КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 49 935
  • 840
  •   1
Отговори
# 255
  • София - Рим и обратно
Чудя се какво ли ще мислят следващите поколения за нас, дето им изливаме тонове перилни препарати в почвата и водите и разхищаваме питейната вода. Е, поне сме чистички, де, няма спор.
Точно това ми се въртеше в главата, четейки за пералнята пусната нон стоп и къщата миришеща на перилен препарат... Но моята глава е в облаците - каква ти екология у таквиз чистници като списващите Laughing
Чистички, няма спор ли? Хм, съмнявам се, практиката ми показва нещо лЮбопитно - "вманиачените" на приказки домакини "чистници" всъщност много по често лъхват на потчица, манджичка и застояло, докато истински перфектните, идеално чисти, ухаещи на парфЮм и чисто тяло жени, изобщо не говорят на тази тема така истерично.

# 256
  • UK
Абе, и моята коса е до кръста и ми е важно да е здрава, та я мия рядко, ама това не ми пречи да се къпя всеки ден и по често, и дрехите ми пак не миришат на "носено" след два часа ползване. Единственият начин да изцапам блуза, носена два часа, без да се въргалям в кална локва, за мен е аз самата да съм потна, мръсна и вмирисана. Другото е превземка, поне според мен. Вече дали е превземка само за форума (както казах и продължавам да го твърдя, не вярвам и на половината от вас), или наистина си правите така... Това си е ваш проблем.

Жасмин, ти пък, следващите поколения. Само като погледнеш някоя дреха, трябва да я хвърляш за пране. Попива отрицателна енергия от гледането. Гардеробите трябва да са херметически затворени и звукоизолирани.

Една моя позната си преварява бельото след всяко носене... Време е да се замислите за това.

# 257
Има био препарати които уж не замърсяват .Синът ми е с астма и чистя само с такива препарати и ползвам бебешки прах за пране и омекотитили които не миришат.

# 258
Абе, и моята коса е до кръста и ми е важно да е здрава, та я мия рядко,

Е те тази логика не знам кога ще я надраснем.

# 259
  • София - Рим и обратно
Единственият начин да изцапам блуза, носена два часа, без да се въргалям в кална локва, за мен е аз самата да съм потна, мръсна и вмирисана.
Именно. Аз се замислих поне за 2 минути, на какво трябва да мирише тялото ти, за да вмиришеш дрехата на застояло след 2 часа newsm78 Sick

# 260
  • UK
Трещерица, практиката ми го е доказала това с времето. Знам, че веднъж да си измия косата два дни подред, на третия вече е гадна и за миене. Знам и че като не я мия всеки ден е чиста по 3-4 дни без проблем. Докажи обратното. Това не ми пречи да се къпя по колкото си искам пъти на ден, ако искам и на всеки кръгъл час, и не ми влияе на цялостната хигиена.

# 261
Трещерица, практиката ми го е доказала това с времето. Знам, че веднъж да си измия косата два дни подред, на третия вече е гадна и за миене. Знам и че като не я мия всеки ден е чиста по 3-4 дни без проблем. Докажи обратното. Това не ми пречи да се къпя по колкото си искам пъти на ден, ако искам и на всеки кръгъл час, и не ми влияе на цялостната хигиена.
абсолютно се присъединявам

# 262
Моята коса е суха, боядисана, ако чакам да се омазни естествено, сигурно трябва да я мия на Коледа и Великден. Ама на - преодолявам себе си, слагам балсам, кристали.   Та и за кожата е така - ако я миеш всеки ден, махаш й естествения блясък.

# 263
  • UK
Не говорим за омазняване, а за цапане. Мръсната коса не е задължително мазна.

# 264
И при покривките питах, и тук ще питам - кога успявате да изгладите
2-те перални дневно? Или и вие знаете тайните магазини за вълшебни
дрехи, които не се мачкат след пране и сушене?

# 265
Трещерица, практиката ми го е доказала това с времето. Знам, че веднъж да си измия косата два дни подред, на третия вече е гадна и за миене. Знам и че като не я мия всеки ден е чиста по 3-4 дни без проблем.

Коса на 3-4дни е всичко,но не и чиста!Всеки косъм има пора,това се учи в началното училище.А порите отделят себум,особено на скалпа,където е косъм до косъм.
Масово жените ходят с мазни корени и наричат това чиста коса,пък и здрава Naughty
А запушения скалп дава всичко,но не и здрав косъм.И себумът смърди(това е точната дума).

