Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 448
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте на всички майчета.Извинявам се ,че нахлувам в темичката ви така,но имам едно запитване.Чета ви от няколко седмици ,но не намирам никой който да е задавал такъв въпрос.Чета,че повечето майки който имат проблеми с проговарянето на детето се завръщат  обратно в БГ.Въпроса ми е  в посолството или в самият Лондон наистина ли няма логопеди.Питам заради синът си .Тази година дръпна доста с говора,но ако стане така,че таткото ни вземе незнам какво да правя ако няма логопед там да помага.Много ще съм благодарна ако някоя от вас се е сблъсквала с това и има някаква информация.

# 676
  Здравейте и от мен от слънчева България. Христос Воскресе!!!! Надявам се да сте успели да починете и да сте заредени с нови сили за сватбата  Mr. Green Ние сме добре, скиторим по цял ден, нищо интересно, чакам да се постопли още малко и до две три седмици отпрашвам към морето.
  За адаптацията и тн аз съм куча марка и вирея навсякъде. Гледам да извличам добрите страни на мястото където съм и не се задълбочавам много в драми. Където и да съм все нещо ми липсва, така че съм се примирила. Аз и в БГ като бях не се задържах много в един град, та роднините и приятелите са ми все далече и си търся все нови  Simple Smile Сега ми е малко кофти, че приятелките ми в Англия се върнаха завинаги в БГ и оставам сама, но се надявам да успея да намеря работа бързо и с детето няма да имам много време. Реших да не се връщам на старата ми работа, просто на смени няма как да гледаме беба и ще търся нещо почасово или редовна смяна.
  Имам питанка, че пак се чудя, четох четох и се пообрърках. Сега знам, че почва нова счетоводна година и трябва да подам пак за Такскредита. Те ли ще ми изпратят бланка или да звъня. Там поне първия път попълних данните за предната година. Сега предполагам пак ще е така. Но аз от другата седмица ще се водя безработна, трябва ли пак да звънна или направо да си го попълня така. После като почна работа знам, че пак трябва да звънна, нали  newsm78 А за чайлд бенефита нямам отговор още, там да подавам ли пак  ooooh! Оф, за едни 10 паунда голяма галимация, но пък са си един кашон памперси поне.
Ок,разбирам написаното ,но не схващам смисъла? Ти си си в Бг и чакаш такскредита и бенефита  newsm78 newsm78Как така?

# 677
  Aз съм си в БГ за два месеца и половина на гости. Иначе си живея в Англия от години и там ще съм си и в бъдеще.

# 678
 Aз съм си в БГ за два месеца и половина на гости. Иначе си живея в Англия от години и там ще съм си и в бъдеще.
Simple Smile  Peace
Иначе щях да питам за съвети:)
Вярно,че има много които лъжат системата,но аз съм си в Лондон,та засега ми е мирна главата. Просто интересно ми става как така се взимат бенефитс като не си тук и не си плащал данъци години преди това? Peace

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 12:34 от tanyatais

# 679
tanyatais има такива, който лъжат системата и си живеят в БГ и те не са малко, но имаи в предвид, че ако те хванат ще трябва да се върне всичко, мисля, че и глоба има.
Сиса говорен проблем ли има детето ти. Аз имам около 100 познати от други националности, не само БГ и не съм чула някой да е имал проблем, че чак и в БГ да се прибира. Проговарянето въобще ли имаш в предвид или на английски  newsm78 Логопед едва ли няма в Лондон, а за посолството, ако вложат сили тяхната си работа да подобрят няма да е зле според мен, а за говорните проблеми си има специалисти.
ev:) опасен младеж си отглеждаш  Simple Smile И аз обичам да ходя на карбут, за ужас на мъжО. Че докато се наприказвам с всички и той заспива в колата  Simple Smile С бебка още не съм ходила

# 680
  • Bristol
Miss Fine, за чайлд бенефита, повечко от 10 паунда са си и то на седмица, не го пренебрегвай  Grinning Още няколко годинки ще го имаме без ограничения, после и него ще преразгледат. На твое място не бих чакала и бих звъннала за такс кредита, все пак ще има промяна във финансовата ти ситуация. Имай в предвид, че доста го орязаха от този месец и може да те изненадат с по-ниски суми или въобще да го няма.
sisa788, генерално с проговарянето ли има проблем детето или само за английския се притесняваш?

