Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 693
  • 743
  •   2
Отговори
# 135
  • София,
само за информация- Сингулер 4мг. гранули вече е по аптеките  Simple Smile
И браво - само дано не изпокрият сега таблетките   Crossing Arms

# 136
Мами някой минал ли е на ТЕЛК без рентгенова снимка ? Не намирам старата , а душа ми не дава да я  облъчвам профилактично!

нито в стара загора, нито на обжалването в софия я взеха под внимание тази рентгенова снимка
направо се чудя защо изобщо я изискват  Confused Confused

# 137
  • София,
Мами някой минал ли е на ТЕЛК без рентгенова снимка ? Не намирам старата , а душа ми не дава да я  облъчвам профилактично!

нито в стара загора, нито на обжалването в софия я взеха под внимание тази рентгенова снимка
направо се чудя защо изобщо я изискват  Confused Confused

Мини, а какво стана на обжалването в София, може и да си писала, но аз не си спомням! newsm78

# 138
нищо не стана, отказаха по-висок процент, заради нередовна документация
учудиха се, че детето има бити 5 урбазона, а няма нито един АЛ, в който да й е описано състоянието, въпреки че приложих всички рецепти от разболяванията, дадоха ни препоръки да сме я следили редовно при 'надежден" пулмолог, как да сме я били отглеждали
намалиха решението за срок от 1 година всъщност, а не както беше първоначално за 2

# 139
mini_79, и ние почни нямаме амбулаторни листове, просто нашият лекар не ни издава за всеки път.

Аз да се отчета, че Владо пак е болен. Ринофарингит - гърло, кашлица, хрема...

Сингулерът аз винаги съм го давала, възможно най-близо до заспиването, а и без друго яде по-рано, заради това, че имаше някакви подобия на рефлукс, така че го давам буквално, преди да заспи, за да е най-дълго ефективен.

# 140
Семирамида
Рони кара колело от миналата година. Доста бързо и завива добре, но с помощни колела. Няма пристъпи, но както писах вече, не сме с диагноза астма, а алергичен ринит.
Сапунените балони са голямата и любов. И по ролерите се заглежда, но си мисля, че е още малка.
mini_79
не съм много наясно с ТЕЛК, но съжалявам, че са ви отказали.

П.П. забелязали ли сте от Сингулера да им се засилва или отслабва имунитета?

# 141
От Сингулер няма как да се повлияе имунитетът. Колкото до храната - по-скоро имаше случай да увеличи апетита, не съм срещала досега някой да твърди, че е водил до намаляване на апетит.

# 142
Ами помислих с за имунитета, защото от няколко дни се оплаква, че я боли коремчето. Нали имунитета е пряко свързан със здрав стомах. Предполагам, че и за това не се храни добре?
А пък аз си мисля, че и намалял апетита.  newsm78
Ох, много ме ритесняват тези странични действия на лекарствата, защото ако има 10 ние винаги проявавяме 11.
Дано само си въобразявам Praynig

# 143
Ами помислих с за имунитета, защото от няколко дни се оплаква, че я боли коремчето.
Двете най-чести странични реакции на сингулера са жажда и болка в стомаха; с имунитета не мисля, че има някаква пряка връзка.

# 144
Благодаяря ,че ме ориентирахте за тази тема Simple Smile
 ето пак моето постче,че беше в др тема :
След тежката зима и след диагноза пневмония и, откриха,че имаме астма с алергичен компонент.Детенцето ми е почти на 4г.Открих хубавата ви тема която мн ме обогати  сега сме на сухи инхалаций 3х вентолин и 2х флексотид ...Още не сме ходили на алерголог ,казах др месец,имаме куче и всички казват да го мехнем и така.Още чета  и се уча от вашия опит ....

# 145
Момичета, моят бебо пак е на антибиотик. Не ни се размина. Хич не е добре от вчера, вдига много висока температура, тресе го, посинява, устата му става лилава. Продължаваме и с вентолина.

