Лято в Албена 2011 (тема 2)

• 55 049
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Takaaa, ние вече решихме, ще почиваме в Магнолия плюс Rolling Eyes. Искам да попитам тези които са почивали там, има ли по-тихи стаи(които да си заявим при резервацията). Какво представляват двойните стаи с преходна врата? Въпростана преходна врата ....със завеса ли е, с преграда тип хармоника, или нищо newsm78? Ще сме там от 25.06 до 05.07...Хайде момичета давайте съвети, утре или сряда трябва да резервираме.
Бяхме в Магнолия Плюс 2009 г., втората половина на юли, в непреходна стая. Не сме доволни. Основно от ресторанта и храната. Стаята и почистването бяха добри. Съобразяваха се, почистваха редовно. За банята винаги е нужен моп, защото сифона не е на най-ниското място и винаги остава гьол до вратата й. Изгледът беше към морето (то не се вижда, вижда се само от високите етажи на Орхидея) и пътя. Не е било шумно, с изключение на музиката и високият говор през вратата на терасата, идващ от и пред стаите на персонала на приземния етаж. Ние бяхме на 1 етаж (стая 112 мисля newsm78) и терасата ни беше точно над тях. Задължително искайте по-висок етаж, има асансьори, макар, че малко се чака за тях.
Ресторантът за 2000 души на хранене, опашките, бързането и тичането за храна, конкуренцията на тълпата румънци и руснаци за скарата, палачинките, плодовете и др. по-хубави неща, невкусната готвена храна и риба (като за столова), бавното зареждане или въобще незареждането на свършилите неща, ненавременното почистване и липсата на чисти маси, не много чистите басейни и съмнителните неща за ядене при тях и др. ни убедиха (специално нас), че колкото и да са добри цените им, не получаваш достатъчно качество за парите си. Мислихме, че в Орхидея е малко по-добре, но след опита на Рая от миналата година вече не сме сигурни. Sad
Смятаме, че в Албена, ако искаш да получиш задоволително качество за парите си, не трябва да слизаш под цените на Ралица***. Оттам нагоре, Ралица Супериор****, Орлов****(Сенди), Добротица ***, Калиакра****, вече съотношението похарчени пари/получено качество (value for money) според нас, е много по-добро.  Sunglasses

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 12:29 от Лариса

# 256
  • Пловдив
Takaaa, ние вече решихме, ще почиваме в Магнолия плюс Rolling Eyes. Искам да попитам тези които са почивали там, има ли по-тихи стаи(които да си заявим при резервацията). Какво представляват двойните стаи с преходна врата? Въпростана преходна врата ....със завеса ли е, с преграда тип хармоника, или нищо newsm78? Ще сме там от 25.06 до 05.07...Хайде момичета давайте съвети, утре или сряда трябва да резервираме.

Смятаме, че в Албена, ако искаш да получиш задоволително качество за парите си, не трябва да слизаш под цените на Ралица***. Оттам нагоре, Ралица Супериор****, Орлов****(Сенди), Добротица ***, Калиакра****, вече съотношението похарчени пари/получено качество (value for money) според нас, е много по-добро.  Sunglasses
Да, то това предполагам е ясно на всички ходили поне веднъж в Албена и пишещи в темата  Wink. Но не са ни в бюджета, така че остава Магнолия. До тук ....да искаме стая към гората и на висок етаж..., нещо друго да ни посъветвате?

пп Тризвездната Ралица, не ми харесва... Rolling Eyes

# 257
А и целият текст за увеличението в цената е малко измислен... не мисля, че не е оборим, но да не стигаме до там.

Ооо, не. Не мисля, че изобщо би се стигнало до някакъв проблем. Просто ми стана чудно, че е възможно две бюра на една фирма да подписват различни договори. Но, явно не са различни. Смея да твърдя, че от Албена са достатъчно коректни към клиентите и точно затова предпочитам да си правя резервациите директно през техните бюра или системата им за онлайн резервации.

Съмнявам се да има разлика. Твоя не съм го гледала, но мисля че си е един- типов.
Предполагам, че заради последната цитирана от мен клауза са ми препоръчали да си вземем ваучерите до края на март, но в никой случай не са ни казвали, че така трябва да направим. Можехме да си доплатим и през август, нямаше да ни върнат. Вероятно нямаше и да ни искат доплащане никакво. За нас не увеличението /евентуално/ бе решаващо, просто не обичам да ми висят задължения.
До сега не съм имала оплаквания никакви от комплекса. Надявам се и това лято да сме така.

# 258
  • София
Ние се решихме за Лагуна Маре. Смрад, мизерия, каквото - такова Laughing Хайде да си стиснем дружно палци да сме здрави, да не ни изтровят, да не ни хваща дрисъка и да не валят пороища Mr. Green Спокойна и весела по4ивка на вси4ки Hug

# 259
..., нещо друго да ни посъветвате?

пп Тризвездната Ралица, не ми харесва... Rolling Eyes
Тогава съветваме, Вита парк*** или Вилите на Вита парк***.  Thinking

пп  В "Тризвездната Ралица" храната и културата на храненето са с пъти по-добри от Магнолия, а анимацията е най-добрата в Албена, за деца и възрастни.  Е нема такъв купон!  Peace

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 14:18 от Лариса

# 260
Съмнявам се да има разлика. Твоя не съм го гледала, но мисля че си е един- типов.

Няма разлика. Това казвах и аз  Simple Smile

# 261

Лариса, за кой от тези изборени хотели имаш лични впечатления? Или за всичките? Mr. Green По-специално за храната в тези хотели?

