунак и много неща не са ми ясни.
А вие момичета сте невероятни, уникални вкуснотии сте сътворили   bouquet

# 519
  • София
Venetta ,бързо оздравяване.  Hug

Мисля да направя козунак по твоята рецепта,но имам един елементарен въпрос.  Embarassed Чета че някои момичета месят с машината за хляб,други с миксер ( приставка за тесто). Според вас дали ще се получи добре,ако го омеся с кухненски робот? Мисля си,че не справям добре с месенето и може би заради това не ми се получават конци в козунака,та се чудя дали да не пробвам с помощ.  Rolling Eyes

Няма проблем заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg12667877
По принцип повечето момичета си имат страница с готварски рецепти в Любими,за по лесно под името си държат линковете  Peace така лесно ще намираш нещата.

# 520
Момичета , здравейте! За втори път се опитвам да правя козунак и провала е пълен. Опитвам се да направя руло-е, не, че не се изяде, но ми се разля плънката от сладко. Една моя позната, която се слави като добра кулинарка ми обясни, че когато се прави руло, след като се разстеле готовото козуначено тесто се намазва с яйце, после се поръсва с галета и тогава се слага сладкото и ядките и чак тогава се навива на руло.Някой от вас пробвал ли е тази технология?
Още един въпрос имам, тестото ми се получава доста лепкаво и меко.Меся и втасвам в машината, но излиза едно такова много шуплесто, меко и лепкаво??????!!!!!!!  Къде бъркам?

# 521
Чудесно, това е козуначеното тесто- меко и лепкаво, обикновено се премесва върху намазнен плот, а ръцете ти също да са намаслени /олио, масло, зехтин- каквото предпочиташ/

снощи в 11 замесих козунака на Венета, днес в 6 и половина ставах да го пека, ухае чудесно, но постя и нямам реално вкусоусещане, но щом споделяте, че е вкусен- вярвам, че е така

# 522
  • ГОре на черешата...
Една моя позната, която се слави като добра кулинарка ми обясни, че когато се прави руло, след като се разстеле готовото козуначено тесто се намазва с яйце, после се поръсва с галета и тогава се слага сладкото и ядките и чак тогава се навива на руло.Някой от вас пробвал ли е тази технология?

Аз Peace.

Само поръсвам тестото с галета обаче, без яйце, за да "обере" млагата от сладкото и да не остане глетав, недоопечен козунакът отвътре.

Мини 79, страхотен козунак  bouquet!

# 523
  • забравих си мисълта...
Момичета давам още веднъж линк към рецептата за моя козунак и линк към снимките на мои козунаци по различни рецепти. Под снимките има името на козунака и линк към рецептата.

Mini_79, козунака ти е вълшебен, дано ви се услади.   bouquet
Esen, прекрасни кифлички, не мога да им се нагледам.   bouquet

Sonny Sky, много ти благодаря за пожеланието, но за съжаление твърде е възможно от утре отново, да съм в болница за известно време. Ще надничам в темата от мобилния ми телефон, затова ще помоля момичетата, които имат въпроси към мен да ми пишат на лични, ще им отговоря щом ми е възможно.
Sunny Sky , аз меся тестото само с бъркалките на миксера, докато тестото започне да се отделя от стените на съда и пухне леко от самото месене. В рецептата съм дала снимки и от тях се вижда как тестото се променя. Няма проблем ако тестото е лепкаво, да добавите и съвсем малко брашно, просто леко да се набрашняват ръцете и леко да се поръси плота върху, който ще плетете козунака.

# 524
Venetta , дано ти се размине  Hug Ще ни липсваш  Simple Smile Аз не съм от пишещите, но чета всичко и повечето от вас чувствам много близки  Blush

Общи условия

Активация на акаунт