Шумни съседи

• 130 522
  • 537
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм за тази тема. Изчетох я цялата с интерес, има мног свежи мнения.  bowuu Обаче при мен позитивизма не помага. С нетъпрение чакам да заспи малката, което става бикновено към 9.30 вечерта. Eдин час преди това я слагаm да гледаме филмче, постоянно й набивам в главата, че не трябва да се скача и вика в къщи и има ефект. Чак се изумявам как едно 3 г. дете може да вдене повече от безумните ни съседи, дошли отпреди година кой знае от къде...Няколко пъти се развихряха до среднощ, а аз на другия ден съм като болна. Станах като една бабчика да зяпам по шпионките (те са до нас) ще има ли купон тази вечер или не.  Confused Говорхме с тях, със собственика на апартамента (наематели са) - нищо. Направо вече си намразих дома. Sick А знам, че след някоя година ще се изнесат, обаче дотогава аз ще съм със съсипани нерви. И всеки път си казвам - другият път ще изивкам полиция, и всеки път като купонясват не добивам смелост.  ooooh! Чак се ядосвам на мекушавостта си напоследък. Crossing Arms
Имам едан приятелка, която е доста по-директна, даже беше ударила един нагъл съсед, на който после полицията му тресна глоба за 500 лв. с предупреждение за следваш път 1000. Обаче тя е боркиня и поне има с какво да се нахвърли, а аз една вейка. Crazy Та така. Дали ще дойде полиция не знам, редно е, нали си има правилник, той е за това, за да не полудяваме все пак. Преди години имах подобни наематели отгоре, един път извиках полиция и се кротнаха. Но знам ли, тези като им направиш забележка, те питат - е какво, да шепнем ли? Shocked И това примерно в 12 през нощта, а главата на малката е до стената, където се чува кикот и боботене....И трябва аз да се чувствам виновна, а не те, егати работата, егати хората... Sick
Май с нищо не допринесох за обогатяване на темата, но поне си казха болката.  bouquet

# 151
Разбирам те много добре, над мен живее един сексуално неопределен индивид, който не се спира. Слуша музика с колони за бар, а като не слуша мести нещо. Правих му забележки, опитах всичко. И реших да забия един нож на вратата му с бележка-"другият път ще влезна". Малко е крайно, но това са хора, които не се съобразяват с нищо. Все пак не живеят сами в света.
Успех с решаването на твоите проблеми.
newsm20 Това ми хареса и ще го ползвам.  Wink  Laughing

# 152
Ето, сега в момента, докато пиша този пост, някой пробива с бор машина.Часът е 20:59 според часовника на моят компютър.
Аз ли съм стипцава, съседите ли са малоумни…. Не знам вече. newsm78

Едит: А сега пробиват с бормашина.... Вече е 21:09  smile3506

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 21:09 от Katalinna

# 153
Ето, сега в момента, докато пиша този пост, някой пробива с бор машина.Часът е 20:59 според часовника на моят компютър.
Аз ли съм стипцава, съседите ли са малоумни…. Не знам вече. newsm78

Едит: А сега пробиват с бормашина.... Вече е 21:09  smile3506
Мисля ,че до 22:00 може да се вдига шум.Аз лично не бих правила шумен ремонт след 20:00.

# 154
Ние имаме един съсед отгоре, който съвсем с чиста съвест съм си мислила дали да не гръмна. Направо съм си представяла как си взимам пистолета, качвам се, звъня на вратата, той отваря и аз го застрелвам.  #2gunfire  Laughing
Много обича вечерно време след 22, след обяд след 14 и най-ужасното за мен - събота и неделя в 8-9 да почне някакви ремонти и да оглася целия вход.  ooooh!

# 155
ужасно ...
А полицията не се ли намесва в тези случаи? Аз си мисля, че има глоби за тези "работливци" по никое време след като няколко пъти полицията бъде известена. Пробвай!

# 156
На полицаите са им до болка познати тези "индивиди".Ако са с психични отклонения няма какво да направят.В нашия блок,който е ЕПК,14 етажа,по 5 ап. на етаж е пълно с откачалки.Няма как при близо 200 човека живущи всички да са нормални.На 12-ия етаж живее бабичка,която краде крушките на асансьорите.А на 14-ия една,която подпира вратите с разни предмети,за да не могат хората да ги ползват. #2gunfireЛошото е,че на всеки етаж има врата към стълбището,която не се отваря отвън,а в повечето случаи е затворена и няма как да влезеш на самия етаж.ММ се беше разправял с бабичката,с домоуправителя,с касиерката,защото вече се чудим за какво плащаме и те му казали,че кварталния полицай знае,но нищо не може да направи.Единствения вариант е саморазправа.Ама то с луд човек можеш ли да се разбереш.... newsm78 ooooh!

# 157
И ние имаме същите проблеми със съседите отгоре, които дънят музика и яко набиват пети. За съжаление, от разговорите няма никакъв смисъл. Въпросът ми е към кого е по-добре да се обърна - към районното или общината? И още нещо - някой има ли опит с шумоизолацията на стая - струва ми се, че това е най-трайното решение. Иначе ние сме в стара кооперация от 50-те години, но чувам как съседите кашлят.

# 158
  • София
И ние имаме проблем със съседите, поти всеки петък има купон  Close Тази вечер им звънях на вратата (наложи се да звъня и чукам на вратата около 10 мин, докато отвориха), някакъв младеж ми отговори, че има имен ден. Еми аз имам малко дете, които не може да заспи заради неговия купон  Close Сега е 23:30 и купона продължава с пълна сила. Слава Бога поне детето заспа. Сега се чудя дали да извикам полиция... На 112 ли се обаждате? Или има друг телефон (за София става дума).

