КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 49 933
  • 840
  •   1
Отговори
# 405
Моля, моля, аз имам специална пералня за ботуши с висок ток. Писах го по-напред.
А гащите си сменям ежечасно, така че всяка вечер ги врътвам в другата специална пералня само за гащи, та да имам за другия ден.
И разбира се не с гащите на останалите членове от семейството, опазил ме бог.

Сега отивам и дивана да врътна в специалната пералня за дивани, че снощните гости дойдоха направо след работа, кой знае какви неща са ми налепили.
Че то кога ви остава време да живеете от толкоз много пране? Wink

Е че той животът не се ли състои в това?  Laughing

# 406
10 c's, аз ще ти кажа, макар че се бях сбогувала с темата:
Миле е пералнята. На всички времена! Обувки с токчета обаче няма как да изпере. Аман от супертъпи коментарчета, мненийца и лишени от смисъл постчета.

Маратонки, гуменки, велурени обувки и ботуши - можна. Ръчна програма, супернежна центрофуга.
И пак са като нови.

Повечето перални имат програма за пране на спортни обувки. Ако липсва в номенклатурата на програматора, то в упътването, производителят е посочил възможна и подходяща програма за целта (ех, че производители, просто не знаят за тази тема). Не е задължително да са от текстил. Не е задължително и да са спортни.

# 407
Ако сме сериозни, логиката на почистване е редно да следва това, което има нужда от чистене. Кожата не е материал, който попива или може да бъде почистен в дълбочина. Естествената кожа ако се намокри след това изсъхва, вкоарвява се и си губи формата. Освен това обувки, якета и чанти са обработени с нещо в почти всички случаи, така че да не прониква вода. Затова кожата се чисти повърхностно- в случая с обувките- с четка, парцал, тампон, гъба, памук или там каквото ти е подръка и ти е удобно. Като стане невъзможно се изхвърля или си ги носиш мръсни.
Платовете най общо, попиват и се цапат в дълбочина, затова се перат. Чиниите се цапат на повърхността, затова се мият.  
Друг е въпросът защо е нужно да се мият подметки, освен ако не са с два пръста полепнала кал. Малко ми прилича като да си измиеш гумите на автомобила, но все пак зависи кой къде ги слага.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 13:51 от Рокси

# 408
10 c's, аз ще ти кажа, макар че се бях сбогувала с темата:
Миле е пералнята. На всички времена! Обувки с токчета обаче няма как да изпере. Аман от супертъпи коментарчета, мненийца и лишени от смисъл постчета.

Маратонки, гуменки, велурени обувки и ботуши - можна. Ръчна програма, супернежна центрофуга.
И пак са като нови.

Повечето перални имат програма за пране на спортни обувки. Ако липсва в номенклатурата на програматора, то в упътването, производителят е посочил възможна и подходяща програма за целта (ех, че производители, просто не знаят за тази тема). Не е задължително да са от текстил. Не е задължително и да са спортни.

Да не е "Миеле"?

# 409
Рокс, велур се пере без никакъв проблем. И нищо не му става.

Не, Миле е. Миеле не е правилно.

# 410
Ами на Миле в Гугъл ми излиза бай Миле newsm78

# 411
 Аз съм си съсипвала страхотни обувки от велур, изпрани, тук някъде го бях прочела. Повърхността стана твърда, мъхчето изчезна и отидоха в контейнера. Сигурно пералнята не е ок. Не се подигравам, наистина бих искала да открия метод за почистване на велур, защото временно съм спряла да си купувам обувки/чанти от тази материя, колкото и да ми харесва.

# 412
Ето ти го метода - ръчно пране.
Или легенче с топла сапунена вода или ръчна програма на пералнята (ама наистина много щадяща програма за ръчно пране) и качествен течен препарат.

Мъхчето на велура след пране се обработва със специална метална четка, за да се "разроши" повърхността на кожата.
Но правя и една уговорка - от велур до велур има огромна разлика.

# 413
  • София
Велур се почиства с препарат за велур, който прилича на пяна и се нанася с нещо като пластмасова четка на капачката, за да стои "рошав".
Може и нежно с намокрена ръка/парцалче да ги бършеш, но не да ги обливаш с вода под чешмата.
Ако е нещо много зацапано и велурът - светъл, можеш да пробваш с някакъв препарат за пране, но внимателно, за да не останат петна.

# 414
А, да, и ако някой открие метод против гравитация  Grinning
Според мен няма как да се случат нещата с велура. Четкане с мека четка, влажна евентуално, спрей и толкова. Просто материалът е капризен, има по кратък живот.
Тази година ( през октомври всъщност) си купих велурени боти на Есприт, бомбетата и фортовете им са обработени с нещо и от самото начало си нямаха мъхчета. С нищо не съм ги чистила, мога да ги снимам ако желаете Simple Smile

# 415
Аз съм си съсипвала страхотни обувки от велур, изпрани, тук някъде го бях прочела.

Велура "не обича" вода  и аз съм правила тази грешка. Виж тук http://www.obuvki.bg/articles/view/7/560
Четка с по твърд косъм, а отвътре съм ползвала мокри кърпи.

# 416
Велура "не обича" вода  и аз съм правила тази грешка.

Нискокачествен велур не обича вода, много ясно.
Качествен велур се пере и нищо не му става.

# 417
За ежедневно почистване от прах на велурени обувки ползвам влажен фин чорап.  За по сериозно почистване - препарат.

# 418
Качеството на велура няма почти нищо общо:) На всеки велур рано или късно ще му паднат мъхчетата, дали на първото или третото пране не е кой знае каква разликата.

# 419
Велура "не обича" вода  и аз съм правила тази грешка.

Нискокачествен велур не обича вода, много ясно.
Качествен велур се пере и нищо не му става.

Ами водеха се от естествен велур, не знам колко вида има.

Общи условия

Активация на акаунт