Защо българите не изпращат картички?

• 12 193
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вече слагам малки картички само когато подарявам подарък. На близките ми хора, които искам да поздравя при повод, се обаждам лично и мисля, че това е по- важно от картичка.
Иначе от две години използвам рециклирана хартия, използвам я двустранно и замених хартиените картички за клиентите с електронни. Мисля, че причините са ясни. Но не осъждам тези, които все още държат да изпращат картичка при всеки повод.

# 91
А спомняте ли си времето, когато беше модерно да се изпращат телеграми. Имаше различни модели - за рожден ден, за сватба.

# 92
А спомняте ли си времето, когато беше модерно да се изпращат телеграми. Имаше различни модели - за рожден ден, за сватба.
Виж, това вече е невъзможно да направиш днес в България /колкото и да ти се иска  Grinning/. Мисля, че преди две-три години от Пощите обявиха изпращането на последната телеграма.

# 93
  • Bristol
Отговорих на въпросите към мен защо благодарствените картички примерно са излишни.
Други безсмислени традиции са, не знам си колко бройки манджи за Бъдни вечер или пък боядисването на яйца и харченето на сума ти продукти и електроенергия за козунаци  Sick А децата в Африка умират от глад тц тц тц  Crossing Arms Не може така! Laughing

В Англия си разменяме картички по всякакви поводи. В България не го правя. Традициите са различни  Peace
Има хитри начини за рециклиране на картички. От получени стари картички се изрязват картинките и се лепят върху нова основа, добавяш разни джуфки и блестящи мъниста и стават перфектни нови картички. Първо, че намираш креативно занимание на децата, второ, рециклираш, трето, ако не се престараеш с допълните елементи, излиза по-евтино, четвърто, няма две еднакви картички  Peace
Електронните картички вече дори не ги отварям, нито пращам. Мина им модата на тях, пикът им за мен беше преди 10на години  Crazy ooooh!
Наблягам и на смси, но персонализирани  Laughing Дори текстът да е стандартен, задължително да се вмъкне името на получателя. Никак не е лесно, да знаете Twisted Evil Груба грешка е да пратиш съобщение на Анна с обръщението Пешо  Joy Не обичам да ми пращат смси, където нито си е написал името изпращача, нито е споменал моето име. Все едно се е объркал и по погрешка е дошло при мен  Confused това си е чисто отбиване на номера.

# 94
 hahahaЗначи поздравителните картички са някакви странни животни, които обитават предимно места с по-студен и влажен климат. Явно Бг климата им идва по-топъл или по-сух, защото са рядко срещани по нашите земи. Joy Joy Joy
А може и глобалното затопляне да ги е прогонило от нашите ширини newsm78

Лично аз предпочитам   bouquet ,   phoneuu  или   lalalala
ползвам хайкуто (малките картички с връвчица) към подаръците

# 95
На мен изпращането на картички ми харесва , но аз самата изпращам само за Коледа и то много рядко.

# 96
  • In a surreal moment!
Почти не изпращам. Скъпо ми е. За чужбина още повече. Съжалявам, но това ми е положението в момента. Жалко е, че няма преспектива за оправяне. Лишенията не са само от картички, те са прашинка от пейзажа. Леко ме обижда наличието на такива теми и задаванетона подобни въпроси, нима отговора не е ясен?!? Както  и да е , разни хора, разни проблеми...

# 97
Кои точно българи  не изпращат картички? Laughing
Щендери с такива има навсякъде, нещо сте в грешка.
Прост пример-ако погледна магазина от дадените напред снимки-нямам 3 часа свободни, за да избирам тооолкова много, нямам.На щендерите в големите магазини има Достатъчно за бърз избор по повод.Отделно, при наличие на цял ден време за подобно мероприятие, мога да влезна в книжарница и специално да си подбирам кокото ми душа иска.Еднахубава  картичка, с плика и марката ще ми дойде около 5 лв.По 10 най-близки приятели=50 лв.По 10 празника=500 лв.
Ако сложим и рождени дни на наши приятели и близки, и РД на приятелчетата на децата-сумата става крупна за доста голяма част от тези споменати българи.В класа на голямата за 24 деца.Завидно малко.За всяко дете за РД по 5 лв за картичка, хайде, тук няма да са 5, няма да им лепим марки, ще ги даваме лично-2 лв да са, и за всяко по празниците-ми то аз трябва да работя само за картичките за класа на голямата.Ами групата на малката-къде остава.Там са 30 деца с госпожите=33. бре мъка..... ooooh!
От друга страна-на пличкетата за подарък има прикрепени картички-винаги са надписани-от кой за кой с пожелания.От още по-друга страна-аз лично нямам секция, в която да складирам картички , та не желая да получавам. Laughing

