Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли информация за детски театър в Монреал?
Какво е домашно раждане?
Какви са ползите от домашното раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли информация за детски театър в Монреал?
-
Какво е домашно раждане?
Домашното раждане се отнася до процеса на раждане, който протича в домашни условия, обикновено под наблюдението на специализиран медицински персонал или акушерка/дула. Това позволява на бременната жена да избере мястото и начина, по който иска да роди, като същевременно осигурява медицинско наблюдение и подкрепа. Домашното раждане е избор, който изисква подготовка, планиране и съзнателно вземане на решение от страна на бременната жена и нейния партньор. Важно е да се подчертае, че домашното раждане изисква специално обучение и подготовка както за бременната жена, така и за акушерка или дула, която я подкрепя по време на раждането.
-
Какви са ползите от домашното раждане?
-
Какво е бебешко парти (бейби шауър)?
-
Как се избират подаръци за бебешко парти?

)
За възстановяването... всеки който е минал през секцио си знае как е
За мен то просто не съществува. Вярвам и от моят опит съм стигнала за себе си до този извод, че когато жената е спокойна и се чувства сигурна - няма какво толкова да попречи на раждането. Още повече - ако "все пак" нещо започне да се развива в притеснителна посока - тя веднага ще го усети и ще пожелае да промени ситуацията. Примерно да отиде до болница или да извика някой на помощ. Но това само при условие, че не е разсейвана, има възможност да се вглъби и да усети истински процеса на раждането, което за мен лично в болницата не се случва, а дори и когато има непознат около мен - също. Т.е. всяко едно допълнително присъствие би ме разконцентрирало и дори би донесло със себе си потенциала за евентуален проблем. Преди две години, когато се подготвях за раждането на Карина направих тема по въпроса, може да я погледнеш ако искаш. Първите две теми от нея са писани по време на подготовката ми:
) Изобщо не ми се излизаше от водата, но трябваше да го направя. Родих на леглото в спалнята, но усещането след това беше като че съм свършила много тежка работа. А този път всичко беше толкова леко и ненатоварващо.
, само че при мен няма да е неасистирано,а с акушерки.
доста често през годините тялото много ме изненадва и не знам как да реагирам. Иначе моето първо раждане в Бг премина в болница, но в частна зала, тоест бяхме само аз и таткото. Но бебето не искаше да слиза надолу и трябваше да напъвам на 8 см..в резултат имах проблем с очите(получи се кръвоизлив) и накрая се наложи секцио..наистина направих всичко възможно..не беше причината, че бях с една акушерка и един доктор до мен..не мисля, че това е причината. Бебето се задушаваше..аз просто не можех да напъвам добре, колкото и литература да бях изчела, дори на курсове за майки ходих...освен това се оказа, че не мога да търпя на болка..аз съм с болезна менструация още от малка и със страхотни болки всеки месец, но този път бяха жестоки. Може би не мога да търпя на болка..преди да родя, всеки месец бях на силни хапчета, дори и като по-малка и линейка сме викали..посинявах от болка и правех "акушерка ръка"(така и не разбрах какво е това)Така че, болницата е добро решение за мен, защото някои случаи са по-особени.Oх,може би много ме е страх
Направи ми впечатление увереността и спокойствието, които си имала през цялото време.
Какво мислите? Мерси много