Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 506
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  LOKO аз четох и за childminder, за съжеление тук никой не си е давал детето на такава от мойте познати и нямам препоръки за конкретна. При тях доколкото четох има варянт и аз да му нося храната. Не ми се ще да яде на  8 месеца чипс, пица и бисквити основно.  Ще разуча и този варянт, не бях се сещала от гледна точка на здравето. Ще ходя пак на плей групи и на други места и дано ми препоръчат някоя.

# 76
  • Манчестър
За хигиената, аз докато бях в градината за 2 часа, 2 пъти им миха ръцете..Което е доста добре! Храненто още ми е тъмна Индия..Малкият каза, че днес не били яли нищо / взех го в 11:30/ Shocked Обикновено не лъже... Rolling Eyes Аз го заведах в 8:30 до 9:30 бях там и не чух да се яде..ако и после не са яли, наистина е притеснително  Thinking Ама аз ще си му давам закуска у нас..за нас градината е от значение да свикне с езика, а не да го хранят Wink тъй като имаме "лошият" късмет да е роден на 31.07, т.е Септември на точно навършени 4 ще е ученик  Crazy

Съмнявам се ,че не им дават да ядат. По скоро трябва да се уточни на какви сесии ще ходи и кога е закуската...ако закуската е от 7,30 до 8,30, не можеш да очакваш ,че на него ще му дадат в 9.00.

# 77
Закуската е в 8:45 до 9:00  Rolling Eyes После в 10 имат пак малка закуска и в 12 обед  Rolling Eyes Първият ден закусва в 8:30 и после в 10..Ама нищо чудно да ме послъгва нещо дребен  Thinking Whistling Но наистина не му е в стила, обикновено си казва от-до  Party

# 78
Честит Празник Мили Дами!  bouquet smile3525 Бадете обичани и обичаите!

# 79
  • Лондон
Според мен childminder не е препоръчителен вариант, много зависи от индивидуалността на на тази жена, а не от някаква обективна система, може да попаднеш на много свестен човек, но и на много некадърен. Имам колежки, които буквално ги изнудваха с месеци, сменят им условията, лъжат, че са болни, те ги сменят, а новите пак този дол дренки, накрая децата им не искаха да ходят никъде. Освен това при този вариант общуването с други деца е сведен до минимум, а това за мен е най-важното от всичко. За боледуването съм съгласна, че сигурно е по-малко, но пък от друга страна по-добре да боледуват по-рано, да изкарат шарките, отколкото всичко това да ги застигне, когато тръгнат на училище. Всичко това си е мое, но изпитано мнение. Иначе списък на лицензирани  childminder се взема от общината и пак трябва да се проверят лично, само с препоръки не става.
Ние гледахме 7 градини преди да изберем, тоест, всичко налично в околността, имаше някои наистина много зле, няма да навлизам в подробности, но избора трябва да се направи след събиране на максимално впечатления, най-вече от персонала.  Местата в добрите не достигат, има лист на чакащи и обикновено децата ги записват и преди раждането. В нашата градина по Коледа нямаше места до юли тази година.

За тръгването на училище си мисля, че тук тръгват достатъчно рано, за да има значение кой месец е родено детето, на 5 най-късно са вътре, нито е 6 и 1/2, нито е 7 Wink

Моето дете получи очила и  пълен костюм за плуване и цяла вечер тренира, килима беше басейн и тя се мята вътре, сухи тренировки Rolling Eyes голям смях падна...

# 80
  • Манчестър
Според мен childminder не е препоръчителен вариант, много зависи от индивидуалността на на тази жена, а не от някаква обективна система, може да попаднеш на много свестен човек, но и на много некадърен. Имам колежки, които буквално ги изнудваха с месеци, сменят им условията, лъжат, че са болни, те ги сменят, а новите пак този дол дренки, накрая децата им не искаха да ходят никъде. Освен това при този вариант общуването с други деца е сведен до минимум, а това за мен е най-важното от всичко. За боледуването съм съгласна, че сигурно е по-малко, но пък от друга страна по-добре да боледуват по-рано, да изкарат шарките, отколкото всичко това да ги застигне, когато тръгнат на училище. Всичко това си е мое, но изпитано мнение. Иначе списък на лицензирани  childminder се взема от общината и пак трябва да се проверят лично, само с препоръки не става.
Ние гледахме 7 градини преди да изберем, тоест, всичко налично в околността, имаше някои наистина много зле, няма да навлизам в подробности, но избора трябва да се направи след събиране на максимално впечатления, най-вече от персонала.  Местата в добрите не достигат, има лист на чакащи и обикновено децата ги записват и преди раждането. В нашата градина по Коледа нямаше места до юли тази година.

