Шумни съседи

• 130 522
  • 537
  •   1
Отговори
# 135
Щастливка. Сменяй квартирата, ние, собствениците какво да правим?
Така ми се живее под наем.

Ами ние сега я сменихме, не ми се дават през 2 месеца пари на брокерите, разправии да намерим хубава квартира на хубаво място......
А ти защо искаш на квартира...Само дразги с хазяите, това не можело, онова трябвало да се плати от нас....

# 136
Много се впечатлих от тази тема. Мога само да посъветвам хората да си купуват масивно старо строителство в културен квартал - на такова място живея и никога не е имало такива проблеми. Явно стените и плочите са достатъчно дебели, от една страна, от друга, съседите са по-културни.

Живея на периферията на идеалния център в София, в уж престижен квартал, в кооперация от 50-те години.

# 137
Ами и аз си мисля, че живея в уж културен квартал, но когато блокът ти побира цяло село, винаги ще има поне един луд  и за късмет ще се окаже, че ти е комшия!

# 138
Ами и аз си мисля, че живея в уж културен квартал, но когато блокът ти побира цяло село, винаги ще има поне един луд  и за късмет ще се окаже, че ти е комшия!
В нашия квартал сградите са по-малки. В нашия вход сме 13 апартамента - това от най-големите кооперации. С три такива входа.

Друг съвет който мога да дам за изолиране на външен шум е шумозаглушаваща дограма. Слагат се три броя стъкла в стъклопакета с различна дебелина и отстоящи на различни разстояния едно от друго. Това причинява пречупване на звуковите вълни и води до тишина.

# 139
Щастливка. Сменяй квартирата, ние, собствениците какво да правим?
Така ми се живее под наем.

Ами ние сега я сменихме, не ми се дават през 2 месеца пари на брокерите, разправии да намерим хубава квартира на хубаво място......
А ти защо искаш на квартира...Само дразги с хазяите, това не можело, онова трябвало да се плати от нас....

И ние сме под наем.
От хазяите няма защо да се оплача - минават веднъж месечно, колкото да се разплатим.   Peace

# 140
  • София
Според мен все ще има шум,който да те дразни,важното е да не се минават границите.
Съседите над нас имат детенце,докато беше бебе от 6 часа сутрин се чуваше проходилката над главата ми и нон стоп изпускане на разни неща,подивявах,тогава нямах дете още,Когато се роди сина ми и започна да ходи с проходилка да стурже на главата на съседите под нас и да изпуска предмети още от 6 сутринта,се радвах,че не съм ходила да правя забележки,защото видях какво е,съседката отдолу от своя страна беше бременна и явно съзнавайки,че скоро и те ще правят същото на съседите отдолу не се качи нито веднъж да ме пита каква е тази лудница неделя сутрин:)
Правили сме и купони до 5 сутринта,никога не са ни правили забалежка,но ние от своя страна също сме търпяли,важното е,че не е системно и има разбирателство и търпимост!

# 141
Друг съвет който мога да дам за изолиране на външен шум е шумозаглушаваща дограма. Слагат се три броя стъкла в стъклопакета с различна дебелина и отстоящи на различни разстояния едно от друго. Това причинява пречупване на звуковите вълни и води до тишина.
Да, така е. Но, не спира вътрешния шум. Получава се ехо, дрънчим отвсякъде.
Абе, уж лично пространство, а сме едно голямо "семейство". Много неприятно.

# 142
Над нас има семейство с малко момченце на 5 и всяка божа вечер като по часовник в 10 часа започват едни гонитби,едно търчане и тропане в апартамента и страшно ме дразнят!Защо не си  я свърщат по-рано тази работа?!

