Лято в Албена 2011 (тема 2)

• 55 070
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Ами...отлив...според Съни тур (клиенти сме им от няколко години), казаха че тази година има интерес от много повечче чужди групи...Нямат интерес да си измислят, вече бях направила резервацията...Обаче питах за Орлов какъв е интереса, казаха, че миналата година по-рано се е напълнил (обесняват си го с по-високата цена).

# 286
mamaden, може и така да е  Peace
Има 2-3 месеца до сезона и ще стане ясно. Аз тъпо и упорито продължавам да чакам и да не си правя резервация Crazy Може и да остана на сухо най-накрая Mr. Green

# 287
  • В.Търново
mamaden, може и така да е  Peace
Има 2-3 месеца до сезона и ще стане ясно. Аз тъпо и упорито продължавам да чакам и да не си правя резервация Crazy Може и да остана на сухо най-накрая Mr. Green
Да не забравяме,че заради раздорите в Египет много чужди турсти са пренасочени от Египет към България,Турция,Гърция.Така че е възможно наплива да е по-голям от чужди туристи.

# 288
И ако все пак им останат свободни стаи в никакъв случай няма да ги пуснат на по-ниски цени Mr. Green
Не им вярвам. По това, което чета тук, а то все пак е някаква извадка, ми прави впечатление, че има отлив.

Според мен зависи от конкретния хотел и от периода, за който има свободни места.
За търсените и предпочитани хотели, ако останат незаети места ще са пренебрежимо малко, някоя и друга стая (да речем поради отказ от резервация, все пак се случват форсмажори, хора сме), няма да ги продават на по-ниски цени. Ще взема за пример Калиакра. И без това се продава изключително от чужди туроператори, т.е. разчита се на чуждите туристи да го пълнят и така и става. Миналата година в разгара на лятото, свободна двойна стая в Калиакра се е продавала на цена 300 лева срещу цена около 200-220 лв. в периода на ранните записвания.
Ако обаче в Калиакра останат незаети места за септември, примерно, съм почти сигурна, че ще ги продават по-евтино, защото в края на сезона каквото и да спечелят е по-добре от нищо.
Не знам дали правилно разсъждавам, да кажат по-компетентни като Galactic Voyager и TatjanaPeace   

# 289
  • Все на втория етаж
Има ли вече някой резервирал за Калиакра и през коя агенция? Довечера, ако успея ще попрочета назад, но за сега нямам възможност и се извинявам предварително.
Била съм в Калиакра и Арабела бийч, която не препоръчвам, не останахме доволни много.

# 290
Рози, благодаря ти за инфото.  Hug
Ще трябва в края на този месец или началото на другия вече да резервирам.  Simple Smile В началото на годината имаме много плащания и малко трудно се отделят пари за почивка. Но ако искаме да сме в Албена, ще трябва да се ориентираме вече.  Simple Smile

# 291
Миналата година например се уредих с Орлов /въпреки, че от месец се говореше, че няма места за него/, при това с цели две стаи в началото на август една седмица преди почивката Peace.
Друг е въпроса за хотелите, които се продават почти идзцяло на чужденци. Макар че сега се сещам, че миналата година уж и Добротица беше много продадена на французи, а доста от вас почиваха там.

# 292
Има ли вече някой резервирал за Калиакра и през коя агенция? Довечера, ако успея ще попрочета назад, но за сега нямам възможност и се извинявам предварително.
Била съм в Калиакра и Арабела бийч, която не препоръчвам, не останахме доволни много.

Да, аз, за периода от 26.06 до 10.07.
Резервацията ми е от румънски туроператор през българския Китт БГ. Малко е сложна схемата, но се навих, понеже цената е изгодна. По-назад в темата съм обяснила многократно моите неволи с Китт, ако искаш пиши ми на лични за подробности.

# 293
Макар че сега се сещам, че миналата година уж и Добротица беше много продадена на французи, а доста от вас почиваха там.

Според мен отлив няма, дори напротив. Аз по това време миналата година изобщо още не бях търсила хотел. Заех се с това през юни и за семейство с 1 дете се намираха стаи в абсолютно всички. За Добротица тогава наистина се говореше, че е продадена основно на французи, но Албена още предлагаше свободни стаи и резервирах. В интерес на истината в средата на юли българите там наистина бяхме малцинство.
Сега съм резервирала още през февруари и само дни след това спряха продажбите. Момичето от бюрото ме предупреди, че ако искаме да почиваме там трябва да реагираме веднага, защото тази година хотелът се оказал с изключително голямо търсене.

Това за храните - преувеличават според мен. Има разлика между стока с изтичащ и такава с изтекъл срок на годност. Охладените меса например са с годност 4 дни. На третия ден  хипермаркетите ги пускат с намаление. От това не следва, че от такова месо ще се натровиш. А, ако пък някой наистина си позволява да рискува здравето на цял хотел народ с развалени продукти, да го затворят.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 23:37 от Mama Svetla

# 294

Ние искахме да резервираме в Арабела заради УОИ, но не ни го прпепоръчахфа от бюрото за резервации в Албена. И ми стана много интересно, какво му е толкова на този хотел. можеш ли да споделиш по-подробно.