За тръгването на училище си мисля, че тук тръгват достатъчно рано, за да има значение кой месец е родено детето, на 5 най-късно са вътре, нито е 6 и 1/2, нито е 7 Wink

Моето дете получи очила и  пълен костюм за плуване и цяла вечер тренира, килима беше басейн и тя се мята вътре, сухи тренировки Rolling Eyes голям смях падна...

Напълно съм съгласна.......помисли си само ,че този чаилдмаиндер има да гледа 5 деца.....на колко може да обърне внимание едновремено....??? 1-2-3..???Докато в градината ако едно момиче е заето с едно дете,а друго има нужда , веднага идва друго момиче...поне така беше в нашата градина.....само,че за да има място в нея го записах Януари месец, Алекс е роден през Май,а почна градината през Ноември....с хубавите градини е така, имат дълга листа на чакащи......

# 81
Моето дете получи очила и  пълен костюм за плуване и цяла вечер тренира,
килима беше басейн и тя се мята вътре, сухи тренировки Rolling Eyes голям смях падна...

О-хо, чакай до година като почне с тренировките по букване на почивки из Малдивите  Heart Eyes

Мен пък ме искат разни лондонски училища. Ама аз се дърпам.
Изобщо не ми се живее в Лондон. Ще ми е много краен вариант.
Аланглето също не иска да се мести. Много ще му е далеч от смейството.
Да им се невиди и чужденците, дето не били близки с родителите си... Митове..

# 82
  • Bristol
Хубаво е да се подбере чайлдмайндера или градината, ама като няма места, а имаш нужда, се хвърляш на първия свободен! И аз така се точих, как ще избирам чайлд майндер, какво ти избиране... добре че имах късмет и намерих едно ново регистрирано майче!  Crazy

tzvetak, на плуване ли сте я записали? Моята напредва бавно, но славно там. Зимата обикновено пропуска много сесии, но като се затопли, ставаме по редовни  Grinning В понеделник ги учиха да плуват брус (така ли се пишеше?!). Те краката не могат да схванат как се движат, камо ли да синхронизират движение на крака и ръце  Laughing Преди като ги учиха крол беше същата работа, или забравят за краката, или за ръцете, или да дишат  Joy Големи са сладкиши! Heart Eyes

А голямото ми момче днес се прояви като достоен заместник на баща си. Получих букета си цветя и любимия шоколад, въпреки че мъжът ми е далеч от къщи. Имам дълбоките съмнения, че той го е инструктирал. Питах го, как така знае за 8ми март, а той отвърна, нали ти ми каза преди няколко дни за този ден и че ще излизаш вечерта  Thinking

tolumba, алангле, не алангле, при мама е най-добре! Hug

# 83
  • Лондон
zlatna tolumba, хайде де, идвай, почвам да мисля с какво може да те съблазня Grinning На приятелчето му кажи, че сега ти ще си му семейството, от кой друг би имал нужда...или нещо такова, по-високопарно, по-английско  Laughing

Лондон, ако си без деца, е супер, слушай кака си, и e нещо, което трябва да се опита Simple Smile

Ave, гледа ли мача Wink лоша работа, май въпроса е на кой етап ще се срещнем с тези  Rolling Eyes

# 84
  • Лондон
Merry, не бе, човек, сложи си атрибутите и си въобрази, че правоъгълният килим е басейн и почна да се хварля, все едно скача вътре, това в продължение на 2 часа тази вечер, и вчера същото Rolling Eyes Иначе се каним цяла зима да ходим на басейн, на свободно плуване, но с тези хреми не можем да се организираме...

# 85
Zlatnata tolumba, вместо за Лондон мислете за Манчестър и околността според мен  Whistling
Tzvetak, ако играем както срещу Ливърпул, не шампионска лига, ами не знам докъде ще я докараме...  Confused

# 86
  • Манчестър
Хубаво е да се подбере чайлдмайндера или градината, ама като няма места, а имаш нужда, се хвърляш на първия свободен! И аз така се точих, как ще избирам чайлд майндер, какво ти избиране... добре че имах късмет и намерих едно ново регистрирано майче!  Crazy

tzvetak, на плуване ли сте я записали? Моята напредва бавно, но славно там. Зимата обикновено пропуска много сесии, но като се затопли, ставаме по редовни  Grinning В понеделник ги учиха да плуват брус (така ли се пишеше?!). Те краката не могат да схванат как се движат, камо ли да синхронизират движение на крака и ръце  Laughing Преди като ги учиха крол беше същата работа, или забравят за краката, или за ръцете, или да дишат  Joy Големи са сладкиши! Heart Eyes

А голямото ми момче днес се прояви като достоен заместник на баща си. Получих букета си цветя и любимия шоколад, въпреки че мъжът ми е далеч от къщи. Имам дълбоките съмнения, че той го е инструктирал. Питах го, как така знае за 8ми март, а той отвърна, нали ти ми каза преди няколко дни за този ден и че ще излизаш вечерта  Thinking

Аз лично мисля,че плуването е много добър спорт. Алекс ходи на уроци вече почти две години, отдавна плува без armbands. Много му харесва и понеже ходи само в събота,чака с нетърпение.

# 87
  • Манчестър
zlatna tolumba, хайде де, идвай, почвам да мисля с какво може да те съблазня Grinning На приятелчето му кажи, че сега ти ще си му семейството, от кой друг би имал нужда...или нещо такова, по-високопарно, по-английско  Laughing

Лондон, ако си без деца, е супер, слушай кака си, и e нещо, което трябва да се опита Simple Smile

Ave, гледа ли мача Wink лоша работа, май въпроса е на кой етап ще се срещнем с тези  Rolling Eyes

Гледах, гледах мача,как ще пропусна. Офф,ако Бентдер беше вкарал онова положение...щеше да е друго....сега и на финала да срещнем Барса, пак ще ни опукат...с този лазарет в момента, на Съра ( no value in the market) ако завършим първи пак ще е добре.....иначе си представям Барса да се паднат с Реал Мадрид......а и ако Перси не беше изгонен мисля,че мача щеше да тръгне в друга посока.

# 88

Така-така.. И в добавка-татко му как хубаво готви и какви домати гледа..

zlatna tolumba, хайде де, идвай, почвам да мисля с какво може да те съблазня Grinning

Ъъъ, може ли да плувам на килима  Party

Zlatnata tolumba, вместо за Лондон мислете за Манчестър и околността според мен Whistling
Hug

Искааааамммм в Нооооттттииинннгггааамммм...
Онзи ден броях...От както заминах да уча на 19, съм сменила 17 квартири.
В добавка размък-примък БГ-УК. Не знам дали има друга луда, дето е подмятала
по пощите толкова чифта обувки, колкото аз... Уморих се да редя нови къщи..
Но пък, ако искам да се занимавам с това, което искам и да трупам стаж..иска си жертви...
Агенцията от Лондон, която ми се обади, ме заляха с предложения.
И веднага мога да почна на договор, не съплай, което не ми харесва изобщо.
Ще го мисля. Пък и до септември има време. Може да се случи какво ли не...

# 89
Привет на всички:)
Мога само да споделя опита с нашата чайлдмайндър-ка, макар, че беше първата, с която се видяхме и не знаехме какво да очакваме.
Та: досега не ми се е случвало да си прибирам детето мръсно и гладно Heart Eyes Няколко пъти съм влизала вътре, след първатат среща - дори и вкъщи не ни е толкова чисто, подредено и спретнато. Всяко дете си има отделна кошарка и място за неговите неща ( дрешки,памперси и подобни). При записването ни даде един куп неща за попълване - какво обича детето, от какво се страхува, форми за разрешение - да го извежда, снима, специални игри на открито. Относно храната - дава им храна 3 пъти,като имат и закуски, но изрично пита дали има алергии/религиозни съображения или просто неща,които не харесва детето. Първоначално идеята беше детето да тръгне 3 дни по 8 часа, но понеже не работя, тя се съгласи да е за по 4-5 часа 2-3 седмично. Винаги ме пита,когато й оставям детето дали е ял и дали е спал, а като си го взимам ми показва често снимки какво са правили и ми казва набързо какво е ял. Явно е въпрос на късмет, но си мисля, че си заслужава човек да проучи и тази опция Hug
А за Лондон по много скромното ми мнение мога да кажа, че става даже и с деца Wink Но тепърва предстои да си обикаляме наоколо Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт