Шумни съседи

• 130 520
  • 537
  •   1
Отговори
# 465
  • София /Абсурдистан
Да, имаме 17 см. дебела стена, която е обща с проблемните съседи-дебили.ММ дълго време мърмореше, че заради идиотите си стеснихме и без това малкото жилище.Ама по-добре така и на тишина, отколкото този ужас с чалгите. Че то всичко се чуваше, вкл. и какво гледат по Тв. Сега не се чува нищо. Обаче, ако надуят уредбата чак до дупка, изолацията не помага, чува се.Помага само за обикновени шумове.

# 466
От повече от половин година животът ми е пълен ад, бях пуснала една подобна тема.
Над мен живее някаква мома, която наистина вече нямам идея какво прави и как е възможно да го прави с часове. Усеща се ударен шум ПРЕЗ излоацията на тавана (10 или 15см), от който се тресат витрините на скрина ми. Стъклата потракват, положението е сюрреалистично. Трябваше да сложим картон между него и стената, за да не потраква... Спя с тапи за уши- ок, спират шума, но вибрацията остава. Подозираме, че са човешки крака, макар че не знам как може някой да ходи така.
Вчера подадох жалба в районното, да видим какво ще стане.

# 467
  • София /Абсурдистан
Да не би да пуска машина някаква, нещо да работи? Нищо няма да и направят от полицията.

# 468
Никой не знае какво прави, но може да продължава с часове.  Shocked
Не държа нещо да й правят, ако някой дойде да й каже две думи, ще е достатъчно.
Страхлива е и се осмелява да повишава тон и да наглее само ако има някой да й пази достойнството, не че някой от нас я е нападал някога.

# 469
  • София
Говорете с домоуправотеля,това е негово задължение.Жалби до районно или община ня помагат.ИЛи вие ако можете се разберете.

# 470
Домоуправителя е глуха жена на 80 и няколко години... след известно време мисля да й предложа да стана аз домоуправител. С наемателката не можем да се разберем,за жалост момичето е доста просто, нагло, едновременно агресивно и страхливо.Изглежда като да не разбира какъв точно е проблема, по каквито и начини да й се обяснява.
Вие какъв опит имате с такива жалби? Вчера като я подавах, една много любезна полицайка ми обясни, че случаите задължително се  разглеждат и се предприемат някакви мерки ( какви ще са, нямам идея). Също така каза и да звъним на 112 без значение от какво се провокират шумовете и дали са продължителни или на някакви интервали. Но не знам дали не ме баламосваха само..

# 471
  • София
Аз подавах срещу съседи .От кварталните ги препращат към Обшината.Инспекторите от там ще направят проверка на място в рамките на работен ден от 9 до 18 ч. разбирай.ПО ЗУЕС това е задължение на домоуправителя.ще й се връчи на нея констативен протокол  баба ти на 80 трябва да иде й да я префупреди.Теб ще те потърсят да те уведомят и да ти връчат протокол ,за да си приключат случая.ОМагьосан кръг.Оправяйте се сами ако е възможно говорете с особата.

# 472
И ние имахме над нас палаво  /семейство/... и можехме да си сверяваме часовника сутрин ....
Всеки ден.... Laughing Няколко месеца поред...  newsm78 Може би 6 месеца будилника не го навихме.... Mr. Green
Оказа се, че палава била само съпругата... Затри се някъде с приятел на мъжа и...  dancing
После беше манастирска тишина в блока ...  Hug и си имаме работещи будилници  Laughing

# 473
Кофтито е, че дори и да имаш свестни съседи не се знае до кога ще са те собственици.
Дори и да си в къща, тези в града са с малки дворове.
ВСичко става-продават, гушват букета, пускат наематели, ражда им се ревливо дете  Mr. Green
Затова лично за мен спасението е ако купувам апартамент-на последен етаж, ако може да е нещо обхващащо целият етаж и много дебела изолация на пода.
Иначе ако не става с домоуправител, полиция-ако съм под наем-сменям квартирата.
Ако съм собственик-преди да се нанеса-изолация.
Това е-иначе е ад.
И го казвам от позицията на човек, който имаше съседи студенти редовно обучение, които по цяла нощ си чукаха лафа и не им дремеше.
Бях стигнала до кварталния да подавам жалба, но се преместихме. Twisted Evil

# 474
Интересувах се от изолациите и ми казаха, че са вредни, особено при стареене когато започват да се ронят-специално минералната вата , но и другите видове, не знам какво по точно се слага. Както ви писах имам нерешим проблем с шума от   сьседите над мен. Но като нямам друга алтернатива мога да се замисля за изолация на тавана  против влачене на столове, маси по теракота и  нещо което се чува като тьркаляне на топчета -знаете ли какво се слага?

# 475
Не са вредни ако са направени качествено.
За влаченето няма да ви помогнат, ако слушат музика или викат вече е друго.
По-скоро им купете от икеа лепенки, които се поставят на краката на масите и столовете, за да не стърже.

# 476
Не са вредни ако са направени качествено.
За влаченето няма да ви помогнат, ако слушат музика или викат вече е друго.
По-скоро им купете от икеа лепенки, които се поставят на краката на масите и столовете, за да не стърже.
Чудесен подарък за комшиите... Wink
И върху нас са едни ремонти...
Хубаво е , че рано или късно спират... tooth

# 477
  • София
Здравейте и от мен Hug
Имам следния проблем, който ме докарва до лудост вече #Crazy
Наскоро си купихме апартамент в уж спокоен и тих вход, направихме цялостен ремонт и откакто се нанесохме нямам една спокойна нощ. Съседите над нас са семейство с двама приблизително 20 годишни синове. Жената не работи и по цял ден си е у дома. Всяка нощ без изключение след 23 ч. и така до 3-4 ч. се започва с пускане на пералня, която е изключително шумна и имам чувството, че работи не на друг етаж, а в спалнята ми, а центрофугата й може да разтресе дори леглото Crazy продължава се с чистене с прахосмукачка, като стърженето с нея по дюшемето й ме кара да откачам. За капак на това се влачат мебели, не само столове, а маси, дивани и др. Стъкларията по бюфета й така дрънчи, че вибрациите се усещат чак у нас.
През всички тези нощи аз спя с тапи за уши, през които колкото и да не ви се вярва непоносимият шум се чува, а вибрациите се усещат...вече не знам какво да направя, на ръба на нервна криза съм всяка вечер, имам чувството, че ще полудея smile3511
Тапите за уши ще са до време, защото чакаме бебе, като се роди просто не ни виждам как ще я караме #2gunfire
Като новодомци, разбира се ни е крайно неприятно да се караме със съседите и се чувствам страшно неудобно, не съм от хората, които ходят по вратите да се оплакват, все чакам и разчитам на съвестта им, че рано или късно ще се усетят и ще престанат. До този момент единствено съм опитвала с чукане по тръбите на парното, но отговорът е чукане от тяхна страна и продължаване с активните нощни дейности ooooh! Утре чакам мъжът ми да донесе разпечатана една бележка с текст, с който най-учтиво ги моля да престанат с тези нощни активности и смятам да я залепя на таблото за съобщения долу във входа.
Подаряването на подложки за краката на мебелите е идея, която ми дойде и само да имам път към Икеа ще им купя, но това не мисля, че ще реши проблема Rolling Eyes
Какво бих могла да направя в този случай, посъветвайте ме, защото ще откача вече Crazy Мислех дори за шумоизолация на тавана, но след основен ремонт и тъкмо направени вградени гардероби, изобщо не ми се иска да разглобявам всичко и да правим нов ремонт, още повече да се вкарвам в излишни разходи при очакването на бебе ooooh! Cry

# 478
  • Бургас
Викаш полиция. Те ще се разправят с простачката-чистница.

# 479
Не я бях видяла тази тема първоначално. Прочетох и назад мненията и видях, че има хора с доста сходни проблеми. Копирам си питането от друга тема.
При шум от съседи (музика, купони, хилежи и тн.) след 22:00 до малките часове на нощта - 112 ли е решението? И действа ли? Тръгнах да чета местната наредба за обществения ред и в нея пише, че глобата от 200 лв., която е била действаща при такъв вид нарушения, е отменена.  Shocked Та, не ми стана ясно, ако дойдат полицаи само устно ли предупреждават или могат да наложат глоба?  Rolling Eyes И как евентуално се доказва този шум - той се чува от моята спалня, откъм външната врата на съседа може и да не се чува.  Close Close

Общи условия

Активация на акаунт