# 143
Аз доскоро винаги спях с тапи, просто защото и най-малкият шум ме влудяваше. Но откакто си взех матрак от естествен латекс от Оптимо за пръв път от може би 15 г. спя без тапи всеки ден. Причината да го купя беше безсънието. Доста се изръсих, но за късмет има ефект. Основният ми проблем бяха шумовете от улицата, но не само, дори тиктакането на часовника ме дразнеше ужасно. Друг фактор може би е, че сега живея сама в апартамента и ми е по-спокойно. Ужасно е, когато човек ходи на работа целодневно и после и не може да се наспи и сутринта - хайде пак на работа. Искрено съчувствам на всички, дано намерите решение. Според мен за добрия сън си струва човек да направи инвестиция, толкова е важно за общото здраве и самочувствието.
Та тези тапи много помагат. От оранжевите, има ги по всички аптеки. Проблемът е, че периодично трябва да се чистят ушите, защото ушната кал остава вътре. Аз се научих сама със спринцовка да си впръсквам топлата вода, но доста пъти преди това съм ходила при лекар за тази процедура. Както казах, ползвах тапите 15-тина години и благодарение на тях можах да спя, въпреки големия стрес, изнервяне и шумове.

# 144
Тапите за уши са добър "спасител", но не и за постоянно. И аз съм ползвала тези, оранжевите, които са като донапренени, помагат и заглушават, но след няколко нощи с тях ме болят ушните канали и се зачервяват. Мисля, че тези тапи не са направени за баш нон-стоп употреба.
Чудя се как покупката на матрак влияе върху външните шумове, обаче  newsm78

# 145
И аз не знам за матрака. В началото ми беше ужасно удобен. Сега вече не забелязвам - свикнах. Първите две седмици след покупката спях по 11 часа на ден. След това явно се успокоих и вече не се дразня от най-малкия шум. За сведение - преди това спях на един стар обикновен дюшек.
Тапите дразнят ушите, но може да се поиздърпат малко по-навън и тогава не дразнят чак толкова. Но по принцип от години си чувствам ушните канали раздразнени, дано все така да мога да спя без тапи.

# 146
Някой по-нагоре беше писал за съседка,която ходи с дървено сабо... ooooh!И ние я имаме същата кукувица-през деня не можеш да я чуеш,ноооо стане ли 21ч-троп,троп,троп-като от филм на ужасите! ShockedКъпе се по нощите и пуска някакъв вентилатор в банята,който озвучава сигурно 3 етажа надолу. ooooh!А най-новото е че почна и коледни песни да пее ooooh!,ама някакъв неин си аранжимент,та чак на опера го докарва.... #2gunfireИ аз по-рано спях с оранжевите тапи,понеже всякакъв шум ме дразни,но от както се роди детето не мога да си го позволя. Cry

# 147
здравейте, моят проблем е с една глуха баба, под нас, коята като гледа телевизия от 19:00 ч. не го гаси до 8 сутринта.  #Crazy  Не отваря вратата когато й се звъни. Писах бележка, имаше ефект около две-три седмици, и снощи пак .. от вечерта до сутринта (вероятно щото спи през деня). Ужасно е, а живее под нас, странното е че около нея също има съседи, но явно на тях не пречи както на нас. Жив кошмар! Иде ми понякога да вляза с вратата у тях да й намаля телевизията  #2gunfire

# 148
необръщам внимание на комшиите, имаги всякъкви... поносимо е ...
живея близо до летището -самолетите прелитат над блоковете ни и се снижават, но някак си се свиква и не ги чувам...или съм оглушала newsm78 не ги чувам...
а за кукувици има всякакви...
- от съседния блок на отворени прозорци и волумето на мах.../селяк  DJ/ - ПЕРИОДИЧНО- щади ни.
- друг пее на детето всяка сутрин в банята докато го мие...бебе до 1 година...поне 15 мин слушаме увертюри някакви съчинени от него ...истински виртуоз... Joy Joy Joy
от рода на "миеме дупето на дете-е-то, миеме дупето на момче-е-то"...това се повтаря с вдъхновение и страст докато трае тоалета в 7,30h   bath1  Laughing
Не ме дразни, по скоро предизвиква смях за ентусиазма на бащата с който го прави...Всеки ден ме развеселява докато си мия зъбите и излизам от банята с блеснала newsm47 усмивка...

Единствено ме дразнят кучкарите и това, което оставят след тях в и около блока... Те на това не мога да свикна...

# 149
ири, браво! Добра тактика. Отскоро и аз разбрах - хората не мога да променя, но мога да съм щастлива сред тях. Разбира се, всеки случай е различен, при нас проблема е  в строителството.

Общи условия

Активация на акаунт