Има ли вдовици/вдовци сред вас? 2

• 421 401
  • 3 446
  •   1
Отговори
# 435
  • Талант на 2012,2013 г.
Бяхме при мама. Прибрахме се преди малко. Тръгвайки от там по пътя плаках. Само двамата с детето ни в тъмната нощ.

ТЕЖКО МИ Е... Cry

# 436
Колко тъжна Коледа! Чудесата са само във филмите. Нашите сърца са ограбени и никой и нищо не може да ги стопли. Трудно намирам вдъхновение да продължа още един ден!
И все пак - Честито Рождество Христово - Господ да пази нас и децата ни, да ни дава сили и да ни закриля! Бъдете здрави и силни! А дано някой ден се върне и умението да сме щастливи!
Не ви познавам лично, но ви прегръщам силно и ви чувствам до себе си в този труден момент!

# 437
  • Талант на 2012,2013 г.
Честито рождество  Христово, момичета близки ми по съдба. Днес в нашият дом е тихо и тъжно. Детето ми е на работа и съм сама. И дори телевизия не ми се гледа.

И все пак дано да са здрави децата ни, дано да сме здрави и ние за да им помагаме в трудните дни напред...

Приемете и моите виртуални прегръдки.. Hug

# 438
4estito rojdestvo hristovo i na men mi e mnogo tejko parvata kaoleda bez moeto dy6e.
Naj lo6oto 6e izpadam v nervni 6okove i postoqno me kara po byrzite pomo6ti sno6ti pak qvno nqma da izdarja ot tova 4e nego ve4e go nqma.

# 439
  • Талант на 2012,2013 г.
НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ. Нямаш правото да казваш, че няма да издържиш. Това детенце има нужда от родител до себе си... Hug

# 440
4estito rojdestvo hristovo i na men mi e mnogo tejko parvata kaoleda bez moeto dy6e.
Naj lo6oto 6e izpadam v nervni 6okove i postoqno me kara po byrzite pomo6ti sno6ti pak qvno nqma da izdarja ot tova 4e nego ve4e go nqma.

Него го няма, но децата са тук и сега имат нужда от теб!!! Ние сме единствената им опора, нямаме право да ги предаваме!

Кураж мила!!! Потърси лекарска помощ - психолог или нещо подобно, защото така както си в момента вредиш на себе си и на малките съкровища!

# 441
Честита Коледа и от мен!
Много мъчно ми стана ,че се чувстваш така.Искам да те попитам в какво точно ти се изразяват нервните шокове?При мен мина 1г.и 6м. откакто почина и още не мога да изляза от дупката в която се намирам.Докарах си паническо разстройство, от тоя стрес получих физически симптоми ,като постоянно виене на свят,треперене,стягане в областта на сърцето,изтръпване на ръката и др.Постоянно нося в себе си едно чувство на тревожност и незнам как да се измъкна от това състояние.Все си мисля ,че ще ми се случи нещо лошо и ми става мъчно за децата.
 Съжалявам ,че на тоя празник се оплаквам,но е толкова трудно да намеря пак себе си,да имам отново този хъс за живот ,както преди и да продължа да се боря с живота.

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 21:31 от Vqqra

# 442
Честита Коледа, мили мои! Пожелавам ви здраве, на вас, на децата ви, на близките и приятелите, които са до вас и ви подкрепят! Бъдете силни, заради децата, заради вас самите! Нека Господ и половинките ви бдят над вас и децата ви!
Прегръщам ви!
Наде, потърси помощ, децата имат само теб! Всички тъгуваме, на всички ни е мъчно, но нямаме право да предадем доверието на мъжете ни, които са ни оставили най-милото си - децата! Ние сме вдовици, но преди всичко майки! Ако нас ни нямаше, а те бяха тук, гледайки ги рухнали и нехаещи за децата, никога не бихме им простили! Потърси помощ, паднеш ли, измъкване няма! Прости ми за този тон, но искам да ти вдъхна сили! Прегръдка!

# 443
  • Талант на 2012,2013 г.
Подкрепям последния пост. Ако трябва наистина потърси медицинска помощ, но не се оставяй на течението...

# 444
Честита Коледа и от мен!
Много мъчно ми стана ,че се чувстваш така.Искам да те попитам в какво точно ти се изразяват нервните шокове?При мен мина 1г.и 6м. откакто почина и още не мога да изляза от дупката в която се намирам.Докарах си паническо разстройство, от тоя стрес получих физически симптоми ,като постоянно виене на свят,треперене,стягане в областта на сърцето,изтръпване на ръката и др.Постоянно нося в себе си едно чувство на тревожност и незнам как да се измъкна от това състояние.Все си мисля ,че ще ми се случи нещо лошо и ми става мъчно за децата.
 Съжалявам ,че на тоя празник се оплаквам,но е толкова трудно да намеря пак себе си,да имам отново този хъс за живот ,както преди и да продължа да се боря с живота.

