С мартенички бели и червени, ФЕВРУАРЧЕТАТА днес са закачени (29)

• 23 117
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Привет Hug
Сил, още нямам инфо за жената за която ти писах, само разбрах,че й се иска да гледа по-голямо детенце Mr. Green но чакам отговор днес... Иначе на Борсата твоят човек се записва, предлагат ти го и си го избираш, поне преди така ставаше  Thinking
Не ударихме вкасината на Марто, джи пи-то ни върна да направим първо изследвания и в Понеделник "с песен"...
Племенницата ми от снощи е без Т, да е жива и здрава моята лекарка с нейния бисептол , а тези в Токуда да им умра на педиатрията  Shocked 6 дни с Т и я лекуват с треви  Rolling Eyes
Благодаря за палцостискането  Hug
Ники, радвам се че сте по-добре  Hug
Хайде вече всички да оздравяват и да се подготвят за разходки   Party
Танче, как е твоя човек :
Мяуче, герой е твоята Халичка, да я нацелуваш от нас Hug а ти хапвай, пийвай и ти пожелавам да стане чудо и да си свежарка, че домашните имат нужда от теб, няма да се отпуЩаш  Hug
Пина, вече е време да се подготвя градината бе, пратия да бодне малко лук и чесъм за децата  Mr. Green Марулки може, туй онуй Rolling Eyes аз ли да я уча  Crossing Arms
Хайде да се похваля с три свалени кг. за една седмица  newsm44 newsm44 newsm44 Продължавам смело напред с надеждата да сваля още три до "тъпото Милано"  Close та да не накланям опашката на самолетЯ  Crazy
Хубав ден на всички ви  Hug

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 10:58 от Любезна

# 661
  • offshore & overseas
Никич, пиши ми ако искаш и можеш там по наЩа петричката тема, как е щерката на кръстницата ти и пр., аз довечерът ще чета.

Любезна, Слънчи и сие, мерси за куража, най ме оправя една свежа количка, може би заради гаденето, но след нея съм нов человек. Успокоявам се с туй, че не кърмя през деня и няма да "надрусам" Люсилката с 1 кило кофеин.

Стефи, аз не мога съвсем да те разбера, щото ми е дотегнало от (провалени) опити за съчетаване на домакинство, работа и дете/деца. Най-накрая сдадох работата, доколкото е възможно и изпълнявам само админ. функции, но и това ми е в повече в момента като че ли.

Човек в днешно време не може да се откаже от възможности за развитие, не може да се откаже и от финансовата част, колкото и тъпо да звучи. А и не знам къв е вашия произход, момичета, но моя е пар екселанс селски и смея да твърдя, че наЩе баби са гледали децата си на абсолютен самотек, еле па през лятото, по жътва. Баба ми ми е разказвала, че са оставяли даже бебета на отглеждане от по-големите сестри, а всички останали беж на полето...

От друга страна, дребната и едра буржоазия наемат пък бавачки от най-ранна възраст на децата, знам го пак от разкази на баба ми, която е изпратена по Сф да гледа бебе и дете на 4 г., когато тя самата е била на... 11, дечко същински. Та така... Бабата на лъв ми пък е била от другата страна на бариерата, откъм буржоазията, та си е имала любимо "нани", тъй че това е животът, другото са илюзии, надявам се да не ми се сърдите, че съм толкоз откровена, но ме избива на мрачни мисли тия денове.

Та така, няма, не е имало, няма и да има, освен в изключителни случаи, такова нещо като да си гледаш детето до откат. Да не говорим, че според любимия ми утешител д-р ви Спок, цитирам по памет, "Най-добрата майка е работещата майка..." и той после обяснява защо.

Напоследък, откак се случи пневмонията, разбирам какво е искал да каже, радостта ми от детето е много по-голяма сега, отколкото преди, докато не се бях разделяла изобщо с нея. Стефи, и ти изпитваш същото, концентрирана обич, тъга и носталгия, поради факта, че осъзнаваш колко малко време ти остава от "стария" начин на живот.

Абе, въобще, кому са нужни тия моите пледоарии... Може би ще ги изтрия преди да тръгна за болницата.

П.П. И аз имам около 2 кг- свалени за 5 дена. Joy

# 662
Аааа, Мяу, да не дава Господ на никоя майка да ги сваля по твоя метод килата  Stop
Моята баба е била слугиня на 13 години Crazy първо у лекар, а после и у "министер" даже на Позитано 17  Crazy пренасяла въглищата от пътя в мазето, преуморила се и щяла да умре, а когато родата на министъра идвала от Пловдив на гости им преяла дрехите, че имали бълхи  Mr. Green
Ти каквато си фина, сигурно от преумората ти падат батериите, пий си колата дантъ мисла  Crazy
Силвъри, драма да няма, не можеш да го пуснеш голо, босо да тича по поляната, да събира съчки за огнището, всичко е с пари в днешно време... и фустичките ,и хубавите храни, и лекарствата и тоците Crossing Arms
Мен ме нещат на работа  Rolling Eyes то просто няма никаква работа, къде ще се върна след година  Rolling Eyes

# 663
  • София
Мяуче, много добре те разбирам. И ние не сме от буржоа-та, изцяло и аз със селски произход мога да се похваля  Laughing Колкото до бавачките, аз имам сериозни резерви спрямо тях, откакто си гледах Софи, а и изкарах една почивка в съседство с Любо Пенев, Даниела Серданова, детенцето им и бавачката му. Еййй, значи таз как се мазнеше, като бяха майката и бащата на детето, а като ги нямяше пет пари не даваше за него буквално! Много ми беше жал... та може и да има свестни жени, ама от де да я намеря? А и самата мислА чужд човек да ми рови из нещата вкъщи ме докарва до буйна лудост, та за нас по-добре на ясла. Слава Богу и миОто споделя моето мнение, та поне тука нямам ядове  Grinning
Каквото и да си говорим, максимата 2 и 200 не работи много добре! Да, не е нужно да се зарине едно дете с маркови вещи и тонове играчки, но си има и един санитарен минимум - да се плати тока, водата, парното... да се храним с качествена храна. В днешно време това не е никак евтино, а като прибавим и дискриминацията на майките с деца на трудовия пазар... няма какво да се лъжем - добрите оферти не са никак за изпускане! Confused
Любезна, не тъй черногледо Simple Smile Има много фирми в София, които биха те одобрили и биха се радвали да си техен служител  Peace Ще намериш и твоето място под слънцето, ще ти се усмихне и на теб късмета. Аз преди да започна настоящата си работа чух поне 10 пъти - да вие сте перфектния служител, до справката със Си ви-то ми, че се връщам от майчинство. Но нищо... ето и за мен се намери мечтаната работа, която много харесвам и се надявам дълго време още да работя  bowuu
За килата - Любезна - евалла машалла! 3 кила за 1 седмица е врЪхта! Мяу, а ти освен количката, Земи да Апнеш нещо тестеничко, че ще се свършиш... твоя метод за отслабване ич не ме кефи  Confused

# 664
Радвам се на добрте новини  Hug
Мяуче споделеното от теб преживяване в автобуса ме върна години назад ...последната година в у-ще майка ми влезе за операция с диагноза гроздовидна бременност -рак  Tired Та се наложи със систъра да я бавим на смени в болницата,че не можеше да става и така след 2-3 дни започнах да изпитвам задух в автобуса,ставаше ми лошо...гадеше ми се-всичко от стреса.  След извесно време обаче усещането остана и неможех да се кача в рейс  Sad Естествено потърсих помощ и се запознах се една страхотна терапевтка и получих модерната за века диагноза психическо разтройство тип панически атаки  Embarassed С нейна помощ и терапия веднъж седмично за 8 месеца се справих с проблема  Mr. Green Но сега си спомних за ад-А който изживях .Терапевката ми каза,че средно всеки 3-и човек изпитва паническа атака поне 5 пъти в живота си при силен стрес ,без да прераства в разтройство разбира се  Peace

# 665
Пфу, моя съквартирант е свалил 3 кг за 4 дена с 90 дневната, аз кило и половина за същия срок. Остават ми колосалните два... и после ще миспя пък как да ги задържам.
Иначе ви чета, но нещо ме е хванала яко умората и даже днес пред гости в Бобиш предпочетох да си легна в нас като заспи чавето.
Ще пиша повече като ми мине тъпото настроение.

Пина като тая твоята свекърва няма, дай да и видим сметката бре! Какви лекарства пие? Mr. Green Wink

# 666
ДД  Heart Eyes!

Мяу, и аз съм с вас! Радвам се, че Калина е по-добре  Hug. Миличката...И аз съм била болна от вирусна двустранна бронхопневномия като бях на 11 обаче...Бяха ме направили на решето от инжекции. Да се оправя по-бързичко и да се връща вкъщи.  Hug и за двете ви!

