Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 51 568
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
# 466
  • София
това е сайт за групово пазаруване. фен съм им. Но няма нищо обощо с нашите болни или не болни от астма деца.

# 467
# 468
Ми няма да, исках да пусна инхалатора но съм се объркала нещо Embarassed

# 469

Намерих някакви характеристики на сайта на българския разпространител, но не виждам да пише процентите и големината на разпрашаваните частици, така че не мога да кажа колко е ефективен. Иначе, нито производителят, нито марката, нито моделът, инто пък българския разпространител ми говорят нещо. Ако някой друг знае, да каже.

Семирамида, може видимо да не е счупен зъб и спокойно да яде детето, но следи дали няма да се измени цветът на някой от зъбите, които подозираш, че са ударени. Ако посевее, пожълтее или каквато и да е промяна в цвета видиш, я заведи на зъболекар.   bouquet

# 470
  • Страната на чудесата
Здравейте, момичета Simple Smile Наближава вече и нашето пролетно посещение на Сандански и го чакам вече с нетърпение, четвърта седмица Цветка подкашля, че и аз и баща и се включваме с почивки от по 3-4 дни TiredКакво е това чудо, не знам-тъкмо мине нещо вирусно, отшуми и след няколко дни отново се почва.Тази сутрин пак започна да подкашля, погледнах и гърлото-леко зачервени небни дъги.Нямам търпение да изкараме 10 дни далеч от градинските вируси в чист град! Очернтава ни се да бъдем и за 29-30 в Трявна, ще отседнем в Ралица-ако има още някой, да се обади да обикаляме заедно с децата Laughing, че нашия татко има семинар там и ние ще бъдем свободни електрони.

# 471
Ех ех, как и на мен ми се ходи на Сандански. Чакам да видя, дали моят мъж ще се освободи и ние да поседим там за 4 дена. Днес ходихме на педиатър - преглед от 3,5 мин. Погледна резултатите от кръвта - много ниско желязо - 2,6 при норма от 6-26, каза че трябва поне 10 да стане. Изписа Малтофер, да яде червено месо и жълтък и след 3м на контролен преглед. Но аз не мисля да давам жълтък преди годинката. Иначе той си яде месо - пилешко, пуешко, телешко, риба дадох вчера за първи път. Правя му коприва, спанак, мисля и елда да взема. Другата седмица съм си запазила и част при д-р Лисички, ще видя и той какво ще каже, надявам се поне малко повече да поговориме с малко повече обяснения.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 10:31 от marychery

# 472
меричери, защо се притесняваш от жълтъка? Той не е ли по-малко притеснителен от билтъка (поне аз така съм чела - белтъкът е проблемът, та аз съм давала обратно само жълтък до годинка, даже до година и нещо, мисля). Иначе, преглед от 3 минути, уфффффф! Crossing Arms

# 473
  • Страната на чудесата
Меричери, ако пие сокове изцедени,можеш и червено цвекло-така вдигнахме на Цвета хемоглобина като имаше нисък на 9 месечна възраст!

# 474
  • Варна
И коприва. Сега й е сезона. Освен това е полезна и при бронхити. Около годинката Елица изяде доста коприва - и тя имаше понижен хемоглобин. Не знам дали имам право, но го свързвах с усиленото никнене на зъбките. Знам, че няма логика, но ...

Lucky Plam, тази зима и моите са така - вирус след вирус, безкрайна поредица! Даже не се борихме толкова с пристъпи, колкото с инфекции. Тъпча ги с рибено масло и вит С та дано прекъсна тази верига!

# 475
Благодаря момичета :hu аз давам коприва и спанак. Сокове не пие, яде обаче плодове и зеленчуци - домат , краставица, банан, ябълка. Мария направи алергия при даването на жълтък и моята лична лекарка препоръча да го въведеме след годинката. Затова и не съм дала още жълтък. Иначе хемоглобина сам по себеси не ме е притеснявал, но сега погледнах и другите резултати - при всички има отклонения. Много набързо ги видях, защото трябваше да ги дам на педиатърката която ппък каза че са за досието му, и сега 1г бил диспансерен при нея. А що се отнася до прегледа - ами то не беше и преглед точно, по скоро разговор.

# 476
меричери, аз пък не виждам каква връзка може да има между рефлукса и стойностите на кръвта, защото те не пише да се променят от него, все пак човек пак приема храна, независимо от рефлукса. А лекарката какво каза за това, че и другите стойности са в някакво отклонение?

# 477
  • София, под Карлсон
Меричери, аз като "спец" по анемиите мога те посъветвам да даваш и витамин C (мисля, че в Малтофер-а няма вит.Ц), защото той способства задържането на желязото в кръвта. А добре би било да ти бяха предписали комбинирано желязо и фолиева киселина, но все пак лекарят би трябвало да е по- компетентен от мен  Simple Smile
И да ви кажа, че уви при желязо-дефицитна анемия само храната не е достатъчна да повиши сериозно желязото, трябват си добавки... Naughty Сещам се също, че ако Мишока яде сушени плодове можеш спокойно да му даваш  Peace

# 478
Киви дава ли се на бебоци?Ако да, много бързо качва хемоглобина.Изпитано

# 479
Киви още не съм дала, но сушени сини сливи давам. Ще попитам пак за добавка комбинирана.

Общи условия

Активация на акаунт