# 295
  • В светлината на слънцето
И мен силно ме вълнува екс управителката на "Орлов" в кой хотел ще е това лято.  Thinking Това че шеф-готвачът няма да е пак в "Орлов" не ми харесва. Но пък може новият да е още по-добър. Thinking

Вие там ли ще сте, в "Орлов"? Simple Smile

Така се очертава засега. Peace Но все още изчаквам с резервацията. Честно казано предпочитам да почакам още, за да се ориентирам и в прогнозата. А и да видим екс-управителката на "Орлов" в кой хотел ще бъде това лято.  Thinking Тия дни взе да ми се върти и една друга идея - хотел "Калиопа". Той е на самия плаж, на много хубаво място и миналото лято отзивите за него бяха доста добри. Проблемът е, че не е ОИ - тоест спане, закуска и/или вечеря. Като си спомня обаче, че моите в един период изобщо не обядваха, а само пиеха сок, мляко и нападаха сладоледа по обяд, направо си мисля, че липсата на обяд хич няма и да я усетим. А и миналото лято вечер си излизахме сравнително често и по кръчмички. Та може и да опитаме този вариант. Thinking Това, ако случайно стаите в "Орлов" свършат, докато се наканим да резервираме и екс-управителката я разпределят в хотел, който не ни устройва като местоположение (аз много държа да сме близо до плажа). Ще видим де. Още не бързам да резервирам. Grinning

# 296
  • Пловдив
И мен силно ме вълнува екс управителката на "Орлов" в кой хотел ще е това лято.  Thinking Това че шеф-готвачът няма да е пак в "Орлов" не ми харесва. Но пък може новият да е още по-добър. Thinking

Вие там ли ще сте, в "Орлов"? Simple Smile

Така се очертава засега. Peace Но все още изчаквам с резервацията. Честно казано предпочитам да почакам още, за да се ориентирам и в прогнозата. А и да видим екс-управителката на "Орлов" в кой хотел ще бъде това лято.  Thinking Тия дни взе да ми се върти и една друга идея - хотел "Калиопа". Той е на самия плаж, на много хубаво място и миналото лято отзивите за него бяха доста добри. Проблемът е, че не е ОИ - тоест спане, закуска и/или вечеря. Като си спомня обаче, че моите в един период изобщо не обядваха, а само пиеха сок, мляко и нападаха сладоледа по обяд, направо си мисля, че липсата на обяд хич няма и да я усетим. А и миналото лято вечер си излизахме сравнително често и по кръчмички. Та може и да опитаме този вариант. Thinking Това, ако случайно стаите в "Орлов" свършат, докато се наканим да резервираме и екс-управителката я разпределят в хотел, който не ни устройва като местоположение (аз много държа да сме близо до плажа). Ще видим де. Още не бързам да резервирам. Grinning

На мен пък Калиопа никак не ми се нрави Rolling Eyes. Поради близоста си с Орлов миналата година непрекъснато минавахме покрай него... Изключително шумен ми се строри, той си е на самия плаж, но и до крайплажната алея, там през целия ден и особено вечер има много хора, и си е шумно. Той е доста нисък, така че ще се чува според мен. А и миналата година в басейна на Калиопа, имаше от тези науваемите топки, в които се влиза...събираха се хора и компании и след 22.30 (момчето каза, че стоят докато има хора) Голяма глъчка, нормално де....хората се забавляваха.
Не те разубеждавам, само споделям впечатленията си от миналата година Hug

# 297
Aз си мисля,че управителката на Орлов ще е в Малибу,защото като питах момчето от кол центъра кои хотели ще работят с французи тази година,той ми каза само Малибу. А щом са казали,че управителката ще е в хотел с френси групи натам сочат нещата  newsm78 Това си е моя интерпретация,ще видим какво ще излезе накрая.
Иначе и аз мисля,че ще има свободни места и по-ниски цени,но ще е за края на сезона. И определено Орлов,Добротица ,Калиакра няма да са от тези хотели  Confused

# 298
  • В светлината на слънцето
И аз си мисля, че ще я насочят към "Малибу".  Thinking Но пък на мен "Малибу" не ми харесва. Не за друго, а защото впечатленията ми са, че е с доста шумна анимация и то в доста нестандартни часове. Може би, ако стаята е с изглед не към басейна, а на север ще е по-добре, тоест тихо.  newsm78 Честно казано между "Малибу" и "Орлов" предпочитам втория и по възможност в стаята ни от миналото лято.  Grinning За "Калиопа" само си разсъждавам на глас. Там има стаи, които гледат към розариума и които определено са доста тихи. Иначе шоуто с топките (нали и ние минахме през него  Mr. Green) предполага екшън до късни нощи. Tired

# 299
  • В.Търново
Здравейте, разпределението на плажната ивица по хотели все още не е уточнено изцяло. Скоро очаквайте повече информация, както и снимки от хотел Добротица Simple Smile Вие към този хотел ли сте се насочили тази година?
Това са отговорили от Албена във Фейсбука.Така че ще има промяна и при разпределението на чадърите по плажната ивица,може би ще има някакви корекции.Мисля си по-специално за Орлов,нали вече ще е 4*,не вярвам,че чадърите му и тази година ще са по в страни като миналата....

Общи условия

Активация на акаунт