С мартенички бели и червени, ФЕВРУАРЧЕТАТА днес са закачени (29)

• 23 121
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
И аз призовавам, днес новините да бъдат само хубави! Hug

Нещо, много скучна сутрин в темата newsm78
Приятен и положителен ден,пожелавам на всички!!!

# 646
  • София
Айде аз повличам крак тогава със сравнително хубави новини - моите са значително по-добре, спахме цяла нощ.  bowuu Всички болни да ни следват, ако обичат!
Добро утро значи!  Laughing

# 647
  • offshore & overseas
ДЮ-дю, момичета!

Калината е що годе добре, като изключим, че вечер й е мъчно за вкъщи и за мама (може би и за Люсата) и тормози баща си здраво, и че се е запекла здраво -- в буквалния смисъл Blush.

Аз съм наясно, че ще се оправи (макар че истината е, дето за малко не я изпуснахме, но не казвайте на никого Mr. Green), тя вече е извън опасност -- млад, здрав организъм. Но сме в сериозно затруднение с двете деца, защото нямаме явно капацитета да се справяме сами в такава ситуация.

Това едно, второто е, че все пак пребиваваме посемейному не другаде, а в инфекциозна болница, където в момента има страшни болести, да не дава Господ, дет се вика. Иначе условията са много добри, хотелски направо, по-добри от вкъщи, най-малкото, щот има кой да ти чисти и да готви за детето (не че то яде друго освен км с бискУитки).

И ако се абстрахираме от стряскащи понятия като енцефалит, менингит, менингоенцефалит, паразитни болести и не на последно място.... холера, можем да се почувстваме у дОма си. Twisted Evil

Аз съм почнала да се СмумифицирВам и вече втори ден ми прилошава в автобуса на път за болницата, гадене, задушаване... Дано да не съм пипнала нещо, че... Може би е просто преумора, силно се надявам. Grinning

Дано днес да е хубаво времето и да ни пуснат навън за повече от 10 мин., че не се издържа по цял ден м/у 4 стени...

П.П. Вчера лъвю и Калина се преместиха в по-хубава стая и днес ми се похвалиха с 9 часа непрекъснат сън -- кой ти ги дава. hahaha

# 648
Здравейте мамитки  Mr. Green

Чета ви ама нещо настроението ми е  Outta Joint Та само си вися на балконЯ.

Стискам си палци тука де, нищо, че не пиша! За всички нуждаещи се, имаме общо 4 стиснати ръчички  Hug

Танче, как е Борко днес?

Ла вида, как е майчето?

Мяуска, как е Халята...уф милото дете...а ТОЯ лъв...да си наляга парцаля там, че не ни знай той нас тука  Naughty

И искам да попитам нещичко - трябва да дадем стерилна урина на Александра и...малко не ми е ясно как става...на гладно ли да я дебна, ама така хич няма да ми се получи щото като е гладна и е драма голяма...не мой седи на едно място и 2 мин  Thinking И друго, мога ли ей ся да я дам (ако не е задължително сутрин на гладно де). И последно - само я измивам с водичка и сапун, не я кисна в нищо преди това, м?

# 649
  • offshore & overseas
Теди, а защо трябва да е стерилна урината? Тоест, сигурна ли си?

Ако трябва да е стерилна, просто подмиваш без сапун и след това пишка където трябва, но на бебе адски трудно се взима каквато и да е, пък камо ли стерилна урина.

Забравих да благодаря на всички, които стискаха палци и се молиха за нас -- определено има ефект, както винаги! Hug

Танче, дано вашият приятел да се възстанови бързо и напълно. Аз вярвам, че е възможно, дори ако трябва да стане чудо! Grinning

# 650
  Привет и от мен!  Hug

Позагубих се пак и съответно ви изтървах края съвсем.... Прегледах само последните странички,но то ми се уплаши окото,само лоши вести и болести Sad Стискам силно палчета на всички на който им е нужно!!!
 Ние използваме хубавото време и постоянно скиторим навън.Елена умора няма,не мога да я удържа в градинките,тръгва нанякъде и хич не се обръа да ме погледне  Crossing Arms  Обели и нослето,ама то не ходи това диване,то тича и като се спъне става страшно  ooooh!
 А ви позагубих от поглед,защото ще трябва да почна работа от май или най-късно от юни и ми е толкова мъчно  Cry и сега гледам всяка минутка да съм с Елито,да й се нарадвам максимално.Поревах си тук 2-3 дни,а незнам като наближи май какво ще правя,отсега ми е заседнала буца на гърлото.Незнам дали ще е по-добре да търся часна ясла или детегледачка до септемрви (то не че виждам големи шансове за държадна градина,но пък надеждата умира последна Simple Smile )Жоро не може да ме разбере и затова на вас се оплаквам,въпреки че след тия болести дето изчетох за тях,моето са си бели кахъри

# 651
Теди, а защо трябва да е стерилна урината? Тоест, сигурна ли си?

Ако трябва да е стерилна, просто подмиваш без сапун и след това пишка където трябва, но на бебе адски трудно се взима каквато и да е, пък камо ли стерилна урина.

