С мартенички бели и червени, ФЕВРУАРЧЕТАТА днес са закачени (29)

• 23 121
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
la vida loca,
- сребърна вода - за вирусни и бактериални инфекции - 5-6 пъти по 3-4 капки
- 1 супена лъжица лайка + 1 чаена лъжица мед + вода 100 мл
Вари се докато остане наполовина. Прецежда се, изстиква се през марля или тензух - 5- 6 пъти по 3-4 капки.
При водниста хрема и запушен нос.
 - клеева тинктура- 5-10 капки в 10 мл вода или маслo и като капки за нос.

# 631
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Коте, мерси  Hug Четох много за клеевата тинктура ..., ама нещо не ми стиска, че меда нали е алерген, а и има спирт ... не знам - може и да пробвам Simple Smile

# 632
Ла вида, а съм я пробвала клеевата тинктура на дребния - действа и не е имало проблемни реакции. Тази зима общо взето цялата къща си лекувахме хремата с нея и за два дни има доста добър резултат при воднисти секрети. На Борис я правя 5 капки в 10 мл физиологичен разтвор, а за нас 10 капки на 10 мл физ. разтвор.

# 633
Капките с лайка действат, но има
Забележка:
1. Медът, поставен в носа боли и предизвиква много неприятно усещане.
2. Лайката има трайност 12 часа (или по-малко, ако е горещо), т.е. капките се правят всеки ден с прясна лайка.

Колкото до медът като алерген - децата вече са големи и не е толкова рисково, според мен. Wink

# 634
Абееее Котьо, ти не разбра ли,че съм у Изток бреее  Crossing Arms
Ама тръгна ли да вадя актове ( постоянно съм регистрирана в Триадица) щъ каня на кафе   bouquet мисля да е другата седмица, че не търпя аз да ми нема нещо и откачам вече  Embarassed
Ла Вида, браво на половинката! И стискам палци да ти се получи туй с льо Пари-то  Hug стане ли, ша заслабнеш, как не... то кат не си цял ден заврян в хладилника, а в ПариШ има да се видииии, ехееей цял ден ша миткаш по булевардитИ  Hug и кат им видиш цените ша караш на водичка... На мен много ми се ходи там (то де ли не й се ходи на Мара- Миткалото Blush) ма все ми минава няква писана път, само да я фана коя е  Close
И хвърляй ги тия фасове,  ще си нов човек - гаранция, аз като бивш кумин ти го казвам  Hug
Касиопея, дано не се повтаря този ужас  Hug
Много се дразня на тия журналисти :"куче се грижи за куче", хората загубили деца, родители,
оцелелите -бездомни, опасност от смъртоносно облъчване... те кучето та кучето... #Cussing out
Хайде да се разпишат всички притеснени с добри новини  Praynig

# 635
Ла Вида радвам се за мамчето ти  Hug и влизам да се изкажа за капките .При Явката нито клеева т-ра,нито сребърна вода помага,включтелно и коларгола.Аз слагам Олинт когато се налага,само през ноща за да спи детето  Peace На тях пише,че за след 2 г. възраст ,но моята педи ми каза че няма проблем и в Америка ,са позволени за употреба дори при кърмачета ,консултирах се и с друга педиатърка(не че се съмнявам в моята,просто попаднах на нея) и тя ме увери в същото.Но подчертавам Олинт може да се ползва само 2 пъти на ден по 1 впръскване ,защото все пак е силен и при преоиране може да нараи лигавицата.
После ще пиша пак,че детето сърба на баща си от ракията с лъжица и се облизва сладко,сладко  hahaha Joy

# 636
  • София
Ла вида  Hug Hug
Аз капя само Виброцил напоследък, и то само вечер след като си легнат, колкото уж да изкараме спокойно нощта. За съжаление първата сополива нощ 100% е и безсънна при Макс, Бобчето е мой човек - хърка, дави се, но спи.  Mr. Green
За мед иначе не мисля, че са малки, ако нямат алергии. Има АМ Нестле Джуниър 1+ с мед. Peace

Мики, абе да не би заради ракийката напоследък Явко да спи по цяла нощ?  Laughing Ей, намерихте му цаката на тоава дете!  hahaha

# 637
Ла вида, аз на Ина като беше болна преди две седмици й капах преди сън по една капка Ксилометазолин - детския. Четох листовката, пише че може да се прилага при деца над една година, но в продължение на 2-3 дни. Ами да ви кажа, че й помагаха, и даже 4-ри дни й капах. Поне половината нощ си спеше спокойно.
А иначе и клеева тинктура й капах, и лайка, не прояви алергия, но имаше по- краткотраен ефект. Клеевата тинктура се разрежда с физ. разтвор и така се капе!

# 638
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Благодаря ви момичета за съветите Simple Smile Страхотни сте  Hug
Аз купих клеева тинктура и ако нощта мине зле утре ще купя Виброцил по съвет на фармацевтката Simple Smile
И сега въчпросчета Simple Smile :
Направих разтвор 10 мил. физ. р-р и 6-7 капки клеева тинктура ...
1/ как се съхранява разтвора? - в хладилник или не  newsm78
2/ колко е траен така приготвения р-р? - 2-3 дни или само един  newsm78
3/ по колко пъти на ден мога да капя в носа?
Мерси!!!  Hug  Heart Eyes   bouquet

# 639
Ла Вида аз така приготвено го държах в хладилника и го ползвах до 3 дни ,но не знам защо просто по моя преценка  Peace
Ника ами може и тайно да е къркал Явор  Mr. Green ,ама много странно бе бира не го вълнува,ама ракията ... Crazy обезумява и аз го дърпам ,той в истерия пищи...налага ме...и жално протяга ръце към чашата  #Crazy hahaha Joy

# 640
Мики, какво му направихте на детето...още невръстно, а вече пияч от класа... Joy

Любезно, да знаеш, че с плюнка сме скрепили съюза и кафето няма да ти се размине - аз забавям, но не забравям. Grinning
Държа, обаче, на компанията и на дечурлигата ти, да не мислиш, че само с лаф моабет ще минеш! hahaha

la vida loca, сега видях коментара ти за цигарите. Embarassed
Само кажи и давам стимул, рамо, каквото кажеш, за да излезеш победител в тази неравностойна битка. Laughing

Неви, къде си? Hug

# 641
Добра вечер!

Първо да ви благодаря за поздравите по случай именния ден на Алекса! Много сте мили! Да ви се връщат всички хубави думи и пожелания!  Hug
Искам да ви изкажа и благодарностите си за това, че стискате палци заедно с мен за оздравяването на Борко!  Hug Той все още има нужда от нашите молитви... За добро или зло днес няма промяна в състоянието му. Включен е на командно дишане за улеснение на дробовете му. Третират го с антибиотици, утре ще му правят някаква снимка да разберат има ли ефект от тях. Моля се на Бога да го пази и да не позволява да остави съпругата си и двете си дъщерички!  Praynig
Мяуче, моля се и за Калинчицата- да й се размине по-леко!  Hug Пиши как е, когато можеш!
Ла вида, стиснати палчета и за твоето майче, както и за оздравяването на бебо!  Hug
За всички болни и нуждаещи се-  Hug Praynig fingerscrossed .
В такива моменти човек се замисля колко маловажно е всичко останало...

Спокойна нощ!

# 642
Sunglasses И за лека нощ, лек музикален поздрав за всички (не)присъстващи: Sunglasses

# 643
# 644
Добро утро!
Юхуу мерси за кафенцето!
Призовавам днес новините да са само хубави Naughty
Нека всички болнички да се оправят!
Микииии е може ли се Joy Щом е толкова ефикасно да оставя Сиянка довечера да опита от ракийката на баща си Grinning
Мяу да стреснеш Лъв ти!Как така не иска да седи при Халята,то да не е концерт пожелание,амаха!Как е Калина днес? Hug

Аз днес чакам тия от ВиК-то да сменят водомера и съм се подготвила за кавга,че бележката ни е на една година ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт