С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 586
  • 681
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
.Когато се напъваш,трябва да го правиш ниско долу, все едно ходиш по-голяма нужда.Защото някои се напъват горе в гушата.
Точно така!
Трябва да се напъва в дупето.  Peace
И на мен акушерката така ми обеснява когато раждах баткото.

Ха сега добро утро!
Да сложа и едно кафенце,че да не сме на празна маса.

И ние трябва да удариме един латекс на спалнята,но идея си нямам кога ще го направим.

# 346
 Добро утро и от мен!
  big mamma, страхотна история за раждането ти, писала ли си я в смешното раждане? Обичам такива позитивни истории   bouquet
  И благодаря за закуската, напомня ме да отида да си хапна овесените ядки  Mr. Green
А така,пробудих те се вече!Днес аз скучая,останах ме сами с най-малкия батко и само надничам в темата.
Не съм писала никъде моята история,първо реших да я изложа в нашата тема.И имам един проблем с граматика,никога не съм учила българска граматика и това което винаги ме притеснява,а и вас моля за извинение ако има грешки.
Щом отиваш да хапнеш овесени ядки,аз пък ще направя локумен сладкиш. smile3534

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 10:04 от big mamma

# 347
Добро утро и от мен... наминавам да ви погледна само и трябва да оправям последствията от вчерашния празник. Благодаря ви за пожеланията, да се връщат и на вашите мъже!

# 348
Здравейте, момичета!   bouquet

Не съм ви чела 2 дни и съм изпуснала хубавата новина - ЧЕСТИТА РОЖБА НА МАМА ЕКАТЕРИНА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, И ДА НОСИ БЕЗКРАЙНИ ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ НА МАМА И ТАТИ! НА ГОРДАТА МАМА - ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА БЪРЗО!   bouquet

Не успях да изчета всичко - на гости съм при моите родители и нямам много време сега, но като се прибера ще прочета всяка страничка! От тук ще си взема доста дрешки на дъщеря ми, които за щастие не са само розови и стават за момченце.

Приятни почивни дни ви пожелавам!  Hug

# 349
Добро утро и от мен...благодаря за закуската, биг мама Hug

Каката ни от вчера е при майка ми, малко за разнообразие...а ММ го е хванала музата за чистене и хвърчи около мен с прахосмукачката и парцала...аз все още нямам позволение да ставам Mr. Green

И аз честичко хоя до WC, но пък постоянно се наливам с вода от нямане какво да правя...през нощта ставам по 3 пъти и сънят ми напоследък хич го няма ooooh!

Лек ден за сега!

# 350
Здравейте, момичета! Аз все се притеснявам да се приготвям за бебето и да купувам за него, станала съм направо параноичка. Аз по принцип не съм такава, нали си купихме още януари кошарка, малко дрешки и други дребни неща. Ама откакто стана с това кръвно направо съм се ошашкала. Имам си контракции и болки, както и тази болка от двете страни на ребрата като легна, като при babybu. Уж си пия лекарствата и тези тонове, лекаря каза постоянно да се наблюдавам, всеки ден да са регулярни. Но не всеки ден са така, понякога бебето е по активно, понякога не. Вие колко често го усещате?

# 351
 Аааа, big mamma , няма да се разберем с тези сладкиши. Ще ме караш и аз да правя сега  smile3534

# 352
Аааа, big mamma , няма да се разберем с тези сладкиши. Ще ме караш и аз да правя сега  smile3534
Ето рецепта,много е лесен.
Локумен сладкиш:
1ч.чаша захар
2ч.чаши брашно
1ч.чаша кисело мляко с една ч.лъжичка сода
1ч.лъжичка оцет
9.суп.лъж. олио
всичко това ръзбъркваш,ако е много гъсто,измиваш чашата от мляко с малко вода и сипваш вътре.Сместа се излива в тава,преди това можеш да сложиш орехи,а в тавата върху тестото редиш локум нарязан и леко го натискаш да влезе вътре.Печеш на 180-200 градуса.Отгоре може да поръсиш с пудра захар.
И да ви е сладко. bowuu

# 353
Добро утро. Аз съм от онези бъдещи мами, които нямат миг спокойствие-корема ми постоянно е твърд, ходя до тоалетна на всеки 30 минутики, а освен всичко това бебка дори за секунда не спира да мърда. Корема ми е като пластелин- непрестанно  заема необичайна форма. Бебка е седалищно и денонощно ме рита ниско долу, което ме кара да полудявам, не от болка а по скоро от дискомфорт. Но какво да правя - нали си я моя си я трая. Има дни в които нищо ми няма, корема ми е мек, бебка почти не я усещам, но тези дни са доста рядко. В началота така се стрясках че търчах по доктори, но накрая просто приех че така ще е докато родя. Матката ми била по чувствителна и контрахирала при всяко движение на бебето. Единственото спасение е повече почивка и абсолютна забрана за носене на тежко-аз кризи съм получавала винаги когато отида да пазаря и се натоваря. Така че мили мами с подобен проблем-не остана, затова се пазете, повече лежане и не се шашкайте при всяка болка, защото това още повече я провокира. ПРиятен и мързелив студен мартенски ден от мен.

# 354
Баронеска, и аз стигнах до този извод...никакви хапове не помагат, ама и аз май вече не очаквам, защото и с предната бях така, но не объщах внимание, просто внимавах..сега чакам само да наближи 9-тия че ММ да отпусне Joy

# 355
Луиза, благодаря ти за съвета. Тази седмица ми изследваха урината - всичко е ОК. Лошото е, че съм имала проблеми с бъбреците, но от около 10 години са спокойни. В началото на бременността ми обаче се установи, че едрите пясъци са се превърнали в камъни в десния ми бъбрек  илекарката ме предупреди, че при изместването на матката на дясно, върху него ще се окаже сериозен натиск- още една причина да не лягам на дясната страна.
Петя, хубаво е, че сте почнали с ремонта, ние ще се захващаме след малко. Аз обаче едва ли ще участвам активно, защото корема ми е на буца. Нямам търпение обаче, защото ще сложим част от бебешките неща Simple Smile Другите ще ги подредят след като родя (от суеверие).
Биг мама, твоята история, сякаш потвърждава тезата, че колкото по-малко знаеш, толкова по- добре.

# 356
Ето рецепта,много е лесен.
Локумен сладкиш:
1ч.чаша захар
2ч.чаши брашно
1ч.чаша кисело мляко с една ч.лъжичка сода
1ч.лъжичка оцет
9.суп.лъж. олио
всичко това ръзбъркваш,ако е много гъсто,измиваш чашата от мляко с малко вода и сипваш вътре.Сместа се излива в тава,преди това можеш да сложиш орехи,а в тавата върху тестото редиш локум нарязан и леко го натискаш да влезе вътре.Печеш на 180-200 градуса.Отгоре може да поръсиш с пудра захар.
И да ви е сладко. bowuu
Ще го пробвам задължително- сина ми ще го хареса със сигурност, ама на мен как ще ми подейства... Ще има пак  Banghead  и  newsm39 след раждането  Laughing

# 357
Биг мамма благодаря за закуската!Рецептата,която си дала за сладкиша до чашката кафе ли е или трябва да има и друга снимка?Защото онзи ми прилича на парфе.Много хубаво и лесно звучи може да се пробвам да направя само трябва да купя локум. Laughing
 А за граматиката не се притеснявай!Много добре се справяш,собено за чужденец.Спокойно можеш да се похвалиш с това.Ако не е фамилията ти,никога нямаше дори да заподозра,че не си българка!

# 358
Добро утро и от мен!
И аз съм в отбора на не спящите мами поради посещението на WC през 30 мин. Даже тази нощ вече ми стана много смешно - будя се да речем към 3 и нещо и си казвам само дано са минали повече от 30 мин от предишното ставане, за да съм поспала поне малко и хоп поглеждам си часовника и с изумление виждам, че е минал цял час и нещо и бях толкова хепи Simple Smile))
Момичета, почва да ме гони параноята - не знам защо - обикновено съм спокоен човек, чувствителен, но не ошашкан, но сега има моменти, по - скоро продължаващи по половин нощ, дето само някакви истерии са ми в главата и мисля, макар да е раничко надявам се, да взема да стегна багажа, че нещо ми е много притеснено, пък дано да си хване прах и да не ми потрябва преди края на март #Crazy
Иначе да Ви се похваля, че по закона за Великата гадост, ми остана един тъп изпит да ми виси и то защото аз подходих доста непрофесионално към него и сега се оказа, че курсът за него е на 10, 11, 12 и 13.04 - моят термин е на 12.04 и сега просто или няма да ходя на тъпия курс или само ще се запиша и ще изгоря с едни 120 лв. просто за спорта, но.... е лудост да си правя други планове за тогава.
Биг Мама, разказът ти е страхотен, много ме развесели с кафенцето - непременно го включи в темата за смешните раждания. Аз много се кефя на такива истории и хора като цяло, които винаги съумяват да обърнат нещата в своя полза. Силно се надявам след месец темичката ни да е изпълнена с повече такива забавнички истории!
А аз сега е добре да си допия кафето и да почна да поразчиствам по малко, че всички покупки за Жорко стоят опаковани и неподредени до мен, а е време да бъдат наредени, заснети, за да Ви ги покажа и после разположени по предназначение.
Хубав ден Ви желая, мили коремчета и да се пазите много!  Hug

# 359
ох това с писането и изчезването много ме дразни Sad пиша пиша и хоп ... сесията изтекла  Sad
Айде пак ... Simple Smile

за сладките - вчера се отчетох с един какаово-сметанов-бананово-меден крем Simple Smile
днес нещо солено трябва да забъркам ... дето става и за вечеря Wink

за приготовленията ... и на мен ми е суеверно ... но да оставя всичко за последния момент и то на други хора (майка и мъжо) .. не ми се иска ... аз и без това се мотам де ...
едва вчера извадих от торбите всички бебешки дрешки, които са ми дали приятелки.... малиии то много бе  #Crazy
Сега ще ги сортирам по размери ... че някои не са съвсем за новородено Simple Smile

и в тази връзка - някой може ли да ме насочи към някаква систематизирана информация за бебешките размери? едната система я разгадах - ръст в см Simple Smile ама има и други Sad

и кво друго .... аааа за мърдането на бебоците - според мен е много индивидуално - навсякъде пише различно и можеш само да се психираш.... моя като го набедя че е кротък и се започва риткане буткане и премятане .. Simple Smile  лошо няма Simple Smile пък не рита болезнено Simple Smile

айде дописане .. а аз иначе си чета ...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт