С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 681
  • 681
  •   1
Отговори
# 135
  • Plovdiv - Thessaloniki
luiza_chikone - ето ти този линк http://www.childbirthconnection.org/images/28weekspregnantlarge.gif

# 136
Честита Баба Марта на всички от мен! Много здраве, щастие, късмет и усмивки ви желая!

Ама какво правите вие, аз още дочитам старата тема, а сега гледам вече 10 стр. от новата сте изписали, изобщо не мога да ви смогна  ooooh!

Тъй като не съм чела още нищо от тази тема, не мога да се включа много адекватно  Blush
Само да се отчета и тук, че днес бяхме на последния ехограф, бебка е добре, вече е 2500 г, което на док му се стори доста, все още си е главично разположена, всичко друго си е наред. Каза, че ако не родя до 2 седмици преди термина иска пак да ме види на ехограф, че да не станело много голямо бебето. Ама каза, че до 4-4,5 кг било ок  Crazy Другата седмица съм на консултация (тук са отделни двете неща) и каза, че ще обсъждаме раждането, какви документи ми трябват и какво да си нося за болницата и така Simple Smile

Забравих да ви се похваля и че успях да отбия каката най-сетне, след 2 г и 7 м кърмене  Sunglasses Мислех си, че ще е много трудно и скоро няма да успея, ама се получи много леко, без истерии и стрес, та съм много доволна  Mr. Green

Хайде лека вечер от мен на всички коремчета, че трябва да храня малката  Hug

# 137
Честита Баба Марта!

Дидка темата отново е прекрасна и тематична!Браво!А аватарчето ти,както и на Дими, е супер!!!
Ванче не се притеснявай за килограмите на бебчо!Казваш,че плацентата ти е трета степен-това значи,че със сигурност ще подрани!Така,че може и да не минете 4кг!
Купа браво за отбиването!Какво щеше да правиш акоимаше конкуренция за гърдите между бебе и кака  Wink

# 138
  • Бургас
Забравих да ви се похваля и че успях да отбия каката най-сетне, след 2 г и 7 м кърмене  Sunglasses Мислех си, че ще е много трудно и скоро няма да успея, ама се получи много леко, без истерии и стрес, та съм много доволна  Mr. Green
Купа,и аз кърмих 2г и 7м,но щом забременях кърмата спря. Изведнъж.
И детето бързо свикна,че мама няма вече мляко. Нямахме ревове и тръшкания.
Ти имаш ли още кърма или и твойта спря?

# 139
Добър вечер ,мамчета!Честита Баба Марта!
Взела две игли от Ежко,
прежда от върбите взела,
Баба Марта тази заран
мартенички е изплела.

Ето ти една за здраве,
ето ти една за сила.
Баба Марта на децата
пролет днес е подарила.

Чак сега успях да се добера до компютера,но като гледам, че трябва да чета 10 страници,май ще го отложа за друг път.
Само да вмъкна за костюмчето за изписване,не е купувано като костюм а така съм съчетала дрешките,само се съмнявам за шапката че ще ни стане,тя е с обиколка 38 см.А моите деца се раждат с големи глави.Даже имам смешна  история от раждането на първия син заради размера на главата,но ще я разкажа друг път. Mr. Green
Лека и спокойна нощ от мен!  bouquet
Да добавя нещо,което исках да кажа още вчера.Имам сенна хрема,но никога нямам оплаквания по време на бременност.Понеже една мама питаше за полените и алергия.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 20:13 от big mamma

# 140
  • София
Здравейте, момичета и ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Едвам изчетох всичко, но дойде време и аз да се разпиша в прекрасната мартенска тема.   bouquet
Давам отчет, т.к. днес бях на ден на отворените в Майчин дом.
Бях единствената, която беше отишла с мама Wink но пък за това мога да потвърдя от нейно име, че почти нищо не се е променило в тази болница от преди близо 30 годиини (когато съм раждана аз)...
Още веднъж се убедих, че няма смисъл да се избира екип и т.н., защото, така или иначе, там никого не връщат, а акушерките и лекарите са си професионалисти (не коментирам отношението им, т.к. нямам лични впечатления от никого).

Стаите и условията като цяло:

-   Стаи с три легла – безплатни. Няма телевизор или хладилник, едва се минава между леглата. Намират се на 7 ет., където едното крило е що-годе обновено, а другата част е с един балатум от преди моето раждане сигурно. Всичко е старо, но все пак беше чисто! Банята за крилото е с два душа (отделени с преграда), ремонтирана е скоро (по-хубава е от тези в платените стаи! ...само дето е обща за всички). В отделно помещение има 3 тоалетни, скорошно ремонтирани.
Бебчетата са отделно от мамите, дават им ги само за хранене.

-   Стаи с две легла – 40 лв. на легло. Намират се на 12 ет., има телевизор и хладилник, както и санитарен възел към всяка стая. Чисто е, но в банята понамирисваше на стара канализация редом с миризмата на дезинфектант (предполагам че е нормално, но си личеше, че не са ремонтирани от доооста отдавна).
Бебоците са постоянно при мамите, като между стаите има детски боксове, където има кантари и всяка мама може да си прави пробни кърмения (да види колко е изяло бебето като го премери преди и след кърмене).

-   Стаи с едно легло, т.нар. VIP – 70 лв. на легло. Намират се на 12 ет., има телевизор, хладилник, собствен санитарен възел, климатик и легло персон и половина. Бебоците са постоянно при мамите.

При нормално раждане носят бебето на мама за хранене още на втория час. При секцио – след 24 часа, но ако майката има възможност и желание – може и по-рано.

Епидурална упойка – 150 лв.
Избор на екип – 350 лв.
Избор на лекар – 235 лв.
Присъствие на таткото по време на раждането – нещо като VIP раждане – 35 лв. (Важи и за секцио).

Не ни разведоха из предродилно и родилно, т.к. не било удобно...много хора сме били и т.н.
Май това е всичко. Аааа за това какво да се носи...
За бебе: само памперси и мокри кърпи + дрешки за изписването чак.
За мама: превръзки, бельо, 2-3 нощници, тоал. принадлежности, кърпа за лице, хавлия, джапанки, жилетка/халат, чорапи, нож, вилица, лъжица.

Ако сте забравили нещо, винаги може да ви го донесе таткото. Не забравяйте зарядно за телефона!
 Hug

# 141
Честита Баба Марта момичета!!! Пожелавам ви много здраве и пухкави бебчета на термин!

Прегръдки за Диди за веселата тема! Страхотно си се справила отново! Радвам се, че имаш желание да се занимаваш:)
Дели, мила! Браво за документите! Много се радвам, че се пребори за този документ, за да можете да запишете бебето на татко му, а пък и вие да се ожените. Таткото, пръстен взе ли newsm03 или да му пратим малко снимки за идеи:)
Meleean, стискам палци да са добри изследванията! Пиши утре!
За кошчетата за кола мога да кажа, че нашето го купихме с количката. Тук имат невероятно сериозни изисквания към тези кошчета. Дори от Щтатите не могат да се купят. Минават през различни изисквания, не знам дали за Б-я има нещо подобно, но смятам, че тези кошчета са изключително важни. И задължително се монтират с лице към задната седалка, така, че не препоръчвам на мамите да експериментират с връзване на колани. Предполагам, че ще е гадно, защото няма да можем да виждаме бебето на задното огледало, но....важната е сигурността им.
Аз момичета съм супер притеснена с килограмите си. Досега съм 30 отгоре. Никога през живота си не съм била такива килограми и е уужас. А глада не ме оставя.
Отново ви честитя Баба Марта и ви пожелавам много здраве и най-здравите бебета през Април....и към края на март, ако някой бебок реши да избърза с малко.
Прегръщам ви много! Пазете си и пишете!

# 142
Мармаладче тъкмо за теб си мислех и за Майчин дом.Чудя се дали да дам 40 лв или да мина метър????Ама имам проблеми с телевизора ,не мога без него....

# 143
  • София
marce78 мисля, че ако бебето е при теб няма да се сетиш за ТВ   Mr. Green
и все пак, живот и здраве три дена се издържат...аз май клоня към стаите с две легла, заради банята - поне е една баня на две жени, а не два душа и три WC на цял етаж  Crossing Arms

# 144
Здравейте и Честита Баба Марта!!!Аз също смятам да ползвам VIP-a с двете легла,не само заради банята,ноо и заради компанията,ако съм сама ще ми е скучно...

# 145
Здравейте, тумбачета!
Днес и аз си взех 45-дневния болничен, трябваше още миналата седмица, но лекарката реши да измести термина, вече на 15 април, нали бебо растеше мъник. Диди, може и да не го сменяш на първата страница. Така или иначе доктори, ехографи, всеки с мнението си, но бебчо си знае най-добре  Joy
До вчера, 33 дни бях в болничен, първият ми живота и въобще не бях наясно как ще става плащането, колко ще го бави НОИ, около коя дата превеждат, но днес ме сюрпрезираха приятно с СМС за превод  Laughing Явно нещата доста си зависят и от работодателя, кога превежда осигуровките, а моя в това отношение е много коректен и винаги ги е плащал до 5-то число на месеца.

Нищо съществено не написах, но исках да се похваля Laughing

# 146
Ето и бонбоните с които сутринта ви почерпих за здравето на маѝка.Благодаря ви за пожеланията.

(маѝ се научих как се слагат снимки).
А сега да ви кажа за днешната ни консултация.Бебчо е добре,2200 гр. е ,върви си за седмиците.Само дето маѝка му продължава да качва кила,за 2 седмици-3кг.tutti frutti не си сама,аз също си похапвам,макар уж да наблягам на плодове и пак съм качила.Но не го мисля много,много.
Хаѝде целувки по сладките коремчета.

# 147
# 148
Честита Баба Марта!

Малко със закъснение, но досега си стягах багажа. Утре сутрин рано ме чака легло в патологията. Днес ходих на Доплер и пак старата песен на нов глас "Бебето изостава в растежа" по - доре да съм влезнала в болница да ми правят записи на тоновете на детето.
Иначе откакто ходих на среща със софийските бъдещи майки, Беборни е много активен, отрази му се перфектно, както и на мен. Благодаря за готиното настроение и приятния следобед Simple Smile (малко четки).
Та ще видим какво ще се окажа, дано поне термина ми уточнят най - после, че то от там идва цялото разминаване.
Ама както и да е, то е за добро Simple Smile
Хайде целувки от мен и като си се прибера ще пиша веднага Wink
Много прегръдки

# 149
Честита Баба Марта!
Записвам се в новата тема, която както винаги е разкошна.  Диди, поздравления   bouquet
Кога успяваш? Вижда се, че винаги са вложени много старание, майсторство и любов.
Връщам се да чета, че пак сте изписали много.
http://www.bulcards.com/v.php?t=1148866800HyT7xX

Общи условия

Активация на акаунт