Лято в Албена 2011 (тема 2)

• 54 996
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Че това не е нормално е ясно. Аз отдавна съм се отказала да търся нормалност у нас. Въпросът е законно ли е? Много се чудя? Не това дали могат да договарят различни цени за различни ТО и ТА, а дали могат за "забраняват" резервации и покупки на клиенти в рамките на ЕС?
Още миналия месец една наша съфорумка, която помагаше на много момичета тук за резервации ми писа, че им създават проблеми на тема "адресна регистрация" и предпочете да не ме въвлича в риск. Тогава се замислих да потърся информация по въпроса, но все не ми остава време да се ровя /не съм юрист/ и предпочетох да си платя като поп. Те от Албена точно на такива балъци като мен разчитат  Mr. Green
Но частните случаи на успех или неуспех при подобни опити за резервация не са интереси. Пак се връщам за въпроса за основанията за такава практика. Някой знае ли нещо?

# 571
  • Варна, морето и сините вълни!
Aз пък се удя, дали някой журналист дали няма да му хареса темата за публицистичен материал..
И не знам КЗП дали няма и тя да бъде заинтресувана от подобно отношение на Албена!

# 572
Останах без думи направо!  Shocked Ако се окаже, че това е политика на Албена въпросът ще бъде доста сериозен! Но се съмнявам да можем да го прочетем или видим някъде с подпис и печат на официален документ. Най-вероятно става дума за устни уговорки към немските и румънски тур-оператори, та хората да се чудят какво да ни правят, когато се обърнем към тях ooooh!
Безумие!   #Crazy

# 573
И на мен ми е много чудно, какво против българите биха имали ? newsm78
Освен, че заплатите са ни много по-голями и сме с по-висок стандарт от германците, затова можем да си позволим по-високи цени  Laughing
Миналата година в бар"Хавана" бяха вдигнали ръце от румънците, грабеха каквото месо имаше, все едно храна не са видели, а после кошовете пред Хавана пълни с пилешки пържоли

# 574
А може ли тези от сайта да си измислят, че от Албена им правят проблеми за бг туристи?
Нали имаше и миналата година и тази други хора резервирали чрез чужди оператори, а за първи път се чува за такъв проблем?
Аз бих искала от тур оператора всичко черно на бяло - е-мейл, който след това бих препратила на Албена за отговор, с конкретния въпрос.

# 575

Направих си труда да разгледам и други оферти там като например Грифид Арабела на Златните и се оказа, че този хотел е два пъти по-скъп през byebye, отколкото ако се букне от Съни турс.

Значи Грифид може да продава евтино на българи, а Албена точно обратното.
[/qute]

Aбсолютно всички хотели през   сайта на bye bye са по-скъпи, отколкото през българска агенция. Изключение правят само "Албена", които са пуснали по-скъпи цени за българите. #Crazy
Много, много тъпо...Аз още не мога да се начудя- защо.
 Поне да бяха изравнили цените за немския и българския пазар...
А това, че отказват резервации, направени от българи през немския сайт  е направо  много обидно...
Кой орган контролира подобни безобразия?

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 19:37 от Ненагледна

# 576
А може ли тези от сайта да си измислят, че от Албена им правят проблеми за бг туристи?
Нали имаше и миналата година и тази други хора резервирали чрез чужди оператори, а за първи път се чува за такъв проблем?
Аз бих искала от тур оператора всичко черно на бяло - е-мейл, който след това бих препратила на Албена за отговор, с конкретния въпрос.

Мисля, че не си измислят, защото преди няколко седмици аз и още няколко момичета направихме резервации от там без никакви проблеми.
Явно след като от bye bye са заявили резервациите към "Албена", вторите са започнали да правят проблеми. И според мен не защото ще загубят някой и друг лев от нас, а защото се излагат пред българските агенции, на които са продали хотелите си на доста по-скъпи цени, отколкото на немския и румънския тур-оператор и те(българските агенции) с право биха протестирали.
Аризона, с такива имейли разполага zvet 81.

# 577
Върнах се да прочета поста и, и не става ясно кой прави проблемите. От Албена по тел. са и казали че няма никакъв проблем да има при настаняването, както са и твърдяли тур операторите.
Възможно е когато има самолетен билет включен към резервацията на тях да им е по-изгодно такива да правят. Добре е един такъв е-мейл от тях да се препрати към Албена да видим как ще отговорят. Пак казвам, че си задавам тези въпроси поради това, че от други чужди сайтове не са правили проблеми на българи да резервират....

# 578
  • В.Търново
Да се включа и аз. Направих резервация за Сенди през byebye на цена 488 евро за 8 нощувки от 1 до 9 Юли. Около час по-късно (при това днес в Събота) ми се обадиха по телефона от byebye да ми обяснят, че резервацията е направена, но още не е обвързваща, тъй като от Албена отказвали да приемат български туристи през тях. Помолиха ме да говоря с Албена и ако може да ми пратят писмено потвърждение на пощата  , щяло да бъде добре. Ако не, и устно ставало.
Аз още се двоумя за самата резервация по други причини, но ако се реша смятам направо да им се обадя да ми правят резервацията.

Направих си труда да разгледам и други оферти там като например Грифид Арабела на Златните и се оказа, че този хотел е два пъти по-скъп през byebye, отколкото ако се букне от Съни турс.

Значи Грифид може да продава евтино на българи, а Албена точно обратното.

Това е за Господари на ефира!Съвсем сериозно го мисля!

# 579
Ако разчитат само на българи няма да си запълнят целия комплекс и ще е на загуба.
За това ходят по изложения и си продават хотелите за да са сигурни,че ще имат  приходи  дори и да са празни стаите.
Така мисля аз  и това,че тук пишем 20-30 човека не означава,че има интерес от българи чак толкова,че да се напълни комплекса.

# 580
Ако разчитат само на българи няма да си запълнят целия комплекс и ще е на загуба.
За това ходят по изложения и си продават хотелите за да са сигурни,че ще имат  приходи  дори и да са празни стаите.
Така мисля аз  и това,че тук пишем 20-30 човека не означава,че има интерес от българи чак толкова,че да се напълни комплекса.
Така е, да. Никой няма претенции да продават само на българския пазар. Просто можеха да обявят същите цени и тук, в България.

# 581
  • В.Търново
За това ходят по изложения и си продават хотелите за да са сигурни,че ще имат  приходи  дори и да са празни стаите.
Така мисля аз  и това,че тук пишем 20-30 човека не означава,че има интерес от българи чак толкова,че да се напълни комплекса.
Така е, да. Никой няма претенции да продават само на българския пазар. Просто можеха да обявят същите цени и тук, в България.
Абсолютно,Ненагледна!

# 582
Предполагам,че след като чуждитетуроператорите  купуват ''на едро'' цените за тях ще са по различни(нашите сигурно вземат по-малко стаи).
Най-вероятно има някакво логично обяснение.Иначе защо им е да го правят Rolling Eyes

# 583
Здравейте,

След разговора ни по телефона, ги помолих да ми го изпратят на мейл, който да препратя на Албена. Днес сутринта получих мейл от тях, в който пишат, че повечето хотели от различни държави не приемат гости от техните страни, затова ме молят да проверя с хотела, и най-добре да получа писмено потвърждение.

Сега смятам да го препратя на Албена.

# 584
Защо не  попитате "Албена" във фейсбук, да видим какво ще ви отговорят за сигуацията с чуждите тур оператори?

Общи условия

Активация на акаунт