# 159
И ние имаме проблем със съседите, поти всеки петък има купон  Close Тази вечер им звънях на вратата (наложи се да звъня и чукам на вратата около 10 мин, докато отвориха), някакъв младеж ми отговори, че има имен ден. Еми аз имам малко дете, които не може да заспи заради неговия купон  Close Сега е 23:30 и купона продължава с пълна сила. Слава Бога поне детето заспа. Сега се чудя дали да извикам полиция... На 112 ли се обаждате? Или има друг телефон (за София става дума).
Нямам друго обяснение за подобни екземпляри освен безграничната простотия човешка.  Sick От 3 дни тези до нас са като в дядовата ръкавичка, днес запристигаха към 9 и бяха сигурно поне десетима. Още си купонясват. Малката към този час е още будна. тя по принцип заспива трудно, а сега....
Четох какви ли не предложения, вкл. да им се забие нож на врата с бележка "Другият път ще вляза" Mr. Green, но като че ли полиция е най-добре. Разбрах, че е по-ефективно да звъннеш на 166. Чакам да заспи, и ако не се кротнат, звъня.  Crossing Arms #2gunfire

# 160
  • Дъблин
Изчетох темата, но не намерих като нашия случай.
Съседите отгоре имат детенце колкото нашето. Докато не проходи всичко беше точно, обичайни недразнещи шумове и си живеехме добре.
От 3-4 месеца обаче е някакъв ужас. На различен режим са от нашия или по-точно нямат режим и нямаме спокойствие и ние. Сутрин малкият започва да търчи отгоре още от 6-7 ч., хвърлят се предмети. Няма събота, няма неделя  #Cussing out. Следобяд между 14 и 16 ч. е същата работа, дъщеря ми се стряска понякога от шума. Тя си има режим и си спи точно в определеното за пазене на тишина време,.
Говорихме няколко пъти с родителите да са по-тихи в часовете за почивка и сутрин рано - вдигат ми рамене, нищо не можели да направят, тичало му се, уж го занимавали по-тихо, ама... Днес за пореден път им направихме забележка, почнаха от 7 сутринта и не спряха и се скарахме сериозно. Малкият бил спал от 11 до 14 ч. и после си тичал, нямало как  #Cussing out Все едно само те са с дете в блока.
Не издържам вече, ходим на работа всеки ден, а дори и уикенда нямаме спокойствие в определените часове. Към кого мога да се обърна за съдействие, моля за съвет!  Praynig

# 161
Сутрин малкият започва да търчи отгоре още от 6-7 ч., хвърлят се предмети. Няма събота, няма неделя  #Cussing out.

ooooh!
Все едно аз съм го писала това. Само, дето в нашия случай са две такива деца. Надбягват се, след малко едното започва да реве с пълно гърло, родителите -  горе, но никакви не се обаждат да успокоят това дете, някакъв ред да въведат,...   Tired
Понякога по 10-15 минути се вика "мамо", а отговор няма. Сериозно се замислям за ролята на родителите в това семейство.    newsm78

# 162
Здравейте!
Имам проблем със съседа под нас-на 16 години е някъде. Пуска техно и то 24 часа в денонощието. Не е силна музиката, а басовете, в стените на малката ни спалня, се чувстват вибрации. 2 пъти го молихме  (най-учтиво)от 14 до 16 да спре и вечер след 22-23 да се съобразява, ама няма, сега започна да спи на музика.Снощи не съм мигнала, днес ми се вие свят. Детето и то се върти и се събужда периодично. Днес мъжът ми ходи да му звъни, но той не му отвори. Не познавам родителите му, не знам те дали ще направя нещо. Чудя се дали да подавам жалба в полицията или да ги викам вечер, но не знам дали ще ме отразят, защото действително музика не се чува, а само басове, все едно съм на море в хотел до някоя дискотека. От две години пуска музика, ама от една седмица задмина себе си и не я спира. Не знам как да се спасим?

# 163
  • в огледалото на живота
Нямам друго обяснение за подобни екземпляри освен безграничната простотия човешка.  Sick От 3 дни тези до нас са като в дядовата ръкавичка, днес запристигаха към 9 и бяха сигурно поне десетима. Още си купонясват. Малката към този час е още будна. тя по принцип заспива трудно, а сега....
Четох какви ли не предложения, вкл. да им се забие нож на врата с бележка "Другият път ще вляза" Mr. Green, но като че ли полиция е най-добре. Разбрах, че е по-ефективно да звъннеш на 166. Чакам да заспи, и ако не се кротнат, звъня.  Crossing Arms #2gunfire

От там директно те прехвърля на 112,а те правят връзката с полицията .
Звънете бе хора,не ги жалете тези гадове,аз също имам малко дете и се съобразявам с всички и всичко,въпреки това.
Има си правилник за вътрешния ред и разпоредба от общините за спазване на вътрешния ред.
Едно повикване на куките-правят забележка,при второ отправят последно предупреждение и записват данните в системата.На третият път-няма лабаво.... Mr. Green глоба,сумите започват от 100 до 1000 лв.
Аз така си реших проблема с ненормален метал посред нощите...
На съседа пък отгоре му излезе солен ремонта,не можеш да тресеш с кангото панела в 15 ч.
Търсете си правата  Naughty

# 164
  • в огледалото на живота
за всички  Wink
Чл. 14. (Изм. - ДВ, бр. 15 от 2002 г.) Забраняват се свиренето, пеенето, използването на озвучителни системи, шумният говор и увеселения, извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели във времето от 22 до 8 ч. сутринта и от 14 до 16 ч. следобед. Изключения се допускат само с разрешение на председателя на управителния съвет или на управителя.

Общи условия

Активация на акаунт