Не случайно има шампоани за честа употреба.
Както и био перилни препарати.Извинение да си мърльо,винаги има...
Ама на черното-бяло,не мога да кажа.Това с некъпаната,но пък здрава коса е висша форма на невежество.

А дали желанието да си чист е обсебеност,ще отвърна с добре познат цитат:
-Въпрос на вкус-казало кучето и се облизало под опашката.

# 266
  • София - Рим и обратно
Аз оставам с впечатление, че повечето дами тук не се занимават с абсолЮтно нищо друго, освен да сменят чаршафите по леглата, да гладят изсъхналите и да зареждат останалите 2 перални с дрехи от деня... Да се чуди човек, защо при това положение защо носят едни и същи дрехи цял ден. Mr. Green

Коса на 3-4дни е всичко,но не и чиста!Всеки косъм има пора,това се учи в началното училище.А порите отделят себум,особено на скалпа,където е косъм до косъм.
Масово жените ходят с мазни корени и наричат това чиста коса,пък и здрава Naughty
А запушения скалп дава всичко,но не и здрав косъм.И себумът смърди(това е точната дума).

Косата отделя себум всеки ден и се омазнява зловещо, ако си я свикнал да я миеш всеки ден. Ако я миеш на 3 дни, тя ще е мазна на третия ден и не по рано.
Ако твоят себум смърди и косата ти е мазна, защото си пропуснала да я измиеш 1 ден, далеч не при всички е така.

# 267
Чудя се какво ли ще мислят следващите поколения за нас, дето им изливаме тонове перилни препарати в почвата и водите и разхищаваме питейната вода. Е, поне сме чистички, де, няма спор. Миришем на препарати, не на феромони. Перални, сушилни, всичко върти на макс, косите по 5 пъти дневно трябва да се мият, тялото - поне по 10, за да се отстрани и последния останал микрон естествен аромат от него. Мда, трябва да сме ароматизирани, а не като Жозефина на Наполеон едно време. Ауу, ужас...  Laughing
Това си е съвсем така, zа съжаление... мисля си го много често напоследък.
Обаче.. като си обичам да ми мирише и си слааагам какво ли не...
Скоро ми обясни една приятелка как да слагам оцет, вместо омекотител в пералнят. Бил е стествен такъв, беz химии, които остават в дрехите. Бял оцет един има, не е специален но е по-раzличен от другия... Тя твърди още, че не миришели дрехите на оцет. Все се каня да пробвам, ама все zабравям и пак си карам с омекотителя.. и то не малко  Tired

А дрехите се вмирисват на zастояло zадължително, щом са обличани. Но не от самото обличане zа кратко и беz да е нужно тялото да мирише лошо, а именно от прибирането им в zатворено място, особено сгънати. Ако престоят ден... а камо ли повече (нямам идея кой колко си поzволява да държи дрехи така)... става работата.
Но това си е моето впечатление, така си смятам аz.

А как ви се zанимва да се zаяждате помежду си zа такива неща, чак ви се чудя. Все си давате акъл една на друга, все едно не са всички тук въzрастни с иzградени (или ако ще липсващи) навици вече.
Аz пък съм си сигурна, че моите са си добри (каквито и да са), от собствен опит. Чуждият такъв рядко ми е пътеводна светлина, особено пък от непоzнати...  Laughing

Но се поzамислх наистина, това със сменянето на всичко преz два, три дни (чарашафи и т.н., всичко), пранета, гладене... Не zнам беz Пепеляшка как се оправяте. Аz съм си в къщи още, и иzобщо не се пъна толкова, а домашната работа и пранетата пак са беzкрайни. Просто се zачудих, нищо повече. Раzбира се, който го влече, може да си го върши на воля, аz хич не се меся...

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 18:39 от Сова

# 268
Косата отделя себум всеки ден и се омазнява зловещо, ако си я свикнал да я миеш всеки ден. Ако я миеш на 3 дни, тя ще е мазна на третия ден и не по рано.
Ако твоят себум смърди и косата ти е мазна, защото си пропуснала да я измиеш 1 ден, далеч не при всички е така.

Всеки себум има мирис.
А на 3 дни немита коса при всички хора има една думичка и тя е-мръсна.

# 269

Аз не гладя нищо. Купувам само вълшебни дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт