Шумни съседи

• 130 469
  • 537
  •   1
Отговори
# 345
Ами да ви кажа аз много мислих по въпроса за тези над мен, и реших, че щом ме тормозят те и не се разбират от дума ще започна и аз да ги тормозя колкото мога...признавам си не ми се отдава много а и не искам да съм такава тъпа селянка но нека известно време аз им нарушавам комфорта. Както ви споменах сме във фамилна къща те са ми роднини с които не само, че не се разбираме а и ми правят напук и хич не им дреме, че отдолу живеят хора също, кучето им днес лае цял ден без да спира а се намира под прозореца ми даже ги мързи да му се скарат...Та какво започнах да правя, пускам си пералната, съдомиалната и т.н по късничко, снощи моето куче започна да лае късно попринцип винаги ставам да му се карам но снощи нарочно не го направих, та си полая да ви кажа доста, понеже споменах, че съм бременна в 9 месец и сън не ме лови обикалям по нощите и вдигам шум, само за мъжът ми ми е жал малко но ще го прежиевее докато реша, че им е достатъчно и дано бебето ми им го върне тъпкано. Наясно съм, че не се чува изобщо толкова, колкото отгоре се чува но пак е дразнещо, при положение, че са свикнали да им е тихо  Joy

# 346
  • Бургас
Истината е, че тези натурални простаци, само бой ги оправя. Като им вкараш няколко ритника, да ги видим дали ще продължават да се правят на интересни. Друго, за което се сещам, е да им дръпнеш шалтера и да ги оставиш на тъмно. Така като излязат навън да си оправят ел.таблото ги посрещаш в тъмното с един юмрук в зъбите  Laughing

# 347
Хаха, тоя пияница не ми се рискува да го бием защото е луд...а за бушона ме е страх да счупя стъклото и да го свия. Те знаят единствено че нас не ни е страх. надувам тв до дупка и пералня и други уреди както колежката:)

# 348
Абе и с бой тези не се оправят, селянина си е селянин, моя мъж колко пъти им прави забележка а той е доста едро трениращо момче, дето ще им бие по един шамар и са до там...но неее не се разбраха даже му се и дървят добре, че е възпитан та още няма смъртни случай. А относно перална и съдомиална..върнаха ми го със сушилна за дрехи, която е доста по шумна в 4 сутринта...така, че хора не знам какво да правя вече...и това са роднини то да бяха непознати по-добре  #Cussing out

# 349
  • Бургас
Колко от вас са правили проучване на съседите преди да се нанесат?
Аз смятам преди да си взема апартамент да направя щателно проучване на блока. Нищо друго не ме плаши така както скапаните съседи. Течащите покриви се оправят, обаче простотията е неунищожима.

# 350
Много съм съгласна с мис Джули.
Сестра ми е в Надежда и там под нея има едни луди хора. Пребиват си детето, а после карат го да спре да плаче и му се карат. Пълни изкукуригали. Особено майката. Но когато сестра ми предупреждава че ще имат купон и им казва се правят на много уморени и възрастни и не можели да понасят музиката. Не осъзнават как се държат. дори в тоалетната на панелката им се чува как бият детето или се карат. Жал ми е за него честно.
Това трябва да се прави тихо и без да разберат. Да намериш познат който има познати в блока който ще се купува и така да се разпита.

# 351
  • София
Моите са тихо ,но от два дни на последния етаж некви майстори висят,пробиват от 14 до 16 с некви бор машини,ръсят боклук и прахоляк навсякъде и от двете страни.Климатика добре,че има навес отгоре,че всичко е в неква пяна.Днес мъжа ми с е еразправял с тях,утре ако е съшото ще се действа. Laughing Twisted Evil

# 352
Кажете им че има закони в тая страна и ако искат от 8 да запонат но от 2 до 4 не се работи! Нахалници!

# 353
Колко от вас са правили проучване на съседите преди да се нанесат?
Аз смятам преди да си взема апартамент да направя щателно проучване на блока. Нищо друго не ме плаши така както скапаните съседи. Течащите покриви се оправят, обаче простотията е неунищожима.
Много съм съгласна с това мнение! Лошото е, че когато си наемаш жилище, не познаваш никого и най-малко хазяйката ти ще каже какви са комшиите. Ние живеем в хубава и сравнително нова кооперация, в хубав квартал- Редута, където се очаква, че собствениците са що-годе възпитани хора. Да, ама -не! Над нас има семейство с близнаци, които са тотално "изпуснати" като възпитание. Вечер до 22.00-22.30 часа не могат да ги  сложат да спят, при това с невероятни крясъци, писъци, гонене и т.н След като успеят да свършат това, майката започва едно яростно "набиване на крака" из цялата къща. Такова маршируване и тропане, с яка агресия, от което не само, че не може да се спи, а се клатят полилеите. И така- поне до 24-24.30часа. Тъкмо си решил, че следва малко спокойствие и някое от децата им се събужда и започва неистов истеричен рев. Реакция от родителите-няма.оставят ги по 20-30 минути да реват без въобще да стане някой от тях да види какво става!ако това все пак се случи-бащата започва да крещи:"Лягай в леглото, лягай веднага". И това почти всяка вечер.
Говорихме с тях-били собственици и на когото не му харесва да се изнася!
Яка простотия! Не са в състояние да проумеят не само, че всички, които живеят имат еднакви права и задължения, но и това, че изобщо не са в състояние да се оправят с децата си, макар и толкова малки. През деня тях ги гледа една жена и такива "изцепки" просто няма!Значи проблемът е в самите родители, децата, колкото и да са инат, не са толкова виновни, колкото възрастните!
А липсата на възпитание и неспособността да се съобразяваш с другите, се "наследява"!