Да, да, сигурна съм, ей ся се върнахме от педи и даде направление баш за тва. А защо  newsm78 де да знам, щото вдигна 39,2С и искала да види за бактерии...и друго каза ама  Embarassed

А мога ли по всяко време на деня да я взема таз урина или си требе сутрин  newsm78

# 652
  • София
Теди, по всяко време може да се вземе, не е свързано с храната.  Peace
Важното е да се занесе до лабораторията до 30 минути.
Измиваш си детето много добре и най-добре е да се вземе стерилна урина в стерилно контейнерче /продават се в аптеките/, без да се допира контейнера до кожа, както и капачката му. Взима се урина от средата на струята, така е най-сигурен резултата.
Ако не можеш така /много е трудно, особено на момиче/ е вариант да залепиш колектор и да чакаш. Имай предвид, че ако не се изпишка до 30-40 минути, трябва да изхвърлиш колектора, наново миене, лепене на нов колектор и пак чакане.

# 653
Добро утро!

Радвам се да прочета, че сме стъпка напред от вчера. Wink

# 654
Да, Теди, щом има съмнения за бактерии трябва да се вземе стерилна урина, да "посеят", която пък се взема само сутрин и по възможност да е първата след събуждане. Подмиваш, както е казала Мяу, не избърсваш, подлагаш стерилната чашка от аптеката и ... чакаш.  Laughing Успех и дано нищо не "поникне"!  Praynig На мен като малка постоянно са ми следяли урината, че постоянно съм имала едни Е. коли, които си стоят там и като ми се срине имунитета и съм правила кризи... Гадно е!  Confused  
Мяу, хубави новини!!! Дано да се възстанови бързо и лесно Калина!  Пращам й една голяма прегръдка от нас!  Hug
Силвъри, споделяй си! Те мъжете не ни разбират, да, но тук сме сродни души!  Simple Smile
Аз в началото на седмицата пак се скарах със свекърва ми! Мъж ми не ме подкрепи, въобще не взе страна, само ми обясняваше какво искала да ми каже майка му.....  Sick Много ми беше сдухано и може би затова и не пишех тук! Постовете ми щяха да бъдат много кофти...  Tired МРАЗЯ Я ТАЗИ ЖЕНА!!!  #Cussing out Само това ще кажа...  Close
Ника, ха дано вече не ви спохождат болести! Пролет е, слънце, стига болести!  Hug
Хубав ден, момичета!!!

# 655
  • София
Мяу, радвам се за подобрението на Халюшка!  Hug
Силвъри, ако иде реч за месец-два /дано ви приемат в общинска ясла/, аз бих заложила на жена, не на частна ясла.  Peace То цената на двете ще е идентична, ама стреса на Ели ще и дойде в повечко - много нови деца, нова обстановка и нови болести, и ако е приета в ОДЗ - айде от септември същото, но на ново място.  Peace Бих и спестила частната ясла, все пак жената ще я гледа у вас, ще я извежда на познати места и т.н.  Hug Сега има някаква нова програма за безработни, които можеш да избереш за детегледачка, можеш да се разровиш, поне да плащате по-малко /щото Бюрото също ще им плаща/.
Пина, Пина, тоя дзвер нема ли да фаща на село вече?  Twisted Evil

# 656
  Ника,Пина  Hug знам си аз,че тук ще ме разберете
ами да иде реч за 3-4 месеца,ако всичко е ок и септември ни приемат на ясла.мисля си и аз,че е по-добре жена да я гледа в къщи,идва малко по-скъпо,но пък няма да трябва някой да я води,да я взема,а и ще и се обръща повече внимание отколото ако е в ясла.Четох и аз за тази програма,но не мога да разбера те ли ще ми предложат човек или аз трябва да предложа  newsm78 малко ми е страшно да пусна някой съвсем непознат да я гледа.Уфффф... Така ми се иска да можеше да се размине това,но на Жоро така или иначе му намаля работата,а на мен ми се обадиха изненадващо с това предложение,което ще е лудост да откажа,защото в преспектива е повече от чудесно и като работно време и като заплата и ще трябва да преминем през това.Ако някой има идея за детегледачка да ми пише моля  Praynig ще съм ви много благодарна

# 657
  • София
Добър ден и от нас!
Калина пак отказа да яде, та и аз не съм много в настроение, а май и каката нещо не ми харесва  Confused Дано да се разминем, че с тия болести е някакъв ад!

