Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 52 465
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Габи втечни кашлицата след 2 тежки нощи. Не се чуват свиркания вече. Може би моето момиче пораства вече Praynig

Браво на Габи, много се радвам, дано повече не прави пристъпи  Peace Hug Praynig Praynig

# 586
Христос Воскресе, момичета!

След две седмици болни (аз и Владо), отново сме на линия, не зная докога...

При нас инхалациите трят по 10 минути, в които течността напълно свършва.

Поздрави и дано вече се оправи това време!

# 587
  • София,
На мен пък ми е направило впечатление, че не само от инхалатора зависи времето за разпрашаване на разтвора, по скоро зависи от самата чашка и от разположението на частите и вътре. При нас примерно имаме няколко комплекта маски чашки - едните са ни наследство от престоите в Токуда, за тези маски да не ви разправям два милилитра разтвор вътре се разпрашава за половин час и пак остава, нямам нерви да го чакам просто. Купих преди време една специална маска - детска с чашка, интересна и забавна да привлека по лесно вниманието и, тя си е свикнала с нея и си диша винаги с нея където и да ходим, но ми прави впечатление, че от дългото използване явно частите вътре се износват, в началото разпрашаваше за около десетина минутки, но вече доста по бавно се разпрашава, а и нещо вече не е много стабилна - в скоро време ще я сменям. Комплектите пък, които са си с двата инхалатора които имам в къщи са почти нови, ползвани са малко и разпрашават разтвора страшно бързо - най - новата за точно седем минути Peace, та явно си има значение и самата чашка и колко време е ползвана, еми ясно е колкото повече се ползват се амортизират.  Peace  Е друг е въпросът, че има амортизирани и още при производството Joy, става въпрос за тези в болниците дето ги използват, но те пък може би си направени да се ползват само в болнични условия със специални инхалатори, по силни и с по голяма мощност. newsm78

# 588
  • Страната на чудесата
Во истина  Воскресе!
Ние изкарахме прекрасна седмица в Сандански, хотел Перун-Семирамида, благодаря!Невероятно изкарахме и всичко беше така,че ни беше трудно да си тръгнем.Днес ви пиша пък от "Ралица"-Трявна.Също прелестно, нямам думи.Градовете които обичам безкрайно много в съчетание с малко подкашлящо човече-е, няма пълно щастие, това е.Нощем ми подкашля няколко пъти, но ако инхалирам с физ.р-р 2 пъти-сутрин и вечер, всичко е ок, без проблеми. Този път почнахме да се прочистваме късничко, към 3-4 ден чак, друг път е още в самото началол
Асита, прочетох те и пробвах да ти звънна, но не ми вдигаш-аз имам сингулер 4 мг.таблетки, ако до Неделя не си намерила лекарството, ще бъдем в София вече-обади се, ще ти го пратя по куриер!0899 802050-Пламена

# 589
  • София,
Лъки страхотно радвам се, че ви е харесало и на вас!  Hug За Трявна ти ще даваш координатите тогава, можем и ние да отидем Peace.
А Асита май търсеше ефира, въпреки че според мен няма значение дали е ефира или сингулер, нали е едно и също Peace

# 590
Lucky Plam ,благодаря ,писах ти лично съобщение!  bouquet
да се оплача набързо само,и с двамата съм в болница,приеха ни през спешен кабинет в събота вечер,баткото със спазъм ,а малката с температура,но на 3-ти ден и тя ми направи първият си спазъм Sad,ей така от нищото,направо ще ме побъркат тези дечковци!!дано поне и малката не тръгне по пътя на батко си ,а да е било инцидентно!сега ставам,че дойдох за малко дрехи само,смени ме майка ми и пак бягам в болницата,после ще пиша по-подробно!
всички болнички да се оправят и по-леко да минава,че вируса е ужасен,много бързо усложнява! Hugна всички!

# 591
Zdraveite , dami!Molia vi za informaciia mo sledniia problem:dwshteria mi e na 3 god. ie sws diagnoza nealergichna astma.Iavihme se za osvidetelstvane pri Dr.Dieva pri 4 swstav v gr.Plovdiv i na deteto mi dadoha samo 31%,zashtoto sme niamali epikriza ot bolnichno zavedenie inache alergolojkata beshe pisala che e s tejki pristwpi,no v momenta tia niamashe.Imalo li e i pri vas takiva sluchai i kakvo ste napravili?Predvaritelno Vi blagodaria! : Wink

# 592
на дъщеря ми също не дадоха по-висок процент /със 30 процента е/, заради неизрядна документация, и заради това, че не е лежала в болница
можеш да обжалваш в РЕЛК- София, но не е гаранция, че ще го вдигнат
нас и там ни отрязоха

# 593
Асита, милата дано и двамата бързо се оправят и да е инцидентно при малката  Hug

Тини мини, как се справяте с инхалациите, малкия подобрява ли се?

Аз сега прав яинхалации и на двамата, малчо още лекичко посвирква........ама уж е по-добре  Crazy аз обаче се разболя, явно е вирусче и то гадничко  Whistling

Момичета, като е само 30% върши ли някаква работа пред социалните>?

# 594
Знам ,че може да се обжалва пред РЕЛК ,но в 14 дневен срок-но дали се броят и почивните дни?От Др.ДИЕВА -4 състав специално не съм доволна.Детето ми чакаше 1.30 мин.наравно с възрастните хора докато влезне, само за да и сложат 1 слушалка отпред и отзад и да констатират ,че не е "толкова болна".Как и на какво основание само с един мним преглед успяха да го констатират това?Нима Етапната епикриза  от алерголога няма значение?

# 595
точно това беше и нашият преглед, нищо не можеш да направиш, за съжаление
Стефания има поставени 5 урбазона за една година, средно през месец, но това го има само на рецептите, не и в болнична обстановка, препоръчаха ми да я гледм по-добре, да не държа влажно вкъщи, да проветрявам редовно, и да внимавам да няма плесени и мухъл- ако това не е гавра, здраве му кажи
щото сигурно циганетата в много добри условия ги гледат, та ...  Tired

# 596
  • софия
Телка мина на 12.04. Бяха 10-на деца в 9.30 , от тях 8 циганета. Фоайето на Веслец миришеше специфично и мургавите мами излизаха от вътре, видимо в приповдигнато настроение. На Габи повече от 20-30 % не мисля, че ще дадат. Пък и ФИД за щастие показа нормална спирометрия. Досега има 30-40 бронхо-спазъма, но това за тях е нищо. Няма хоспитализация. Много държат на това. Тези мангали сигурно все в болниците стоят. И са адски информирани за правата си. Днес дойде датата и за бъбречния Телк. Ако и премахване на половин бъбрек го изкарат нищо , незнам вече  #Crazy

# 597
Тези мангали сигурно все в болниците стоят. И са адски информирани за правата си. Днес дойде датата и за бъбречния Телк. Ако и премахване на половин бъбрек го изкарат нищо , незнам вече  #Crazy
за съжаление мангалите наистина само по болниците лежат, една сега в болницата ми каза, че не купува лекарства, изчаква няколко дни да се влоши детето и влизат в болница  #Crazy затова помощите ще отиват при тях, егати просотията  ooooh!
Ние имаме 2 болнични престоя  Tired

За бъбречния ви желая успех, на една приятелка близка им дадоха 90%, малкия има също изваден бъбрек, но не знам подробности  Hug

# 598
Ама наистина само само по болниците висят,една се къпеше всеки ден(с косата),защото в тях нямало течаща вода,по едно време се чудеше дали да не се боядиса в болницата,само просят от българките,я памперс,я дамска превръзка,а пък цигарииии......Аз от 1.4г вече не съм стъпвала в болница,като направи тежък нощен пристъп отиваме в денонощен медицински център за урбазонче,не само заради ромките,има и алергия съм лепенките,та се налага да й облепват абоката с хипоалергенна,само че тя не държи и за около 6 дни престой и  го сменят по 3 пъти,иииии вече ми е много жал за нея.Сега на 13 май сме на ТЕЛК, да видиме какво ще стане и евентуално ще се тръгне от санаториумче на санаториумче. ThinkingМисля че е станала барометърче,снощи прокашля 3 пъти и през нощта пак валя дъжд Rolling Eyes

# 599
Оф, като ви чета за циганите и ТЕЛК, и болниците, а като зная към нас как се отнасят, сериозно се запитвам, не сме ли ние дискриминираните... ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт