Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 611
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • Bristol
А защо трябва да противопоставяме двете здравни системи като всъщност имаме донякъде предимството да се възползваме и от двете.

И аз това се чудя  Grinning Късметлии сме, че можем да ползваме двете системи. Българската на частно ни е евтина, с повече пари можем и тукашната частна, а NHSa ни се полага по право  Peace
Като споменахте Longleat, да ви пусна новина от снощи. Подготвят маймунките за туристическия сезон, да не крадат много от колите  Laughing Monkeys at Longleat Safari Park have been given their own car to play with. И да си призная, никога не съм ходила там  Embarassed Синът има организирана екскурзия с рейс и беше много недоволен, каза че с кола щяло да бъде повече фън  Grinning Аз и Конкорд още не съм го посетила, а е на един хвърлей от нас. Почти всеки ден си го гледам от дистанция  Crazy
tanyatais, не се отчайвай. Аз по принцип гледам да избягвам лекарствата и това поведение на лекарите за мен е ок. Лекарите в БГ ми се струва, че преиграват  Crazy Но не всеки мисли като мен. В Бг ме гледат като луда, като започна да лекувам само с "Калпол и вода"  Laughing Майка ми вече ми свикна, дори започна да се съгласява с мен! Невероятно, но факт  Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:52 от Merry

# 226
tanyatais, не се отчайвай. Аз по принцип гледам да избягвам лекарствата и това поведение на лекарите за мен е ок. Лекарите в БГ ми се струва, че преиграват  Crazy Но не всеки мисли като мен. В Бг ме гледат като луда, като започна да лекувам само с "Калпол и вода"  Laughing Майка ми вече ми свикна, дори започна да се съгласява с мен! Невероятно, но факт  Mr. Green
Мерси и и аз гледам да избягвам лекарствата ,но не съм свикнала да гледам детето си отпаднало,без тонус,мрънкащо,с висока температура която от дни не се сваля с Нурофен и Калпол заедно давани на 6 часа и плачещо и не спящо вечерите от кашлица. Дано се пооправи,че съм много негативно настроена,разстроена и притеснена.

# 227
  • Лондон
здравейте петъчно...май пак старите нови теми сте подхванали, не че има лошо Wink

Преди да забравя, исках да кажа, че Европейската здравна карта е полезна, когато се ходи в командировка или на почивка в други Европейски страни, на нас само веднъж ни се наложи, но беше много полезно да я имаме.

Въпросът с обратната адаптация в БГ и евентуално после пак обратно, ми е много позната тема, и болезнена бих казала, всеки божи ден в продължение на около 8 месеца съм ставала и лягала с този въпрос, най-вече защото ставаше дума не само за мен, а за 3-ма ни. Сега като си помисля, тръпки ме побиват само от мисълта, че съм го мислила този въпрос толкова дълго... Има тема в общия подфорум за майки, живеещи в чужбина, мисля че темата се казва "Прибираме се в България...", който е заинтересуван, може да прочете ... За мен дилемата не е Англия или България, защото светът е много голям и тези 2 страни не изчерпват всички възможности, които ние може би имаме, но просто в България тези възможности не се виждат, а тук има по-голяма вероятност да се появят. В същото време не мога да се примиря със здравната система на двете места, както и с много неуредици, които виждам тук, в Англия и които са ми до болка познати в БГ.
Както съм казвала и преди, поне сега имаме свободата да решаваме и избираме, къде, как и колко, и трябва пълноценно да се възползваме от този избор, заради нас си и заради децата ни...

Използвам случая да честитя рождения ден на zlatnata tolumba, който е утре, и да й пожелая много успех в каквото си е намислила Wink, здраве и много любов и истински приятели, които тя всъщност си има, все така да ни радва и весели Hug Хубав празник и ще чакаме голямото черпене Laughing

Хубав уикенд на всички

# 228
tanyatais ,имаш ли хексалгин?Аз  само с това смъквам температурата, която ми вдигат и не помага нурофен  Peace .За съжаление май не го продават тук.

# 229
  • Bristol
tanyatais ,имаш ли хексалгин?Аз  само с това смъквам температурата, която ми вдигат и не помага нурофен  Peace .За съжаление май не го продават тук.
Тук е забранен за продажба, Metamizole. Brand names - Bulgaria: Analgin, Algozone, Proalgin, , Hexalgin, Benalgin (combined with thiamine and caffeine), Spasmalgon (combined with pitophenone and fenpiverin). Знам че масово се дава в Бг на малки деца и бебета, но аз лично не бих посмяла да го дам  Rolling Eyes  Crossing Arms

Цитат
Metamizole was banned in Sweden in 1974, and in the United States in 1977. Since then, more than 30 countries (including Japan, Australia, Iran, and several of the European Union member nations) have followed suit. In these countries, metamizole is still occasionally used as a veterinary drug. In Germany, Hungary, Italy, Portugal and Spain it is a prescription drug. Some European pharmaceutical companies, notably Hoechst and Merck Serono, continue to develop metamizole-containing drugs and market them in some countries. In Sweden, the ban was lifted in 1995 only to be re-introduced in 1999.

In other countries including Brazil, Bulgaria, Egypt, India, Israel, the Republic of Macedonia, Mexico, Poland, Romania, Russia, Spain, and Turkey, metamizole is still widely available over-the-counter, remains one of the most popular analgesics, and plays an important role in self-medication.

Покрай събитията в Японие се присетих за Чернобил  Rolling Eyes На който му е интересно може да види този филм Chernobyl disaster incident , състои се от 9 части.

# 230
  • UK
  Честит рожден ден на Златната Толумба. Да си жива и здрава и дано да си запазиш чувството за хумор завинаги newsm59
  Моите трейнинги си продължават Crazy Поне почнаха да ме пращат и по други места от страната. Другата седмица съм в Глостър, после в Уелс, нещо споменават за Бристол (а дано)
  За здравната система..... мисля, че спорът е излишен. Всеки си гледа от неговата камбанария и всеки си има установено мнение, никой няма шанс да убеди другите, така че защо изобщо да я дъвчем тази тема  Grinning
  Аз по-скоро искам да питам нещо друго, от чисто любопитство де  Mr. Green В Теско все ме питат дали искам school vouchers. Как се работи с тях и изобщо служат ли за нещо?

# 231
tanyatais ,имаш ли хексалгин?Аз  само с това смъквам температурата, която ми вдигат и не помага нурофен  Peace .За съжаление май не го продават тук.
Не,не съм го ползвала .Моята позната акушерка в Бг все ми казваше колко е ефикасен при температура,но тя не е имала реална нужда тогава и никога не съм го купувала . След още една безсънна нощ с плач ,се надявам кашлицата с чай,мед,лимони и течности топли да попремине или поне да намалее. Вече си мисля и компрес с ракия домашна да й направя на гърлото довечера,но нали все е с температура та не искам още да я загрявам и с него,но кашли постоянно и не може да спи .

: tzvetak /-трудно е ,защото за нас като двойка ни устройваше ,сега е малко по различно и искам тя да добре,като повечето родители,разбира се. Няма установена причина защо ,но знам ,че искам да учи,живее и развива по добре от нас.
Благодаря ви за подкрепата!   bouquet

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 10:06 от tanyatais

# 232
Merry пуснах си филмчето за Чернобил и направо  Confused Confused Confused Confused Дано не ни е засегнало фатално много, била съм на 3 тогава  Confused Да пази Господ от подобни случки  Praynig..

# 233
  • ENGLAND
 Аз по-скоро искам да питам нещо друго, от чисто любопитство де  Mr. Green В Теско все ме питат дали искам school vouchers. Как се работи с тях и изобщо служат ли за нещо?
Училищата събират тези ваучери. Като пазаруваш ти ги дават от магазина, след това ги даваме в училище, училището взема някакви пари за всеки ваучер. В момента и Морисънс дават. Преди време имаше такива и във вестниците. Така магазините подпомагат училищата индиректно и стимулират купуване от тяхните магазини.Ние непрекъснато събираме, нали нашето училище изгоря и сега имат нужда от всяко пени.

# 234
Благодаря за пожеланията  Heart Eyes

... и ще чакаме голямото черпене Laughing

Виж спретни някоя командировка на насам  Flutter

За първи път, от както станах на 16, нямам разните му там
сатурнови дупки и рожден денни депресии. Чувствам се страхотно.
Въпреки, че имах безумна седмица и изкарах един вирус на крак.

