В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 488
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
благодаря ви милички, успокоихте ме  Simple Smile лек и ползотворен ден на всички, а ние отиваме на среща с нашето мъниче, дано всичко да  е наред Wink

# 586
Честито Ескориал!!
Много се радвам че раждането е миналко така леко и прекрасно:) Много красиво име сте избрали!

Видях много мнения със думата смелост в тях и искам да кажа че за мен е по голяма смелост да се вдигнеш и да идеш в болницата отколкото да си останеш на спокойствие у дома Peace

Не съм писала отдавна защото по цял ден се гушкаме с дребния и ми е трудно да пиша с една ръка;)))
Мога обаче да го похваля че ме оставя да се наспя доста добре през ноща Crazy

Галче много се радвам че всичко се подреди добре за вас!

# 587
Отново благодарности на всички!   bouquet

Нещо не успявам да си променя профила и да включа и Алек в подписа Simple Smile

Ескориал направи ми впечатление че мъжа ти е дезинфектирал ваната преди раждането - с какъв препарат го направи - не е ли опасно за бебето пък и за теб?
Шемет - ваната я изчистихме със сода и вода (така си чистим по принцип цялата баня и мивките) и след това я дезинфекцирахме с кърпа, напоена с малко tea tree oil (масло от чаено дърво). Това е най-натуралния дезинфектант, който съм намерила до момента и го ползвам и за други цели. Количеството, което слагам е минимално, защото самото масло е много силно. След това изплакваме добре и е готово. Всъщност това го имах като съвет от дулата още с предишното раждане и го използвах отново.
Не мога да кажа дали е опасно за бебето - не мисля. След като го изплакнеш добре не се усеща, а и отново казвам - количеството, което се ползва е много малко.

Галче отново искам да ти кажа колко много се радвам за доброто развитие при вас! Дано от тук нататък само с хубави новини да ни заливаш!  Hug

Някой има ли връзка с МаНЕВрата?

# 588
Благодаря Ескориал Hug

И аз искам да ти кажа, колко ти се възхищавам за раждането и да ти благодаря, че го сподели с нас  bouquet

И мен ми е вече нетърпеливо за още бебешки новини.

# 589
I az se izviniavam za latinicata Embarassed

Shemet, nishto niama da plashtam za akusherkite, vsichko se pokriva ot carte-maladie-to vse edno si v bolnica i te sledi i rajdash s lekar. Tynkiat moment e,che triabva da minesh prez rodilna kyshta t.e. triabva da te zapishat za klient v niakoia ot rodilnite kyshti, a rajdaneto ne e nujno da stava tam, akusherkite sa edinstvenite, koito imat pravo da akushirat u doma, no rabotiat samo chrez rodilna kyshta. Zatova i e trudno da si namerish akusherka v Quebec, zashtoto vyprosnite kyshti  i syotvetno akusherki sa malko i ima dylgi waiting lists. Inache na cherno ne znam kolko struva,az niamashe da si go pozvolia.
No v drugite provincii ima poveche akusherki i e dosta po-lesno da se snabdish s takava. Tuk pak Gargamelcho moje da kaje po-podrobno.

# 590
  • Vaudreuil Canada
И на мен преди време ми направи впечатление че в другите провинции по-често и по-лесно се намират акушерки за в къщи. Може би там е платено и затова съм останала с такова впечатление че се плаща...
Ескориал мерси за отговора - а водата чешмяна ли е или се ползва друга питам щото аз съм много скептично настроена към водата в канализацията тук.
Едно обаче трябва да им призная - при нас правиха ремонт на някаква част от водопровода при едни съседи и тутакси намяткаха по вратите съобщения до второ разпореждане да се преварява водата за готвене и консумация. След два три дни раздадоха и нови съобщения че няма проблем вече да се ползва водата.

# 591
Ескориал мерси за отговора - а водата чешмяна ли е или се ползва друга питам щото аз съм много скептично настроена към водата в канализацията тук.

Ние си ползвахме чешмяна.

# 592
Шемет, в Онтарио мидуайфките се поемат от здравната каса, абсолютно нищо не се плаща. Наскоро една приятелка която току що завърши за мидуайф ме светна чед всъщност нямат достатъчно клиенти. Държавата ги задължава да взимат по 2 месеца почивка всяка година и от там идва и проблема с намиране на мидуайс особенно през лятото когато повечето си взимат ваканцийте Peace
Оказа се също че може да се запишете и в доста напреднала бременност ако имате късмет Wink

водата за водно раждане си е обикновенна чешмяна вода Laughing
бебето не би трябвало да я пие така или иначе Joy  Peace

# 593
здравейте, мами
влизам с малко неприятна новина. Днес бяхме на 2 ултрасанд и ни казаха че бебчо се рсзвива с 1 седмица закъснение, т.е. отговаря на 6 седмица, вместо 7 и казаха че при такива случаи има много висок риск от аборт  Cry отделно лекарката я притеснява факта че все още нямам никакви смптоми. попитах възможно ли е да се дължи на това че нямам апетит и ям много малко, тя каза че липсата на апетит също е симптом на бременност макар и рядко да се среща. каза че нищо не можем да направим, само можем да чакаме и да се надяваме че всичко с бебчо ще е наред въпреки забавянето. Не знам какъв е шанса бебчо да се задържи, но искам да мисля положително. казах че ако прескочим блузките 2 седмици всичко ще е наред. другия ултрасаунд е чак другия четвътък и не знам как ще спя спокойно сега цяла седмица Sadстискайте палци

# 594
  • Монреал
Dreaming  Praynig надявам се всичко да е наред с бебо! Не се притеснявай за симптомите - аз със втората бременост така се бях шашнала, понеже с Тарик си бях изповръщала стомашните сокове, а с Илияс - нищо! Така че може и да нямаш типичните симптоми. За ултрасаунда също не се шашкай - нали знаеш, че все пак измеренията са относителни. По-добре се концентрирай да си спокойна и позитивна, понеже стресът повече ще ти навреди.  Hug

# 595
Ето поредния случай #Cussing out дрийминг, моля те въобще не им обръщай винимание на приказките на докторите Naughty.
Не знам дали ще те успокои, но аз и с тази и с предната бременност не съм имала обичайните симптоми.
С теб сме и стискаме палци за другата седмица  Praynig

# 596
  • Vaudreuil Canada
dreaming дано всичко се развие добре за вас с бебчето - може да е късна имплантация, отклонение при измерването на видеозона или и двете, а сипмтомите не са задължителни за никой - по-добре се радвай ако нямаш симптоми. Намирай си повече занимавки до другата седмица за да не мислиш по въпроса - така или иначе нищо не можеш да направиш освен да чакаш. Успех и стиснати палци и от мен.

# 597
Ескориал, Благодаря за споделеното! Много увлекателно разказваш!   bouquet

Dreaming, аз симптоми на бременност толкова рано изобщо нямах! А много ми се искаше и постоянно се вглеждах! Бях много притеснена защо се бавят!

Относно мерките на бебето моята лекарка ми каза, че няма да ми разказва за никакви размери преди 13 седмица, макар да имах 2 ултрасаунда преди това, защото става въпрос за милиметри, за това, че техниката, колкото и да е добра, никак не може да бъде прецизна и с това сложи край на купищата въпроси, с които щях да я залея, повлияна от всичко споделено от бременеещите в БГ мами от отчетната ми тема!  Hug

# 598
благодаря ви много за милите думи
всъщност размер е 2.8 мм а пулса 70 в минута. Надявам се прост ултрасаунда да е объркал, но ако е верен от това което прочетох в нета пулса е много нисък а размер е наистина малък за 7 седмица. Силно се надявам всичко това да е грешка и другия четвъртък да имам по хубав новини. до тогава мога само да се моля и да се надявам че всичко ще е наред  Praynig

# 599
  • Canada
dreaming  Hug
Опитай се да мислиш за други неща - разхождай се навън, радвай се на хубавото време и събуждащата се природа, отдай се на кулинарство или пролетно почистване, слушай музика, препрочети любима книга... Изобщо опитай се да си запълваш максимално времето с някакви занимания. Всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт