Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 469
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
# 61

feta cheese в нъсарите не работят лели, а само квалифициран персонал, учители и помощник учители.

Grinning наясно съм  Grinning Peace Малкият ходеше на детска ясла в Бг и там така казват и на педагози и на "лелички" и на медицинските сестри  Peace По навик вероятно им казвам и тук лели  Wink

Който празнува днес, весел празник   bouquet

# 62
  • Лондон
Примерът на Doret е неподходящ, и не показва изключение, а потвърждава това, което се опитвам да кажа - голямото дете има нужда от двустранна комуникация и незнанието на езика му пречи до определена степен на адаптацията. На едно бебе, или както в нашия случай - 1 годишно дете, това, че не говори и разбира езика, не е толкова голям проблем... Ше чакам да се похвалиш как скоро ще те учи на произношение Heart Eyes

# 63
A.S.I.A благодаря за прекрасния букет:)
Всички да сме живи и здрави и много обичани. Simple Smile

# 64
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ МАМИ!!! Пожелавам много нежност и любов.

Мишолина, ето тези продават нещо подобно . Тези също са интересни .

# 65
  • Bristol
Честит 8ми март   bouquet
butterflyve, как ги намери тези сайтове! Много хубави неща има!
feta cheese, научи го да казва няколко неща на английски, които мислиш, че ще са му от полза. Например за допълнително храна, Can I have more, please. Тъкмо като ходиш ще видиш какви са ситуациите, от които ще има нужда да знае 2-3 думички, за да се разберат с персонала по-добре  Grinning
Аз на 2 и половина пуснах малката на прискул, заради езика. Ходих 2-3 дни за по 30 мин и след това повече не съм седяла с нея. Но ме бяха предупредили, че ако има проблем, може да ме повикат. Тя милата много трудно свикна, много плачеше. Имаше си една лелка, която изцяло с нея се занимаваше, гушкаха се. Само това я успокояваше. Но моята, въпреки че е родена тук и все още не се самоопределя като българче, доста до късно ползваше само български език  Peace Имах голям проблем, като се срещах с местни, защото възрастните не можеха да комуникират с нея  Confused  На съседката също й беше криво, че малката не разбира закачките й и тактично подпитваше, кога ще започна да я уча на английски  Grinning В прискула започна да разбира, но не говореше, мълчеше и с мимики. Веднъж ги беше изненадала с познанията си, като беше разпознала няколко цвята на английски, та учителката й се амбицира да я научи и на останалите. Едва в ресепшън клас се отпусна, а сега предпочитан език й е английския.

# 66
Днес остана сам. Първоначално влезнах и аз, той носеше любимото си коте-играчка, започна да го показва на децата и да им казва, че се казва  Лайън. Получи се доста добре откъм комуникация. Учителката Wink ми каза да ида във фоайето и той след 10 минутки попита за мен, тя му каза, че съм в тоалетната ( той знае тойлет думичката) и се успокои. След час ми казаха да си ходя, бил много спокоен, играел..След малко отивам да си го взимам, днес 3 часа ще седи..Ох толкова ми е спечено, въпреки че много се постараха жените, много го занимаваха  Heart Eyes Ние вчера попълнихме анкета с любимите му занимания, предмети, играчки и те се насочиха там и мисля, че го спечелиха, дано е така  Praynig Praynig Praynig

Мерси за коментарите момичета, много важен момент в живота ни е този  Grinning

Поздрави   bouquet

# 67
Дами, честит ви празник Simple Smile с най-добри пожелания Simple Smile

# 68
  Честит осми март Много здраве, любов и послушни деца  Hug
  За градините и на мен ми е интересна темата. За плаченето не ме притеснява особедно, то е ясно, че повечето дечица плачат, в БГ също си имат доста проблеми някой майки с градината, та езика не ми е проблем. Надявам се само да е в рамките на нормалния рев и да свикне. По скоро ме притеснява храна, хигена, отношение. За хигената ще трябва да се примиря явно, тук стандартите са малко по-различни от мойте, другото ще го избирам уж  Crazy

# 69
За хигиената, аз докато бях в градината за 2 часа, 2 пъти им миха ръцете..Което е доста добре! Храненто още ми е тъмна Индия..Малкият каза, че днес не били яли нищо / взех го в 11:30/ Shocked Обикновено не лъже... Rolling Eyes Аз го заведах в 8:30 до 9:30 бях там и не чух да се яде..ако и после не са яли, наистина е притеснително  Thinking Ама аз ще си му давам закуска у нас..за нас градината е от значение да свикне с езика, а не да го хранят Wink тъй като имаме "лошият" късмет да е роден на 31.07, т.е Септември на точно навършени 4 ще е ученик  Crazy

# 70
  • Нотингам/Пловдив

# 71
Честит празник, дами!   bouquet

Фета, ако е закусвал във вас и го вземаш в 11.30 не виждам какво да ядат в това време. Освен най-много една бисквита или плод някъде към 10, но едва ли някой ще им даде повече.  Rolling Eyes Според мен това не трябва да те притеснява, но ти си знаеш.  Hug

По скоро ме притеснява храна, хигена, отношение. За хигената ще трябва да се примиря явно, тук стандартите са малко по-различни от мойте, другото ще го избирам уж  Crazy
Мисля, че храна, хигиена (особено) и отношение, са ти най-малките проблеми, по мое скромно менние. Е, ако у вас миете ръце на половин час и зъби на кръгъл, е друга бира.  Peace

Откажете се от идеята, че ще дават някаква, каквато и да е храна, ако децата ви са за по 2 - 3 часа на ден! Както казах, най много бисктвита или плод, сутрин към 10 или след обяд към 2.

Габриел нямаше никакви проблеми с градината. В началото даже не се обръщаше чао да ми каже, нямаше търпение да влезе в стаята. Никога не е плакал, нито аз съм оставала за всеки случай. Спомням си, че питах първият ден дали искат да остана малко, казаха, че няма нужда и бяха прави. Виждала съм други деца, които плачеха и не искаха да остават, но въпреки всичко родителите си заминаваха и персонала ги "поемаше" ревльовците.  Simple Smile Тръгна на 3.

Лек и спокоен ден от мен и притен празник, ако го отбелязвате по-специално!   bouquet

# 72
тъй като имаме "лошият" късмет да е роден на 31.07, т.е Септември на точно навършени 4 ще е ученик  Crazy

Един малък Хари Потър. Тя и авторката на Хари потър е родена на тази дата, пък сега по-богата и влиятелна от кралицата стана, може да е на късмет и за вас!!!! Grinning Grinning Grinning

Майтап на страна, синът ми е роден на 30/07, момичетата на 13/08, това бебе също ще е около 15/08 и за мен лично е идеално като възраст за започване на училище защото не губят месеци от годините си. Иском да кажа, аз съм родена през март и тръгнах на училище на 6 1/2, т.е. изгубих 6 месеца. Цнам, че за повечето хора е без значение, но ад така виждам нещата. Колкото до езика, не се бой, докато почне училище ще е свикнал 5пъти вече. Peace

# 73
  За хигената изобщо не говоря за миене на ръцете даже. На моя приятелка детето е на градина тук, на годинка е, всеки път го взима мокър, полугол, дори и в най-голямия студ като беше, обикновенно не с негови дрешки, мръсен и гладен. Ясно е, че в тази градина няма да я пусна, но да мисълта ми е, че има и леко западнали, не навсякъде всичко е чудесно. И да каже човек, че евтино го гледат, ами то...
  Аз пък не мисля, че е нормално да не им се дава храна до 11,30. Нали трябва да има закуска. Аз ако го храня у нас, за какво им давам една минимална заплата. Ще видим какво ще намеря, тук до нас има една градина, която много хвалят, но никога няма места, дано имам късмет и да се освободи място за нас. Там е чисто, бебетата са отделно, хранят ги и много се занимават с децата.

# 74

и тръгнах на училище на 6 1/2, т.е. изгубих 6 месеца.
A.S.I.A., голям мерак за учене си имала , това ще да е голяма загуба 6 месеца прeкарани в игри  Simple Smile. Моетo дете ще тръгне на почти  5 години , щото е родено ноември и ме радва този факт, ще е по-голямка и по-умна и така ще блесне. Simple Smile
Miss Fine, от личния ми опит мога да споделя в детската градина ги храниха средно на 2 -3 часа, аз присъствах първият и вторият ден на закуска даваха на децата допълнително. Относно хигиената, миеха си ръцете редовно, но като беше хремава все ми я връщаха с едни засъхнали сополи страшна работа и мърлява си беше. Обаче основната причина да заменим nursery-то  с childminder e , че много боледуваше. От една година е при" чайлдката "и не е имало сериозни здравословни проблеми. Определено съм за childminder една идея по-отговорни ми се струват.

Общи условия

Активация на акаунт