# 354
  • Бургас
divanka100 и съседското дете е такова изтървано. Все си казвам, че ще им се върне, защото да имаш такова невъзпитано дете и да го оставиш да си стои невъзпитано, определено в един момент ще рефлектира върху теб. Звучи малко гадно, но не може да очакваш от детето ти да стане човек, като през целия му живот си го оставял да прави каквото си иска и не си коригирал поведението му. Все си казвам "Аз ще се изнеса след година-две, но те ще си сърбат попарата цял живот".

Когато се нанасяхме в сегашния ни апартамент говорихме с тогавашните му обитатели, които се изнасяха. Изрично ги питах дали е спокойно и съседите създават ли проблеми. Отговориха ми, че е ок. Чудя се какви идиоти са, че ни излъгаха. Нито собственика беше там, че да са се притеснили да кажат истината пред него, нито са имали някаква изгода да ни излъжат. Пълни тъпаци.
В старата ни квартира бяхме по апартамент на етаж. Дано си намерим нов апартамент за купуване в такава кооперация. Така няма да имам никой до мен и над мен ако е на последен етаж. Дори покрива да тече ще го купя и ще го отремонтирам. Поне да знам, че няма да деля обща стена с никой идиот.

# 355
miss july
Как точно ще направиш това проучване и аз съм си го мислила, ама няма начин ...И три дни да обикаляш блок и да се ослушваш, може да не улучиш момента в който ще се надуе музиката и ще почнат купоните... А едва ли някой от съседите ще ги оплюе, при условие,че не им пречат точно на тях...

# 356
Лошото е, че тези деца като малки са изтървани а като пораснат не знам, над нас този като малък вдигаше як шум сега е на 17 и е неконтролируем съвсем, никой нищо не може да му каже. Пиянски купончета, пушене на трева, играят на някви игри и крещят като луди, сутрин става за училище и засилва врати все едно е сам...точно проблема е в това, че техните по никакъв начин не са го научили, че трябва да се съобразява с хората, камоли аз да го превъзпитавам сега...Дори и в момента е такова влачене на столове отгоре, че се чудя не се ли наместиха да седнат за 30 мин, наистина започвам да си мисля, че е нарочно...Не знам хора но аз такива нерви хабя, че на моменти ме избива на рев  #Crazy Cry искам просто да си почивам и да ми е спокойно в собствения ми дом а като съм вкъщи съм по напрегната от всякога...

# 357
Когато ние купувахме жилище няколко пъти се срещахме и разпитвахме - и собственика и домоуправители и съседи. Всички ни казваха, че е тихо и спокойно. Едва при нанасянето ни, някои съседи признаха, че не е съвсем спокойно. Много е некоректно, но ние сме били и от другата страна - да продаваме жилище - ад. Също не казахме на съседите, че е шумно. Вярно, че те не ни попитаха никога, а и явно бяха от този тип дето много не им пука (поне така се държаха), но това не ни оправдава. Когато искаш да се махнеш и нямаш избор обаче, си траеш. Не сме излъгали, не сме казали и истината. Нас ни поизлъгаха малко, но не мога да ги виня. Тук манталитетът е такъв и така се оцелява. Надявам се повече да не ми се налага да крия за такова нещо, въпреки, че има хора, които директно са ми казвали, че шумът не им пречи, но не са били на наше място, за да са сигурни. Никой не заслужава да бъде подвеждан при такава инвестиция, но когато си между чука и наковалнята - избираш себе си. Имаше някои хора, които си личеше, че не биха понесли такъв шум и на тях не го продадохме. Не, че другите го заслужават, но те не ни попитаха, а и както казах - простотията не им правеше впечатление поне пред нас....така се получи.

# 358
  • Бургас
miss july
Как точно ще направиш това проучване и аз съм си го мислила, ама няма начин ...И три дни да обикаляш блок и да се ослушваш, може да не улучиш момента в който ще се надуе музиката и ще почнат купоните... А едва ли някой от съседите ще ги оплюе, при условие,че не им пречат точно на тях...

Е, ясно е, че няма да обикаляш блока, но не ти коства нищо да разпиташ няколко семейства от входа. Като им кажеш, че смяташ да купуваш апартамент в блока и ги успокоиш, че казаното ще си остане между вас и е за лична информация, за да решиш дали да купиш имота, защо да те излъжат. Естествено има всякакви тъпаци, но аз бих разпитала за лично успокоение. Аз лично ако ми звъннат на вратата да питат дали съседите са читави, а те не са, въобще няма да излъжа, а ще кажа истината. За какво ми е да лъжа.
Някой от вас правил ли е шумоизолация на жилището си. Мисля ако ми останат пари да направя такава на общите с друг апартамент стени. Четох, че материалите излизат между 50-100лв на кв.м., което си е сериозна сума /някъде към хилядарка на стена/  Rolling Eyes

# 359
Аз щях да си правя само на тавана на спалнята, поне там да ми е спокойно но е безумно скъпо, само тавана е около 1000лв, от фирма за шумоизолация казаха, че няма смисъл само на тавана защото шума се предава и по стените и няма да има ефект....Но все пак мисля на бъдещата детска стая да направя над нея се пада кухнята на съседите и е едно блъскане на шкафове и влачене на столове да не говорим като има гости какво чудо е..Само за оглед такива фирми взимат около 50лв. По-добре извикай да погледнат за да си кажат мнението, иначе и вие сами можете да си направите с каменна вата но пак не е много евтино.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт