В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 490
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ескориал, влязох в темата да те питам за раждането и ти вече си споделила! Благодаря Hug
Все пак имам някой и друг въпрос Mr. Green
- защо прегаряте пъпната връв, а не я срязвате
- не те ли притесняваше липсата на медицинско лице, знам, че не раждаш за първи път вкъщи, но все пак ( знам, че на края на изреченията трябва въпросителен знак, но не ми работи клавиша Grinning)
- не трябва ли бебчето да се прегледа от лекар

За първи път чувам някой да ражда вкъщи( изключвам филмите, там все го обръщат на майтап) и ми е много интересно! Надявам се, не те притеснявам Hug

# 571
  • Монреал
Уау, ескориал - прочетох разказа ти и направо ти завиждам за бързото и леко раждане и толкова бързо възстановяване  Mr. Green HugПри мен и двата пъти беше доста стресово - първият път секцио по спешност, вторият път секцио след опит за вбак и 15 часа напразни контракции Crazy За възстановяването... всеки който е минал през секцио си знае как е Crazy
На мен ми е интересно как става записването на бебето, като е родено в домашни условия.
Името и на мен много ми харесва и много добре се връзва с имената на другите дечица.
Сега чакаме новини и от Маневрата - надявам се при нея вече всичко да е минало и да се гушкат вече с бебочката.   bouquet

# 572
  • Vaudreuil Canada
Уау, ескориал - прочетох разказа ти и направо ти завиждам за бързото и леко раждане и толкова бързо възстановяване  Mr. Green Hug

Има талант за писане .. да му се доражда на човек чак ... е не точно де ...  Crazy

Ескориал какви са разликите с предното ти раждане в къщи? Ако трябва пак да раждаш пак ли ще е във вода или би опитала друго?

Всъщност видях снимката с бебето - много добре изглежда дребосъка и много оформен.

# 573
Вярно има талант за писане, аз след две трудни раждания направо  ми се прииска и на мен да родя отново Laughing
 И на мен ми е интересно как стои въпроса със записването на детето и липсата на медицинско лице.

# 574
Ескориал, влязох в темата да те питам за раждането и ти вече си споделила! Благодаря Hug
Все пак имам някой и друг въпрос Mr. Green
- защо прегаряте пъпната връв, а не я срязвате
- не те ли притесняваше липсата на медицинско лице, знам, че не раждаш за първи път вкъщи, но все пак ( знам, че на края на изреченията трябва въпросителен знак, но не ми работи клавиша Grinning)
- не трябва ли бебчето да се прегледа от лекар

За първи път чувам някой да ражда вкъщи( изключвам филмите, там все го обръщат на майтап) и ми е много интересно! Надявам се, не те притеснявам Hug

- Прегорихме я този път, защото ми се струваше по-естествен и по-сигурен начин. Някакси вътрешно ми допадна идеята още щом прочетох за нея. Ето тук има повече информация по въпроса: http://www.clareloprinzi.com/cordburning.html
Едното, което ми допадна беше, че така дезинфекцията е сигурна, а другото, че когато топлината достигне до коремчето на бебето чрез пъпната връв спомага за размножаването на полезните бактерии в червата му.

- Интересно е, какво седи зад това "все пак". Simple Smile За мен то просто не съществува. Вярвам и от моят опит съм стигнала за себе си до този извод, че когато жената е спокойна и се чувства сигурна - няма какво толкова да попречи на раждането. Още повече - ако "все пак" нещо започне да се развива в притеснителна посока - тя веднага ще го усети и ще пожелае да промени ситуацията. Примерно да отиде до болница или да извика някой на помощ. Но това само при условие, че не е разсейвана, има възможност да се вглъби и да усети истински процеса на раждането, което за мен лично в болницата не се случва, а дори и когато има непознат около мен - също. Т.е. всяко едно допълнително присъствие би ме разконцентрирало и дори би донесло със себе си потенциала за евентуален проблем. Преди две години, когато се подготвях за раждането на Карина направих тема по въпроса, може да я погледнеш ако искаш. Първите две теми от нея са писани по време на подготовката ми: "Раждане вкъщи"
Ако имаш още въпроси ти е интересно да говорим по темата - не се притеснявай да ми пишеш.

- Отново ми е интересно какво точно седи зад "трябва" Simple Smile Може да е препоръчително за някои, но аз лично не вярвам, че "трябва" Simple Smile Аз познавам себе си, ражданията си, тялото си, децата си. Знам как изглежда и какво е нормално за едно новородено бебе. Ако всичко ми изглежда нормално не усещам нужда веднага да го гледа лекар. Друг е въпроса ако имам някакви притеснения или нещо ме навежда на мисълта, че има нужда някой да го види - тогава бих отишла веднага.

Ескориал какви са разликите с предното ти раждане в къщи? Ако трябва пак да раждаш пак ли ще е във вода или би опитала друго?
Хубав въпрос  Simple Smile Благодаря ти за него.
Всъщност това ще ми остане като основно впечатление от последното раждане. Водата определено много ми помагаше и специално на мен ми действа много отпускащо и успокояващо. Това направи раждането леко и приятно. Ако трябва да раждам пак - определено бих родила отново във вода.
При предишното домашно раждане седях във водата докато усетих първия напън. Обаче с него се замърси и водата - явно червата ми се бяха се изчистили добре предварително, както този път (може би защото имах трети човек, все пак доста непознат за мен, наоколо Wink ) Изобщо не ми се излизаше от водата, но трябваше да го направя. Родих на леглото в спалнята, но усещането след това беше като че съм свършила много тежка работа. А този път всичко беше толкова леко и ненатоварващо.
С две ръце препоръчвам на раждащите да пробват във вода. Ако не им харесва - винаги могат да излязат. На мен дори и само на душа ми беше много по-добре, отколкото "на сухо".

Относно регистрацията на бебето:
Докато бях бременна се обадих в Directeur de l'etat civil, от където издaват актовете за раждане. Питах ги каква е процедурата при неасистирано домашно раждане и те съвсем любезно ми обясниха какво трябва да направя.
Трябва да им пратя две бележки, написани в свободен текст, подписани и/или подпечатани от доктор. Първата вземам от доктор, докато съм още бременна и в нея пише, че съм бременна с термин еди какъв си. А втората се взема след като се роди бебето, не е задължително да е от същия доктор - в нея пише кога е родено бебето и кои са му родителите.
Обадих се в клиниката, където ми е семейния лекар и въпреки, че не се видях с нея - една друга докторка вече ми написа първата бележка преди месец някъде. А вчера през деня се обадих отново и поисках час, за да видят бебето и да потвърдят, че е родено Simple Smile и те ми дадоха час за следващия понеделник. Нямам представа за кой доктор, но то и няма толкова значение. Тогава ще взема и другата бележка.
Ще изпратя и двете бележки и ще очаквам в отговор да ми върнат стандартния документ, който по принцип дават по болниците при изписване.
Това е - процедурата е много ясна и лесна.
Дори не е задължително да те следи доктор по време на бременността, както се вижда от моя случай Simple Smile
И отново да похваля HERZL Clinic към Jewish Hospital - досега не съм имала никакви проблеми с тях и техният персонал и моите "странни" желания. Винаги са били много мили и отзивчиви и са ме изпращали с усмивка и добри пожелания да се случи това, което наистина искам.

Редактирам, за да ви пусна една снимка с бебо и Карина:

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 01:14 от escorial

# 575
Изма, всъщност Ескориал не е първата от канадските мами, която ражда в къщи. Гаргамелчо също има две домашни раждания Hug
А аз имам желание за такова, а пък то както се случи.  Heart Eyes, само че при мен няма да е неасистирано,а с акушерки.

# 576
escorial, честито бебче и много да ви радва.  bouquet И името, което сте му избрали е много оригинално.
По отношение на домашното раждане-според мен не е само до смелост, но и редица по-важни неща, като да познаваш добре тялото си и да си спокоен човек по натура и да имаш връзка между тяло и дух, да се храниш здравословно е също от значение. При мен тези неща не вървят ръка за ръка, за съжаление Sadдоста често през годините тялото много ме изненадва и не знам как да реагирам. Иначе моето първо раждане в Бг премина в болница, но в частна зала, тоест бяхме само аз и таткото. Но бебето не искаше да слиза надолу и трябваше да напъвам на 8 см..в резултат имах проблем с очите(получи се кръвоизлив)  и накрая се наложи секцио..наистина направих всичко възможно..не беше причината, че бях с една акушерка и един доктор до мен..не мисля, че това е причината. Бебето се задушаваше..аз просто не можех да напъвам добре, колкото и литература да бях изчела, дори на курсове за майки ходих...освен това се оказа, че не мога да търпя на болка..аз съм с болезна менструация още от малка и със страхотни болки всеки месец, но този път бяха жестоки. Може би не мога да търпя на болка..преди да родя, всеки месец бях на силни хапчета, дори и като по-малка и линейка сме викали..посинявах от болка и правех "акушерка ръка"(така и не разбрах какво е това)Така че, болницата е добро решение за мен, защото някои случаи са по-особени.Oх,може би много ме е страх
Но пък  много се радвам на майки решили за домашно раждане и това ми действа доста положително

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 02:57 от Gerii

# 577
escorial , благодаря ти за подробния отговор HugНаистина е много интересно това, което пишеш. Мога да те поздравя за смелостта, която имаш. Peace Направи ми впечатление увереността и спокойствието, които си имала през цялото време.
Аз не мисля да раждам повече, но дори и да исках, не бих имала тази смелост.
Зачетох се в темите ти за раждането вкъщи, стана ми интересно и ще се върна да почета още.
Още веднъж - здраве и късмет за цялото семейство Hug
Поздрави и на Гаргамелчо, не се е включвала скоро.

# 578
escorial, прекрасна новина, честита ви радост, нека расте здраво и щастливо детенце, а на теб бързо въстановяване Simple Smile.Постъпила си много смело да раждаш вкъщи, аз например нямам такава смелост.
Аз имам въпрос към всички раждали или бременни.
Тъй като много обичам сирене - от нормалното българско сирене, където тук му викат фета, прочетох в нета че не се препоръчва да се яде фета и други меки сирена, освен ако не са пастюризирани, по време на бременност, заради риск от листерия. Та въпроса ми е какво значи пастюризирано сирене, има се предвид да е правено от пастюризирано мляко ли? На кутията на моето сирене, което е купено от един арабски магазин пише Feta bulgarian style, произведено е в Канада и пише че е ползвано пастюризирано мляко. Ок ли е да го ям сурово или готвено, понеже няколко пъти вече си хапвам сурово сирене с препечена филийка, но сега ме гризе съвестта дали не съм направила грешка  Thinking Какво мислите? Мерси много

# 579
Дрийминг, нашето сирене не е от меките. Аз доколкото знам се имат предвид типа френски сирена, синьо сирене и всичко от сорта, които са с плесени и т.н.
Аз лично обичам българското сирене и си хапвам без угризения и притеснения.

# 580
  • Vaudreuil Canada
dreaming по принцип листериоза можеш да хванеш от какво ли не - бг саламуреното сирене мисля че е ок. Избягвай колбаси от сурово месо (сушено), домашнопроизведените такива, непастьоризиран мед, сини и други меки сирена, суши и хайвер.

# 581
Аз пък специално търся да купувам непастьоризиран мед, но все по-рядко се намира Rolling Eyes
Не виждам какво полезно може да е останало в пастьоризирания след въпросната пастьоризация, но това е съвсем отделен въпрос, който не е обект на настоящата дискусия Sunglasses

# 582
  • Vaudreuil Canada
Камбанка единствената причина да не го препоръчват на бременни, кърмещи и кърмачета е листериозата. За съжаление доста често съобщават за продукти заразени с листериоза единствения сигурен начин да я избегнеш е да редуцираш употребата на продукти които могат да са източник на зараза. Естествено всеки решава сам какви рискове да поема. Аз си спомням че приритвах за хайвер точно като забременях и така и не ми излезе от главата почти 4 години, но не посмях да хапна докато дребния не се отби. После си отядох де Simple Smile

Камбанка ето ти телефоните на две ферми за мед www.mielchampetre.com 450-451-4237 и miel claude vinet 450-424-0565.

Каква всъщност е тарифата за акушерка в къщи? Имам някакви спомени за 1500 долара толкова ли е наистина?

Ескориал направи ми впечатление че мъжа ти е дезинфектирал ваната преди раждането - с какъв препарат го направи - не е ли опасно за бебето пък и за теб?

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 05:51 от shemet_neveroiaten

# 583
Izviniavam se za latinicata, no komputarat mi e preinstaliran i mi lipsvat polovinata programi.
Iskam samo da chestitia na escorial novoto popalnenie v semeistvoto. Da i e jiv i zdrav Alec.   bouquet Pozdravlenia i za kuraja da rodi vav vkashti.

# 584
Ихаа, Еscorial, честито ти момченце Алек! Браво на теб за лекото естествено раждане! Много гушкане и отмор и опознаване!

Маневрата, и на теб хубаво скорошно събитие, чакаме бебо!

Общи условия

Активация на акаунт