С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 697
  • 681
  •   1
Отговори
# 150
tutti frutti аз със първата бременност качих 34кг.така че не се притеснявай.Важното е да се чувстваш добре ,да нямаш кръвно,висока захар и т.н. Живот и здраве килограми се свалят.Аз моите ги свалих за 1,6г станах пак 58 от 92.Сега съм 16-17 отгоре ама не го мисля колко ще станат и си хапвам колкото ми се яде.
Момичета кажете нещо за киселини,направо ме побъркват вече.Мляко пия,газирана вода пия,сода бикарбонат пия,не става и не става.Не знам вече какво да взема че да спрят поне малко.

# 151
Е, вече съм в 45 дневния болничен. И освен това след приятното похапване на сладко вчера, от днес съм на диета без сладка храна Sad. За съжаление според лекарката резултатите от изследването говорят, че бавно разграждам глюкозата. Бебето си остава доста големичко, но забравих какви размери ми каза(концентрацията ми е = 0) Коментира, че почти целия ми корем е бебе и само в лявата половина на корема има околоплодни води. Определи ми 3 дати за секцио. Ако всичко е наред отново ще ме прегледа на 22 март. Това е от мен за днес. Сега трябва да мисля как ще карам без сладко като само такава храна ми се яде.

# 152
Rois, правила ли си нещо за тая алергия към полени? И моя син има ( не само към тях) и в момента правим някаква терапия , вкарваме алергени , за да може  да си изгради имунитет. Не вярвам нещо да се промени де, но..

# 153
  • Сопот, Пловдив
lady1 , не съм защото моята алергия не е от тежките, не съм алергична към всички полени, а само към определени, които са активни май и юни, и не ги има навсякъде ( например в Чепеларе и Канарите като съм живяла, не съм кихнала нито веднъж от това) . Препоръчано ми е винаги в себе си да нося през пролетта Алергозан или друг подобен препарат и ако се усетя, че кихам от полени ( а аз поне си усещам, друг вид кихане е  Grinning ) да пия едно хапче. А вече ако получа криза, ми е казано бързо да тичам към някоя болница. Всъщност само веднъж съм получавал алергичен шок, но тогава се бях навряла в едни треви, не само кихах непрестанно, очите ми се подуха, не можех да дишам и цялата се обринах. Тогава в бърза помощ ми биха някакви инжекции, но какви - не помня. Не са ми препоръчвани терапии, но при мен просто не е тежка форма. Иначе за промяната - аз до 12-годишна нямах алергия, при въпросния алергичен шок беше първата й проява, преди това всяка пролет съм се вряла по подобни ливади, без нищо да ми става. Сега просто избягвам лятото да се навъртам около цъфтящи растения. Имам познати пък, които като по-малки и по-млади са имали дадени алергии, които впоследствие са изчезнали, без специлано лечение. Баба ми пък на 50 и кусур години е получила алергия към домашен прах. Мисълта ми е, че понякога алергиите се появяват и изчезват съвсем нелогично. Но ако при сина ти е по-тежко, е хубаво вероятно някак да се третира, предполагам сте му правили и тест към какво точно е алергичен. В някои случаи е достатъчно просто да отбягваш съответното растение в съответния период от годината. Но зависи наистина от интензитета ма алергията.

# 154
Имам въпрос до ШАМАНКАТА /или някой от консултантите/
Напоследък забелязвам подуване на ореола на гърдите,на едната или на другата.Обикновенно сутрин,после спада и отново се надува.На пипане надутата част е мека.Това нормално ли е?

Здравей, totoven!
Правилно ли разбирам, че надуването не е свързано с болезненост или напрежение? Би ли описала по-подробно подуването?

Повечето майки споделят за следните промени в гърдите  през бременността: нарастване и уголемяване на гърдите - те стават по-тежки и пълни; повишена чувствителност в следствие на хормоналните промени -  тъмната повърхност около зърната (ареолата) се увеличава и задълбочава цвета си. Мастните жлези в нея, малките подутинки по ареолата, подобни на мънички зърна (жлези на Монтгомъри) заработват усилено и отделят мазнина, която поддържа еластичността на зърното и го пази по време на кърмене – това е  антибактериална смазка със специфичен аромат, който напомня на амниотичната течност. Предполага се, че този аромат, както и самата ареола, са визуален и обонятелен ориентир за кърмачето.  Размерът и формата на гърдите, пигментацията и големината на ареолата са индивидуални за всяка жена и не оказват реално влияние върху кърменето.

Възможно е това, което усещаш, да са индивидуални промени за твоя организъм. В случай, че усещаш дискомфорт или това подуване те притеснява, не е лоша идея да се консултираш с наблюдаващия бременността АГ.

Peace

# 155
Здравейте мамчета - честита баба Марта! Бели и червени, румени, засмени! Честито на всички именници, техни близки и всички с хубави поводи!

Отново хубава темичка. Прекрасни тумбаци има по аватарите с удоволствие ги гледам Simple Smile

Ваня, не се панирай само - щом бебчето е добре по един или друг начин ще излезе. Е, казват, че каквото и да изпитваме по време на раждане се забравя - не е така за мен поне, но си заслужава - няма сравнима любов, а тя те чака в това голяяямо бебче:)))  Hug

Искам да добавя само инфото на Мармалад, че на 7 етаж в МД са мамите със секцио + някой нормални с диабет, ако няма места на 12 етаж и бебетата не им се дават по-рано от 24 часа. Не вярвам да се е променило нещо отпреди 2 години, но за всеки случай ще питам утре моя доки пак.

Зори, утре и аз ще ходя в МД на 5 етаж и ми се струва, че може и да се засечем да раздживим бебчетата - не се притеснявай, по-добре да го наглеждат бебчето, но тъй като забелявах, че си доста чувствителна те съветвам, въпреки че е много трудно, знам, но опитай да не обръщаш внимание на персонала там - ужасно груби са, поне повечето и не щадят чувствата ни.  Hug

Аз нещо смених ритъма си и будувам с часове през ноща, през деня се правя на много активна, следобед-вечер дремя, дразним се с ММ Sad и само детето ме кара да се усмихвам. Чувствам се една кривачка, а не ми се ще....дано е просто временно настроение, което утре ще е друго - искам си моето хубавоооооо.... Днес дори не съм се чула с никой за баба Марта, уж имах работа, после почивах и не върнах нито едно обаждане, че и не вдигнах.... луда работа....

# 156
Добро утро....От 3 дена не работя и вече не мога да спя,ужас! #Cussing out

# 157
Aaaaa, днес закуската ще е от мене!Да ви е сладко! Добро утро!
и успешен ден на всички!

# 158
ДубрЮтрЮ Simple Smile
Мерси за закуската, жалко че не е на живо. От няколко дни съм със страхотен апетит... Попрочетох набързо какво тормози малките ви бременни главички.
1. Кошчето за бебе се слага обратно на движението. Ако толкова искате да го гледате, има специални огледала, не бяха много скъпи - около 10-12 лева - слагат се на задното стъкло и виждате бебо Simple Smile Никога не ми е било необходимо да го гледам, все пак ако се обърнете, то се вижда, няма да го слагате зад вашата седалка, а на срещуположната!
2. Не се тормозете, че бебетата ви са големи, а се радвайте. Голямо бебе се ражда и гледа по-лесно  Heart Eyes
А това с изоставането на растежа... дано не е нещо сериозно, макар че ми се струва, че докторите се презастраховат. Явно по-дългия цикъл и късната овулация си казват думата.
Хубав ден на всички, отивам да правя милинки Wink

# 159
  • Варна
Добро утро. С тези закуски и милинки ще ме побъркате. Сладкото не е огромен проблем, ама тестото..Покрай бременноста проядох хляб.Пък мекици как ми се хапват...Но ще издържа.
 Днес чакам на ММ баба му от село, трябва да я накарам да омеси милинки,поне е чиста жената. Но и идея си нямам цял ден как ще издържа. 
Хубав ден на всички.

# 160
Добро утро майчета прекрасни!  Hug
Отмятам още една дълга и безсънна нощ,в която моята фастъчка се изживяваше като акробатка в тумбака на мама.Все си мисля кога ли най-после ще излезеш да те видя,да ти се порадвам,да те нацелувам..а истината е,че най-вероятно,когато това стане,ще плача с нея,докато и тя плаче през дългите вечери и ще и казвам-защо не поостана още малко вътре на топло в мама.  Rolling Eyes
Маменца известно време не писах,но не съм ви пропунала.Чета ви редовно и попивам информация като попивателна.Последните няколко денонощия бебката нещо е много настъпателна-постоянно съм с контракции( де да бяха безболезнени,както ги описват по книгите и списанията) и затова предимно обитавам дивана.Така или иначе със страх си лягам вечер и мъжа ми предлага да опъваме протектора за кошара ( в случай че ми изтекат водите, да сме подготвени). Накрая не се стърпях и вчера отидох на козметик( да ме обезкосмят отгоре до долу).Бях заприличала на Йети.  Joy
Та такива луди мисли ме гонят в последно време та се опитвам да се подготвям и физически ,и психически за момента в който ще изрека думите-тръгваме към болницата,РАЖДАМ! Май колкото по-малко остава,толкова повече ме хваща шубето.Дано не съм само аз такава пъзливка.За първи път ми е и затова реших да споделя с вас малко инфо относно дишането по време на раждане(на него ни учиха в училището за родители)-не знам доколко е ефикасно и все пак като дойде критичния момент „удавника и за сламка се хваща”.Ще бъда кратка:В началото на контракциите дишаме сякаш танцуваме валс-вдишваме като си отброяваме 1-2-3,след това задържаме като отброяваме на ум 1-2-3 и след това издишваме като отново отборяваме 1-2-3.При най-силната болка по време на контракцията започваме да дишаме като парен локомотив-от носа през устата сравнително бързо без да задържаме,като идеята е да не поемаме дълбоко въздух,защото по този начин болката ставала по-силна.Накрая когато болката от контракцията отминава,дишаме сякаш се изкачваме и спускаме по стълбичка,т.е. вдишваме,задържаме въздуха за кратко и издишваме насечено и бързо,като последната струя въздух е по-дълга от останалите ( на звук издишването е нещо такова-фу,фу,фууууу).
Имаше и доста други техники на дишане,но тези бяха основните.Дано да са ви полезни,когато настъпи момента.
Тъй като не успях да отида на срещата на бургаските мами,ще ми е интересно да разкажете как е минало.Сигурно много сте се хихикали и забавлявали.
Това е от мен сладки мамчета. Не пиша,не пиша и накрая едни фермани изписвам сякаш пиша кандидат-студентско съчинение със зададен задължителен минимален брой думи(добре че време не ми отмерва някой).
Пожелавам на всички ви един усмихнат снежен ден и не забравяйте да си обувате кънките за лед в случай че излизате навън!    love001

# 161
Долро утро.
zukrela надявам се всичко да е наред и да не ти се налага да оставаш дълго време в болница! Стискай зъби, то по принцип не остана много.
Аз от днес започвам малко , по малко да изнасям багажа от спалнята, че този уикенд ще боядисваме. Иска ми се да не съм тук, докато трае този процес, но няма начин Simple Smile
Сега отивам да закуся, че някои ваши предложения доста ме изкушиха Simple Smile

# 162
Добро утро и честито на всички,които днес влизат в 9-тия месец   Simple Smile 

# 163
Добро утро и от мен..... Hug

# 164
Zukrela, успех и дано да си била с по-късна овулация и от там да идва разминаването. При всички случаи - позитивното отношение и нагласа ще помогнат. Стискам палци.

Мамита, това беше най-тежката нощ от началото на бременността. Хванал ме е някакъв вирус и не ще да ме пусне. Нос и гърло. Хубавото в това е, че не са симптомите на онзи страшен грип, който сега повтаря, а май си е най-обикновена настинка, ама направо ми разказва играта. Моята бебе сигурно ми съчувства, защото поне тя се движи много плавно и без резки движения  Grinning

Честито на всички, които вече са в 9 месец. Аз съм в последната декада на април и имам още месец докато вляза в 9-тия и започне активното ЧАКАНЕ.

Имам въпрос към раждалите вече мами: какво мислите, по-добре ли е да сме запознати с различните техники на дишане и т.н. по време на раждане или е по-добре да не рамкираме родовия процес, ами да се оставим на инстинкта и интуицията. Напоследък много мисля по този въпрос, нали раждането е естествено състояние за жената, но от друга страна...
Ще съм много благодарна на миналите през това да споделят гледната си точка.

Хубав ден и много, много усмивки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт