КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 49 879
  • 840
  •   1
Отговори
# 285
Добре де, откъде купувате дънки, които не искат гладене?

Добре сега, престани да задаваш нетактични въпроси. Ми не искам да се изтъквам, не е красиво. Но да речем, че хубавите марки и материи не искат гладене, освен ако не държиш да носиш дънки с ръб, естествено.  Laughing

# 286
А, Трещи, аз си признах чистосърдечно, че не пера всеки
ден, но ми стана любопитно все пак, прощавайте.

Научаваме ги.  Рязко и изведнъж. И хич не си помислят за гладене. Никога не съм гладила дънки.

# 287
Добре, добре, млъквам. Явно не съм схванала естествения
свян и скромност на съфорумката.

По НГ изпрах едни дънки, но не успях да ги изгладя. Така
си и висят в гардероба. Не успявам да се престраша да ги
сложа. Дадохте ми кураж, още утре ги турвам.

# 288

Или дънките са ти кофти, или пералнята. Моите са куче-марка, пералнята ми е една старица, вероятно мой набор, ама е Миле. Никога не съм гладила дънки. Дори, когато ги перях в Перла 05, а ги купувах от турския внос в зората на демокрацията /тогава и омекотител не ползвах/. Дори и ризите на мъжа си не гладя, ама не ходи омачкан.
Понеже си ми симпатична, ще ти издам една малка тайна - не окачам на закачалки, а сгъвам прилежно и трупам на купчинки в гардероба. Долните слоеве са все едно току-що излезли изпод гладачната преса. Айде сега, целувай ръка и отивай да сгъваш.

# 289
Хъм, с целуването ще почакаме, докато проверя верността на
твърдението ти. Нали си търпелива?
Пералнята е нова. Сушилнята е нова. И двете на половин година.
Марката им е европейска.
Понякога суша на простор, вътрешен. Дънките ... не са куча мар-
ка. И това не е. Прахът и той бива, ако има изобщо някаква връз-
ка. А като ги сгъваш, не се ли получават напречни ръбове?

# 290
Това, което не мога да разбера, е защо вечно някой се обижда от контекста в тея теми.
Ами някой се поти повече от друг, тича сабалян в парка, готви и обикаля по улици с трафик. Друг може да излиза от вкъщи само за да иде на опера и да си направи маникюр. Свят широк, хора всякакви.
Дрехи не гладя само след сушилня ( и то не всички). Няма сила, която да ме убеди, че бизнес дрескодовата риза може да мине без гладене.  Както и всичко останало, и омачкаността на дрехите е въпрос на лично мнение обаче.

пп. само моля, не намесвайте марките, че ще стане страшно.

# 291
Косата, Рокси, косата пропусна Mr. Green

# 292
И зъбите, и ушите...

# 293
По НГ изпрах едни дънки, но не успях да ги изгладя.

Луда си да гладиш дънки  Simple Smile

# 294
 Верно, и зъбите Mr. Green В прословутата тема за косите имаше мнения, че като поддържаш косата си със скъпа козметика може да я миеш веднъж в седмицата. Което ми звучи като- аз ще си мия зъбите веднъж седмично с Листерин, пък ти си ги мий всеки ден по 2 пъти с Поморин, койте ще са по- чисти и красиви.

# 295
Аз не мисля, че интерпретацията "мръсно" е толкова разтеглива и зависеща от разни обстоятелства. Всяка дреха, която е видимо или осезаемо мръсна, отива в пералнята, нали така? Един добива потни петна и черни ревери за ден, друг за час, трети - за седмица, в зависимост от начин на живот или текущо мероприятие. Но тук става дума за друго; за безсмисленото /или поне лишеното от видима и осезаема причина/ пране на дрехи/чаршафи/калъфки. Както и за неистовия ужас от мръсотия, дори несъществуваща. Поправете ме, ако греша.

P.S. Косата - хубавата, лъскава, голяма, буйна и нетретирана с бои и прочее коса - се мие веднъж седмично, другото е противопоказно. Късата боядисвана и ежедневно стилизирана с екстри коса се мие всеки ден. Трудно ли е да се проумее? И няма нищо общо със зъбите, нека се държим на положение, все пак.  Mr. Green

# 296
Ха, с гладенето и аz правя точно като baibibi, в конкретния случай. Но и никога не оставям дрехи да преседят в пералнята или в сушилнята на топка, никога. Гледам така да правя, че да мога да ги иzвадя веднага като приключи втората. И сгъвам, и прибирам, и... така. Никога не гладя нищо.  Или са си екстра така, или аz не zабеляzвам...
Е, но с костюми и много официални дрехи рядко ходим, такъв ни е животът май. Ако беше обратното, вероятно щеше да е раzлично... Има дрехи, които не можеш да сгънеш на рафта ей така, та някои дори не можеш да сгънеш иzобщо. Ако ходех с такива често, вероятно щях да гладя.. или поне някой щеше да го прави..
Имам ютия де, някъде в килера е... Тук-таме я иzваждам zа някоя риzа, ама май повече това е от кумова срама, дето се вика, щот риzите се били гладели. Ама не е често... а и нашите са общо вzето спортни  Wink

# 297
А, айде, коса, зъби, уши- то ще стане страшно.Утре изобщо няма да се изненадам, ако някой избухне с откровението, че е дресирал космите по краката ( или където и да е другаде) да растат с точно определена скорост или бактериите да бягат от устната му кухина само със силата на мисълта си.
То не бяха послушни деца, коси, невмирисващи се от нищо, дрехи, отблъскващи миризми и гънки като тефлонов тиган.

# 298
Уф, Анджи, ще ме убедиш да се разпиша при странностите.

Айде, напускам ви. Надявах се да науча за вълшебните дре-
хи, но уви.

# 299
И аz правя точно като baibibi, в конкретния случай. Но и никога не оставям дрехи да преседят в пералнята или в сушилнята на топка, никога.

Въх, туй го пропуснах. А и като простирам, ги поопъвам малко. И не ползвам щипки, а ако ползвам, защипвам така: блузи - под мишниците, панталони, поли - за колана.  

Общи условия

Активация на акаунт