Стефи, аз броя всеки ден до връщането ми на работа на 4.04...Знам със сигурност как се чувстваш, но пък щом имаш ново предложение, при това примамливо, по-добре така. На твое място и аз на жена бих заложила, не на ясла за такъв кратък период. Успех с намирането на свястна такава, защото и това не е лесно  Hug.
Божеее, как ще свиквам и аз пак с работа, седене в офис по 8 часа на ден, далече от съкровището ми и т.н.  Crazy. Ама няма начин  Mr. Green. Гледам да мисля само за положителните страни - контакти с много хора (чувствам се вече леко затъпяла от липсата на социални контакти и разговори, различни от тези на бебешка тематика  Crazy), упражняването на двата езика, финансовият въпрос, който ми е най-големият стимул (ще живеем добре ние, пък и на нашите ще мога да помагам) и все неща, които ще са полезни, както за мен, така и за Йони  Wink. А и да си понося обувките с токчета и хубавите тоалети  Laughing, Това в кръга на майтапа  Mr. Green.

Слънчи, мисля изцяло като теб за теорията за 2 и 200  Wink Hug. Има си неща, без които просто не може да се живее нормално Peace.
Любезна, за жалост всичко е с пари, да  Peace Hug

Стискам палци на всички болни!  Sad Дано всички оздравеят и всичко остане само лош спомен  Praynig.

Утре ще водим Йони на ваксина.
Да се похвалим с 2 кътника. Общ брой зъби - 10  bowuu. Още толкова остават  Grinning.

# 667
Браво, бе, мацки! Опасни сте! Поздравления за свалените килца!
Ника, радвам се, че малчовците са леко по-добре, както и за племенничката на МимсHug
Стефи, напълно те разбираме всички.  Hug Естествено, че ще ни споделиш... Все пак сме сродни души тука.  Wink И аз не мога да си представя как ще се отделя от Аля. Ако бяхме във Варна досега щях да съм почнала работа сигурно... Тук обаче няма какво да ме стимулира, защото по-добре да си стоя в нас и да вземам 240 лв, отколкото да работя, да съм далеч от детето си и да вземам 300. Тъмна Индия ми е въпросът какво и къде ще работя след майчинството..., ама то като гледам може и още едно да изкарам без прекъсване, че ми закъснява 4-5 дни, та още е далеко да му мисля.  Crazy
Рал, честити ви кътничета!
Мяу, гушки за вас с Калинката и Люс!  Hug
Деси, аз те бия, мила- с 68 лв. съм досега, колата ни е за ремонт, който явно ще чака още няколко седмици, малкото ми братовчедче е рожжденник днес, хладилникът се изпразва, консумативите са на привършване, а надежда няма от никъде.
СлънчиHug ! Напатили сте си и вие с таз' пневмония значи!  Sad Жена му на Борко, милата, всеки ден е на църква, моли се по цял ден вкъщи, разучава възможности за евентуална трансплантация, ако такава се наложи... Не й е леко!  Sad
Теди, скорошно оздравяване на Алекс!  Hug
Пина, таз' чума твойта не спря да те трови, ей! Трови я и ти!  Twisted Evil

Момичета, мерси, че се интересувате за Борко!  Hug Днес още нямам вести, но дано по-късно ме зарадват с нещо.  Praynig

Приятен ви следобед!  Hug И прощавайте, ако съм пропуснала някого!  Hug

# 668
браво и от мен на всички за свалените килца  Peace

Танче
,знам си аз,че тук ще ме разберете  Hug Той Жоро,не че не се опитва,ама и да иска няма как да ме разбере,той не е спял да работи и не е прекарвал всяка минутка с Ели.
 Иначе Мяу и ние не сме от буржоазията за жалост  Mr. Green  мен са ме оставили на баба ми,а брат ми и сетра ми са били на ясла от 1г и3-4м.Ама то с три деца с разлига година и три месеца е нямало как.И както казваш,съм наясно,че вечно няма да мога да си я гледам,ще трябва да почна работа или сега или септември. 3-4 месеца е разликата,но септември едва ли ще имам такова предложение,така че нямам голям избор.Мисля и аз като Рали за положителните страни и гледам да се насладя на всеки оставащ ни момент заедно  и това е.Иначе и с 2 и с 200 можеше и да опитам да живея (неуспешно предполагам  Mr. Green),ако имахме собствен дом,но нямаме и за него най-вече трябва да работим
 Ще взема да хвърля едно око на Спок,щом така се изказва човека,пък току виж ми поолекнало още малко  Wink

Пина евала ти на нервите,момиче!!! Това незнам дали бих го изтърпяла!

# 669
  • До Балкана
Кой спомена нещо за работа! Мили момичета, в понеделник тръгвам на работа! newsm45 Рали, помня деня, в който тръгваш на работа, защото тогава имам рожден ден! Hug Та, на мен съвсем ми е свито под лъжичката, сърцето ми се раздира, но сълза не мога да пророня, а това хич не е добре, ще избухна в най-неподходящия момент! Sad Днес бяхме при педи, защото докато спи Бо много кашля. Гърдите му са чисти, гърлото свежо и спокойно, явно е от секретите, които слизат докато е легнал. Каза като оздравее и минат няколко дена да го заведа да го боцне с шаркавата...
Браво на Халюшка, че е по-добре, но Мау внимавай за себе си, то се е видяло, че ако я закъсаш у вас ще е апокалипсис, всички на теб разчитат! Прегръщам те и ти пожелавам сила!  Hug
Радвам се и за Никините сладки юнаци, само така, бацила трябва да мре, бе!
Стефи, щом е добро предложението, няма начин и на теб кураж! Ами да видим аз от къде ще го извадя!  Mr. Green
Браво за свалените килограми, само така! Моя кантар се счупи и сега съм в неведение, но не чувствам да съм свалила нещо!

# 670
 Далче  Hug Hug Hug
аз пък поревах 2-3дни,като се знам каква съм като наближи момента пак ще си поплача...

# 671
Стига ревали, мацки! Hug
Нещата следват естествения си ход и това е положението!
После в ясла/детска, когато ги оставяте, как ще ревете и малки и големи... Wink

# 672
Момичета едно голямо  Hug Котето е права всички на към работа ще се връщаме ,едни по рано ...други по късно  Peace Аз нямам примамливо предложение и ще си седя в къщи с малко късмет до другия януари  Praynig Мъж ми се е разработил нещо ,дано така да остане  Praynig Даже за море се замислихме ...значи сме добре  Mr. Green
Пък да ви кажа за гледачките ,избирайте внимателно ,при нас в парка идват няколко деца с гледачки и да ви кажа хич не ги гледат  Close груби са и не особено заинтересвани  Tired Абе от общо 4 дето ги виждам само една е свясна и то мнооого,но тя се води ВИП гледачка и все богаташки деца е гледала  Crazy

# 673
Ще реват, ами, като магарета!  Mr. Green  Hug Аз си спомням, като оставих Преслав първия ден в яслата, като излязох ревах през целия път, че и в къщи.  Sad Докато не си го взех и не разбрах, че си е прекарал добре там. Осъзнават се на 4-5-я ден, а и доста след това... той не ревеше вече толкова като влиза, но аз продължавах да си поплаквам по пътя към работа, че не мога да съм с него, и че го изоставям...  Sad И че не мога да си позволя да си стоя в къщи да си го гледам! Ама това си е напълно естествен и нормален процес, ако пък си имаш хубава професия, която работиш с удоволствие много по- бързо се преодолява този стрес!  Peace
Благодаря ви, момичета! Успокоявам се като ме окуражавате да не се хабя заради НЕЯ! Няма смисъл, трябва да се пазя за децата си! Вече започвам да си внушавам, че мога да се разболея от нерви, а уж съм силен човек! Лошото, е че и мъж ми не ме подкрепя, защото аз съм се била държала гадно с нея, аз не съм й говорела, аз не съм била знаела как да си поискам, за да получа и т.н.  Tired А тя, какво прави тя?! Същото, само че разликата е, че тя е майка, а аз съпруга - "кръвта вода не става"!!!  Rolling Eyes И не мога да разбера, защо така едностранчиво и егоистично разсъждава моя, че съм била длъжна да "слугувам" на майка му, а тя на нас с нищо не ни била длъжна... Ако някой намери логиката, моля да ми я подскаже, че аз вече взех да параноясвам...  Tired
Бръм, не "консумира" никакви лекарства!  Twisted Evil
Любезна, ходи бодва 20 стръка и се прибира тук! Там било студено още...  Rolling Eyes
Извинете ме за негативния пост, и аз като Мяу, може би ще го затрия по- късно, че ми е неудобно, но ми се е насъбрало много...  Cry

# 674
  • София
Голямо гуш на всички от мен!  Hug Hug Hug
Мяу, не съм ти писала, защото детето зася няма положителна промяна.  Peace

За детегледачките - огромен късмет е да се попадне на читава такава, истина е. Нали и ние все по градинки висим, нагледала съм се... По някакво чудо познавам две свестни такива, отчували по 7-8 деца, и особено на едната с удоволствие бих оставила децата ми /тя пък не остава без работа, та едва ли и е до моите чавета/.

Общи условия

Активация на акаунт