С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 643
  • 681
  •   1
Отговори
# 330
Честит празник на всички!
Честито бебенце Елица на мама Екатерина!Да е жива и здрава,а мама бързо да се възстановява!
Честит рожденник на Поли!
Вида,браво,много хубави новини!
Тотовен направо ти завидях,дори не благородно Joy
 А аз съм гроги.Днес цял ден шпакловахме с мъжа ми.Дори ме снима на стълбата,с корема и шпаклите в ръка!Хахахах.Обаче стана гладко като огледало.Утре една ръка грунд и две латекс и сме готови със спалнята.

# 331
Петя, това трябва да се види - как Калинка се включва в ремонта  Joy

# 332
Милото ми Калинче през по-голямата част от работата си спа!Явно я кефи!хахахаха

# 333
Петя, да не си докараш пак някои контракции  Naughty
Аз усещам такива доста по - осезаемо, ма понеже си пия Гинипрала не се притеснявам или поне се опитвам! От сега обещах официално на майка ми да се кротна и да почна да гнездя най - спокойно, че вече ставало много според нея  hahaha hahaha hahaha
Обаче утре ще подреждам малко дрешки и ще понаредя някои други неща и така се кротвам по вкъщи!
Лека вечер от мен и прегръдки на коремчетата  Hug Hug Hug

# 334
Лека и спокойна вечер от мен мамчета,отивам да натискам възглавницата а ако немога да заспя ще ви посетя отново. Май започва хубав филм по БТВ.

# 335
честито бебе на мама Екатерина. много да я радва, да слушка и да папка

Вида, радвам се, че нещата при вас се нареждат, остава само да се появи и бебока  Hug

Момичета, внимавайте с контракциите, ако са болезнени - веднага докладвайте на доки  Peace

Хубава вечер на всички  Heart Eyes

# 336
Да се похваля вече си имаме креватче,матрак и още един куп дреболии,утре ще го сглобим и ще го снимам Simple Smile

# 337
Здравейте момичета и от мен ! Малко късно се включвам, но днес само от маса на маса  #Crazy

bouquet  за мама Екатерина и Честита рожба Елица ! да сте здрави и бебка да папка много  Simple Smile

Тотовен, много се радвам за теб и ти пожелавам  да имаш само хубави спомени от тази болница!

Диди много е готин Мечо Пух. Хубаво е, че сте го взели от Англия, защото Тук в България е по -скъп , както и доста други неща.

Лека и спокойна вечер, мамчета!  Peace

# 338
Добър вечер и от мен!
Първо
ВтороЧестито бебче Елица!  bouquet

Като чуя за момиче и направо се разтапям  newsm51
И аз се замислих дали има някаква причина  подранили бебета да  са ни все от Ловеч или чиста случайност. newsm78
Да поздравя всички ,които са имали повод да празнуват тези дни.  bouquet  bouquet  bouquet
Една мама пита за големи бебета.за протокола  Grinning:
1.Даниел-4.100кг.
2.Калоян 4.200 кг
3.Джозеф-4.800кг.
Нормално раждане.Така ,че мамчета които очакват големи бебета де не се страхуват и да не се притесняват за нещо,което не е станало.Защото малко ми прилича на приказка за Нероден Петко.Чувала съм жени да раждат големи деца без нито един шев и други,които раждат бебета по 2кг и имат много шевове.Но няма нито едно което да не се е родило.Всичко е много относително и индивидуално.
И да разкажа за лека нощ историята за моето първо раждане.
Живеех ме сами,без майка или свекърва,които да ме светват по въпроса,нямаше и много литература за раждане,а интернет пък въобще и аз съм само на 18г.
На обяд ми изтекоха водите,първо помислих че се подмокрих,но зацепих и давай:да наготвя на мъжа за три дни да има какво да яде,да се наям и аз да не би да умра от глад,да разместя мебели за да направя място за креватче,да се окъпя да не ходя мръсна,да чакам мъжа да се върне от работа,GSM по онова време нямаше.Когато мъжът ми се върна угасна тока за 2 часа,защото имаше режим.Чакам да светне и тогава тръгваме и то пеша.Болницата се намираше на около 10 минути  от нас,това разстояние извървях ме за около половин час,защото на всяка контракция трябваше да спирам.И така към 9 вечер бях приета.Веднага ме сложиха на системи,бях единственната в родилна зала и доктора и акушерки легнаха да си поспят,оставиха само една млада и неопитна до мен,която от време на време идваше с една дървена слушалка да слуша тонове,това беше най-гадното от цялото раждане.Даваха филма "Под игото".Ако ме бяха оставили на мира,щях да заспя,много ми се спеше.По едно време започнах за досаждам на момичето."Пие ми се вода"и " Ходи ми се по нужда".Това го повтарях непрекъснато.Момичето то идваше с вода,то ми носеше подлога.Към 12 усетих че ми се ходи по голяма нужда,но нали съм на система,значи не мога да мръдна от леглото и сега как да каза на момичета че ми се ходи по голяма нужда newsm78.Сраааам ви казвам EmbarassedОбаче то ме напъва и си мисля,по-добре тази работа да я свърша в подлога отколкото на леглото и пак й казвам:"Ходи ми се по нужда"От къде да знам че това са напъни.Една акушерка се събуди и дойде да види какво става,като ме видя,се развика и събуди всичките, а на мен ми вика:"Хайде бързо на магарето"И аз със системата и чувството, че главата е между краката едвам едвам успях да се кача изискваше определени акробатични умения. hahaha
и се започна.Тази същата акушерка говореше малко странно,на голЯма,казваше голЕма и всяко изречение започваше с Ееееее!?Хем с удивителна и хем възклицателна интонация едновременно и като на всяко следващо Ееееее покачваше дицебелите.
-"Еееееееее,голЕма жена си ти голЕма!?"
-"Ееееееее голЕми почивки правиш голЕми!?"?Тоест между напъните имах голяминтервал и доктора непрекъснато ми пощипваше корема за да предизвика следващия напън.
-"Еееееееее голЕма глава голЕма"!?При което аз изпадам в ужас,защото представям детето си с три пъти по-голяма глава от тялото.Тоест физически и умственно увредено.
-"Ееееееее голЕмо дете голЕмо!?" Това е момент на раждане на моята първа рожба,видях че детето е съвсем нормално,просто си е големичко и разбрах,че първото нещо което се показва е главата  Joy
Имаше и още нещо,което исках да пиша,но нещо отново ми избяга,аз все със закъснение пиша,но това е положението.
Лека и спокойна мамчета!

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 10:03 от big mamma

# 339
Сетих се какво исках да кажа.
Някой спомена за техника за дишането.По принцип акушерката ти помага да се справиш,непрекъснато те напътства.Как да дишаш,кога да дишаш и кога да спреш.Но искам да отбележа за напъните,мисля че е важно да знаете.Когато се напъваш,трябва да го правиш ниско долу, все едно ходиш по-голяма нужда.Защото някои се напъват горе в гушата.От което могат да ви изкочат очите и да получите кръвоизливи и също да имате множество спукани капиляри по лицето и гърдите.

# 340
здравейте мамчета, гледам в темичкат на мартенките то повечето със секцио раждат  newsm78 Защо така? Пък аз се чудя как да се измъкна от това секцио и да родя нормално- малко ми е ниска плацентата и според доктора ми има опасност от кръвоизлив та ме убеждава за секцио  Thinking Пък ме много ме е страх от секциото- по точно от възстановяването след това, защото съм имала операции и знам какво е. Та се моля  Praynig нещтата да се пооправят до 21 март, когато вече окончателно ще решим секцио или нормално раждане. Whistling

# 341
bvl,,моят съвет е да идеш да си пуснеш една урина и да се види дали тези болки не са предизвиквани от проблеми с бъбреците.Изследването при мен стана за около 30 мин.Аз тия дни писах, че имам проблеми точно с това, и ходих на доктор.Резултатите от моето изследване на урината показа някакви неща, които доктора само като погледна каза-пясък в бъбреците.Мисълта ми е колкото по-рано разбереш с какво се бориш, толкова по-добре за теб и по-малко болка.Да не се мъчиш като мене тука няколко дни да изкарвам пясъците на Сахара с ужасно мъчителни болки, за които болкоуспокояващо е само Ношпа, парене,болка отдолу, липса на сън,висене върху тоалетната за по капка,и пак, и пак,абе ужас .Другото което пия е Неуренал СР което е билково и прочиства бъбреците и каналите.А от наливане с вода получих киселини и щях да гушкам тоалетната.
Дано всичко ти е наред!Понеже е гадно реших да предупредя навреме.

# 342
Хайде,поспаланки!
Закуската е от мен  Hug.

# 343
  Добро утро и от мен!
  big mamma, страхотна история за раждането ти, писала ли си я в смешното раждане? Обичам такива позитивни истории   bouquet
  И благодаря за закуската, напомня ме да отида да си хапна овесените ядки  Mr. Green

# 344
Здравейте момичета,

Виждам при всички кипят приготовленията  вече- при мен също-добрече си имма повечето неща от дъщеря ми, и сега ми е малко по-лесно.Вчера изпрах леглото-да е готово-използвах за Теди кошарка и съм супер доволна от него.Имаме си столче за колата, имаме си кошалка за игра и една огрооомна торба с играчки за бебе.А за дрешки да не говоря колко може да носи, което разбирасе  не ме спря да понапазарувам- спокойно може да отгледаме и трето с тях  Simple Smile

Да честитя и тук рожбичката на мама Катя- и да и пожелая да е здрава, послушна и да папка много ,за да стане гоооляма и красива принцеса!!!

По повод секциото-аз също съм привърженик на нормалното раждане-родих голямо бебе-4200 кг и 54 см, сега се очертава пак голямо, но пак исдкам нормално раждане.А и лекраката ми ме убеждава да е такова и е сигурна, че ако не се налага операция по медицински причини, не трябва да се подлагаме.

Следващата седмица ще си приготвя багажа за болницата вече и ще взема и комплекта за изписване, че нямаше с порт бебе,когато ходих.

Спирам,че стана много дълго!

До скоро!!!
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт