КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 50 007
  • 840
  •   1
Отговори
# 735
Понякога се случва с почти всяка блуза да се вижда презрамка, случайно и така нататък, но се случва. В крайна сметка, аз се обличам така, че на мен да ми е удобно и на мен да ми е приятно, ни най малко не ме интересува какво мислят другите за мен, не страдам от такива комплекси, та да ме интересува изглежда ли ми мръсен сутиена, който ми е най удобен, или не. Simple Smile

Това е твоето виждане за нещата,всеки има право на такова. Но не мисля,че да се обличаш добре се дължи на комплекс. На някой хора отвътре им идва да са облечени добре,и с чисти и поддържани дрехи. А на тези,които нямат такива вътрешни пориви,сигурно и животът им е по-лесен. Не робуват на разни "дреболии" .

# 736
  • UK
Презрамките на въпросния бледорозов сутиен изглеждат в момента като бледо пепел от рози, и понеже съм се оплаквала на приятелка, че се е боядисал от тъпата лилава блуза, тя каза, че мислела, че цвета си му е такъв - пепел от рози.

# 737
crazy chick, да.

# 738
за себе си съм решила, 4е щом си сменям гащите всеки ден, понякога и по два пъти на ден, така правя и със сутиена. Пове4ето ми сутиени са от микрофибър и дантела, т.е. не са паму4ни, а както знаем тези материи задържат миризми от тялото, нищо 4е се къпя всеки ден.

# 739
Етикетът не позволява да караш гости да се събуват.И никога не го правя NaughtyНито аз се събувам като ходя на гости.Правя го само ако има малко дете-бебе.
Обувките са ми част от тоалета,да не говорим каква липса на учтивост е да караш гости да останат по чорапи,или боси,или да им тикаш чехли.
Аз чужда обувка не обувам.Била тя и нова Naughty

# 740
Етикетът не позволява да караш гости да се събуват.И никога не го правя NaughtyНито аз се събувам като ходя на гости.Правя го само ако има малко дете-бебе.
Обувките са ми част от тоалета,да не говорим каква липса на учтивост е да караш гости да останат по чорапи,или боси,или да им тикаш чехли.
Аз чужда обувка не обувам.Била тя и нова Naughty

Етикетът е едно,калта и мръсотията друго.

# 741
Вече изобко не се учудвам защо навсякъде смърди.

# 742
Гъркините се славят като големи мърли.
Моля, нека няма обидени.

Нямам представа,никога не съм проявявала интерес към Гърция и населението и,не са ми слабост,и не съм се интересувала. Фенка съм на немскоговорящите страни,и ми е направило впечатление колко са подредени хората там,какви естети са,колко са чисти домовете им, и как всичко им е подредено,практично и премислено. Всеки детайл,и движение. Уважавам ги от цялото си сърце.
Хахах, наистина? Аз пък няма да забравя как един приятел германец ми се хвалеше, че се бил изкъпал. Много хубаво било Laughing Три месеца откакто беше на квартира в нашето обежитие, не се беше престрашил да се изкъпе целичкия в банята и само си мокрел главата на мивката в стаята си. Един друг пък вечно ходеше с виснал сопол. А след още един направо не смеехме да влезем в тоалетната. Много чисти хора, наистина!

# 743
Хахах, наистина? Аз пък няма да забравя как един приятел германец ми се хвалеше, че се бил изкъпал. Много хубаво било Laughing Три месеца откакто беше на квартира в нашето обежитие, не се беше престрашил да се изкъпе целичкия в банята и само си мокрел главата на мивката в стаята си. Един друг пък вечно ходеше с виснал сопол. А след още един направо не смеехме да влезем в тоалетната. Много чисти хора, наистина!

Не всички от тях са чисти. Нито пък всички са красиви. Но е факт,че улиците,и къщите им са подредени,естетични,поддържани. Погледни нашите градове,погледни техните. За сравнение-средностатистически български блок,и средностатистически немски.

# 744
Виждала съм им блоковете Отилия, нашите също. Няма място за сравнение. Там си има хора за всичко, на които им се плаща добре за свършената работа. Онези хора там, по-голямата част де, например съвестно си събират разделно боклука, но след това не им го омешват хубаво както при нас. Плащат си скъпо и прескъпо стъклените бутилки, как няма после да ги връщат и да видим как ще ги хвърлят през прозорците или до рекичките да речем. Някои неща хората много хитро са ги измислили и няма начин да не се спазват.
Предполагам затова, че на тях им е толкова чисто отвън, не смятат за нужно да се чипкат всеки ден. Не смятам обаче, че като цяло са по-чисти от нас. Особено за някои неща, които са си въпрос на техен личен избор и не носят отговорност пред никого. Ето например едно от нещата, които ме остави в тих потрес беше например, че повечето младежи не си скъсяват панталоните, когато са им дълги. Тогава бяха на мода чарлстоните и всяка втора мацка беше с чарлстон и кецове примерно, като чарлстонът се влачеше по земята, ръбовете му омачкани и полепнали с кал, която не изглеждаше да е много прясна. Реших, че явно шивашките услуги в страната са много скъпи, тъй като това беше масово явление.
В университета например всички пушачи си хвърляха фасовете по земята. Да се учудиш това същите онези хора ли са с подредените градинки и дворове...

# 745
 Да,права си,че техните хората не са по-чисти от нас. Има и страшно много мърляви,неподстригани,брадясали, опърпани младежи,и околните го приемат за нормално,и не им прави впечатление. В България хората повече държат на външния си вид,защото в България,за разлика от Германия, всеки обсъжда всеки, и клюкаренето е толкова нормално явление и поведение,че и по форумите имаме рубрики "клюкарник"  Grinning 
 В Германия например отпада категорично нуждата да миеш и лъскаш обувки след всяко излизане-просто остават чисти. Отчасти отпада и наложителната нужда да караш гостите да се събуват- улиците са чисти,и няма фекалии на кучета,нито кал и локви,няма и прах. Може би поради тази причина има и толкова немци,които не прекаляват с личната си хигиена,така да се каже. Просто не им се е налагало да прилагат драконовски мерки,както на нас ни се налага с цялото пране,събуване, миене и търкане,което пада в къщи предвид мръсотията в България.

# 746
А забелязвате ли, че и пред българския блок полянката е чистичка. Похвално!

# 747
  • Варна
А забелязвате ли, че и пред българския блок полянката е чистичка. Похвално!
Защото има поникнала трева.
И пред нашия изглежда така през пролетно време, като минат обаче от общината да острижат тревата и лъсват доста боклуци

# 748
Отчасти отпада и наложителната нужда да караш гостите да се събуват- улиците са чисти,и няма фекалии на кучета,нито кал и локви,няма и прах.

Има акита Laughing.
В Берлин, около пънкарските кварталчета е пълно с надрискани купчинки около дърветата.
Но само там.

За другото съм съгласна, липсата на прах е просто химера за нашия роден край.

Показаното блокче софийско е с похвално поддържано райграсче и пълна липса на боклук.
Бравос на живущите!

# 749
Свекърва ми много държи на реда и чистотата - у тях всичко блести и наистина мирише на парфюми и всякакви ароматизатори. Всеки ден пуска перални и пере всичко (живеят само двамата със свекър ми, имат голям апартамент). Едно време гладеше и хавлии и чаршафи, сега вече се отказа  Laughing. Рядко излиза, работи на 20м. от блока им, и когато коментираме, тя казва, че това й доставя удоволствие - да седне в подредения си апартамент и да си пие кафето. Ами не мисля, че става много щастлива от това. Дори мъжа ми с ужас си спомня как в събота е почвало голямото чистене, тупане на килими, миене на прозорци и пране на пердета...
Не знам, не ги разбирам тези хора, ако имам свободно време искам да се разходя, да си чета книга...Не искам да ставам роб на къщата, прането и гладенето. С две деца дори е невъзможно всичко да е идеално поддържано. А колко от вас могат да си позволят домашна помощница - аз не мога.
В коридора си имам дрешник, там на закачалки си слагаме дрехите, които са носени.

Общи условия

Активация на акаунт