Танче, мисля го тоз човек, ужасно е ... и друг път съм писала, че в рамките на 1 календарна година миОто изкара 2 пневмонии, едната с 8 дни болнично лечение (слава Богу, реагирахме много адекватно с приемането му в болница, там, където майка ми работеше преди да се пенсионира), та му одобриха програма с много скъпи венозни антибиотици и за няколко дни беше на крака... а втория път му позволиха да си я кара вкъщи. И двата пъти за мен бе повече от ужасен кошмар, тъй като съм калпав шофьор и бях направо ... зависеща от благоволението на баща ми и свекър ми, ужас направо! Втория път аз карах сама, ама излизах час по-рано от работа, за да няма движение и да си намеря широко място за паркиране  Embarassed Пиша това, защото не мога и да си представя как се чувства съпругата на тоз човек, че и дечицата му! Моля се да се възтанови напълно, пневмонията не е шега работа заболяване и трябва много да се внимава да не се стига до там  Praynig

Мяу, радвам се, че Калина е по-добре, дай Боже съвсем скоро и да си е вкъщи!  Praynig А се надявам и Лъвю да разбере, че няма не искам, няма недей в такава ситуация... дано не ви се случва никога повече подобно нешо, хайде няма нужда да разбираме докъде могат да се прострат възможностите ни да се справим  Hug Няма ли как да извикаш някого за 2-3 часа да изведе Люс, а ти просто да поспиш?  Hug

О, Теди, и миличката сладка малка къдричка ли има дискомфорт  Cry Много целувки, бързо оздравяване и дано да няма нищо обезпокоително  Praynig Обикновено когато има висока безпричнинна наглед температура се съмняват педиатрите за бъбречни инфекции и често се презастраховат със стерилна урина. По-добре да се изключат лошите неща... Напомни кога да стискаме палци, аз си стискам ежедневно за теб, де и се надявам да ни се похвалиш съвсем скоро  Heart Eyes

Ла вида, как е майка ти? Надявам се, че е по-добре и че не я боли много  Praynig Колкото до спиналната упойка - анестезилозите предпочитат да се ползва тя вместо пълната, защото по-леко се поняся от организма. Ако в болницата не са й казали - трябва да пие колкото се може повече течности, за да избегне главоболието. Изхвърля се изцяло за около 2 седмици. Много  Hug

Сил, гадно е... аз трябва да наместя 54 дни платена отпуска, така че да прекратя майчинството и да започна работа след НГ. Понеже няма да ни приемат в държавна градина, записах Калина на частна, хич не си поплюват в таксите, да знаеш  Confused Обаче, ако се стигне дотук, ако искаш пиши да ти кажа какво да гледаш и какво да искаш  Hug

Пина, пести си нервите, трябват ти за Преско и Ина! Дай свободно... знам, че е много трудно, но това са твоите нерви и твоите чувства, пази си ги  Hug Хей го, затопля и скоро ще си отиде на село твоята свекърва, стискай зъби, малко остана  Hug

Коте, отдавна се каня да те питам, ама сега се сещам. Ти кое училище си завършила?  Embarassed Много ми приличаш на едно момиче от съседен ми клас. Аз съм завършила 35 СЕУ.

Юху, благодарско за кафенцето  Hug Скоро да ти минава кривото, за да ни радваш пак със забавни постове  Hug
ю
Неви, дано всичко е наред при теб  Hug

Пухи, дано ВиК-то да свършат бързо и с възможно най-малко поражения  Peace

Хубав ден ви желая и приятни разходки!   bouquet

П.П. за програмата за безработните са свършили парите, поне аз това разбрах като питах  newsm78

# 658
  • Бургас
Добро утро.

Да ви призная,успях да прекратя анкетата,ама не можах да сложа нова. Затова няма да пускам повече теми аз,че зациклихме с анкетата.  Whistling

Танче,стискам палци за твоя близък. Бързо оздравяване и на двамата юнака на Ника, на зеткото ни Бо ,на Халюшка на Мяуче и на майчето на Ла вида Лока. Извинявам се ако съм пропуснала някой,но не успях да изчета пропуснатото.  Embarassed

Моя мъж без малко да си извади окото ,докато е бил на работа. Ударил се на половин сантиметър от него,лепили го . Много се бях притеснила. Сега е добре.

Димана е добре,пълзи на воля,не ходи. Нещо не иска да яде манджите на кухнята. Дали да не пробвам да й сложа сол ? Или пък просто всичко и е омръзнало?
Не че моите ги яде с ентусиазъм..... Пък да е зъб, няма задаващ се.Или поне аз не виждам.

Още съм само с 100лв. майчинство за тоя месец. Направо положението е на червено....

Пфф,оплаках се.

Иначе времето беше чудно тук. Диманка май вече хвана тен. Друго,друго,повтаря всичко като папагал. Вчера я повиках с обръщението "Диманчее" и тя повтаря днес: "Мантее,Мантее" .  Mr. Green Ама тук е хладно и мъгливо ,та си стоим вкъщи.

Силвъри,много гушки за теб !  Hug

И за всички,които съм пропуснала !  Hug Hug

# 659
Слънчи, Шекспировата гимназия съм завършила - припознала си се. Wink
АдашHug

Общи условия

Активация на акаунт