С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 677
  • 681
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Все ще ви питам и все забравям  Embarassed как ви мерят килограмите на бебчо?

# 121
ani_d - Всъщност в по-горния пост писах че се колебаем между евтина до 90 и такова около 200лв,просто повече не можем да дадем за сега.Иначе като цени гледах че има голямо разнообразие.
Ние искаме да е кошница,за да не се налага да събуждаме бебо като го сваляме от колата,като почне да сяда ще си вземем столче до 18кг.

# 122
Това с дезинфекцирането на пералнята май ще го пропусна .... не мисля че ще пускам празни перални всеки ден.... мисля че почистването на гънките на уплътнението е достатъчно...

За цената на кошчетата за кола ... аз взех ползвано, от колежка. Ползвана е малко (година) и е модел 2008 - нито твърде стар, нито нов (има препоръка да не се ползва, ако е на повече от 5г) Мисля че е от добрите марки... около 300 лв е в момента аналогичен модел от 2009.

Много е индивидуално това с цените - аз лично съм решила да "спестя" от каквото мога (без да стигам до крайности). Ще дойде време, живот и здраве, когато малкото дете има определени потребности и разбира и изисква повече - много е трудно да обясниш че нямаш финансова възможност... Не казвам че бебетата не разбират ... но те по-скоро чувстват и имат нужда от близост и да не са гладни ...
ох отплеснах се ...

Зохито, като майка, ти вече определяш съдбата на детето си Simple Smile не мисли датата - почувствай я, довери се на интуицията си Simple Smile

Ще стана да се пораздвижа ... из домакинството Simple Smile

# 123
Дидка, щом ти е приятно и си събрала картинки прави си ги темичките, но ако ти писне веднага пиши. Даже ако може да ми го изпратиш този файл да ги видя как изглежда.

За столчетата нашето беше с количката и мисля, че е минавало тестове http://www.bebe-best.com/jane-travel-sistema-nomad-strata-amazon … 2009-p-18055.html. Има 2 положения на гръбчето до 4 месеца и след това до 13 кг. За парите всеки си преценява. Това е.

# 124
  • Варна
За столчето и ние клоним към Рекаро. Без изофикса, колата ни не го позволява. А и ако ме огрее BabyZen количката-родителското ми тяло трябва да е много милостиво, ще бъда много щастлива.
А за пример- това е столче, в което наистина влагаш-ако имаш възможност. Но знаеш, че 4-5 години не купуваш друго. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/14641

За дезинфекцията и аз се съмнявам да го правя всеки път. Но сега ми беше първи и бях ентусиазирана-като смяната на пампата на всяко пиш. Но много бързо ме разубедиха:) Пък и не пера супер мръсни дрехи.

# 125
  • Русе
Отчет набързо след днешната консултация:)
Бебата пак се е обърнала с главата на горе(явно това ще и е позата), тъкмо решихме миналия месец, че вече е заела изходна позиция днес се оказа друго, но здраве да е така или иначе ще е със секцио:) Отговаря си на седмиците и всичко е ОК (пу-пу). На 15-ти пак ще ходя за поечко изследвания за болницата и така. Като гледах календара установих, че ми остават 4 седмици на цяло, чак се стреснах..колко бързо минава времето.

# 126
Честита Баба Марта и от мен!
На всички мами-колежки по съдба желая много здраве и леко раждане!
 Heart Eyes

# 127
Отчет набързо след днешната консултация:)
Бебата пак се е обърнала с главата на горе(явно това ще и е позата), тъкмо решихме миналия месец, че вече е заела изходна позиция днес се оказа друго, но здраве да е така или иначе ще е със секцио:) Отговаря си на седмиците и всичко е ОК (пу-пу). На 15-ти пак ще ходя за поечко изследвания за болницата и така. Като гледах календара установих, че ми остават 4 седмици на цяло, чак се стреснах..колко бързо минава времето.
Сега видях какво си писала и реших да ти пиша с първото ми дете какво стана. Та така каката беше все седалищно до 2 дни преди термина, даже и тогава доктора ми се изненада че именно в последните две седмици, при това и едричка е успяла да се обърне, но щом ще си секзио това наистина няма значение!
Желая ти леко раждане!
 Simple Smile

# 128
murry,
не знам за другите, но мен ме улучи право в целта! Благодаря!
Между другото като гледам както му казват Brother IZ, си мисля, колкото доброта, красота и нежност има в това болезнено огромно тяло, а като го сравня с таква дестилирана злоба като Искра Фидосова  ( очевидно с подобен проблем) , просто не мога да си обясня...
Не знам дали знаеш, но това накрая на клипа е церемонията по разпръскването на праха му.

Пожелавам си и ние да будем добри родители и създадем и възпитаме деца, които имат истински ценности и които да бъдат добри хора. А не както виждам и сега много родители, които възпитават децата си в агресия и "да се оправят сами", защото "утре кой ще ги защитава"...