Мойте нервни шокове са стягане в областа на сърцето имам чуството че ще ми се пръсне главата вдигам рязко кръвното пребледнявам и ми се сковават ръцете.В бърза помошт ми бият диазепан.Не ме страх че може да умра но изпитвам явно страх за децата че няма кой да се грижи за тях и това е лошо че започват да зачестяват.

# 445
  • UK
Направо зле ми стана от последните постове  Rolling Eyes

И аз бях така, имала съм моменти на ужасен страх. Ще се оправят нещата. След време.

След лошото идва хубавото. Старайте се да сте позитивни, водете си дневник примерно. Поставете си цели и ги постигайте. Правете нещата, които обичате. Общо взето бъдете активни, не се оставяйте на тъгата да ви обсеби.

Борете се.

Hug

# 446
Наде, потърси помощ! Моята приятелка, която загуби скоро половинката си е започнала да пие. И отказва помощ, не е хубаво това! Изпитва чувство за вина, не знае кого обича повече - него или детето. Опитвам се да й обясня, че нито има вина за случилото се, нито може да сравнява обичта. В различни градове сме, а искам да и помогна някак, не искам да пада, мен не ме оставиха, а сега заради детето не мога. Живея с мисълта, че той ще се върне, или, че аз ще си остана сама с детето. Не мисля какво ще е утре. И мен сякаш не ме е страх, но детето не бих оставила за нищо на света, дано Господ ми даде здраве и живот, за да му осигуря едно добро бъдеще! На Коледа ставали чудеса, не вярвам в тях, но моето чудо бе думичката "мама", изречена за първи път от малкото ми момченце!
Аз също се разстроих на Коледа, стана ми мъчно, разплаках се, но се скрих от нашите, за да не ги натъжавам. Баща ми ме усети, но нищо не каза.

# 447
Моите съболезнования момичета /жени/.  Много е тежко без любимия човек.
Посрещнах втора тъжна Коледа и чакам втора тъжна НГ без моето златно слънчице изгаснало в ръцете ми. А толкова много и се живееше. Уви гадната болест ми я отне след 4м адски мъки въпреки всички усилия и опити.
Бъдете силни  няма помощ от никого - сами трябва да се опитаме да си помогнем. Няма и връщане оттам.

# 448
Kr1100, съгласна съм, че няма връщане, както и, че трябва сами да си помогнем, но не съм съгласна, че помощ от никъде не ни трябва. Осъзнаем ли, че имаме нужда от такава, трябва да я потърсим!
Факта, че мен не ме оставиха сама, бременна, да скърбя, след като той си отиде в ръцете ми, ми помогна да осъзная, че има за какво да продължа. Не казвам, че ми е леко, но когато оставах сама беше ад, исках да съм сред хора, отидох на работа на десетия ден, но ходех всяка седмица и на гробища. Някак се опитвах да балансирам между двете неща, сякаш между живота и смъртта. Сега, 10,5 месеца след трагедията, продължавам заради детето, което създадохме с толкова любов!
Няма връщане назад, но паднеш ли, потъваш и няма измъкване! Децата разчитат на нас, нямаме избор!
Това ми напомня на онази сцена от Властелинът на пръстените, когато Фродо бива ухапан и парализиран от паяк, а неговият най-добър приятел Сам, мислейки го за мъртъв взема пръстена и се опитва да довърши мисията му. Ако се бе предал, това би значело да не направи нищо, дори и да не скърби!
Простете за отклонението, просто ми изникна в съзнанието, как не трябва да се пускаме по течението на мъката и да забравяме за това, какво означават децата за нас или какво сме ние за тях!

# 449
  • Бургас
girlinblue182,  напълно съм съгласна с теб, че ако не  може  да се  справим  сами трябва  да  потърсим помощ. Не  само защото сме необходими на децата си, но и  заради самите нас. Знам, че на  всички ни е много трудно, но аз живеея всеки ден и заради него...... newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 и плача само когато съм сама. Синът ни постояно проверява дали съм добре и дали пак не плача....Знам че по празниците се чувстваме най самотни,  но няма връщане назад. Леки празници на всички който са изгубили опората в живота си.

Общи условия

Активация на акаунт