# 98
  • Пловдив
По темата- и аз изпращах преди, като нямаше електронни. За една картичка ще трябва да се сблъсквам с хамалогии- плик, марки, лепене, намусени служителки. А как лесно е по интернет.

# 99
О, плюс час път до пощата в едната посока.

# 100
  • Пловдив
О, плюс час път до пощата в едната посока.

Ами права съм за себе си, не ми се занимава с такива институции, пък току-виж се изгубила по трасето и не пристигнала. Това мнение от по-горе важи и за мен:

"Вече слагам малки картички само когато подарявам подарък. На близките ми хора, които искам да поздравя при повод, се обаждам лично и мисля, че това е по- важно от картичка."

Харесвам картички, но да ги прилагам към подарък, а не да ги пращам по пощенския гълъб.

# 101
Разбира се, че си права за себе си.Както и аз за нас.Наистина два часа само за да пратя картичка нямам.Нужно ли е да става с клизма и на всяка цена.И аз предпочитам устно, очи в очи , или по телефона да предам пожеланията си.Доста по-искрено звучат.

# 102
Аз купувам и изпращам картички за Коледа, за Великден, за ржденни дни, когато се роди бебе, за сватба...

Но рядко получавам, та даже и електронна. Сега нали има Фейсбук....не ми е любимото да ми честитят там,но поне ми честитят.

# 103
Не, че да Ви наливам акъл или подобно (който иска да си праща, който не иска - да не праща  Mr. Green), но всичко е така с картичките, защото липсва рутина.
Както за всяко едно нещо - ако не си свикнал да го правиш, ако не ти е приятно, няма как да ти стане...  
Т.е. вижда Ви се трудоемко, скъпо и времеотнемащо, но реално нито едното от трите не е точно така.
Картички намирам по всяко време на годината от всевъзможни места. Когато намеря подходящи картички, на добра цена, за различни поводи - купувам на момента и после винаги имам под ръка нещо оригинално. За пример само - една от картичките за първи март тази година купих от пощенски клон в "Лозенец" само за 0.80 ст., не 2 или 5 лв. Препоръчан плик с картичка и мартеници пратих за цена 1.30 в България. Пристигнаха без проблем.
Скъпо може да дойде наистина, ако купиш 100 картички и трябва да ги изпратиш на всички. Аз не страдам от желанието да купя на всичките си роднини и познати, обаче. Купувам на най-близките си хора (приятели, семейство, любими роднини). И бройката им се свежда до 5-6 човека, максимум 10. По същия начин купувахме с майка ми за мои съученици при повод - не е задължително да е за целия клас.
Понякога, когато имам материали, правя картички сама също.
Не ми е времеотнемащо нито правенето, нито пращането - пращането е винаги, когато ми е на път някой си пощенски клон.
Т.е. с това искам да кажа, че не е толкова ангажиращо и тежко, стига да си свикнал да го правиш.

# 104
Пращането на картички окончателно го спрях
Като цяло все аз пращах.На мен никой не е пращал,никога.
Изключение е само една приятелка от Германия(много си я обичам  Heart Eyes )
Разбира се ,че има значение и финансовата страна.Тук най-евтината,най-обикновенна и смотана картичка в супера е 3 евро  ooooh!
Ами сори,ама и електронните са си много добре,да не говорим,че най-добре от всичко е да поздравиш човека лично по телефона,да речем.
Просто приемете,че някои неща остаряват.Картички,телеграми и то във века на интернет?
Минало им е времето .

Общи условия

Активация на акаунт