# 262
  • Пловдив
Аз имам впечатления от Санди (миналата година), и от Ралица 3 и 4 звезди, ако трябва да препоръчам без да се замисля казвам Санди Peace. Повече ми хареса. Били сме и във Вита парк, не го препоръчвам...
пп Тук беше писано, за управителката на Орлов, чудна жена, следеше всичко да е ок, беше много отзивчива. Управителът на ресторанта беше на входа всеки обед и вечер, и поздравяваше усмихнато всеки. Изключително добро впечатление ми направи. Аниматорите....страхотни!!!
Тази година сме с по-нисък бюджет...

# 263
Мисля, че на входа на ресторанта стоят служители, които да следят дали няма да се промъкне някой без гривна на ръката  Laughing В много ресторанти има такива на входа, но любезно поздравявайки ни, оставят приятно впечатление, че са застанали специално за да ни кажат "Добър ден и приятен апетит"   Wink

# 264
  • Луната ни пази
Мисля, че на входа на ресторанта стоят служители, които да следят дали няма да се промъкне някой без гривна на ръката  Laughing В много ресторанти има такива на входа, но любезно поздравявайки ни, оставят приятно впечатление, че са застанали специално за да ни кажат "Добър ден и приятен апетит"   Wink
Съгласна съм с това. И на входа на ресторанта на Оазис беше същото- управителката на хотела и управителя на ресторантабяха нон стоп там. На страничния вход имаше други служители.

# 265
  • В светлината на слънцето
За "Орлов" ("Сенди бийч") това не важи. Просто, защото ако някой е решил наистина да се промъкне може да го направи по външната стълба, която свързва ресторанта с амфитеатъра и която никой никога не наблюдаваше. Naughty Конкретно в този хотел стояха, защото така си вършеха работата, тоест следяха нещо да не липсва на хората и персонала да си изпълнява съвестно задълженията. Надзорът беше по-скоро над персонала. И разбира се, любезното отношение към гостите на хотела бе още един плюс. Peace
За "Ралиците" нищо не мога да кажа. Почивала съм в единия във времето, когато бе все още хотел "Киев". Mr. Green От "Калиакра" спомените ми не са съвършено пресни. Тоест почивали сме там с мъжа ми преди да се родят децата, което е пак назад във времето. Тоест инфото не важи. За "Орлов" обаче спомените ми и впечатленията са съвършено пресни - от миналото лято. На храната в ресторанта давам оценка 9 по десетобалната система.  Peace Обслужването - писала съм вече много по темата, миналото лято бе отлично. Сега, като четиризвезден хотел, предполагам, че ще бъде още по-добро. Peace

# 266
  • Пловдив
За "Орлов" ("Сенди бийч") това не важи. Просто, защото ако някой е решил наистина да се промъкне може да го направи по външната стълба, която свързва ресторанта с амфитеатъра и която никой никога не наблюдаваше. Naughty Конкретно в този хотел стояха, защото така си вършеха работата, тоест следяха нещо да не липсва на хората и персонала да си изпълнява съвестно задълженията. Надзорът беше по-скоро над персонала. И разбира се, любезното отношение към гостите на хотела бе още един плюс. Peace
За "Ралиците" нищо не мога да кажа. Почивала съм в единия във времето, когато бе все още хотел "Киев". Mr. Green От "Калиакра" спомените ми не са съвършено пресни. Тоест почивали сме там с мъжа ми преди да се родят децата, което е пак назад във времето. Тоест инфото не важи. За "Орлов" обаче спомените ми и впечатленията са съвършено пресни - от миналото лято. На храната в ресторанта давам оценка 9 по десетобалната система.  Peace Обслужването - писала съм вече много по темата, миналото лято бе отлично. Сега, като четиризвезден хотел, предполагам, че ще бъде още по-добро. Peace
Напълно подкрепам написаното. Усещането не беше, че стоят там за да гледат дали някой изнася храна, а точно за да те поздравят, да попитат как сте и т.н. Веднага се правеше забележка на персонала, ако нещо не е както трябва. Свидетел съм, как управителката направи забележка на едно от момичетата, че има непочистена маса вече 4 минути Shocked Shocked.
Баткото с който бяхме единия ден нещо не беше добре и си остана в стаята. Попитах дали мога да му взема храна, отговора. "разбира се, че ще му занесете, ако искате нещо специално за детето като храна, и можем да го приготвим сме насреща" - отговор от управителя.
Вече писах....препоръчвам с две ръце хотела.

# 267

Лариса, за кой от тези изборени хотели имаш лични впечатления? Или за всичките? Mr. Green По-специално за храната в тези хотели?
Лични впечатления - за Магнолия Плюс, Орхидея и Ралица***.
За останалите, по бюджетни причини  Embarassed - от темите 2009 и 2010 г.
Затова пиша "смятаме" и "според нас", тоест семейно мнение.  Sunglasses

# 268
  • В.Търново
Тази година управителя на Орлов няма да е същия.

# 269
Аз имам впечатления от Санди (миналата година), и от Ралица 3 и 4 звезди, ако трябва да препоръчам без да се замисля казвам Санди Peace. Повече ми хареса. Били сме и във Вита парк, не го препоръчвам...
...
Тази година сме с по-нисък бюджет...
Еее, при този твой богат опит можем да съветваме само за "евтините" варианти.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 13:49 от Лариса

Общи условия

Активация на акаунт