# 146
  • София
Забелязала съм, че повечето дечица с астма във форума са на възраст между 3 год. и 4 год. Дали това е случайно или в тази възраст най-често се развива болестта? Разбира се има и по-мънички и по-големи дечица , но масово са в тази възрастова група. Моето дете за първи път получи пристъп на 2г. и 4 мес. , около половин година след като тръгна на ясла. Вероятно при по-големичките дечица вече се израства и затова намаляват.  newsm78

# 147
Забелязала съм, че повечето дечица с астма във форума са на възраст между 3 год. и 4 год. Дали това е случайно или в тази възраст най-често се развива болестта? Разбира се има и по-мънички и по-големи дечица , но масово са в тази възрастова група. Моето дете за първи път получи пристъп на 2г. и 4 мес. , около половин година след като тръгна на ясла. Вероятно при по-големичките дечица вече се израства и затова намаляват.  newsm78
Подкрепям констатацията ти.
Според мен е така, защото най-често децата се дават на ясла около 2год., като изтече майчинството и се почва с болестите. Вече между 3-4 са с много отслабен имунитет и всички вируси ги ловят. В следствие на които и многото лекарства децата се алергизират и развиват астма. После вече родителите се научават как да взимат мерки на време, децата се позакрепват и наистина го израстват. Аз така мисля.
Първия път като бяхме в болница бях с една майка, която беше с голямото детенце на 5год. със астма. А втория път, след 6м се оказахме пак със същата майка, но тя беше с малкото си детенце, което беше тръгнало на ясла. Сподели ми, че баткото вече не боледува толкова и не кашля както преди.

# 148
  • софия
Забелязала съм, че повечето дечица с астма във форума са на възраст между 3 год. и 4 год. Дали това е случайно или в тази възраст най-често се развива болестта? Разбира се има и по-мънички и по-големи дечица , но масово са в тази възрастова група. Моето дете за първи път получи пристъп на 2г. и 4 мес. , около половин година след като тръгна на ясла. Вероятно при по-големичките дечица вече се израства и затова намаляват.  newsm78
Подкрепям констатацията ти.
Според мен е така, защото най-често децата се дават на ясла около 2год., като изтече майчинството и се почва с болестите. Вече между 3-4 са с много отслабен имунитет и всички вируси ги ловят. В следствие на които и многото лекарства децата се алергизират и развиват астма. После вече родителите се научават как да взимат мерки на време, децата се позакрепват и наистина го израстват. Аз така мисля.
Първия път като бяхме в болница бях с една майка, която беше с голямото детенце на 5год. със астма. А втория път, след 6м се оказахме пак със същата майка, но тя беше с малкото си детенце, което беше тръгнало на ясла. Сподели ми, че баткото вече не боледува толкова и не кашля както преди.
Точно така. Ако родителя не разбере ,че детето му не става за градина и ясла, тежко му на детенцето. Като спрях моята за 1.5 години , нито веднъж не направи пристъп. Никой не знае на какви лишения се подложихме, че не работех.Сега детето ми е с поизрастната астма с 1-2 пристъпа годишно и то леки. Много спорт, много чист въздух и малко развъдник на инфекции- детска градина. Предучилищната и училището са важни. Децата ни трябва да са подготвени и укрепнали за това , а не за поглъщане на хлорни изпарения в градината. Особенно за астмата,  провокираща се от вируси. Не става въпрос за дете, чиято астма се провокира от пелин например.

# 149
  • Пловдив
Здравейте, аз съм с бронхиална асма , алергичен ринит и конюктивит. Синът ми като беше по-малък много боледуваше пуснахме го на градина като стана на 5 години. Тези болести са много наследствени имаги всички възможни алергични симптоми. Не е с доказана асма но е правил 2-3 пристъпа по време на вирусна инфекция. Сега е с варицела и я кара добре за сега.

Общи условия

Активация на акаунт