# 681
  • Soon London :)
Момичета, здравейте!
Почетох доста, но не видях отговор на въпроси си, та затова ще го задам директно.
Мойто мъжле замина за Лондон, но все още живее при приятели. Как точно стои въпроса с наемането на къща или апартамент от агенция? Имат ли някакви специални изисквания за документите?
Защото той има банк сметка, яви се на едно интервю за NIN, но е отказано, насрочена е дата за ново интервю, после изпит за безопасност, но жълта карта няма още?
Ще можем ли да наемем къща или апартамент там от агенция или трябва да търсим собственик да я дава?
Смятам и аз да заминавам в началото на юни, дай Боже всичко да е наред.

# 682
И аз имам въпрос, но нямам време и възможнмост да изчета 34 теми, така че ще бъда благодарна, ако някой успее да ми отговори на сления що-годе прост въпрос:

Предстои ми едномесечен престой в Лондон - квартирата е осигурена и платена, полагат ми се 35 паунда на ден командировъчни. Та мисълта ми е - колко паунда на ден биха ми отишли за храна -  за 1 човек? -  съвсем грубо и ориенторовъчно...
Като уточнение ще спомена, че не смятам да преяждам:), да прекалявам с ресторантите и други подобни - става дума за едно разумно и премерено от финансова гледна точка изхранване.

Благодаря ви педварително

# 683
Здравейте мили дами! Аз не мога да се причисля нито към мамите, нито към живеещите във Великобритания. Надявам се да ми дадете кураж, че ще се справя с предстоящото си начинание. И така това лято ще се омъжвам, а годеника ми живее в северен Уелс от една година. На него много му харесва там, на мен също, поне това което видях за месец. След сватбата мисля да се местя при него, но има едно голямо НО! Аз това лято завършвам стоматология и октомври ще съм дипломиран зъболекар.Simple Smile Но много ме притеснва, че английският ми не е добър, макар че ходя на уроци от доста време. Което е тревожно, защото няма да мога да си намеря работа като стоматолог в скоро време, а това ще попречи на развитието ми. Моят въпрос е за колко време свикнахте с езика- за тези които не го знаехте добре. Върти ми се в главата едно желание(от доста време), да забременея лятото-живот и здраве и докато детето стане на 5-6 месеца да успея да науча английски и да си намеря работа, но проблема е дали ще можем да се издържаме само със заплатата на мъжа ми? Дайте ми съвет,защото не искам да жертвам професионалното си развитие, заради любовта! Искам да съм с мъжа си, но в същото време и да се развивам и да имам деца...., но този пуст език ..... Извинявам се ако съм ви отегчила. Хубава вечер!

# 684
mimaozka, аз ти пожелавам да не спираш да се опитваш да се развиваш професионално. И недей да мислиш, че работата ще бъде за сметка на любовта. Как можеш да работиш като стоматолог не съм компетентна, има лекари в темата, те ще помогнат.
Но няма да е лесно. Но за езика..с бебе у дома трудно ще го научиш, трябва практика и говорене с хора там. Добре е също да запишеш някой курс, но там. Щом годеникът ти е в Уелс той трябва да е запознат и да знае колко му е заплатата и докъде ще стига да се издържате.

# 685
  Merry мерси за отговора, ще звънна да видим какво ще кажат  Simple Smile
  Elma Ruth нека и Лондончанките да се изкажат, защото в Лондон е по-скъпо доколкото знам, но при нас тези пари могат да ти стигнат за разумно хранене и за цялата седмица. Ние харчим около 50 на човек, но с доста глезене. Цените са по-евтини от България, а има и доста промоций и така излиза още по-евтино.
  mimaozka и аз живея в Северен Уелс. Сравнително евтино е, но незнаем колко пари взима мъжа ти, та трудно ще ти отговорим на въпроса. За английския също, зависи с кого общуваш. Аз например нито на работа, нито извън нея общувам с англичани и не мога да кажа, че съм си развила английския, за което много ме е яд. Мъжа ми работи само с англичани и вече бълнува на английски. Не се отказвай от стоматологията, ако имаш възможност и в Англия запиши някаква специализация или нещо такова, ако има, защото това е доста добра професия. Знам,че около нас има две българки зъболекарки, ако четат могат да те насочат.

# 686
  • Манчестър
tanyatais има такива, който лъжат системата и си живеят в БГ и те не са малко, но имаи в предвид, че ако те хванат ще трябва да се върне всичко, мисля, че и глоба има.
Сиса говорен проблем ли има детето ти. Аз имам около 100 познати от други националности, не само БГ и не съм чула някой да е имал проблем, че чак и в БГ да се прибира. Проговарянето въобще ли имаш в предвид или на английски  newsm78 Логопед едва ли няма в Лондон, а за посолството, ако вложат сили тяхната си работа да подобрят няма да е зле според мен, а за говорните проблеми си има специалисти.
ev:) опасен младеж си отглеждаш  Simple Smile И аз обичам да ходя на карбут, за ужас на мъжО. Че докато се наприказвам с всички и той заспива в колата  Simple Smile С бебка още не съм ходила

Ааа, това няма да продължава много дълго. В момента почва ревизиране на такс ретърнс / такс кредити и тн, и които си живее в БГ от тях меко казано яко ще издуха супата.
Инфото ми е достоверно. Понеже си търся работа от известно време ми се обадиха от една агенция ,че HMRC наема 1000 служители временно....освен това имам аверка счетоводителка и ми показа писмата,които неини клиенти са получили...искат и appointment diary napr. и още ред други неща,които ако не си истински слеф-емплоид няма как да представиш....
отделно тъи като съм регистриран tax agent към HMRC други хора искат да се занимавам с този им проблем.

# 687
  • Bristol
juju, ето един сайт, като за начало, за имоти, http://www.rightmove.co.uk/ . Нека мъжът ти си хареса нещо и да се обади на агенцията и те ще му кажат много подробно от какви документи има нужда. Само да не се изненадва от размера на депозита, когато наемаш за първи път в страната е доста по-висок.
mimaozka, една полезна тема за теб, Работа за стоматолози в Англия . Много цели си поставила пред себе си брак, нова страна, нов език, работа, бебе. Нали знаеш приказката, че две дини под една мишница трудно се носят, но ти най-добре можеш да си прецениш ситуацията, възможностите и силите  Peace

# 688
Miss Fine, аз днес звънях да питам точно за същото (такс кредитите имам предвид) - понеже на мен преди месец ми свърши майчинството и за сега няма да се връщам на работа, та се водя безработна. Казаха ми само, че ще им update-нат информацията и ще ми пратят писмо със съответните промени. Жената също провери пратен ли ми е renewal пакета, оказа се, че не е и ми каза, че утре и него ще пуснат по пощата и това беше. Simple Smile дано ти е от полза информацията. А за чайлд бенефита, ние го получихме малкия като навърши 6 месеца, но то и аз късно подадох документите, но пак 3/4 месеца чакахме.

Elma Ruth и аз мисля, че ще ти стигнат 35 на ден за храна.

аз исках да питам дали можете да ми препоръчате добро болкоуспокояващо за зъби, че моите БГ запаси и полските също се свършиха, а мъжа ми милия направо не си намира място от болки. Дълга е историята, но накратко има зъб, който не става за лечение и е за вадене - на 2 пъти ходи при различни зъболекари, но не се получи ... последния път му били 5 упойки и не го хванали изобщо ... та му казали, че ще стане само с пълна упойка и по хирургичен път, но нали трябва първо да го препоръчат на зъболекарска хирургия, след 3 месеца чакане се оказа, че стария ни зъболекар не си е направил труда да прати препоръчително писмо, сменихме зъболекаря, тук почнаха лечение, но не се получи и те стигнаха до извода, че е за хирургия, но пък първо трябвало да му направят рентгенова снимка, но има час другата седмица за нея ... от аптеката ни дадоха нюрофен с кодеин, но не беше от особено голяма полза и си кара на парацетамоли, но и те не помагат Sad от чудене вече какво имам тук 2 пакетчета карамфил и му казах да пробва, но не е сигурен помага ли му или просто утихва болката като стиска зъби ... та всякакви предложения са добре дошли, при положение, че зъболекарката е на мнение, че не му е нужно нищо повече от парацетамол.

лека вечер Simple Smile

# 689
  ev:) е точно за този renewal се чудих, те ли го пращат или да звъня  newsm78 Като ми изтече майчинството ще звъня и аз тогава. Чайлд бенефита като не съм го получила трябва ли да подновявам  newsm78 и аз подадох късно, малката беше на 3*4 месеца, та си чакам. За болкоуспокояващо в БГ пият течен аналгин и аулин. И двете в Англия май ги няма, дай ми адрес на лични, ще накарам мъжо да провери, ако има да ви прати. Предполагам знаеш, че са вредни де, но с болка живее ли се. Иначе жабуркане с ракия и в един англ сайт четох жабуркане със солена вода  Rolling Eyes Тук в болницата ми даваха едни оранжави хапченца, виках им вълшебни, някой ако знае какви са да сподели, обезболяващи са, дават ги с парацетамола  Crazy
 Ave аз съм за и 10000 хиляди да сложат да следят кой какво лъже  Simple Smile Защото за мен не е честно ние с мъж ми да работим по на две места цял живот и сега нищо да не взимаме като помощ почти, а тези който си клатят краката да живят на наш гръб, но какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт