Защо българите не изпращат картички?

• 12 191
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
Аз бих предпочела искрено намръщените физиономии. Противни са ми лицемерието и фалша и май това е едно от нещата които не харесвам на западняците и на американците.

Е, ти може да предпочетеш една откровена попръжня пред стандартното пожелание за хубав ден, ама тази повреда си е в твоя телевизор.

Тази тема стана (умерено) интересна с това, че доста народ се впусна да обяснява как да си приветлив, усмихнат и доброжелателен е "лицемерно", докато да гледаш на кръв и урина е натурално, природосъобразно и "истинско".
Къде го видя този "доста народ"? Уж прочетох темата, ама само едно-две такива мнения видях!  Grinning

А теб точно така си те представям - гледаща на кръв.  Wink

# 121
Авторката въобще не пита за картички между колеги и т.н., според мен. Препрочетох първия й постинг, където се споменават неща, като "раждане, изпит...". По такъв повод едва ли някой колега ще тръгне да ти изпрати картичка.

... 

Ами за мен е Различно.Да пращам картичка за раждане на кой?Всичките ми приятели, сдобили се с дете не са на 500 км, за да не отида на крака да ги поздравя, а да пращам картичка.Или за изпит, нелогично ми е...честит взет изпит.... CrazyКогато колега се сдобие с дете даже и за подарък събираме, чуваме се по телефона, честитим си, не си пращаме картички.Че аз и адресите не им зная на повечето... Crazy

# 122
Аз бих предпочела искрено намръщените физиономии. Противни са ми лицемерието и фалша и май това е едно от нещата които не харесвам на западняците и на американците.

Е, ти може да предпочетеш една откровена попръжня пред стандартното пожелание за хубав ден, ама тази повреда си е в твоя телевизор.

Тази тема стана (умерено) интересна с това, че доста народ се впусна да обяснява как да си приветлив, усмихнат и доброжелателен е "лицемерно", докато да гледаш на кръв и урина е натурално, природосъобразно и "истинско".
Къде го видя този "доста народ"? Уж прочетох темата, ама само едно-две такива мнения видях!  Grinning

А теб точно така си те представям - гледаща на кръв.  Wink

Да се усмихнеш любезно и да поздравиш е едно, да съчиняваш клиширани изрази на картичка е друго.Аз поне го чувствам различно.

# 123
Когато колега се сдобие с дете даже и за подарък събираме, чуваме се по телефона, честитим си, не си пращаме картички.Че аз и адресите не им зная на повечето... Crazy

И се напиваме даже.

Темата можеше да бъде много приятно, ако не беше така идиотски поставена.

# 124
Интересно ми е защо в България не се изпращат картички?
Ето вчера беше националния празник. Надали някой е получил картичка по този случай.
Тук се изпращат картички по всякакви поводи- Коледа, национален празник, деня на майката, деня на бащата, Великден, когато завършваш училище, ако си болен, когато ти предстоят изпити, като се сгодиш, за сватбата, за рожден ден.
Говоря за картички по пощата, не за електронни.
Дори се замислих, че в Бг няма големи магазини за картички.Или поне аз не съм забелязала.

Сигурно и в таз тема културните чужбинци са се възправили срещу невъзпитаните тукашници, не ми се четат никои.

Ще ти кажа какво мисля аз за нас, т.е. за моето семейство, т.к. нямам поглед в чуждите пощенски кутии. Най- малкото не е възпитано да надзъртам в тях. Пък и в нашия блок няма такива.  Laughing
Някога, т.е. преди 20 години и повече, по какви ли не поводи моето семейство пращаше и получаваше купища картички, мартенички и писма в обикновена пощенска кутия. Често в кутиите по празници нямаше място и писмата се слагата отгоре, върху тях, хората си ги търсеха там вечер, на връщане от работа.
Сега си пращаме електронни такива и не страдаме от това. Пращаме по повод, който ние смятаме, че си струва и на хора, които ценим. Не знам това как някой ще го види отстрани и ще разсъждава по него, обаче.  Laughing

В нашия вход само нашата пощенска кутия има вратичка и се заключва от вътрешната страна, останалите отдавна са само външна дъска, дупка във вратата. Въпреки това не сме си получили списанието, за което сме се абонирали, от миналия месец, а си държим на него. Обадихме се в пощата, а от там ни казаха, че са ни го доставили, но вероятно някой ни го е "отмъкнал".
Надявам се да не ми пращат картички по старомодния начин, няма да ги получа, най- вероятно. Електронните си ги получавам.

# 125
По повод откраднатото списание, се сещам, че имаше период, когато при нас крадяха всичко от пощите. С телчица ли, с какво ли успяваха да измъкнат писма, вестници и списания.
Поради тази причина спряхме всичко, което получавахме на абонамент.
На много познати се обадихме да не пращат вече никакви картички/писма, защото просто не достигат до нас. Някои продължиха да пращат, само че вече всичко беше препоръчано...
Много се чудих тогава за какво му е на някого написана чужда картичка...

# 126
Аз изпращам картички откакто съм в чужбина. И не защото нямам връзка с близките - всеки ден се чуваме.. съвсем нормално. Просто откакто знам какво наистина е носталгия, чувствата ми се изливат по всякакъв начин - както и чрез картички...

# 127
  • Москва
И аз като Бетолинка.Откакто съм в  чужбина изпращам картички за всички празници,за рождени дни или просто по някоя картичка от Москва.И писма изпращам.. Не че с тези хора не се чувам и не си пиша по интернет всеки ден,но усещането да пипнеш лист хартия/картичка, да видиш познатия почерк.... Е друго си е...
В България изпращах картички на баба си,макар че всеки ден почти се чувах с нея по телефона.Просто знам каква радост й доставя да вземе картичката и да я подържи,когато много й липсваме.
Впрочем-тук има всевъзможни картички и хората са свикнал и да изпращат или подаряват за всеки повод. Изпращат се картички,дори на хора,които живеят в същия град като подателя.

# 128
На картичките поне целта им не е самото писане, а жеста, така че и с 2-3 думи става. Но виж писмата вече съвсем са минали на заден план. Искаше ми се да пратя хартиено "старомодно" писмо на някого, примерно на майка ми защото живее далече и знам че ще му се зарадва. Седнах да пиша, и... ами, толкова често се чуваме по телефон или скайп/имейл че нямаше какво толкова да напиша! Освен пак някакви сантиментални излияния като по картичките  Laughing Друго си е в днешно време когато е толкова лесно да поддържаш връзка от разстояние, писмата стават ненужни - дори и да намеря какво да напиша, докато стигне до получателя то написаното вече ще е остаряла информация.

# 129
  • София
2009 изпращам картичка от морето на баба- в плик де- не беше получена. Миналата година пратих отново, но в плика сложих на отделно листче с послание /много нецензурно/ за крадливия и любопитен пощаджия или съсед. Пликът с картичката бяха получени, но листчето с послание го нямаше- явно си е достигнало адресата  Mr. Green #2gunfire, представям си каква физиономия е направил. Става дума за писма  БУРГАС-ПАЗАРДЖИК.

# 130
Ако ще изпращам картички по пощата, предпочитам да си ги надпиша и сложа марка сама. Никога не бих ползвала такъв сайт. То е все едно да изпратя електронна. Хартиената картичка е радост и за мен, обмен на  енергии, хубави. Затова - без сайтове.  

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 10:26 от NinoTino

Общи условия

Активация на акаунт