® E-bay - тема 66

• 31 722
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Имам такъв проблем и не зная как да постъпя  Thinking
В началото на февруари закупих един часовник. Платих с Paypal. Продавача след това ми писа, че си е объркал имейла и ако мога да канселирам плащането и да изпратя паричките директно на посочен от него нов имейл. Така и направих. От тогава ни вест ни кост от него и часовника. Писах на продавача многократно, но никакъв отговор.
Искам да пусна диспут в ПайПал, но как да го направя, след като плащането ми не реферира към обява, а е директно към имейл?
Моля, ако някой се е сблъсквал с това, да пише.
Резултата от кореспонденцията ми с ПейПал е, че ще пия накрая една студена вода. Писаха ми, че след като съм изпратила пари към имейл, това се третира като персонално плащане и не могат да ми помогнат. да съм се разбирала с продавача. А той продължава да не ми отговаря и днес вече ще му пиша една "хубава оцанка".
Така, че внимавайте с директните плащания към имейл!

Алекс1   bouquet , като един от експертите в темата се обръщам към теб, а и ако друг може да отговори, това наистина ли е така? Добре де, при условие, че продавача е искал такова плащане, бихме ли могли да откажем, ако няма да сме защитени? Да се мотивираме, че вече плащането е направено към акаунта в ибей и да откажем да го направим наново.  Naughty

Персонално плащане е.
Т.е ти сама си наредила такова, не си обвързана с договор /покупка в Ибей/.
Или да, колкото и неприятно да е - пиеш студена вода.
Затова - никога не плащай така. Да пращат инвойс, да променят адреса... каквото искат, това да правят - но пари не им пращайте със send money.

gercho, виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563619.0
Аз да питам - за поръчка от САЩ - дрешки около 1кг, какво се плаща? Чудя се струва ли си. Доставката ще е около 30 долара, но не знам как ще ме изненадат на митница. Има ли хора с опит? Може ли да се пише, че пратката е подарък?

И да се пише, и да не се пише, че е подарък - все тая.
Иде  ли на митница - разпечатка от Пейпал трябва да си носиш.
Не си ли носиш - отварят пратката пред теб и те обмитяват по единна митническа тарифа.
Няма значение теглото  - има значение стойността на пратката и съдържанието.
По съдържанието се определя дали се дължи ДДС или мито и ДДС /това, ако не си носиш разпечатката от Пейпал/.
И те станаха много хитри...  Mr. Green

# 286
Алекс1 издебнах че си тука та да питам. Картата ми която е регистрирана в пей пал изтича на 04/2011 ще я подновят и ми казаха че ще ми сминят пина какво се прави тогава в пей пал правят ли се промени че не се сещам какво точно направих при регистрацията. Мерси   bouquet  bouquet

# 287
Нищо особено.
Ти в Пейпал пин не си въвеждала.
Само ще си смениш датата на валидност и секюрити кода от задната страна на картата.
Дори няма да ти се наложи да я верифицираш отново.

# 288
Нищо особено.
Само ще си смениш датата на валидност и секюрити кода от задната страна на картата.
Мерси много  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet

# 289
  • София
Не си ли носиш - отварят пратката пред теб и те обмитяват по единна митническа тарифа.
По съдържанието се определя дали се дължи ДДС или мито и ДДС /това, ако не си носиш разпечатката от Пейпал/.

Много благодаря за бързия отговор  bouquet. Цената ще е около 90 лири и доставка към 30 долара.
Какво се плаща върху това?

# 290
  • София
Нищо особено.

На мен точно днес със същия казус, подновяване на карта и въвеждане на нов срок, ми се наложи да я верифицирам наново. Така че явно това не важи за всички.  Peace

# 291
Нищо особено.

На мен точно днес със същия казус, подновяване на карта и въвеждане на нов срок, ми се наложи да я верифицирам наново. Така че явно това не важи за всички.  Peace

Ако е с нов номер...

Много благодаря за бързия отговор  bouquet. Цената ще е около 90 лири и доставка към 30 долара.
Какво се плаща върху това?

Зависи какво купуваш.
Митото за компютърни части май е 10%, т.е доста по-ниско от това за други стоки.
Но със сигурност ще платиш мито и 20% ДДС.
Ще платиш и 4 лв такса обработка, както и ще си загубиш ден поне за ЕОРИ номер.
Евала бе, митница!

# 292
 Здравейте!
 Нова съм в темата и може да ви задам глупав въпрос, но не зная кого да попитам...
 Все още не съм решила, но ако реша да си поръчам бебешка количка от ибей, дали ще има доставка за Бг и плаща ли се мито за нея?
 Благодаря предварително!

# 293
Здравейте!
 Нова съм в темата и може да ви задам глупав въпрос, но не зная кого да попитам...
 Все още не съм решила, но ако реша да си поръчам бебешка количка от ибей, дали ще има доставка за Бг и плаща ли се мито за нея?
 Благодаря предварително!
Виж в обявите дали се доставя до БГ. От кой ибей искаш да поръчаш? Ако е от страна извън европейския съюз, дължиш мито и ДДС за нея.
Аз наскоро си купих количка от UK. Още не е дошла, но пратих превозвача да я вземе от адреса. Разбира се, предварително уточнихме цената.

# 294
Мимес, разглеждам в английския ибей. И това, което споменаваш за превозвача, не ми е много ясно- как точно стоят нещата?

# 295
Мимес, разглеждам в английския ибей. И това, което споменаваш за превозвача, не ми е много ясно- как точно стоят нещата?
Избираш си количка /преди да си я спечелила/, питаш превозвача колко ще ти струва да ти я вземат от адрес, защото много от обявите са само pick up. Ако се съгласи да я вземе и ти даде добра цена, тогава вече участваш в търга и печелиш. Grinning
На първа страница има и линк към сайт, в който си пускаш обявата, и куриери започват да наддават надолу за да ти превозят нещото от адрес до адрес в UK. Може и тях да ползваш, ако превозвача ти откаже.
И в немския ибей има много хубави колички, даже май са по-хубави, обаче доставката на тази която бях харесала ми излизаше вече доста, и така цялата количка ми се ускъпяваше много, а аз съм си сложила лимит. Иначе и от там има кой да ти я превози. Благодаря на момичетата, които споделиха.

# 296
  • Варна
Нищо особено.

И как точно ти се наложи? Не можа да платиш голяма сума или какво?

# 297
Вече не може изобщо да се използва карта, ако не е верифицирана. Peace

# 298
Здравейте мили момичета, моля за съвет .
Спечелих  "BUNDLE" от доста дрешки, продавача веднага ми писа, че иска да платя бързо,за да ми изпрати нещата и аз платих веднага. Сега след 2 дена получавам следното съобщение :
"Hi
Have taken parcel to post and even with condensing it cost over £10.00. Could you please send the extra £6.00 via paypal.

Cheers"
Незнам какво да правя . Пощенските бяха 4 лири,а сега ми иска още 6. Какво ще ме посъветвате???  newsm78

# 299
Здравейте мили момичета, моля за съвет .
Спечелих  "BUNDLE" от доста дрешки, продавача веднага ми писа, че иска да платя бързо,за да ми изпрати нещата и аз платих веднага. Сега след 2 дена получавам следното съобщение :
"Hi
Have taken parcel to post and even with condensing it cost over £10.00. Could you please send the extra £6.00 via paypal.

Cheers"
Незнам какво да правя . Пощенските бяха 4 лири,а сега ми иска още 6. Какво ще ме посъветвате???  newsm78
Кажи, че сте се разбрали за една сума и няма право да ти иска повече и че ще го докладваш на и-бей.
Сигурно си спечелила на ниска цена търга и гледа да избие.

Общи условия

Активация на акаунт