# 129
Аделина, аз съм при Калчева на 8.03

# 130
Здравейте, бърз отчет от консултацията. Сгафих като забравих, че е консултацията е днес а не утре, съответно закусих две препечени филийки със сладко от ягоди и мляко с мед, и едва след това се усетих за консултацията, изчаках няколко часа докато си пусна урината, обаче пак ми отчете много захар. Та утре пак ще давам, акушерката иска да е сигурна, че е от закуската, а не някой диабет примерно Simple Smile После, кръв в урината също така, явно някаква инфекция, та утре и това ще се гледа. А менструалните болки дето ги имах преди 2-3 дни, не били контракции, а явно свързани с инфекцията.
Бебо пък бил добре, лежи с главично, с гръбче в ляво. Чухме сърцето, прекрасен звук Simple Smile Питах я какво значи това за гръбчето в ляво, защото видях, че и на вас ви казват къде е гръбчето. Акушерката каза, че това са по скоро акушерски поверия, но ако гръбчето е в ляво означавало, че бебето най-вероятно ще се роди на термина си, не по-рано или по-късно, и било хубаво. Вашата версия каква е? Simple Smile

Това е от мен, отивам да готвя. Днес мисля да се пробвам с едно не много лютиво къри, и малко да поуча, че и аз карам един курс дето съм занемарила с месеци, а искам да го свърша до Април.

Hug

# 131
http://yoocards.com/data/media/9/babamarta5.gif
Честита Баба Марта и от мен тумбачета !
Темата е супер  smile3525
С този темп на писане може да се наложи и една за 3 март  newsm44
vandadi  аз си поръчвам от този сайт, но с посредник. Ти можеш да си платиш сметката с бг кредитна карта, но те неправят доставки до бг. Това е фирмата с която поръчвам аз и съм мн доволна http://almuz.dir.bg/_wm/diary/?df=46&GDirId=13fc5ddf4f04e30f7926adea892bbde1

# 132
  • Бургас/Пз
А за пример- това е столче, в което наистина влагаш-ако имаш възможност. Но знаеш, че 4-5 години не купуваш друго. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/14641

Mwpo, само за инфо , това столче въпреки че го дават до 18кг, трудно може да се използва за дете на 4-5кг. Максимум до 3г. , макар че и те ми се виждат много, особено ако е по-едричко детенцето. Иначе е страхотно и ако човек може да си го позволи , хич да не се замисля.
Иначе за Бейби зен се поинтересувах доста и съм много разочоравана  Sad, че за България не са пуснали коша за новородено, а столчето не знаят кога ще го получат, нито могат да ми обяснят дали има пълно легнало положение. Самата количка става чак от 6месеца нагоре, а засега имат налична само нея.

Ние искаме да е кошница,за да не се налага да събуждаме бебо като го сваляме от колата,като почне да сяда ще си вземем столче до 18кг.

Бейбибу, разбрах те  Peace Peace, аз имах предвид, че тези, които са 0-13кг, повечето са си кошници, просто на различните места ги изписват под различно име. Ей това Макси кози е под 200лв и определено си заслужава - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 9/products_id/371
Ако наистина решите да е в диапазона около 200лв - можеш да видиш Чикото, Cam, АВС дизайн, имат интересни неща. А и от чуждите сайтове излизат с 50-60лв по евтини, така че и там можеш да се огледаш. Отиваш и го харесваш в магазина и го поръчваш от чужбина и готово.

# 133
здравейте, честита баба марта и от мен!
момичета, по повод на столчетата, всеки си има предпочитания.моето мнение е че може би ще се наложат 2 столчета-едно тип кошничка, и едно за изправен стоеж.От първият тип има такива от 50-90лв. и не са лоши, и като ги сравнявам по снимките  със скъпите, не виждам особена(никаква) разлика,незнам дали са ги тествали,но сигурно не се пуска на пазара нещо ей така.И са си маркови.А за второто вече може да се хареса някое по-стабилно, но все пак детето ще се вози, няма да лети,и да не си мислим за най-лошото-дано не се случва все пак!Просто не мисля че трябва да се  подценяват 'по-евтините',защото и те са маркови.По тази логика всички не трябва да харесват  марката Бертони само защото я правят в БГ.Но ако пък имате възможности и си харесвате по-по неща, защо не-вземете си ги, всеки родител иска най-доброто за детето си и сам си прави сметка.

И на моето бебче гръбчето е от ляво, главата надолу,и раменце от ляво ме натиска..Доки каза че при най-изпъкналата част на корема около пъпа се намира дупето.Даже ми каза че моята матка била леко изместена или усукана наляво,както е бебчо.Не че има някакъв проблем с това.Просто е интересно за незнаещите като мен.Аз все търся картинки за това как изглежда тялото на бременната жена, как е разположено бебето и съответно органите на къде се изместват на майката през различните месеци.Но не намирам..Примерно интересно ми е като ме натиска долу вдясно какво точно ми премазва че ме наболява.анатомия.

# 134
Meleean, утре да се отчетеш пак за урината, дано днес да е било заради сладкото. А пък за гръбчето вляво, знам (от учебника по акушерство на ММ  Laughing), че е най-честата позиция и не знам какви поверия и суеверия има за това  Laughing Така най-лесно се чували тоновете и най-лесно се палпира малката фонтанела на главата, защото е най-ниско разположена така.

Jenny84, дано да не се налага нова тема за 3ти  Joy

Общи условия

Активация на акаунт