Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 455
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
juju ние наемаме чрез агенция, когато ги обикаляхме всичките условията бяха 90%еднакви навсякъде : такса за агенцията: от £250 до £450; 6 седмици депозит (имаше една, която искаше 3 месеца, но не се сещам коя); правят ти проверка на финансите; задължително искат да рабориш и да имаш постоянен доход; а на първо време, за да ти дадат да наемеш ти изчисляват: ако например наема е 500 паунда на месец, това се умножава по 30 месеца (т.е. 2 години и половина) и получената сума е дохода на година, който трябва да имате, за да ви одобрят за наематели ...
според мен е по-лесно без агенция, но пък с нея е по-сигурно.

# 691
  • Soon London :)
Merry благодаря за линка. Ще го препратя.
Депозита не е ли един наем напред?
Аз почетох  малко по чужди форуми, но не ми стана много ясно и затова питах и тук  Hug
Живот и здраве следващия месец и аз ще съм при вас и ако всичко върви по план, искам и детенце на 8 години е да дойде до края на годината. Хич не ми е ясно с училището как ще стане, та ще разчитам на вашата помощ.
Благодаря, че Ви има момичета.
 Hug Hug Hug
Вече ще пиша по - често тук и надявам се само с хубави новини.
Ev и на нас така ни казаха, че е много сложно с агенция на този етап. Ще търсим друг вариант явно.

# 692
juju настина ще ви е по-лесно без агенция, но можете пак да ги огледате ... ние имахме късмета да попаднем на нов-открита малка семейна агенция, която ни взе 200 такса, 1 месец капаро, майчинството ми го признаха за доход (докато други агенции твърдо заявиха, че не било доход), даже и без да сме питали човека ни каза директно, че хазяина е от тези склонни за пазарене относно наема и свалихме 50 паунда от оригиналната сума (не е мн, но поне покрива разходите за памперси  Joy) ... та огледайте се и сред агенциите, то поне за това не се плаща Simple Smile успех с търсенето и дано всичко ви мине по мед и масло Simple Smile

Мис Файн за renewal-a казаха ми, че по принцип ги пращат и без да им се обадиш, но в момента заради проверките били много заети и отнемало повече време, та е хубаво да ги подсети човек, че да не се окаже после, че са ти изплащали повече през този период на чакане и да трябва пък да връщаш.

# 693
 Да имаме проблеми с проговарянето,на 4 годинки е и от 6 месеца започна да приказва и то не много добре.Разбрах,че в Лондон има 2 градини които са български,не знам  дали имат и такива специалисти ,които да работят с децата в тях.Притеснена съм,ако тате ни вземе искам да съм подготвена поне малко с информация.

# 694
Добре, защо трябва да чакаш да се преместиш в Лондон,
за да предприемеш нещо по отношение на този проблем?
В България има достатъчно специалисти, своевременно се обърни
към тях и за информация и специализирана помощ.

# 695
С проговарянето съм се заела от преди 2 години,просто питам за информация там как стоят нещата.Не е толкова зле,но все още се затруднява.Понеже видях темичката ви затова  и се осмелих да попитам.Естествено,че и тук лекарите ще ми дадат насоки и там ще разпита таткото,но при толкова майки все се надявах някоя да има информация дали в градините там има  и такъв персонал.

# 696
  • След завоя в дясно
sisa788- тук системата е малко по различна от тази в БГ, ако детенце има затруднения с говора като дойдете тук ще го запишеш на личен лекар, ще му споделиш опасенията си и и той ще ви насочи към съответните специалисти, организации и т.н. не е задължително да са българи, тези хора са обучени да се справят с многоезични деца. Много ти е специфичен проблема и много се съмнявам, че ще намериш такъв човек в БГ градината тук. Аз оставам с впечатлението, че градините тук са предимно за да се запази българският език.

# 697
Много ти благодаря Ell  за отговора   bouquet Ще търсим подходящ педиатър.

# 698
juju ние наемаме чрез агенция, когато ги обикаляхме всичките условията бяха 90%еднакви навсякъде : такса за агенцията: от £250 до £450;

Тази сума 250-450 е такса за това, че са ти намерили квартира и остава за агенцията.....така ли?
А какви са вариантите без агенция?

# 699
  • След завоя в дясно
sisa788- личният лекар обикновено е общо практикуващ, ако ти трябва педиатър ЛЛ ще ти даде направление, за среща с което ако сте в Лондон се чака обикновено минимум 2-3 месеца.
Florina- варианта без агенция крие рискове като фиктивни и некоректни наемодатели, затова повечето хора ползват агенции.  Най "безболезнен" начин е в началото да се настаните при българи, изваждате си необходимите документи и тогава поемате по пътечката на самостоятелните квартири.
Успех!

# 700
juju ние наемаме чрез агенция, когато ги обикаляхме всичките условията бяха 90%еднакви навсякъде : такса за агенцията: от Ј250 до Ј450;

Тази сума 250-450 е такса за това, че са ти намерили квартира и остава за агенцията.....така ли?
А какви са вариантите без агенция?

да, за агенцията остават тези пари, после ти се връщан само депозита.
за без агенция - до сега сме наемали само отделни стаи в къщи или апартаменти, не са ни искали нищо освен доказателство, че работим, депозит и винаги сме подписвали договор (колкото да не е без хич).
Но и аз съм съгласна с Елл, че крие много рискове наемането без агенция.

# 701
ev, Ell благодаря ви момичета

Най "безболезнен" начин е в началото да се настаните при българи, изваждате си необходимите документи и тогава поемате по пътечката на самостоятелните квартири.
Успех!

За сега сме точно на този етап  Simple Smile

# 702
  • Bristol
Много ти благодаря Ell  за отговора   bouquet Ще търсим подходящ педиатър.
Възможно е и българи логопеди да има тук, но е много малко вероятно  newsm78 По принцип, ако има проблем, личният те насочва към специалист. Логопедите не са към градините и училищата. В класа на дъщерята има детенце с говорен проблем, но не е чужденче. Веднъж седмично след училище посещава логопеда, това е от години. Родило се е с проблем, минало е през няколко операции, за да го оправят, но все още не говори добре  Confused За моя изненада обаче децата го разбират прекрасно, само ние възрастните изпитваме затруднения, но съучениците му влизат с удоволствие в ролята на "преводачи"   Heart Eyes

# 703
  Eхо, къде сте всички. Да не сте на сватба  Simple Smile Свърши вече, хайде по домовете. Някой ходи ли, може да разкаже. На мен ми хареса булката, малко семпла ми се стори от към прическа, грим и тн, но поне си е красива и друго не и трябва. Роклята не ми хареса, че е с дълъг ръкав, но незнам дали не е нещо етикет  Rolling Eyes
  Сага пак съм на вълна нещо да уча. И се ровя в нета вместо да спя.
  Чудих се някаква тема да зачекна, че да живне темата, но не се сещам. Някой нямаше ли да ражда скоро  newsm78

# 704
  Тъкмо се чудих и ето новината
  ЛЕЙДИДИДИ СТАНА МАМА НА МАЦКА МАРИЯ-МЕРИ, С МЕРКИ 3850 ГР И 52 !
  Да и е честита дъщеричката и много щастлави да порастне

Общи условия

Активация на акаунт