Вчера сутринта ставам и се глася за работа. Обичайно слушам българско радио он-лайн.
И водещата казва-да не си забравите чадъра-ще вали цял ден.
Моят мозък, отбелязва и запечатва..
Тръгвам вече за работа, слагам дъждовния шлифер, въоръжавам се и с чадъра..
Аланглето още сънен-ама ти защо с цялата тази екипировка?!
Аз-ама по радиото казаха, че ще вали! И той-Ъ?! По твоето радио, българското, за Нотингам?!?
В Нотингам ясно, слънцето напекло през прозорците.. Амиии  Blush

После в един и половина имам среща. Официална. Ще си говорим с една директорка за работа..
Пускам си аз половин ден, излизам от работа достатъчно рано и хващам автобуса. Грешния!
В Нотингам всяка линия е с различен цвят да им е по-лесно на ъъъъ, заспите като мен.
Да му се невиди, две линии, и двата червени, единия 43, другия 44. Как да не ги объркаш...
В часа на срещата, аз съм някъде си и дори нямам телефона на училището да се обадя.
Добрах се аз накрая до училището, срещата мина супер и много обещаващо.
Мисля да си искам авторските права за Бриджит Джоунс...та това е моя живот  Crazy

Дами, желая ви приятен уикенд..

# 235
Тулумбичке много си забавна  Joy Joy честит рожден ден  Gift  пожелавам ти един страхотен рожден ден изпълен с много  усмивки и страхотно настроение  Heart Eyes
Doret с удоволствие бих събирала ваучери за вашето училище  Simple Smile предполагам няма да е  проблем да са от различни магазини? Като ми предлагат аз все отказвам че няма на кой да ги давам  Blush като посъбера повече мога да ти ги пратя ,ако разбира се нямаш нещо против  Simple Smile
Приятна вечер   bouquet

# 236
  • Лондон/Пловдив
Честит рожден ден Толумбичке   bouquet мале напоследък все смешки ги ръсиш  Joy
tanyatais аз докато не му обърнаха внимание на Алекс не спрях да го водя до спешното  Peace веднъж ,два ,три и ще попаднеш на свястен доктор който да ви обърне внимание и да предприеме мерки .След като смяташ ,че детето не е добре действаш ако трябва ще преувеличиш малко за да ти обърнат внимание . Аз две вечери подред го водих на Croydoc обаждахме се и говорихме с доктор който ни дава час за преглед независимо колко е часа . На втората вечер детето направо ми беше парцал след повече от 80 часа с 39 беше много зле и все пак се оказа ,че има инфекция в гърдите и изписа антибиотик като каза ,че организма няма да може сам да се пребори .
Алекс вече е добре ,но ще му давам антибиотика поне 7 дена.
Аз скоро се прибирам в БГ и ще ви пиша какво е положението ,но всички се оплакват направо незнам чак не ми се прибира .

# 237

Честит рожден ден Толумбичке !Всичко най ,най ,най:)
Cherry Mam -ужас,и ние сме като зачислени и в спешното вече 3 пъти ,на ЖП-то всеки ден и все тази.Рая е доста жизнено дете и все се заиграва с играчките при доктора и те все ми казват,че изглеждала Ок и нямало отпадане . ooooh!Днес поне спа Ок на обед за час ,накупих Калпол,насал спрейове,капки с ксилометизолин,билкови отвари,давам и Оксилококсикум (хомеопатичен за превенция на грип и настинки) ,Нурофен,сироп за кашлица и чайове от лайка с мед и лимон през няколко часа,та дано да се пооправи,че  Shocked съм от докторите честно. Преди като не съм ходила никога на ЖП освен за бременността ,сега ми се струват повечето некадърници. SadКакто и да е ,мерси за подкрепата момичета ,лека съботна вечер   bouquet

# 238
Аз съм се запасила с това от България http://www.influcid.com/wcm/mb/influcid/en-en/index.html и го давам още като започнат първи признаци на вирусна инфекция. Не знам дали тук го има обаче. Хомеопатичен продукт е и доста пъти е спасявал положението с инфекции на малкият.

# 239
zl. tolumba или Бриджит Джоунс Mr. GreenЧестит Рожден ден!  bouquet smile3510 newsm18 baloni Здраве, кьсмет и все така с весел дух Laughing

Общи условия

Активация на акаунт