С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 646
  • 681
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Привет отново!
Ние се прибрахме от консултацията.
Гледаха ме на видеозон,бебо вече се е обърнал с главата надолу.
Не е напречно,както последния път.
Това ме успокои.
Доки каза,че всичко е наред.
Според видеозона съм в 33 седмица,и термин 19.04.
Доки ми каза,че за болничния 45 дневния,за майчинство,да отида на 18 март.
А сега ми даде 14 дена болнични,но трябва да отида при колегата й,на комисия.
Утре и това ще свърша,наред с изследванията на баткото за градината.

Момичета,много са ви хубави тумбаците! Пу-пу!

# 106
За избора на ден от месец март, аз знам, че не се избира дата, а трябва да е датата, на която си роден.
Утре ми е последният работен ден, но болничният ще ми го издадат на 7-ми, че нали 3-ти е празник. Вече тотално губя търпение, трябва да взема изпита по ITIL в средата на месеца. Нищо не помня Rolling Eyes Чувствам се като "куха лейка". Доста е подтискащо. Технически английски - някой знае ли нещо друго, толкова сухарско и безинтересно!?!??!?

# 107
  • Варна
По повод техническия английски- на мен Висшата математика 4 част ми беше така, адски крива ми беше.
Бебешката програма-наистина все едно ще переш супер мръсни дрехи. А за плакненето-винаги пускам второ.Щях да пускам и чорапките, ама като видях колко са малки и ме достраша да не ги загубя вътре и си отворих работа,ще пера на ръка.
Да се отчета-ММалъкМ вече е 2600, всичко било наред, аз съм още 1 кг отгоре, вече са +8 и скоро може и в депресия да изпадна. За две седмици това човече е качило близо 700 грама,което ме радва. Тази жена ме побърка от изследвания-пак секрети и ПКК. Но пък поне ми е спокойно. Всеки пък правим изследвания.
Имаше още една варненска мама, която е при същата лекарка,д-р Бочева.Моля,да се разкрие:)

# 108
Вече тотално губя търпение, трябва да взема изпита по ITIL в средата на месеца. Нищо не помня Rolling Eyes Чувствам се като "куха лейка". Доста е подтискащо. Технически английски - някой знае ли нещо друго, толкова сухарско и безинтересно!?!??!?

МММмда - технически немски например  Laughing

Аз да си кажа за плуването, т.е. водната аеробика. Нямах никакви болежки до сега, нито проблеми с инфекции. Но от вчера имам тази прословута болка в слабините. Все едно са ме изнасилили  Mr. Green И днес като трябваше да се подсуша и облека след тренировката (която не беше пълноценна) едвам се справих. Имах чувството, че не мога да си стоя на краката. Явно е време за арниката, пък дано има ефект.
Иначе минах и през доки сутринта и ми изписа нещо си, че хемото ми е паднало на 116. А се надявах да ми се размине само с цвеклото...
Ох, имам среща с приятелки тази вечер, които искат да ме видят преди да родя, та не ми е ясно как ще се довлача с тази болка. И все пак да не се оплаквам. Време беше и мен да ме заболи нещо.
Мартенските аватари са страхотни. Това ми напомня, че утре влизам в 9-ти и трябва да снимам тумбака и аз.
Ванче, не се панирай и не се настройвай негативно. Ти си здраво-мислещ човек  Hug

# 109

Аз вчера си запазих час при АГ-то за 8.03 и сега нямам търпение да отида...винаги съм така... Joy Днес пък трябва да се чуем със счетоводителката, да оформяме болничните тези дни...и т.н.

[/quote] Честита Баба Марта и от мен!!!Живи,здрави,бели и червени,весели засмени!  И аз днес си записах час за преглег за 8.03.NarinaДа не би случайно да си при др.Ризова,че ми стана интересно Simple Smile.Живот и здраве ще ми пуска изследванията и ще видим последно ще съм секцио или не.Относно прането,толкова ме е яд че Персила Сенситив беше на промоция миналата седмица не взехме и днес с друга цена.Не че няма пак да вземем,ама 2лева беше разликата.Иначе с покупките за беба вече сме готови,остава само анатомична ваничка с поставка да вземем и козметика.О чаршавчета и обиколник,но аз съм ги избрала само остава да ни ги купят че ще са подарък.Сигурно имаше още неща да пиша,ноооо това е което се сещам сега Peace     

# 110
Момичета да ви попитам - в момента сме пред голяма дилема какво столче за кола да вземем.Вие какви столчета сте взели? Ние се колебаем дали да дадем 170-200лв за столче или да си вземем от по-евтините за 60-90лв.
Само че тук идва и въпроса колко са безопасни тези евтините,те май никакви тестове не са минали newsm78
До колкото го дават столчето е до 13кг и знам че зависи от детето но и двамата с татето сме едри и затова си мисля че едва ли ще го ползваме повече от 8-9 месеца.А след това ще си вземем нещо по-хубаво.

# 111
Честита Баба Марта!
Желая ни всички да сте здрави и силни, румени и засмени!!!

Диди, много ти е хубав аватара, темичката също.  
PEMY, честито дипломиране. Желая ти много успехи в личен и професионален план.
Честит рожден ден и на майката на zai4eto81!!!

# 112
  • Варна
babybu столчето за кола е единственото нещо, за мен, с което не се прави компромис. Няма как столче от 50 лева да е добро като столче от 200. Мисля че съм казвала, но добрите столчета имат дори срок на годност,  с оглед стареенето на пластмасата. Може детето да не е едро, и да го ползвате повече. По добре заложи на по-доброто, след като знаеш, че това от 50 не е минало никакви краш-тестове.
Онзи ден ни демонстрираха BeSafe-най-добрите за мен. При опит да се вдигне столчето, се вдигна седалката, за каква тяга говорим тук. И пак новите с изофикси и т.н са за коли след 2007 година. Пък и говорим за столче, започващо от 460 лева. Но не караме такава кола,за съжаление.

# 113
Mwpo - ами и нашата кола не е след 2007 а столчета за по 500лв и нагоре и аз харесах ама не са ми по-джоба.То колко неща съм си харесала,ама то като е за бебе и ти свалят кожата направо.Онзи ден се влюбих в един комплект за изписване,ама добре че му видях цената преди да стигна до касата - ами 89лв ми се струват прекалено много за толкова малко нещо.То верно че за всеки влак си има пътници ама е все пак за едно обличане,ама толкова много исках да е в бяло и червено и сега не ми излиза от главата,как ще избера сега друго не знам.

# 114
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Бъдете здрави, весели и засмени  Simple Smile
Диди, страхотна тема, както винаги   bouquet

# 115
  • Варна
babybu търси нещо по отделно,90 лева и за мен са много за 3 пъти обличане.

# 116
Честита Баба Марта!!! Да сте много, много здрави, усмихнати и бодри!!!

Sunny_v, и аз имам алергия към полени, но се проявява лятото. Но на който доктор кажа, че имам ми препоръчва да си направя тестове за алергия и към упойки и аналгетици. Щях да ходя тази седмица, но ми казаха, че колкото по-близо до раждането, по-добре, така че ще изчакам още някоя и друга седмица.

Vania_svet,  не се притеснявай за кг на бебо. По някога измерванията не са много точни. Предишната бременност на първия ден от 9-тия месец бебо го измериха 4 кг и докторът започна да спряга варианти за секцио. Малката се роди 2 седмици след това нормално и беше 3,600 кг.

# 117
  • Бургас/Пз
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА И ОТ МЕН!! ДА СТЕ МНОГО ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ И ДА РОДИТЕ НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ БЕБЧЕТА!

Диди, прекрасна тема , както винаги!   bouquet А двете с Дими имате най-прекрасните аватари! Страхотни са!!

Понеже пак сте изписали цели фермани, а аз чак сега влизам във форума, та едва успях да ви изчета!  Crazy

Ще се включа само по въпроса за столчетата - Подкрепям изцяло мнението на Mwpo. Все пак такива малоумници карат по пътищата, че не дай си боже, компромисът със столчето може да има необратими последици!
Според мен много зависи и от факта, колко често возите бебето в колата. В малките градове, където разстоянията се взимат за 5-10мин, може и да се направи "някакъв" компромис. Но в големите, където трафикът е ужасен, според мен не бива!!  Naughty

Ние например дадохме доста солидна сума, но при положение, че още от изписването от болницата ни предстяха близо 400км , като цяло почти не слизаме от колата дето се вика и пътуваме постоянно извън града, решихме, че няма да правим компромис. Столът ни беше  0-13кг, има пълно легнало положение и изкарахме с него до 1г. После купихме 9-18 и сега сме с него, чудех се доста и съжалявам, че не взехме 9-36кг, защото той се ползва доста повече време, ама този път вече ще вземем...

babybu, какви са тези столчета над 500лв и то за новородени!??
Цените са такива единствено при тези, които са комбинирани с изофикс, който естествено, че е желателен, но при много модели не е задължителен, защото са достатъчно стабилни!

Има много добри предложения и около 300-400лв и то във вариант 0-18кг, който е доста по-добър от 0-13кг.
Можеш да видиш Конкорд- http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/11192, даже в един магазин го гледах 395лв  
Макси кози също са много добри - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/9 … 39/sort/2a/page/2
Рекарото също са супер, а са ми и фаворити  Mr. Green - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7319

# 118
  • Бургас
Mwpo, радвай се,че редовно ти правят изследвания.
На мен до сега само веднъж са ми взели кръв и урина.
Нито секрет,нищо.
Дори видеозона си го платих предния път,че бебето беше напречно и искаше да го види.
Днес пак ме гледа,но не ми взе пари.
Изследвания - пак няма.
На 18.03 ще ходя пак при нея,за 45 дневния болничен и ще видим дали ще ми пусне нещо.

# 119
Момичета,случайно да знаете мама която прави обща поръчка от ASDA.Ами какво да кажа,чета чета и нищо не разбирам,това не е по моята част,а искам да поръчам.......Извинявам се ако нахалствам.... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт